Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2015-02-15 10:17

Jonas Sjöstedt (v): Putins styre är en nationalistisk högerregim

Av gammal vana, och för att Moskva aldrig dragit in finansieringen, så stöder den sk Putinvänstern Ryssland agerande, because USA och fascisterna. Men i en ny bloggpost påtalar Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt det som alla normalbegåvade förstår, nämligen att Putinregimen är nationalistisk höger.


"Putins styre är en klassisk nationalistisk högerregim. Krig och fiendebilder ska samla stödet på hemmaplan inför en yttre fiende, och avskräcka de egna oppositionella. Information och debatt ersätts av propaganda när fri media kvävs. Priset betalas av vanliga ukrainare och ryssar. Mitt hjärta finns bland de allt för få modiga ryssar som demonstrerar för fred med Ukraina och med de som sitter fängslade efter protesterna på Bolotnajatorget."
Mycket positivt att Sjöstedt kallar nationalisthöger för nationalisthöger, regim för regim och propaganda för propaganda. Detta är något som den Putinkramande vänstern borde ta till sig, men Putinregimens propagandaapparat och psyops har lyckats tack vare vänsterns irrationella hat mot USA. Därför hyllar man ett av för vanligt folk världens fattigaste länder, där medianryssen rent av är fattigare än den belägrade Gazabon. Detta är det land i världen som ökar sina utgifter för militären mest, samtidigt som man stänger sjukhus och skolor.

Till Putinvänstern hör bland annat många av de som skriker fascism och nazism om Ukraina, pga att Högra sektorn har två mandat i parlamentet. Eftersom Putinregimen är nationalistisk höger är det dock enklare att förstå varför (sd)-väljare, rent av aktiva SD-medlemmar, hyllar Putin, trots den fruktansvärda misären i landet. Ideologi före välstånd och fred. Bland annat finansierar ju Putinregimen partier som Jobbik i Ungern, Front Nationale i Frankrike, UKIP i England och även både vänsterpartiet Syriza och nazistpartiet Gyllene gryning i Grekland. Av någon anledning vägrar dock svenska SD gå ut med vilka finansiärer de själva har.

Lustigt nog är en av de tre terroristledarna i sydöstra Ukraina, Gubarev, en dokumenterad och erkänd rysk nynazist, men det hindrar ju inte psyops som "Svenska Donbassföreningen" att skrika om nazister i Kiev. Trots att det sitter betydligt fler nazister och fascister i den ryska duman med 12.4% mot högst 2% i Ukraina. Räknar man även in Putins parti Förenade Ryssland (nationalistiskt högerparti), så är 63.3% av ryska parlamentet fascister eller nazister.

Exempel på den svenska Putinvänstern hittar man i en insändare hos Hela Hälsingland:
"Vi i Västeuropa tycks vara så indoktrinerade att vi uppfattar kapitalet som ett demokratiskt verktyg. De rika ländernas rätt att utnyttja de fattiga är lika med den starkas rätt att slå de svaga.Det vore därför önskvärt att media och press vore lite mer kritiska i stället för att enögt jama med den politiska synen på Ukrainakrisen."
Fast man ska som bekant inte vara speciellt begåvad eller påläst för att vara Putinvänster. Om det är något land där man utnyttjar de fattiga och stoppar kapitalet i egen ficka, så råkar det vara just Ryssland, förutsatt att man är lierad med Putinregimen. Annars stoppas man i fängelse, medan kapitalet beslagtas och delas ut till de som är Putins polare.

Kommer nu Putinvänstern lyssna på Jonas Sjöstedt? Naturligtvis inte. Det är svårt för nyttiga idioter att se verkligheten. Det finns en anledning till att de kallas just idioter.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

63 kommentarer:

 1. Jonas Sjöstedt är den bästa ledare Vänsterpartiet haft. En ärlig och vettig människa. Sen håller jag i sak inte med honom om mycket, men han har all min respekt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt. Jag tror att Jonas Sjöstedt är den av riksdagens partiledare som jag har högst förtroende för och mest respekt för. Och då håller jag i princip inte med om partiets politik alls, undantaget en del bra tänk på bankfronten och några andra enstaka guldkorn inom bl a energi.

   Radera
  2. Bästa partiledaren sen Alf Svensson.

   Radera
  3. Ogillar stark kollektivistiska ideologier men kan respektera och gärna diskutera med en individ därifrån som sakligt och resonerande kan argumentera för sina åsikter.
   Finns ju tyvärr väldigt få sådana inom vänstern.
   Det har var ovanligt balanserat för att komma från v? Gissar att många i partiet går i taket nu?
   Vad säger Margot förresten? Detta kan ju provocera och hota dom goda relationerna med Ryssland och vår feministiska utrikespolitik som ska ge fred i världen.

