Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2015-02-20 10:15

Kaplan och (mp) vill bygga segregerad flyktingslum

Våra förortsghetton är så 00-tal. Bostadsminister Mehmet Kaplan (mp) har nu tagit med sig sina erfarenheter från många besök i Turkiets slumområden. Han lägger nu förslag om att svensk byggnorm och byggregler ska hävas, men endast när det gäller att upprätta bostäder för de 400 000 - 500 000 flyktingar och anhöriga till dessa, som kommer anlända till Sverige under innevarande mandatperiod.


Kort sagt vill Kaplan, Miljöpartiet och Socialdemokraterna inrätta särskild och segregerad slum för flyktingar. Man är noga med att påtala att slumområdena inte ska upprättas i Stockholm, Göteborg eller Malmö, dvs där Miljöpartiets väljare finns, och att de ska anläggas utan tidsbegränsning.

"Det bästa vore naturligtvis om de nyanlända och ungdomar kunde bosätta sig i Stockholms innerstad eller i Göteborg, Malmö eller andra städer. Men det finns en bostadsbrist som har skapats under lång tid. Vi jobbar med att fler bostäder ska byggas men det här måste också göras."
Inga slumområden i Vita Bergen, Tantolunden eller på Långholmen alltså. Eller Tegnérlunden.

Faktum är att slumområdena inte ska uppföras i våra städer, med sin dynamiska och existerande arbetsmarknad och försök till samhällsservice, utan slumområdena ska uppföras någon annanstans. Dvs på landsbygden, eftersom städer går bort i Kaplans uttalande ovan. Färre väljare som kan byta parti där.

Nu återstår bara att se hur man tänker lösa sjukhus, polis, vårdcentraler, tandläkarmottagningar, psykologmottagningar och psykakuter åt krigstraumatiserade flyktingar i dessa nyanlagda slumområden. Vi pratar om samhällsservice motsvarande 4 - 5 hela Linköping. Ett förslag kan ju vara att svensk lagstiftning inte ska gälla där, utan att lagstiftningen från flyktingarnas hemländer ska gälla, så löser sig den delen.

Därtill måste förstås avlopp, vattentäkter, elnät, värmeverk och elproduktion till för dessa bostäder till 400 000 - 500 000 flyktingar. Speciellt som man ska förlägga slumområdena utanför städer, dvs där det saknas infrastruktur som vatten, avlopp, fjärrvärme etc.

Segregering är i alla fall ett mål och segregeringen och frånsteget från byggnorm och byggregler ska vara permanent för slumområdena.
"Att låta nyanlända bo i modulbostäder kommer innebära att de inte i första hand får kontakt med svenska medborgare. [...] Just nu finns inga förslag om att tidsbegränsa hur länge de nyanlända ska bo i modulbostäderna. Det finns heller ingen beräkning över hur många modulboenden det kan bli frågan om."
Någon som har förslag på var slumområdena ska uppföras? Man kan förutsätta att det behöver vara redan kommunalägd mark, då jag gissar att få privata fastighetsägare vill uppföra slum på sin mark, när man istället kan uppföra bolånetorskcontainers. Plus att slum, liksom.

Tillägg: Bild på modulboende från Pajala kan man hitta hos Public Service/SR. Eller varför inte hos Modulgruppen. Kan inte lägga in bilder because copyright. Om någon läsare känner till något modulboende (eller för den delen kontorsbaracker) så tar jag gärna emot illustrativa foton. 

Tillägg: Här finns fina foton på modulboende avsett som flyktingförläggning i Hallsberg, som dock stoppades på grund av att det inte är godtagbart att bo på det viset ens tillfälligt. Det vill nu Kaplan ändra på och inte ens tidsbegränsa.

Härmed fick vi också svaret på hur man ska kunna få plats med 100 000 invånare i Bromma Parkstad. Det blir inga problem med den täthet som flyktingslummens modulbostäder kan erbjuda. Gissningsvis kan man nog få plats med både 200 000 och 300 000 personer där med denna standard.

