Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2015-02-14 18:11

Lyxiga lördag: 9000 inlägg passerade på bloggen

Har tydligen missat att jag passerat 9000 inlägg på bloggen, och detta får först uppmärksammas på inlägg #9010. Sedan starten i september 2008 har bloggen enligt Bloggers serversideloggning haft 39 639 792 sidvisningar och 227 564 kommentarer
Mest av myndigheter lästa bloggarna.
Källa: Creeper

Bloggen är den av svenska myndigheter mest lästa bloggen enligt Creeper, och den mest lästa av gammelmedia, undantaget de högerextrema bloggarna.
Källa: Bloggportalen

Enligt Bloggportalen är bloggen nu #13 bland de mest besökta proffsbloggarna. Jag ligger mellan Laila Bagge (vem?) och Hannah Graaf (vem?). Alla högre är matbloggar, modebloggar eller kändisbloggar. Undantaget någon som vunnit på bingo verkar alla mer lästa skribenter vara kvinnor, vilket visar att kvinnor är mer kompetenta skribenter än män, generellt.

Bloggportalen anger i skrivande stund 169 958 besök på bloggen den senaste veckan.

Branschstandarden Google Analytics anger 244 055 sidvisningar de senaste sju dagarna, fördelat på 141 346 besök och 46 583 användare.

Användare per månad sedan start enligt nedan.
Källa: Google Analytics
Google Analytics uppgifter används också av SIS-Index, där bloggen ligger på plats #111.

SIS-Index anger 268 291 sidvisningar, 158 960 besök och 53 494 besökare förra kalenderveckan, dvs vecka 6. Även de stora sajternas KIA Index hämtar på samma sätt trafikdata från Google Analytics. Tittar man i det indexet har jag ungefär samma trafik som t ex Computer Sweden med sina 145 034 sidvisningar, 86 424 besök och 57 018 besökare. Sorterar man på antal sidvisningar blir andra kandidater t ex Helsingborgs Dagblad eller Aftonbladet: Min ekonomi. Sorterat på besök per vecka blir trafiken som min födelsestad Trollhättans lokaltidning TT/ELA. Någon gång kanske jag borde betala för att vara med i KIA Index bara för att irritera någon lokaltidning eller nischblaska som Computer Sweden.

Som ensam redaktion på deltid helt utan marknadsföringsbudget eller produktionsbudget får man vara nöjd med de trafiksiffrorna. Hur gammelmedia skulle kunna överleva enbart på Internettrafik lämnas som en övning åt de som utformar presstödet till mediakrisens bransch. Personligen tar jag gärna emot presstöd i samma omfattning som t ex TT/ELA.

Tack för att ni fortsätter läsa och en riktigt lyxig lördag på er.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

21 kommentarer:

 1. Gratulerar!

  Oförtröttlighet ger med tiden utdelning, helt klart.

  Tittar man på besökskurvan ser den lite exponentiell ut. Men normalt går kurvor av denna typ naturligt över i en S-form, innan nästa paradigmskifte tar vid, varvid den exponentiella utvecklingen fortsätter.

  SvaraRadera
 2. Grattis! "Ett väl utfört arbete ger en inre tillfredställelse, och är den grund varpå samhället vilar".

  SvaraRadera
 3. Tack för bra blogg, kämpa på.

  SvaraRadera
 4. Att ligga mellan Hannah Graaf och Laila Bagge låter ju ganska intressant...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter mysigt!

   Radera
  2. Hur menar du nu? Jag märker ingen skillnad på att ligga bredvid Hannah Graaf och ligga mellan Hannah Graaf och Laila Bagge. Kanske finns det någon subtil skillnad, men jag har inte märkt av den.

   Radera
  3. Det var en sexuell anspelning som för ett ögonblick gav mig svaga knän. (Och jag måste erkänna att jag för första gången blev lite avundsjuk på Cornucopias blog)

   Radera
  4. Greenious, Cornu rapporeterar ju live!

   Radera
 5. Jag skrev nyligen hos Anders Bolling på DN bland annat att "Du har säkert alldeles för optimistisk syn på många saker. Jag skulle rekommendera att du börjar följa bloggen Cornucopia. Lars Wilderäng och många av oss som kommenterar hos honom är lite seriösare än du är och önsketänker inte i lika hög grad som du gör. Välkommen!"

  Bolling svarade "Jag önsketänker inte, jag berättar om verkligheten. Jag läser Cornucopia ibland. Han är väl ungefär lika pessimistisk som gängse bedömare som gör anspråk på att vara seriösa. Han vet mycket, förvisso, men om du tror att det han berättar ger en sannare allmän bild av världens utveckling än Framstegsbloggen har du nog en väl snäv syn på verkligheten."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Båda sidor behövs. Men rent krasst så säljer optimism bättre än pessimism.

   Och det är väl därför Cornucopia driver en blog, och Anders Bolling jobbar på DN...

   Radera
  2. Så Cornu säljer optimism?

   Radera
 6. Tack Cornucopia?

  Tycker du ofta får fram bra inlägg. Inte alltid håller jag med dig men ofta nog och när du tycker annorlunda än mig får jag tänka till lite extra. Jag kan ha fel även om det är osannolikt. Bara de riktigt korkade ändrar sig aldrig.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 7. Du är inte orolig för att du ses som subversiv?

  SvaraRadera
 8. Åhh, tack själv. Din blogg fyllde ett litet tomrum. Jag hade varit så löjligt glad utan den.

  SvaraRadera
 9. Bra jobbat. Man kan vara oense med budskap i många inlägg men det som gör att jag kommer tillbaka till bloggen är att du är så produktiv. Det finns alltid ett nytt fräscht inlägg. Keep up the good work!

  SvaraRadera
 10. Du gör en en stor instats Cornu. Gratulerar! Hittade till dig via Wiseman och det var otroligt skönt att se att vi var fler som tänkte i samma banor om just hans specialområde. Sunt förnuft typ. Från det militära har du lett åtminstone mig till alla möjliga nya områden att uppröras över. Du har hör och häpna inte alltid rätt (fria fantasier om EU tex) men det känns som att du likt Keynes lever efter devisen: “When my information changes, I alter my conclusions. What do you do, sir?”. Och det är mycket sympatiskt.

  Nulli secundus

  SvaraRadera
 11. Lördag har övergått till Söndag och löftet att inte slåss hålls här-hur det ser ut i Ukraina kan man fråga sig.

  SvaraRadera
 12. Grattis Cornu -har följt dig sen 2009. Trevligt tillhåll för vita högutbildade män som jag. Läser mest samhälle, ekonomi och trams men börjar intressera mig för försvar och prepp.

  SvaraRadera