Cornucopia?

2015-02-09 19:33

Manliga måndag: Amerikanska privata skyddsrum

"I skyddsrumsbranschen slipper man missnöjda kunder och reklamationer för dålig funktion." - Jag
Dags för lite manliga måndag. Dags för lite filmer på amerikanska privata skyddsrum, vilket ju är aktuellt i dessa tider.

Atlas Survival Shelters har följande demofilm på ett av sina skyddsrum. Film, komplett med misogyna kommentarer.

Varifrån energiförsörjningen, vattenförsörjningen och avloppet, för att försörja detta skyddsrum med infrastruktur ska komma lämnas antagligen som en övning till köparen.

Jag misstänker att med den mängden utrustning blir det minst sagt varmt där nere. Tänk bara när man drar igång torktumlaren...

Sagt och gjort så finns det någon som köpt hela detta skyddsrum, lock, stock and barrel (bokstavligen) och lade ut en demofilm på Internetz.

Fascinerande nog springer säljaren två hela varv genom skyddsrummet, in genom huvudingången och ut genom nödutgången. Man kan notera oväsendet från en generator, som står ovan mark och förser hela skapelsen med energi. Man kan också notera den kraftiga fläkten som står på för att ventilera ut skyddsrummet, med fullt öppen nödutgång och huvudingång. Jag gissar att det är skitvarmt där nere, när TV och allt står påslaget...

Hur skyddsrummet ska förses med energi från den där generatorn när kärnvapnen väl smällt av lämnas som en övning åt ägaren.

Nåja, viss inspiration ändå. Runda skyddsrum har många fördelar, inklusive lagringen av förnödenheter under det platta golvet.

Återstår att hitta någon film på en faktiskt genomtänkt lösning, där vatten, avlopp, ventilation och belysning/övrig energiåtgång är löst på ett EMP-säkert sätt, och på ett hållbart sätt. Verkar lite retarderat att behöva gå upp flera gånger om dagen för att fylla på generatorns tank, en generator som ändå inte överlever EMP. Och att lägga upp lite fjuttiga sandsäckar runt ingången för att kunna försvara sig mot angripare känns inte heller sådär genomtänkt när generatorn antagligen hörs flera kilometer bort...

Manligt iaf. Vilket inte nödvändigtvis är något positivt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

8 kommentarer:

 1. Haha. Är det en slump att säljaren heter Ron Hubbard, precis som scientologtomten?

  SvaraRadera
 2. http://gravitylight.org/

  Kan detta vara något för skyddsrummet?

  SvaraRadera
 3. Varför skulle inte en dum generator(jmfr 50 tals teknik) driven av en dieselmotor överleva en EMP? Utan filtet på inkommande kablar lär ju TVn ryka.... Om det nu finns något att se på. Repriser?

  SvaraRadera
  Svar
  1. På ett enda USB-minne kan man lagra många timmar med filmer och TV-serier, kan vara bra för att få tiden att gå om man ska sitta och uggla i sin bunker någon längre period. En samling böcker hade dock varit mycket energieffektivare.

   Radera
 4. Hur nära ett skymningsläge kan man fortfarande köpa flygbiljetter till Nya Zeland?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den som väntar får se...det lär dock bli de dyraste sista-minuten-biljetterna, du någonsin hört talas om.

   Radera
 5. Fascinerad över tanken på hur de har idén att man ska gräva ner sig och skydda sig, sen när det inte går ska man ta sig ut via en nödutgång.
  Grytjakt kanske inte är förekommande där. Släpp ner något för att driva ut bytet (bunkerinnehavaren i det här fallet) och ha vakt som knäpper denne när den tar sig ut via en alternativ väg (nödutgången).

  SvaraRadera
 6. Om killen oroar sig så mycket för framtiden så kanske han borde börja träna. Flåset överröstar ju nästan generatorn.

  SvaraRadera