I slutändan kommer bara de kommuner som absolut vill ta emot flyktingar att ta emot flyktingar ändå. Staten kan inte tvinga kommunerna att bygga. Moderaternas Täby har t ex frikostigt sagt sig vilja öka sitt flyktingmottagande från 0.05% av befolkningen till 0.15%. Problemet är att det kommer anlända runt 1% av befolkningen till Sverige årligen nu, så Täby tar fortfarande inte sin del. Istället finns det fler och fler landsortskommuner som nu köper upp alla tomma anläggningar, som annars kan bli flyktingboenden, och river eller gömmer undan för att slippa ta emot flyktingar som samhällsservicen inte är dimensionerad för. Kommuner kan redan idag inte få tag på lärare, vårdcentraler inte få tag på läkare och Folktandvården kan inte få tag på tandläkare. Dessa kommuner kommer knappast gå med på att bygga slumområden på sina mark. Verkligheten är att det inte finns vare sig plan, planering eller ens möjligheter att ta emot 400 000 - 500 000 flyktingar under mandatperioden. Bara öppna hjärtan och Den Humanitära Stormakten.

Förslagsvis kan slumområdena få namn, som t ex Distrikt 1, Distrikt 2, Distrikt 9 och Distrikt 13.


Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

56 kommentarer:

 1. Full fart utför och rätt ner i svampstuvningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmodligen den bästa SF som producerats sen AKB. Aliens har något speciellt,, "Je ne sais quoi".

   Radera
 2. Vi i "Sveriges närmaste åkermark" - bör det väl heta - öppnar våra hjärtan.
  Det unnar jag bygden!
  Ett av dina uppräknade service ställen har jag redan att bjuda på.
  Med små trevliga saker till hands...
  Hur är det med HIV och resistent TBC bland de nykomna?
  Aktuella siffror från sjukstugan i Götet?

  SvaraRadera
 3. Man brukar ju säga att det är "bättre att göra fel än att inte göra något alls". Den konflikträdde svenska politikern är en av de farligaste pga att PK blivit ett mantra i den svenska mittenpolitiken. Inte undra på att vi får mer och mer åsikter på kanterna. Och kalla det för fan inte populistiska partier. Det handlar om protester och inte om nya partier som utnyttjar folks "okunnighet och stängda hjärtan osv". Nej de utnyttjar de fega och verklighetsfrånvända etablissemanget som alltmer fjärmat sig från medelklassen och nedåt. Snacka om de goda avsikternas tyranni. Det kommer att stå oss dyrt(märk väl ordet "oss" vilket i dagens Sverige måste anses vara rasism).

  Jag säger det återigen. Den svenska ekonomin är oerhört skör. Välfärdstrenden befinner sig sedan 80-talet på väg ner och kommer att med marginal överträffa nedskärningarna på 90-talet inom en snar framtid. Samtidigt kommer staten att pressas till att återuppta belånandet av vår välfärd. Glöm talet om några offensiva investeringar mer än marginellt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och bakar de in detta i vårbudgeten så har Alliansen lovat att inte rösta emot...

   Radera
 4. Jag blir bara mer och mer imponerad över den Svenska "generositeten".
  Hur tänker dom?
  Tänker dom?
  Efter den "obestämda tiden", vad ska göras med "bostäderna" sen då?

  Det här är ju bara skrattretande.

  Känns som att Svenska politiker tror att dom ska vinna nått pris för att vi tar emot så många flyktingar. Eller gör dom det bara för att dom är insyltade i en moralpanik som bidrar till ett tvångsbeteende. Annars kan dom inte sova gott på natten.

  Men efter många nätters god sömn så kommer dom vakna upp i ett land som är segregerat, saknar utbildning, saknar sjukvård och ingen pension heller. Deras barn kommer nog inte gilla det land dom kommer att få växa upp i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efter den obestämda tiden, tja, man vet inte hur framtiden ser ut men ett vet man - att ett sådant område blir avstjälpningsplats för oönskade sociala element oavsett om vi har migration om 10 år. Är det inte flyktingar så är det knarkare, alkisar, vita heterosexuella män eller andra utstötta som får sitta där och häcka.

   Radera
 5. Nej, fuck off med detta förslaget, även OM man skulle lösa alla praktiska problem med infrastruktur, service, etc osv så skulle det bli ett extremt otrivsamt miljonprogrammet v 2.0 som vi skulle behöva dras med de närmaste 50 åren i en eller annan form.