   Radera
  4. Synd att han skäms(?) för att bo på Östermalm.
   Det gjorde inte Gustaf Adolf Lysholm.
   Herr S "glömde " ju att sätta ut sin adress på valsedlarna.
   Inte lätt att vara rätt positionerad alla gånger.

   Radera
 2. ...att springa runt och sätta rätt etikett på förövare och aktörer, är det viktigt?
  som kommentar till dagens blogginlägg och andra kring Ryssland:

  1989 gav Gorbatjov klartecken för Tysklands enande och att det nya stora landet skulle få ingå i Nato. USA gav ett muntligt löfte om att Nato inte skulle flytta en cm österut efter detta. http://foreignpolicy.com/2009/08/22/a-diplomatic-mystery/

  Hösten 2013 beslutade Ukrainas regering att inte skriva under ett fördrag med EU. Beslutet kom efter starka påtryckningar och varningar från Ryssland.
  Efter detta tog konflikten fart på allvar.

  USA var inblandade ((understatement) googla källor själva)) i det maktövertagande som installerade nuvarande västsinnade ledning.
  Denna nya regeringen har sagt sig vilja gå med i Nato.

  Det som händer i Ukraina händer samtidigt i Somalia, Irak, Afghanistan, Somalia.

  Det är tydligt att USAs utrikespolitik gör vad som krävs för att nå sina mål.

  Jag vet inte vad man ska säga om det. USA vill göra som dom vill över hela jorden, de som inte är lika västifierade som vi önskar annorlunda och gör vad som krävs för att behålla sin särart.

  Ett bra recept för krig helt enkelt.

  Hur kan man vilja försvara ngn av dessa parter?

  Så fort man beskriver ngn del av denna konflikt så beskriver man en värld besatt av makt och begär, styrda av ondska och förvirring.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skitprat.

   Ryssland signerade 1997 ett avtal, skriftligt, inte muntligt, som gör att alla länder har rätt att gå med i NATO, eller vilken annan allians som helst, inklusive Ryssland.

   http://cornucopia.cornubot.se/2014/12/rysslands-och-natos-avtal-1997-alla.html

   Radera
  2. Hur många ggr ska man behöva höra de här skitlögnerna?? Stick åt helvete David Oscarsson, och ta Putin med dig.

   Radera
  3. Otrevligt.
   Det är lättare att kriga vidare när man tycker har rätten på sin sida, det är en besvärande
   omständighet för mänskligheten.

   Jag trodde att vi kunde lyfta frågan till hur man kan undvika krig,
   ni kan väl ägna söndagen att tänka på det o återkomma.

   Radera
  4. Somalia 2x.... Det ena av dom är ju ett land med ordning och fungerade samhällsstruktur så det gör det ju enkelt att installera en USA inriktad regering (ironi).
   Gissar att Al-Shabaab och piraterna också är USAs lakejer ?

   Radera
  5. Det verkar råda koncensus om att Putin är en maffiaboss som regerar över maffiastat. Prova att googla på "putin mafia boss" så får du fram en gedigen lista på välrenommerade källor som beskriver det just så.

   Radera
  6. Hej Neo Cortex

   Gjorde just det...och blev förvånad över vad du anser vara "välrenommerade källor".

   Nätet är förstås fullt av propaganda och även Lars gör många gånger inget annat än just det.
   Det är bara litet väl "svart & vitt" här...

   Och den som försöker med en litet mera balanserat syn blir direkt stämplat som en "n.i.".

   Radera
  7. Så på frågan om hur man undviker att en kallhamrad maffiapsykopat ensidigt startar krig (tar vad han vill ha) så är det bara maktmedel som fungerar. Ekonomiska sanktioner och militär makt.

   Tyvärr så är ju väst beroende av rysk fossil energi, vilket förstås en driven maffiaboss räknar in ekvationen för hur mycket stöld han kan komma undan med. I slutändan kan det bli så att väst måste skjuta sig själv i foten för att visa vem som bestämmer.

   Radera
  8. @David

   Hur trevligt är det att ljuga för sina medmänniskor då? Det kan du ju ägna söndagen åt att fundera på.

   Radera
  9. KH;

   Vad är din balanserade syn på Putin?

   Jag har lyssnat på mina vänner i Moskva och där kallar dom sitt samhälle för ett feodalvälde med Putin som herre omgiven av sina vasaller. Tycker nog även jag verkar vara en ganska bra beskrivning när man tittar utifrån och in i Ryssland.

