Cornucopia?

2015-02-12 15:33

Låga chanser att det blir någon "vapenvila" i Ukraina

Sedan "vapenvilan" mellan Ryssland och Ukraina inleddes i höstas har det ryssockuperade området i sydöstra Ukraina ökat rejält. I det nya Minskavtalet har Ukraina under ultimatum av eskalerat krig tvingats att acceptera de nya stillståndslinjerna, men det finns få chanser att det blir någon faktisk "vapenvila" - istället kommer den därmed påtvingade passiviseringen av Ukraina användas för förnyade offensiver.


Nedanstående animation visar fint hur nära terroristerna var att helt besegras innan Ryssland gick in fullt med sin motoffensiv och tvingade fram "vapenvilan" och sedan fortsatte sin offensiv till nuläget.

Vapenvilan ska inte gälla förrän på lördag och senast idag körde Ryssland en hel stridsvagnsbataljon med 50 stridsvagnar över gränsen inför slutoffensiven.

OSCE ska övervaka vapenvilan, men det har inte fungerat än så länge. Därtill ska Ryssland lämna tillbaka allt man erövrat sedan vapenvilan den 19:e september. Glöm att terroristerna går med på det, speciellt inte som enligt avtalet ska ledande terrorister som bedragaren Pushilin, den ryske nynazisten Gubarev och småbrottslingen Zacharenko erkännas som officiella förhandlingsparter och de som bestämmer över Donbas. Dessa herrar kommer knappast vilja lämna ifrån sig allt "de" erövrat sedan den 19:e september, om de nu inte råkar ut för "olyckor". Konstigare saker har hänt.

Full amnesti mot alla krigsförbrytelser ska gälla, dvs de som mördat civila, visat upp krigsfångar för media, avrättat krigsfångar etc, beskjutit och mördat civila i Mariupol med raketartilleri, skjutit ner MH17, ska slippa undan.

Utländsk utrustning och förband ska dras bort, men eftersom Ryssland inte säger sig vara på plats finns det inte heller något att dra bort. 

Några lokala oroade medborgare, som inte alls är östryssar i rysk uniform med uppradade ryska stridsvagnar runt sig, på foto nedan.
Min gissning är att Ryssland genomför en massiv offensiv torsdag - lördag, och att de senaste veckornas intensiva strider sedan avtar för en period. Under tiden kommer mer och mer territorium tas i besittning av Ryssland, då stilleståndszonen bland annat innebär att Mariupol och Debaltseve helt ska evakueras på förband, eller åtminstone tunga vapen. Det är bara att rulla in i dessa städer för Ryssland, om de inte faller redan i den pågående offensiven.

Nästa större ryska offensiv drar väl igång framåt mars - april, när leran släppt sitt grepp på allvar. Då kommer offensiven starta på för Ryssland rätt sida om floden Kalmius, som länge har hindrat offensiven.

Ukraina har nämligen inget annat val än att följa "vapenvilan" - gör de inte det kommer Ryssland dra USA- och sioniststyrda dödsknarkarnnazistkfascist-kortet, ropa "folkmord!" och gå till massivt och officiellt anfall för att "skapa fred".
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

76 kommentarer:

 1. Ja, man verkar ju vilja demoralisera Ukraina och väst, annars hade väl Putin inte uppmanat att de soldater som var inneslutna i Delbaltsevo skulle prisge sig som krigsfångar.

  Vilket naturligtvis är ett skäl att aldrig ge upp motståndet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sist lovade dom fri lejd åt de inringade runt flygplatsen i Donetsk bara för att slakta dom med artilleri när dom lämnade sina ställningar och körde ner den "fredade" vägen.

   Undra vad som händer med de som ger upp denna gången eftersom terroristernas ledare lovat avrätta alla fångar.

   Radera
  2. Kanske det som är iden att den Ukrainska soldaterna ska slås sig ut då de sannolikt inte gör om samma misstag och då ligger det på Ukraina att dem bröt vapenvilan.

   Radera
 2. Sätt upp kameror och bevaka freden!
  Lite jobb för drönare och internetobservationer.
  Ge allmänheten kameror med uppgift att hålla dessa igång när det händer nåt.
  Sätt GPS på alla stridsvagnar som kan övervakas.
  Låt världen se och döma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns redan gott om kameror, det som behövs för att hålla freden är icke ryska pansarbrigader.

