Cornucopia?

2015-02-05 16:48

Kontaktannons från 30-årig kvinnlig bloggläsare

Nedanstående är en kontaktannons från en kvinnlig bloggläsare. Med 90-95% män bland läsarna och sannolikt en hel del gemensamma intressen som läsare av den här bloggen, så är detta värt ett försök. Jag har verifierat personens identitet och det här är på riktigt. 

Jag söker alltså en man. Gärna vuxen. Och rolig. Jag vill inte vara för specifik eftersom jag egentligen inte vet alls vem jag söker utan vill mest ha en kul dialog med någon till att börja med.

Själv är jag svensk, oblond, 30, hyffsat glad o nöjd i allmänhet och med ordnade förhållanden. Jag bryr mej om mitt jobb och min familj och vänner. Jag bryr mej om mitt utseenede, men inte tillräckligt för att ha mer än 7 profilbilder på FB och inte tillräckligt för att tycka att Tinder är värt min tid. Jag jobbar inom finans men gillar att lära mej om helt orelaterade saker. Typ skifferoljeproduktion och hästgårdsbubblan i Sydsverige. Tydligen.

Jag älskar att resa, inte bara att komma till en slutdestination utan även själva transit. Vilket stämmer rätt bra in på vad jag gillar i livet med, det kan vara anledningen till att jag inte har “settled down’ ännu. Jag bor alltså utomlands just nu.

Kort o gott, om du är singel, ogillar drama o vill ha nån kul att prata med och i förlängningen resa med och kanske hänga (o skeda) lite mer med än dina redan befintliga tjejkompisar så vore det kul om du hörde av dej.

//[email protected]
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

56 kommentarer:

 1. Helt klart en kille som skrev den texten.

  SvaraRadera
 2. Vart har etiketten "Trams" tagit vägen på detta inlägg? Eller kommer det bli ett återkommande fenomen?

  Vad gäller själva annonsen verkar hon söka ett "hotellförhållande" och det finns säkert många av läsarna här som föredrar ett sådant arrangemang :)

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Var en ny inriktning för Cornus blogg. Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Cornu testar lite av varje minsann. Jag satt just och funderade på cykling på Kanarieöarna, men det passar nog inte den här damen.

  SvaraRadera
 6. Intressant inriktning på bloggen. Gillar överraskningar som detta. Kan förstås också bero på att jag är singel/änkling. Dock för uppbunden av min situation med två barn för att vara intressant/intresserad.

  SvaraRadera
 7. Det är,Laura wilderäng som skrivit.
  Aka transvestit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trodde det var din mamma och att en nolla fallit bort från åldersangivelsen.

   Radera
  2. Blanda inte ihop åldern med vikten. Och bara för att någon har lite problem med spriten behöver hon inte vara ful.

   Radera
 8. Om hon nu gillar att resa, så kanske hon skulle pröva att ragga bland EU-migranterna. :-)

  SvaraRadera
 9. Gillar det stilfult subtila men viktiga filtret ".. redan befintliga tjejkompisar".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar det inte fullt så subtila "skeda" . :-)

   Radera
 10. Kanske inte det bästa stället att lägga ut en kontaktannons med tanke på det kritiska klientelet som hänger här. Något med texten får mina manligt intuitiva varningslampor att blinka.

  Om man försöker sig på en kritisk översättning.

  Ung ej självupptagen kvinna söker resonabel och rolig självupptagen manlig resepartner som gillar att lära ut, gillar filosofi (vägen är viktigare än målet) samt är en bra KK (skeda).

  SvaraRadera
 11. Vill ingen något ont.
  Håller mig därför på behörigt avstånd.
  Lite nyfiken i alla fall på vad damen menar med " min familj".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hört talas om undre världen?

   Radera
  2. Det var på den gamla onda tiden som familjen var undre världen. Nu är kallas det något annat.

   Radera
 12. Skulle kunna varit min annons

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du behöver uppenbarligen inte mer annonsering än du redan har ;-)

   Radera
 13. Är singel och 30-nånting (i några månader till).. men det hela föll ju på att hon sökte en vuxen man..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här. Fast att ha kvar lite barnasinne och inte alltid vara vuxen och tråkig borde ju egentligen ge pluspoäng?