  Menar man allvar med integrationen är det ju tvärtom man ska göra, dvs smälla upp lite moduler i Täby och var man nu kan klämma in dem. Så kan de i någon mån åka snålskjuts på befintlig service, träffa svenskar och integreras.

  Politiker har så klart sina sidor men det här var ju ett förslag som är precis, exakt, tvärtemot det som behövs. Det är sällan de har så jävla fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu tycker jag att du är lite orättvis mot Täby, här ska kommunen tredubbla(!!) sin mottagning av nyanlända från 0.05% till 0.15% av befolkningen.

   Radera
  2. Mycket generöst av Täby, med tanke på att det kommer anlända 1.00 - 1.25% av Sveriges befolkning som flyktingar per år.

   Radera
  3. Idag finns massor av flyktingar i t ex Kramfors. Det råder därför bostadsbrist i Kramfors. Detta är unikt då Kramfors inte haft bostadsbrist sedan industrierna stängde för 50 år sedan.

   När dessa flyktingar är klara med sin introduktion i Sverige, betalad med Etableringsersättning så behöver de jobb. I Kramfors har det inte funnits jobb för etniska svenskar med studentexamen så det lär inte finnas jobb för flyktingarna. Dessa behöver alltså flytta till Täby.

   Bygg jättebilliga lägenheter i Täby så kommer de att flytta till Täby.
   Alternativet är livslång bidragsförsörjning i Kramfors

   Radera
  4. Täby var ju bara ett litet exempel i och för sig. Men det finns väl en sak vi lärt oss sedan 60-talet och det är ju att det förefaller att det nära nog är en naturlag att det blir dåligheter om man samlar alltför många socioekonomiskt svaga på ett och samma ställe.

   Har inte Kaplan lärt sig detta enkla faktum borde man ju knappt släppa in karln i möblerade rum överhuvudtaget.

   Radera
  5. Eller ja, själva lärdomen om ghettoisering är väl äldre än så t o m - men med vårt relativt industrialiserade byggande från 1960 och framåt har vi möjligheten att förstora och cementera problemen i mycket större skala än vi kunde förr.

   Radera
  6. En enkel lösning, eftersom vi har sådana öppna hjärtan och stora hem, är att skicka ute ett formulär till alla boende i Sverige där de får kryssa i hur många flyktingar de vill ta emot i sitt hem, och sedan skicka in till myndigheten. Sen är det bara för myndigheten att distribuera flyktingarna till alla som vill ha en egen flykting. Hur svårt kan de va?

   Radera
  7. Om man nu har nyvaknat som vanligt så kan paniken lätt åtgärdas genom att skapa ett utslussnings-läger(tillfälligt miljonprogram v.2.0) på markområden nära Stockholm och som är lättbebyggda. Jag tänker på t.ex Tullinge flygfält som ska bebyggas med bostäder. Skjut upp starten och flytta dit 10.000 byggfuttar(moduler) och problemet löst. Segregeringen kommer man inte ifrån om man inte vädjar till folks hjärtan och ber dem ta emot 1 inneboende flykting vardera. Man ska isf börja från toppen, dvs att de som är för också tar första steget. T.ex Täby....
   politiker.

   Radera
  8. Att sossarna, som inte fort nog kunde riva slummen i Klara, och innerstäder med dass på gården över hela Sverige, går med på att uppföra den igen är ofattbart. Tillbaka till ruta 1.

   Radera
 6. Inte så illa. Jag säger samma sak som när han uttalade sig för de låsta hyror på andrahandsmarknaden som skulle återskapa akut bostadsbrist på konstgjord väg; det är bra att bostadsministern uttalar sig i en fråga som rör bostäder. Det har inte hänt så ofta, och rätt så ofta har ingen direkt vetat var han befinner sig.
  Denna gång blev det, liksom förra gången, helt fel, men övning ger färdighet. Vem vet, nästa eller nästnästa gång kanske han får till det rätt? Och om så inte blir fallet kanske det finns ett annat departement med särskilda behov. Det blir väl snart lediga platser i utbildnings- och kanske även kulturdepartementet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns även ett skriande behov av förnybara energikällor och där tror jag att pappskallar som Kaplan skulle kunna fylla ett syfte genom att energiåtervinnas tillsammans med t ex mjölkpaket och gamla tidningar.