   Radera
 3. Merkel har fel och Putin har rätt; man kan inte vinna med förhandlingar mot våld, annat än med våld eller allvarligt menat hot om våld. Putin måste inte vinna men får inte förlora. Enda utvägen (tyvärr) är att Obama tar kommandot. Putin måste stoppas nu.

  SvaraRadera
 4. http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/03197/ADAMS20150213_3197209k.jpg

  SvaraRadera
 5. Vapenvila på lördag och artilleriet ska vara borta på två veckor. Undrar just vart de kör det? Verkar ju onödigt att köra det långt bort, några kilometer bakom fronten borde väl räcka? Om de har riktig tur kanske någon separatistdominerad by kan erbjuda lagringsplats?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du tittar på kartan så har ryskt modernt artilleri räckvidd inom hela området, dvs man kan backa det mot Ryska gränsen men ändå skjuta effektivt över hela operationsområdet. Skulle gissa att de ställer upp det nära en järnväg för logistiken.

   Radera
 6. Ukraina känns redan uppstyckat, på bägge sidor om fronten. Putin har sin plan klar för de delar han är intresserad av, han har ju de största puffrorna på plats, och IMF har redan köpt resten av Ukraina för 40 miljarder av någon valuta som aldrig kan betalas av. Därmed kommer allt i Ukraina av värde för Halliburton å andra företag med kontakter att få internationella ägare. Kvar står befolkningen med brallorna runt anklarna.

  Så ruttet. Eller är jag för cynisk nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu förväxlar du nog cynism med idioti. Vanligt hos korkade människor som vill låta coolare än vad de är.

   Radera
  2. Exakt så är det.
   Man gör en "Grekland" fast ännu tuffare. Man slänger ut marionetten Prorochenko och förklarar att alla avtal och krediter han fått är "null and void". En konkurs helt enkelt. Vid konkurs skrivs alla skulder av och man kan börja om från början. Att ett land förblir en slav under IMF eller andra låneinstitut beror på att dess ledare vill det. Ledarna ägs av diverse intressen utomlands. Man ger de fingret helt enkelt. Reaktionen från "väst" måste då bli en invasion och konfiskation av tillgångar, dvs om de har ballarna att göra det.

   Radera
  3. Så du tror att typ Tyskland ska invadera Ukraina? Mm.

   Radera
  4. Tror mr j är nära verkligheten.

   Radera
  5. Faktabefriad diskussion som vanligt.

   Radera
  6. Och då är du Ben som vanligt inblandad.

   Radera
  7. Finns det något exempel där "väst" har invaderat för att konfiskera tillgångar?

   Radera
  8. Menar att enda sättet att få tillbaka sina utlånade pengar är invasion och konfiskation. Viss är det möjligt. Precis som kronofogden invaderar ens hem och konfiskerar tillgångar om man har skulder.
   Man invaderar under pretexterna "massförstörelsevapen" eller "demokratisering". Precis som man gjort flera gånger i Mellanöstern. Jag menar Putin i idag ondskan på jorden enligt västmakterna.

   Radera
  9. Så det du menar är att Tyskland kommer att invadera Ryssland, inte Ukraina? Ja det var ju ännu trovärdigare.

   Radera
  10. Apropå demokratisering förresten, vad heter Luhansks lagstiftande församling? Den heter "Högsta Sovjet". Där kan vi snacka demokratisering.

   Radera
 7. Vad händer om det finns oroade ukrainska medborgare på ryskt territorium som gör uppror mot Ryssland! Och där Ukraina säger, nä nä, dem vet vi inget om — i ett slags "two can play that game"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är naturligtvis det som måste göras om Ryssland fortsätter sin aggression. En sådan fiende måste bekämpas på djupet. Ryssland vore rätt enkelt att splittra, men följderna kan ju bli tråkiga.