   Radera
  2. Tja, beror på vad man menar med barnasinne.. jag har i alla fall rätt kul ihop med barnen. Synd bara att de börjar bli för gamla för lego. Fritidsintressen som bygga plastmodeller och spela datorspel är ju knappast nåt som lockar tjejer.
   Men visst gillar jag att resa. När kassan tillåter åker jag till en blåsigt och regningt flygfält mitt i England och kollar på flygplan. Skulle gärna resa var som helst i och för sig. Var som helst är bättre än det menlösa kontorsjobb och 8-16:30 liv man lever. Sibirien? Gärna. Borneos djungler? Sure! Irak? Varför inte! Afghanistan? Oj, vilken storslagen natur! USA? Eh.. bara om jag får bära vapen..
   Helst skulle jag resa till månen eller Mars. Inte för att de platserna verkar jätteintressanta, men i det fallet är ju verkligen resan målet. Frystorkad mat smakar säkert skitgott några hundra tusen kilometer från jorden.
   Titlar i mitt CV är MÖP, nörd och "borttynande varumärke för chokladdryck". Bryr mig tillräckligt om mitt utseende för att inte ha mitt ansikte på min profilbild på FB. FB's design är ful nog utan mitt tryne.
   Är man riktigt desperat kanske en kvinna skulle uppskatta att hänga med mig ett tag. Hon skulle dock förmodligen upptäcka att hon hellre hänger med barnen, då de är snygga, smarta, roliga och ambitiösa - kort sagt, de har vad jag inte har..

   Radera
 14. Synd att man aldrig fick göra värnplikten och gå från pojke till att bli man :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värnplikten gör pojkar av män, så det kanske var lika bra att du slapp. Jag kan i egenskap av f.d sergeant instruera dig i hur man bäddar sin säng och hur man moppar golvet, så kan du känna dig som en hel karl efteråt.

   Radera
  2. En snabbkurs i lumpen:

   Jag kan gapa och skrika åt dig, hindra hela ditt kompani från att åka hem på Fredag bara för att just du inte städat toaletten ordentligt och hittat min 1-krona som jag omsorgsfullt gömt därinne. Du kommer att få tillbringa ändlöst tid med att göra rent ditt redan rengjorda vapen, om och om igen..tills jag blir nöjd med det

   Jag kan skrika mer åt dig när du får lära dig att stå och gå rätt, sen får du gräva en massa meningslösa hål i stenig terräng, som sedan ska fyllas igen, samtidigt som jag hånar dig och det du gör.

   Du kommer att vara dåligt klädd hela tiden och det kommer att vara rejält kallt.
   Du får äta kall mat direkt ur en konservburk från 50-talet utan att kunna se vad du äter då det är beckmörkt och ni får inte tända någonting

   Du får skita i en papplåda med en sopsäck i och sova i ett rökfyllt hemmagjort vindskydd.
   Du kommer att hata mig innan vi är klara, du kommer att ligga vaken på nätterna och planera hur du ska mörda mig, det är en del av planen, du ska hata mig och bonda med dina olycksbröder som också hatar mig.

   Inte särskilt mysigt, men det är bra för ens utveckling

   Radera
  3. Har man inte sin kalfaktor till slika sysslor?
   Lustigt nog räknade jag nyligen igenom mina nedslag i den militära verkligheten.
   Jag fann att 8 olika regementen inte kunde klara sig utan mig!
   Delar av fem år förstörda på det sättet.
   Inte f-n blev jag karl på det viset.

   Radera
  4. Kalle7, du hade nog bara otur och hamnade lite snett.

   Radera
  5. @Neo
   Hm men jag tror det var meningen att det skulle vara så
   Eller så hamnade jag lite snett där också, känns som det varit min lott i livet tidigare. Kanske jag är snett på det just nu men inte fattar det förrän senare :)

   Radera
  6. Tiden läker nästan alla sår. Själv var jag rätt lack medans det varade, men har kommit över det. Visst var det jobbigt tidvis, men mer pga fysiska och psykiska påfrestningar att bara överleva under bistra omständigheter än psyksjuka befäl. Snarare fanns det en ömsesidig respekt. Inget onödigt skrikande eller mobbningsfasoner.

   Radera
  7. Jo så är det, jag tänker nästan aldrig på den tiden utom typ vid såna här tillfällen och oftast så minns man ju bara de roliga delarna om man inte letar efter de dåliga.

   Oavsett så känns det ju ändå som "bra" för en att ha gjort det

   Radera
  8. Jag blev iaf väldigt säker på min heterosexualitet i lumpen. Inte ens efter 10 dagars batövning var man minsta sugen på att ligga med nån av lumparpolarna.

   Radera
  9. Fan Kallle7, gjorde vi lumpen ihop?

