Cornucopia?

Aktuellt

Reklam: Få 200:- SEK om du skaffar ett Revolutkort

Detta inlägg bör ses som marknadsföring för Revolut, och är alltså reklam. Revoluts förpackning för deras premium metallkort. Jag ha...

2015-02-21 14:28

Lyxiga lördag: Vad är räntan på ditt bolån?Dags för lite härlig lyxiga lördag. Och vad är lyxigare än att sitta på lite härliga bostadslån för att förverkliga ett ståndsmässiga och klassanpassat leverne?

Så vad har du för ränta på ditt bolån? 

Slänger in en enkät till höger, och du ska förstås passa på att berätta hur himla låg ränta just du har i en kommentar.

Har du flera olika bolån med olika räntor får du väl svara ett justerat medelvärde för dessa.

Enkäten sträcker sig bara till 6%, men ni som sitter kvar i bundna lån kan förstås ha högre räntor än så. Återstår att se om det blir den sedvanliga feta svansen bland svaren.

Tills vidare önskar jag er alla en fortsatt riktigt lyxig lördag. Helt utan ironi. Tror jag.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

16 kommentarer:

 1. 1,75% Tremånadersränta, mellanstor stad i norra Närke...
  Tack för en mycket intressant blogg och suveräna böcker!

  SvaraRadera
 2. Räntan i % enheter är ointressant, vad betalar du i kronor? Och vad kommer du betala när räntan är 5% och avdraget är borta för att finansiera upprustningen av försvaret, då främst ubåts och luftvärn?

  SvaraRadera
 3. Räntan i % enheter är ointressant, vad betalar du i kronor? Och vad kommer du betala när räntan är 5% och avdraget är borta för att finansiera upprustningen av försvaret, då främst ubåts och luftvärn?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alldeles rätt jag betalar ca 2000kr i månaden i ränta fram till dec 2018 då lånet är återbetalt noll zero nada i skuld.

   Radera
  2. Vad du betalar i kronor är väl i så fall också ointressant då du som ensamstående kan dra in kanske 20tkr brutto likväl som medelklasspar dra in 75tkr.

   Kan vi enas om att räntekvot (Ränktekost/Disp.Inkomst) kanske är ett bra mått som adresserar din oro. (Även skuldkvot och belåningsgrad fungerar som komplement.)

   Radera
  3. De flesta tjänar 3-600 tkr/år , men lån och därmed ränta varierar betydligt mer än så. Ränte och amoteringsutgifter ger därför ett bra mått på hur rökt man blir.

   Radera
  4. När du skriver 3-600ksek menar du per person eller ett helt hushåll? Man kan nog inte dra den enkla slutsatsen om folks inkomst. Det är en mängd faktorer som spelar in, 1 eller 2 med inkomst, vad resp tjänar, barn, företagsinnehav mm mm mm...... Detta gäller oavsett om man har bostadslån på 500k eller 10M+, vi har alla olika förutsättningar.
   Jag håller med föregående inlägg från happft att räntekvot är en lite bättre måttstock om man nu promt känner att man vill veta hur andra har det istället för att bry sig om sig själv..
   Sen kan det nog va läge att tagga ner lite med denna låneoro, inte vidare hälsosamt, rekommenderar att hitta på nått roligt istället eller gör nått nyttigt.

   Radera
 4. 1,65 % amorterar plus lägger undan till underhåll. 20 år amortering. Det gäller att beta av när räntan är låg. Räknade på 9 % som snurrade runt i media i veckan, det vore tufft, men inte omöjligt. Amorteringsplanen skulle nog bli lidande.

  SvaraRadera
 5. Har fått 0,31% i rabatt av Swedbank på listpriset. Amorterar inte mycket, spar det mesta på börsen i fonder.

  SvaraRadera
 6. Det där med stånd och klass är ju nonsens. Finns det ett enda exempel alls?

  Kan vi inte bara utgå ifrån att de flesta agerar rationellt när det kommer till större summor pengar? Det blir ju liksom mycket enklare att analysera sin omvärld om man utgår ifrån verkligheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nonsens? Tror jag inte. Kan nog vara svårt att få ett stånd av klass om man oroar sig för bolånen.

   Radera
 7. Har .5 % i rabatt på Swedbank alltså 1.64% på 3-mån. Har det på ett lån på 1275000 med belåningsgrad på ca 60%.
  Amorterar drygt 11000 per månad.
  Vill vara skuldfri när jag fyller 50.
  Detta i en stad på ca30000 inv en liten bit från sthlm.

  SvaraRadera
 8. Du fick inte med de av dina läsare som har avanzas bolån, där är räntan 0,99%.

  SvaraRadera
 9. Snart blir det aktuellt med en alldeles ny kategori. Inga bolån, men pengar på banken och si och så mycket minusränta. Då blir det fascinerande att se vem som betalar mest!

  SvaraRadera
 10. Ett tips till alla som är med i något SACO-förbund (Sveriges Ingenjörer, Jusek, Civilekonomerna, etc etc...), hos SEB får man helt utan att förhandla just nu 1.43% ränta på 3 mån, eller 2.01 på 5 år. "Enda" kravet är att man har SEB som huvudbank.

  Länk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. (Gäller för övrigt TCO-förbunden också)

   Radera