   Radera
 8. Hej

  Det finns fler "nyttiga idioter" som man kan läsa om här:

  Citat:
  "Dr. Udo Ulfkotte, the editor of Frankfurter Allgemeine Zeitung, one of Germany's largest newspapers, said in an interview that he allegedly accepted news stories written and given to him by the CIA and published them under his own name. Ulfkotte said he gathered the aim of much of the deception was to drive nations toward war."
  Citat slut

  http://www.digitaljournal.com/news/world/editor-of-major-german-newspaper-says-he-planted-stories-for-cia/article/424470

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har också berättar att USA betalade en resa åt honom 1988. Då reste han till Irak och Saddam var usa allierad. Man visade honom hur irakierna använde kemiska vapen mot Iran För att övertyga honom om att Saddam var en reko kille. Helt logiskt.

   Radera
  2. Undrar om Cornu har samma uppdragsgivare?

   Radera
  3. RB.... ja det rullar dit det lutar.

   Radera
  4. Om Ulfkottes stora avslöjande är att han är en vanelögnare, varför ska vi tro på honom nu?

   Radera
  5. Ulfkotte verkar ha ett gött track record.

   2010 ljög han om att Obama skulle vara alkis. Sanningen var att hade genomgått en hälsoundersökning och fått allmänna råd om att inte dricka för mycket alkohol.

   Radera
 9. Kap Horn - Ser att du bor i, och jag citerar, Ostküste Smålands Sweden. Min gissning är att du inte finns på riktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ante

   Fel gissat, jag finns på riktigt...har bott här i över 30 år...är fortfarande tysk medborgare...för noggrannhets skull: jag kom frivillig från före detta Västtyskland.

   Eller kanske rätt gissat, jag finns inte alls, är bara ett påhitt, avlönad från låt säga Nordkorea...

   Radera
  2. Jag kan intyga att Kap Horn finns på riktigt. Jag vet vad han heter, var han bor och vi har kommunicerar privat många ggr. En mkt trevlig man som inte håller med mig i fallet Putin. Annars helt vettig m fötterna på jorden.

   Radera
  3. Hej Lars

   Tack, trodde ett kort ögonblick att jag hade hamnat i "limbo".

   Radera
  4. Har även träffat och pratat med Ben Dover, även om han inte presenterade sig som det. En beläst mkt intelligent herre m ordnade familjeförhållanden, bra utbildning och jobb. Jag är inte dum i huvudet, så jag vet att det var du även om du föredrar att vara anonym.

   Radera
  5. ALDRIG! Jag bor i en klippskreva omgiven av mina fienders krympta huvuden och livnär mig på skalbaggar och alger. Ibland kackelskrattar jag triumferande mot fullmånen.

   Radera
  6. Limbo, Kap Horn? Varför skulle du det? Jag tar inte skilda åsikter personligt. Hemska tanke att man måste tycka lika i allt.

   Det är ju inte så att du är Moster Mimmi, RB eller någon av de andra psyopparna.

   Radera
  7. Kan vi få en (någorlunda) uttömmande lista på vilka du betraktar som psyops?

   Radera
  8. Var inte orolig, du finns inte på den listan. Mer på den s k svanslistan.

   Radera
  9. Alla som kan se problem från flera sidor finns med på listan.

   Radera
 10. Cornus rapportering från Ukraina är smått komisk, men om man tittar på cornus animering av det militära läget så kan man faktiskt på bilden från den 11 februari se "fickan" med Debaltseve i mitten. I cornus version av läget är fickan inte tillsluten. Det hävdas dock sedan flera dagar att ficka är tillsluten och att över 5000 Ukrainska soldater är inneslutna. Om detta stämmer är det i fas med de fredsansträngingar som initierats av Merkel mfl. Man vill rädda en vital del av Ukranska armén från förintelse. Inte i något PK mediainslag nämns den inneslutna ukrainska militären - endast häftiga strider kring Debaltseve. Blir intressant om Putin och separatisterna låter den ukrainska armén slippa ur knipan. Det har jag svårt att tro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande att en nystartad folkmilis kan omringa och stänga inne tusentals soldater med pansar etc, tycker du inte? Och tänk att de kan pyssla ihop toppmodernt raketartilleri av papier mache.