   Radera
  2. Jag glömde säga Allah Akbar. Fanken.
   Mina kroppsdelar kommer förmodligen att befinna sig i olika rum vid nästa folk- och bostadsräkning.

   Radera
 7. Jag tycker detta är bra sett till randvillkoren och randvillkoren är slagna i sten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är just de ideologiskt/religiöst motiverade randvillkoren som är problemet...

   Samt den utbredda och häpnadsväckande oförståelsen över hur rigida randvillkor, i synnerhet rigida *irrationella* randvillkor, leder låååångt från det optimala tillståndet, alldeles likgiltigt vilket tillstånd man önskar sig.

   Det sista är bara nästan sant. Resulterande turbulens, osäkerhet och oordning är förstås lattjo lajbans för parasiter och råttfångare av alla de slag. Både mikrobiologiska och sådana på två ben.

   Radera
 8. Om det inte vore för klimatet hade vi nog redan haft gigantiska tältläger. Skåne kommer möjligen tillräckligt nära. Lite expropriering av skånska storgods så har man byggnader för lokal vårdcentral och medborgarskapsadministration...

  SvaraRadera
 9. Popkulturell referens, district 13, filmerna finns på Netflix.

  SvaraRadera
 10. Skulle man inte helt enkelt be Södermalmsborna att härbärgera flyktingarna? De goda människorna kommer naturligtvis att öppna sina hjärtan, och sina lägenheter, till behövande. Och skulle det mot förmodan finnas någon på Södermalm som inte är redo att upplåta sin bostad till x antal flyktingar är denne en ondskefull rasist som inte hör hemma på Södermalm. Att expropriera ondskefulla rasisters lägenheter är bara rätt och riktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När Finland drabbades av en flyktingkatastrof gjorde man så.
   10% av landets befolkning blev hemlösa när Karelen avträddes till Sovjetunionen.
   Flyktingarna fick inte ta med sig mer än sina personliga ägodelar, t ex var man tvungen att lämna kvar sina kor.

   Flyktingarna placerades ut över hela Finland. En kvinna berättade för mig att hon bodde ensam i en 3:a i Helsingfors. Hon var därför tvungen att ta emot en familj från Karelen som inneboende.

   Finns säkert en massa Stockholmare med onödigt stora lägenheter.

   Radera
  2. Det var egna innevånare!

   Radera
  3. Om nu Baltikum får besök av "gröna män" kommer flyktingströmmen dra västerut, men jag tror medelsvensson kommer ta emot dem på ett mer positivt sätt än de "flyktingar" som kommer söderifrån.

   Radera
 11. Corren har ett reportage (med bilder) om nybyggda studentmoduler i Linköping:
  http://www.corren.se/nyheter/linkoping/rekordsnabbt-bygge-i-ryd-7537461.aspx

  SvaraRadera
 12. Slum finns alltid i närheten av städer. På landsbyggden finns det ingen slum. Däremot fattiga människor. Här finns det alltså två lösningar.

  Slumalternativet
  Fattiga människor bor i stan. Bostadsområden som inte når upp till byggnormens krav men om folk får bo kvar så kommer de att lösa problem och bostadsområdena kommer att bli trevligare med tiden. Exempel: Uppe vid Sofia kyrka i Stockholm har man sparat lite av den gamla slummen. Ser ut som en idyll idag men från början var det säkert fruktansvärt tufft. Fattiga människor som bodde mellan klipporna i hus det byggt av gamla kartonger och bajs överallt.


  Lägeralternativet.
  Ett annat sätt att härbergera flyktingar är det som tillämpas i de flesta arabländer. Ett läger utanför stan. Ingen jobbar. Alla lever på bidrag eller på besparingar som de har med sig. När besparingarna är slut eller om det inte kommer bidrag från UNHCR så lämnas flyktingarna att svälta.

  Kaplan med sin starka muslimska anknytning tänker sig förmodligen att vi ska införa lägersystemet. Vi låter syrier bo i tältläger i ödemarken och säger att de inte får jobba i Sverige utan ska vänta på att rätt regim (vad det nu kan vara) har installerats i Syrien,

  FRÅGA: Kan vi räkna med att utländska biståndsgivare försörjer våra flyktingar?

