Cornucopia?

2015-02-25 16:55

Liveseminarium: Rysk propagandaförmåga

Nedan hittar ni ett livesänt seminarium om rysk propagandaförmåga, som sänds 17:00 - 19:30 idag onsdagen den 25:e februari.

Talare under kvällen är bland annat Carl "Wiseman" Bergqvist, Oscar Jonsson, Joakim von Braun, Ekaterina Kalinina, Johan "Försvar & Säkerhet" Wiktorin samt personal från Psyopsförbandet.

Kan inte vara annat än mycket intressant.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

6 kommentarer:

 1. Vårt eller deras psy-ops-förband?

  SvaraRadera
 2. Förr gällde två saker framför det mesta: "behåll din bit" och "sprid inte rykten utan avvisa istället ryktesspridare". Nu för tiden verkar den vanligaste sjukan vara att hugga på första bästa "nyhet" utan att reflektera närmare. Hoppas att det här seminariet blev inspelat. Obligatorisk del i all utbildning av folk som ska (eller redan) jobbar med någon form av media.

  SvaraRadera
 3. Funderar över rollfördelningen mellan psyopsförbandet och MSB. Lyssnar på C psyops, Patrik Thomé, som säger att vi ska vinna infokriget (fritt tolkat). Gärna det, men jag jämför med det vi hör om Rysslands åttapunktsstrategi. Långsiktig och framförallt integrerad på ett helt annat sätt än intrycket är av svensk motsvarighet. Visst är vi på väg upp från en låg nivå :-) men ändå.

  Känns väl som att psyops är mycket större än att placeras i ett förband. Borde det inte istället vara på nationell nivå, integrerat med ekonomi, IT-säkerhet och mycket annat? Hur många underrättelsefunktioner finns det inom olika myndigheter? Jag varken kan eller vill få ett svar på den frågan men har någon hört om nå'n sorts samordning?

  SvaraRadera
 4. Såg lite i slutet, kom och tänka på Svensk Sjukvård, vi är ju bäst i världen eller var innan man kunde läsa om vården på andra delar av världen. Där kan man snacka om att ge en bild av något som är helt annorlunda när man väl måste nyttja tjänsten.

  Med tanke på invandringsdebatten i Sverige tror jag vi ganska snabbt lärt oss att vara misstänksamma mot det mesta från media. Andra länder som ofta har vana vid korrupta stater är säkert bättre men vi kanske snart är ikapp

  SvaraRadera
 5. Jag är grymt impad asså.
  http://youtu.be/NdXNVO07mN4?t=1h46m10s
  De där första 20 sekunderna på min länk.....
  Inte ens herr bloggaren tror nog på det där.

  SvaraRadera