   Radera
  2. Hur den saken utvecklar sig är naturligtvis av stort intresse för de berörda, annars är naturligtvis detaljerna i avtalet - om än av akademiskt intresse - mindre betydelsefulla. Det som avgör om vapenvilan kommer att hålla och vara utvecklingsbar är Putins intresse av den. Vill han att den skall hålla håller den. Vill han inte, inte.

   Utifrån den aspekten är det förmodligen bra att detaljerna är så (vagt) formulerade att han kan vilja utan att tappa ansiktet, kanske rentav tro sig kunna ha glädje av det.

   Också intressant vad Obama kan tänkas ha sagt häromdan, i det samtal som inte kommenterats från rysk sida.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Ja märkligt! Likaså alla dessa toppmoderna luftvärnsystem Sverige inte har råd skaffa ett enda av! Märkligt! (Måste varit veckans vara på östukrainska Lidl?)

   Radera
  5. Jag kan svaret!

   3D-skrivare. Det är så dom kan ha alla system som annars bara finns i ryska armén - ritningarna finns säkert på Pirate Bay.

   Radera
  6. Billigt måste det vara med tanke på volymerna..

   Radera
  7. Du kör ständigt den israeliska debattekniken att försöka föra bort diskussionen från sakfrågan där man känner sig svag, till ett område där man är stark eller ialla fall motparten inte diskuterar. Det verkar som om separatisterna (med eller utan rysk hjälp) har en massa ukrainare i säcken. Jag tror att det är därför fredinitiativen kommer just nu.
   Avtalet från Minsk verkar vara ett dåligt skämt. Elin Jönsson Aktuellt anser att Ryssland är den stora vinnaren - med en obegriplig argumentation.
   Den som jag uppfattar det - fullständigt lögnaktiga rapporteringen i alla MS-Media är oroväckande. Vi har sett precis samma lögner innan Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien, Jemen och Iran. Vi får se hur det går - det jobbiga är att USA kan förlora krig efter krig utan att själv gå under - däremot lämnar man efter sig miljontals döda, fullständigt krossade folk och kulturer. Det är antagligen det som Israel vill ha i sin närhet. Krossade nationer utgör inget hot mot Israel.

   Radera
  8. Komiskt är att du 20:03 tvivlar på om Putain ska låta ukrainska armen komma undan, för att 22:05 ifrågasätta om separatisterna har rysk hjälp.
   Men givetvis handlar det om Israel. Precis som 9.11, månlandningen och Gais förlorade formtopp.

   Radera
  9. @RB.
   I tyska TV har de sedan ett bra tag talat om de mängder ukrainska soldater men även civila som varit instängda i Debaltseve. Ukraina verkar dock inte erkänna att de är inringande. Många av de civila har lämnat staden då busstransport erbjudits, både till områden kontrollerade av Ukrainska armén och till Donetsk. Några intervjuades nyligen på ett tåg till Luhansk.
   Såg igår att på förmiddagen försökte pro-ryska separatisterna inta polishuset i Debaltseve men de Ukrainska trupperna där lyckades slå tillbaka.

   Igår anfölls även delar av Donetsk som kontrolleras av separatisterna troligtvis av Ukrainska armén. Tre bussar besköts där bara ruiner återstod och minst ett sjukhus besköts.

   All denna information från den tyska statliga TVn.

   Radera
  10. @King Edward24.
   Du kör på som Ben Dover. Diskutera inte sakfrågan eftersom du är en looser där, utan försök att lögna något nytt ämne. Komiskt javisst!
   @Jan Andersson.
   Brukar följa tysk media som ligger ljusår närmare verkligheten än svensk. Sportlov nu så svensk DDR-media får bli mitt substitut. Cornu och hans gäng tycker nog det känns härligt att alltid få medhåll av sanningsmaskinerna SvT, SR, Löven, och andra skojare.
   Hur det kommer att gå i Ukraina vågar jag inte sia då USA verkar ha outtömliga egna resurser och mängder med hantlangare i Europa. Då spelar rätt och fel ingen roll. Om det Ukrainska folket kommer gå med på att vara USA;s kanonmat och offra allt är nog en viktig joker i denna lek.

   Radera
  11. Det är knappast irrelevant i ett fredssamtal vem som förser endera sidan med vapen och ammunition. Sådan försörjning är en förutsättning för att krig ska fortsätta. Att det skulle vara en "israelisk debatteknik" eller irrelevant eller whatever kan du glömma.