  SvaraRadera
 13. I Arabländer som Syrien och Jordanien bor palestinier i läger utan att få en chans att integreras med värdlandet. De är nu frågan om 5:te generarationens flyktingar. Kanske är det ett föredöme för Kaplan? Muslimskt solidaritet liksom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, du ska för all del inte glömma Egypten som upprätthåller den israeliska blockaden av palestinska områden i det här sammanhanget.

   Radera
  2. Det intressesanta är väl hur man behandlar flyktingar. Kanske kunde man ställe krav på mottagarländerna? Alternativet att vi upprättar flyktingläger enligt arabisk modell verkar inte lösa några problem. Bara en längre och farligare resa för att komma till Sverige.

   Radera
 14. Med denna geniala samling ministrar och med tanke på hur flyktingpolitiken förs tror jag det är stor risk att de högutbildade (allt är relativt) flyktingarna, som det pratas så mycket om, väljer andra länder än Sverige.
  Det positiva är ju att vi får ta hand om de allra mest hjälplösa och det känns alltid bra. Då är man god.

  OBS, kan innehålla spår av ironi.

  SvaraRadera
 15. I sann Svensk politikeranda kan ju detta ses som en permanent lösning. De första 500000 kommer in, sedan följer nästa 500000. Vi kan säkert låta Läkare Utan Gränser ta hand om hälsan, och kanske Röda Korset kan bidra med mat. Värme och energi, kanske Putin kan skänka lite gas om vi ger tillbaka i form av skam.

  Å andra sidan kanske framtida migranter fattar galoppen och undviker Sverige. Kaplan kanske är inne på lösningen. Att sitta av en livstid i en barack i Norrland, med antingen miljarder mygg eller minusgrader utomhus, frestar det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läkare utan gränser?
   Man blir inte helgon om man hjälper någon i eget land.
   Det första man får lära sig.

   Radera
  2. Nej, jag såg framför mig att utländska läkare, exempelvis från länder vi ger bidrag via SIDA, reser till Sverige och hjälper till.

   Radera
 16. Utspelet säger rätt ut:
  Vi klarar inte volymerna!!!.
  Är det så svårt att ta till sig?

  SvaraRadera
 17. Nu börjar det jäsa i Sverige och ilskan tycks nu fokuseras på pk-politiker och storstadskultureliten. Bra jobbat SD, i nästa val når ni över 30%. Det svåra blir att hitta kandidater som är någorlunda rumsrena.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fel att hänvisa till ilskan som kan missuppfattas som orsak och inte verkan.

   Radera
  2. Vaddå "bra jobbat SD"?

   De har inte gjort någonting sedan valet förutom en del riktigt korkade uttalanden. Att de ändå ökar kraftigt säger en hel del om samtliga övriga partier.

   Radera
  3. SANT
   SD:s kandidater verkar vara en blandning av rättshaverister och opportunister.
   Synd att sådana människor ska få ta över Sverige.

   Radera
  4. Landet är redan missbrukat i den grad att en kollaps eller ett inbördeskrig inte går att utesluta. Det enda jag ser som skulle kunna dra ut på tiden är SD i egen majoritet.

   Radera
 18. Debatten om var och hur alla flyktingar ska inhysas leder förhoppningsvis till är att Boverkets byggregler, ersättaren till svensk byggnorm, och Plan- och bygglagen relaxeras så att det går att bygga bostäder där folk vill bo till rimligare priser. Och då ser jag inte kåkstäder byggda av bildörrar, presenningar och masonitskivor framför mig utan snarare liberalare detaljplaner vad gäller fasadens utseende, takfotshöjder, buller, handikappanpassning mm. Det ideala vore troligen att kopiera det tyska regelverket rakt av. På så sätt skulle vi slippa ett dussin utredningar och komma igång på en gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kan väl inte kopiera något bara för att det är bra och fungerar?