   Radera
  10. @Anders
   Kanske det, men jag antar att det var typ standardmallen för vad man skulle utsättas för i mitten på 80-talet. Tur att det fanns massor av Alkohol och andra droger

   Radera
 15. Nä man blir nog inte "Man" av det, snarare så lär man sig hantera olika situationer bortkopplad från mamma liksom och får en insikt i att det finns en väldans massa olika sorters idioter.
  Och det blir ju ett par steg på vägen mot att bli vuxen

  Man inser också att vårt land inte kommer att ha en endaste liten pyttechans att försvara oss om någon anfaller oss och att det som pågår i värnplikten egentligen är helt meningslöst om man bortser från all motion och kul upplevelser man har på fritiden med sina nya vänner.

  SvaraRadera
 16. Inte ens om språkfelen varit hälften så många hade jag blivit intresserad.

  SvaraRadera
 17. Singelkryssning med kommentarfält från olika bloggar, affärside? T.ex den här och familjeliv.se? Psyopsen känns igen på att dom går direkt på vodkan redan på förmiddagen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha "Psyopsen känns igen på att dom går direkt på vodkan redan på förmiddagen..." Den var bra.

   Radera
 18. Nu har jag iofs aldrig nätdejtat, men är inte "jobb familj vänner" oerhört allmänna intressen? Om hon gillar antika orglar hade jag liksom velat veta det.. Ja, förutsatt att jag varit en kandidat då. Själv är jag ju gift sedan länge, med en häst faktiskt precis som Bodströms faster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag har doppat min tå lite i nätdejting (tyvärr bara tån) och kan hålla med om att de är väldigt vanliga intressen.

   Radera
  2. Annars var det Jens Orback som berättade om en faster som levde med en häst. Fast vad vet jag, det är kanske en vanligt förekommande partner bland fastrar till sossetoppar.

   Radera
 19. Trams ja. Men ingen fara Lars, jag står ut med ett och annat tramsinlägg :)
  Ska iaf köpa din senaste bok, den lockar mig. Bläddrade i ett av dina tidigare alster idag på pocketshop, men det var lite väl mycket militärtermer och "Tango Lima" för min smak tror jag...under min lumpartid som prickskytt så hade jag nog tänkt MÖP.

  Är det bara via nätet din senaste bok kan beställas?

  Mvh.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Slut på flera håll. Prova lämpligen någon länk här ovan. Slut på sina håll där också för en månad sen, men Adlibris hade en åt mig då.

   Radera
 20. Och inget ont menat med MÖP :)

  SvaraRadera
 21. https://www.youtube.com/watch?v=hKWmFWRVLlU

  SvaraRadera
 22. Man upphör aldrig att förvånas. Själva annonsen är ganska tam, men tilltaget att lägga ut den på en blogg tyder på både humor, driftighet och tänk-utanför-lådan. Nu är jag ju både gift och i fel ålder, men jag önskar både henne och hennes nya kompisar lycka till med hängandes och skedandet. Riktigt kul, faktiskt.

  SvaraRadera
 23. Bra morgonunderhållning. Driftiga tjejer är alltid trevligt!

  SvaraRadera
 24. Kul grepp, men jag undrar lite över detta:

  " Jag bryr mej om mitt utseenede, men och inte tillräckligt för att tycka att Tinder är värt min tid

  SvaraRadera
 25. Skulle ju vara sjukt kul att gå på en dejt i Sthlm med den där tjejen, så att man kan gotta sig åt att hon bor utomlands och därmed kommer att befinna sig på behörigt avstånd för en avsevärd tid framöver.

  SvaraRadera
 26. Tja, många "intressanta" "svar/kommentarer" på denna kontaktannons. Undrar hur många singelkvinnor som följer denna blogg. Och om vi är i majoritet mot icke singelkvinnor? Och om det då säger något om oss? Känner ett antal killar som följer bloggen (alla ickesinglar med tjejer som inte bryr sig ett skvatt om prepping, energitillgångar eller ekonomi. ) har dock aldrig träffat nån tjej som roas av dessa tankar.
  Ibland kan mann känna sig rätt unik.

  Men jag har till skillnad från annonsen inte ordnad ekonomi, förhållanden och bryr mig inte om mitt jobb och vet inte vad "tinder" är. Bor på landet och försöker preppa så gott det går, nog sagt.

  Och är öppen för förslag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har bara oanständiga sådana...

   Radera
  2. Vill du leka zombie survival med min boomstick?

   Radera
  3. Du låter mer spännade än hon i annonsen. :-)

   Radera