   Sen är det Ryssland och Putin som gått på offensiven sedan nyår. Hade de inte gjort det utan hållit vapenvilan hade man inte behövt ha nåt nytt avtal, eller hur? Ergo - en eventuell inneslutning såväl som nya förhandlingar är konsekvenser av ryska handlingar.

   Vem som underblåser konflikten, kränker andra länders suveränitet, bryter överenskommelser etc kan knappast vara irrelevant.

   Radera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. Vad framtiden bär i sitt sköte är svårt att sia om. Men om nu terroristerna/ryssarna knäcker Azovbataljonen, som tycks vara inblandade i Mariupol och kring Donetsk, så har Porosjenko vunnit mycket på överenskommelsen. Ett land, som Ukraina, som inte tycks ha kontroll över den våldsapparat, som garanterar varje stats yttersta bestånd ligger illa till. Vi ska komma ihåg att de två största partierna i regeringen i Ukraina har divergerande åsikter om förhållandet till Ryssland. Om denna bataljon elimineras så lär den valda regeringen i Kiev kunna hantera de grupper, som fortfarande av och till försöker storma radan och nyligen försvarsministeriet. SR:s intervju härom morgonen med en av de överlevande från flygplatsen i Donetsk var rörande talande. Dålig utrustning och t.o.m underkläderna var resultat av frivilliginsamlingar. Det ska bli intressant att se vad, som kommer att hända i Kiev härnest.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trots att du kallar separatisterna för terrorister (vilket jag tycker är nästan barnsligt), så tror jag också att en avgörande sak är om regimen i Kiev kan få stöd från den icke separatistiska befolkningen. Jag betvivlar detta, men har ingen lokal kännedom. Med den vetskap jag har verkar det det dock märkligt om "västukrainarna" vill offra sina söner och hela ekonomin för.... ja vad då?

   Radera
  2. @RB Du har en poäng i att det gäller att få befolkningens stöd. Nu verkar för de flesta ukrainare fred vara högsta önskan. Det som är "Västukraina " är blott en liten del av Ukrana, den delen, som inte tillhört Ryssland eller Sovjet före 1939. Det är ungefär så stort, som Luhansk och Donetsk län. Ukrainska armén är inte stridsduglig, och inför inkallelserna så sjappar oroväckande många öster- eller västerut. Annars skulle inte hot om krigslagar ha utfärdats. Och efter en eventuell fred hotar en än större fiende, IMF. Det verkar som de flesta ukrainare inser detta och att resignationen sprider sig.

   Radera
 13. Numera tar jag inte Cornu på något som helst allvar. Bl.a med extremt ensidig bild av konflikten där div propaganda från den ena sidan hela tiden lyfts fram, nu bl.a. av irländaren Paul Niland som sedan länge bor i Kiev.
  Tyvärr är det olika gangsters på båda sidorna i konflikten. Human Rights watch har haft mycket kritik av båda sidorna. Har några länkar som gäller kritik från Human Rights watch av den Ukrainska reguljära sidan. Det finns mycket från Human Rights Watch som även gäller den pro-ryska sidan men de har redan förts fram i mycket större utsträckning på denna extremt ensidiga blogg.

  Kritiken från Human Rights Watch är bl,a:
  "Human Rights Watch on-the-ground research findings show that both the insurgents and the Ukrainian forces have violated international humanitarian law, or the laws of war, and committed other abuses during this conflict."

  Just detta citat finns från:
  http://www.hrw.org/news/2014/09/24/un-human-rights-council-un-body-should-keep-focus-human-rights-dimension-deadly-conf

  Här är flera exempel bl.a. i dessa länkar enl nedan:
  http://www.hrw.org/news/2014/07/24/ukraine-unguided-rockets-killing-civilians

  http://www.hrw.org/news/2015/02/04/dispatches-more-cluster-munition-use-ukraine

  http://www.hrw.org/news/2015/01/15/test-new-ukraine-s-commitment-reform

  http://www.hrw.org/news/2014/08/22/dispatches-merkel-shouldn-t-let-ukrainian-abuses-slide

  http://www.hrw.org/news/2014/05/07/dispatches-damning-silence-kiev

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så vad oväntat att du bara tog upp den ena sidan.
   Har du hittat dina bevis för att Ryssland inte är närvarande än? Tydligen skrevs en fredsöverenskommelse på idag igen, med Putin närvarande men ingen separatist.
   Hur kan de göra samma misstag två gånger? Och igen hävdar Ryssland att de ska dra tillbaka artilleriet. Märkligt.