   Radera
 19. Eftersom vi ändå verkar vara på väg mot en svensk variant av apartheidstaten med tvångsplaceringar av flyktingar i "rika" (dvs. icke s, mp) kommuner så är det väl lika bra, och i analogi med principen, att vi sätter ett tak på hur många svenskar ska få bo i ett givet geografiskt område.
  På södermalm måste andelen flyktingar upp och i Rinkeby måste andelen svenskar upp. Bara att beordra några lägenhetsbyten inom det kommunala bostadsbolaget.
  Så kan våra kloka folkvalda intellektuella elit göra sverige till världens bästa land.

  SvaraRadera
 20. Angående hyressättning
  Svea Hovrätt
  Dom ÖH 386-14

  SvaraRadera
 21. Det finns gott om plats att bygga på i Stockholm, bl a Ladugårdgärde.
  Men där bor inflytelserika politiker, journalister och rikingar.
  Skulle tro att kommunistledaren Sjöstedt överklagar alla förslag om att bygga på Gärdet utanför hans egen bostad. Eller vad tror ni ?

  SvaraRadera
 22. Kan vara en god ide att låta privatpersoner som vill ta hand om en del av flyktingarna.

  - många på landsbygden är arbetslösa
  - många bor i eget hus och har stora tomter

  Varför inte låta dom få permanent jobb som godman/vårdare åt en flykting boende i ett Attefalls hus på den egna tomten. Likväl som Bert Karlsson får pengar för att inhysa flyktingar så kan privatperson få 50.000-100.000 kr netto för det. Då minskar man arbetslösheten samtidigt då norrlänningar och andra lantisar får ett hederligt arbete och inkomst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Under WWII så gjorde man så. T ex blev judiska flyktingbarn utplacerade hos svenska bönder. De fick hjälpa till i jordbruket och fick mat och husrum i utbyte.

   Radera
 23. Det är väl bra med tillfälliga flyktingbaracker.
  Om man ställer dem där merparten av flyktingarna bor i tält!

  SvaraRadera
 24. http://www.nrk.no/ho/containere-pa-asylmottaket-1.11943282
  Snäppet värre i Norge

  SvaraRadera
 25. Smart. Så nu ska staten bara att köpa 100000 stugbyggsatser för typ 20000 kr styck. Blir bara 2 miljarder. Smart. Varje anländ familj får en byggsats, en bit kalhygge i Norrland, några verktyg och en kamin. Sen är det bara att börja från början. Problemet löst?!! (ironi)

  SvaraRadera
 26. I och för sig kul kommentarer, drypande av ironi. Jag känner igen den desperata humorn från det som sipprade ut från järnridån en gång i tiden. Då tyckte jag det var hysteriskt roligt, speciellt som kontrast till de hyllningsartiklar som skrevs till diverse kommunistiska diktaturer på våra ledande dagstidningars kultursidor.

  Nu övermannas jag av en djup bedrövelse och en än djupare besvikelse över att inte ha nappat på erbjudandet jag fick på nittiotalet att flytta till andra sidan Atlanten. Ån mer djup bedrövelse ger tankar på vad vi lämnar efter oss till de generationer som kommer efter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fler och fler av polarna börja helt enkelt ge upp, 3 har redan bytt land inom sista året och andra börjar prata mer och mer om att följa efter.

   Vemod är väl det som börjar prägla en allra mest. Sverige har ju röstat och det här är det vi fick och man kan inte heller säga att vi som folk inte har accepterat det hela under väldigt lång tid. Jag ser inte till några större demonstrationer eller spår av en revolt och det är väl ungefär det som faktiskt skulle behövas, alternativt en total kollaps med åtföljande rannsakan, fast.. då står förmodligen SD där vid rodret i det läget och då vetetusan var vi hamnar egentligen. Jag ser ingen bra logisk utväg för Sverige längre och då börjar alternativet att flytta någon annanstans locka än mer, tror det vore det bästa för barnen i alla fall så de slipper växa upp i den här smörjan till land där dumhet verkar vara ett kriterium för att styra.

   Die dummen schweden.. Omvärlden skrattar förmodligen bara åt oss just nu och det med all rätta tyvärr.

   Radera
 27. Att projja och bygga ett helt nytt samhälle skulle nog vara mer prisvärt än att försöka klämma in 500k pers i befintlig infra. Det skulle ju vara ett getto, men ett ecofriendly getto! Alla muljöpartisters våta dröm.

  SvaraRadera