   Radera
  2. Det finns tillräckligt med skit i den här konflikten för att skita ner alla sidor. Om man har en relativt outbildad armé som har tillgång till stora mängder tunga vapen så är det naturligt att eldkraft får kompensera för kompetens.

   Med förutsägbart resultat.

   Men Ukraina är fortfarande offret för en större grannes aggresion så dom har min sympati och större utrymme att få göra misstag.

   Radera
  3. @Kingedward24
   Jasså det är så illa informationsläget är. Båda separatistområdena var representerade i Minsk. Man hade förhandlingar i flera olika salar. De satt inte där Merkel, Putin och Hollande satt.

   Bevis för Rysslands medverkan säger du. Ok jag får väl "hjälpa" till själv när ingen verkar känna till att det var några ryska fallskärmstrupper som Ukrainska armén tog 2 mil från gränsen till Ryssland i Ukrainsk område. Jag har väntat länge på att åtminstone någon skulle påpeka detta.
   Mitt svar är förberett sedan länge. Någon av dessa fallskärmssoldater sa att han hade hört att de var på väg till Donetsk. Dock finns det två städer med samma namn Donetsk, ett i Ryssland någon knapp kilometer från gränsen till Ukraina längs väg E40 och det välkända Donetsk i Ukraina. Enl Ryssland hade de kommit för långt så att de nått in på Ukrainsk mark när de släpptes ner. Detta svar ifrågasätter även jag. Ligger det något i det eller ej. Jag anar dock ditt alltid ensidiga svar. Dessa soldater utväxlades i början av september vid det första Minsk-avtalet.

   Lite mer "hjälp" som heller inte dykt upp. Staden Novoazovsk som ligger vid Svarta havs-kusten i Ukraina längs vägen E58 precis innanför gränsen till Ryssland verkade ha bombats av ryskt flyg i slutet av sommaren/början på hösten. Där känns det än svårare att hävda misstag.

   Bedrövliga händelser.
   Men ha det bra.

   Radera
  4. Varken svenska tidningar eller ryska media som Pravda och Russia today har ett endaste ord om några separatister på mötet. De verkar inte ha haft en framskjuten roll direkt, om de nu fanns på plats.

   Radera
  5. Plotnitsky och Zacharchenko var där, men inte ens rysk media målar en särskilt positiv bild av dem. De förefaller mest ha gnällt och obstruerat:

   http://sputniknews.com/europe/20150127/1017405554.html

   “All of the issues are to be discussed and agreed upon first by the Contact Group, and only then, if they are able to agree, [DPR leader Alexander] Zakharchenko and I will come, and only then will there be any signing of official documents,”

   Alla punkter på programmet skulle alltså på förhand göras upp av Merkel, Putin och Hollande, och sen kanske Plotnitsky skulle komma till Minsk med en penna i handen och skriva på avtalet. Här har de gjort sig själva rätt irrelevanta och ointressanta faktiskt.

   Radera
  6. @kingedward24
   Enl tysk TV vägrade Poroshenko återigen att förhandla med separatistledarna. Därför samlades de i Minsk i en annan byggnad än där Putin och västledarna samlades. Separatistledarna kontaktades där av Putin dvs vilket även Merkel nämnt då hon sade att Putin satte press på separatistledarna efter att förslag lagts fram som Merkel, Hollande, Poroshenko och Putin tyckte var accepabla. Så var hennes ord angående förhandlingarna.

   Här är nog den första gången jag tycker att Ben Dover har rätt i sin kommentar. Klart positivt mao. OBS det gäller hans kommentar 2015-02-13 07:53, inga andra.

   Radera
  7. Skönt, det betyder väldigt mycket för mig nämligen.

   Inte heller Ryssland har erkänt separatistledarna och deras statskonstruktioner så vilken roll de ska spela i förhandlingarna är svårtolkat. I praktiken företräds de ju av Putin. Eftersom det är Ryssland som levererar deras soldater, materiel och ammunition är det ju svårt att se att de ska äga nån som helst relevans i förhandlingarna.

   Radera
  8. Nu är du inne på helt fel spår igen.

   Som vanligt tillskrivs olika vänner olika roller där dessa rollers innebörd försöks noga att utrönas. För de olika fienderna reduceras istället alla olika roller till en enda ansvarig som betecknas som all skit läggs på och som demoniseras så mycket som det går. Med detta missas en verklighetsbeskrivning som innebär att konflikter blir mycket svårare att lösa och ibland omöjligt.

   Exemplen på detta är många. T.ex. utmålas Iran i Israel som denna stora sate som ligger bakom allt. I några arabdominerade områden utmålas USA som den stora satan på liknande sätt. Däremot skulle t.ex. inte någon här säga att det är USAs fel att muren mellan Israel och västbanken byggts även om Israels överlevnad är mer eller mindre beroende av USAs ekonomiska stöd och militära samarbete. Här ser vi istället noga på de olika rollerna som de olika aktörerna har eftersom de betraktas som våra vänner.

   Det som pågår på denna blogg är på liknande sätt men där Cornu och hans följare utmålar Ryssland som den stora satan och reducerar därmed allt till Ryssland. Själv föredrar jag att försöka se saker och ting från flera perspektiv så långt det är möjligt även om det inte är så enkelt som att pådyvla en part all ondska och betrakta dess olika fiender som ädla och heliga. Verkligheten är nämligen inte så enkel.

   Radera
  9. @kingEdvard "Har du hittat dina bevis för att Ryssland inte är närvarande än?" Enligt gammal rättstradition i västerlandet med djupa rötter den somerska rätten så finns det några grundregler. 1. Onus probandi dvs det är upp till den anklagande att bevisa skulden, inte den anklagade att bevisa oskuld. 2. Audiatur et altera pars dvs må även den andra parten höras. 3. Cui bono dvs vem drar fördel av en anklagelse eller handling. Dessa sunda grundregler är främmande för Cornu, Bendover et consortes, som har den spanska inkvisitionen, som förebild.

   Radera
 14. Och nu retweetar Cornu om den helt väntade ryska offensiven. Jag blir så förtvivlad över alla dessa människoliv som nu ska spillas! Jag har rent av glömt vad fan man började slåss för... (nä det har jag inte).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Denna blogg drivs inte av en analytiker utan av en spåkärring.

   Radera
 15. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Page not found". Analysen var ungefär lika givande som vanligt.

   Radera

  2. En till:
   http://vineyardsaker.blogspot.se/2015/02/the-useless-agreement-which-everybody.html

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Ha ha ha, den ja. Han har ju snackat om panik och reträtt i typ ett halvår nu så om hans analyser hade stämt hade den ukrainska armén stått i Frankrike nu.

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  6. Är det här artikelförfattaren Mercouris?

   http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/9146307/Barrister-struck-off-over-claim-that-senior-law-lord-had-him-kidnapped.html


   Alexander Mercouris concocted a web of “tortuous deceit” to convince a client he was pursuing the bogus claim, including forging a Supreme Court judge’s signature, a tribunal heard.


   He even alleged that Lord Phillips of Worth Matravers, President of the Supreme Court, had him abducted and offered him a £50,000 bribe to abandon the case.

   Radera
  7. Det räcker väl iochförsig bra att man läser vineyardsaker-länken.
   Som alternativ analys.
   Om man inte intresserar sig för den verkliga händelseutvecklingen så behöver men inte läsa något alls. Eller bara cornucopia?

   Radera
 16. Oh, välkommen. Jag saknade allas vår babushka...

  SvaraRadera
 17. Låga chanser det blir vapenvila i Ukraina? Du tror inte på Pax Putin? Nej, det gör inte jag heller. Å andra sidan finns faktiskt chanserna om nu västerländernas ledare faktiskt är villiga spela denna vedervärdiga charader där Putin själv tillåts diktera spelreglerna lite efter dagsform.

  SvaraRadera