   Radera
  10. Kap horn, jag räknar alla större media som välrenommerade källor, t.ex. BBC, men även CIA och wikipedia. Om väldigt många med väldigt bra argument beskriver verkligheten så, ja då är det nog så. Annars får du nog ta fram några fakta som visar på motsatsen

   Radera
  11. Har det stått i Komsomolskaya Pravda? Annars är det självklart inte sant.

   Radera
  12. Ben Dover, jag har inte ljugit. Du kan beslå mig med att jag inte upplyste om det avtal som Cornu senare länkade till, dvs undanhållit del av sanningen. Men handen på hjärtat hur många spaltkilometer skulle inte denna tråd bli om vi skulle berätta om alla ingångsvärden till denna konflikt.

   Min poäng är att den av bloggen drivna tesen att söka sanningen i konflikten och sen ställa sig på dennas sida inte leder till något gott.
   Rent empiriskt kan vi väl se att den typen av rättsskipning inte tycks leda åt rätt håll?

   Radera
  13. Här en intervju med en av de största amerikanska investerarna i Ryssland någonsin, som skrivit en hel bok om Putins maffiavälde och hur han blev bestulen.

   https://www.youtube.com/watch?v=IA2m57TOcoE

   Radera
  14. @David:

   Du tog upp löftet till Gorbatjov men inte det som ersatte det? Typ lika sant som att säga att Norge är svenskt och glömma bort allt som hänt efter 1905. Är inte det en lögn så vet jag inte vad som är det, ärligt talat.

   Radera
  15. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  16. David Oscarsson, innan du trasslar in dig allt för mycket, varför tar du inte och svarar på de kommentarer du redan fått? Hur kommer det sig att du glömde bort avtalet från 1997? Med din syn på avtal, ska Sverige återta Norge? Kanske Finland? Vad är din metod för att undvika krig? Lyda Putin?

   Radera
  17. Jag är så less på det där Gorbatjovlöftet att jag härmed dyrt och heligt lovar att näste man som kommer dragande med det kommer att häcklas oavbrutet dag som natt tills den självdör gråtrunkande i sin egen avföring.

   Radera
  18. Hej Ben Dover

   Gratulerar till att du har satt ett nytt lågvattenmärke med denna kommentar.

   Radera
  19. ja, lite fula ord är ett Lågvattenmärke. Att försvara en fascist som har tiotusentals människor på sitt obefintliga samvete däremot, det är reko.

   Radera
  20. Kap horn. Du lovade dyrt och heligt att aldrig komma tillbaka. Så vad gör du här igen?

   Radera
 3. Även en blind höna kan finna ett korn ibland , Sjösted får till det rätt bra ibland till skillnad från en del andra riskdagspolitiker.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

 5. För de som tycker att kommentarerna ibland är lite vridna på denna blogg, ta ett kik på kommentarerna till Sjöstedts artikel. Ger en liten vink om vilka som följer och kanske sympatiserar med (v).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visar hur effektiv Rysk propaganda är blivit nuförtiden.
   Gissar att 75% är blinda av hat mot USA,NATO,EU, Bildt, Bilderbergruppen, Israel etc. etc. och 25% är genuint imponerade av framstegen i Ryssland som skett under Putins tid.
   Ingen av dessa grupper vill acceptera fakta i frågan utan "tro" för avgöra ställningstagandet.

   Radera
 6. Hej

  Här lite intressant läsning för såväl nyttiga som onyttiga, såväl idioter som genier och alla däremellan:
  http://www.takeoverworld.info/Grand_Chessboard.pdf

  Författaren är ingen annan än: http://en.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Brzezinski

  Trevlig söndag och..."Schack"!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Baste Kap Horn, nu har jag läst inledningen på den mycket intressanta essän/boken du refererar till. Mycket kloka teorier. Frågan blir dock vad i Herrans namn menar du? är detta ett bevis på ngt? Vad? Att det förs en debatt i akademiska kretsar i USA om geopolitik? Problemet i väst ar val snarare än att där finns geopolitiska teorier alldeles for lite långsiktigt tänkande på området. Faktum kvarstår att du och de dina har en förvrängd verklighetssyn. Antingen av rationella skal, betalning, fjäsk etc eller att du/ni faktiskt tror på det ni säger. Det finns en intressant diagnos for detta

   http://www.scientificamerican.com/article/insights-into-the-personalities-conspiracy-theorists/

   Nulli secundus

   Radera
 7. "... trots den fruktansvärda misären i landet..."
  Så när har det varit mindre misär i Ryssland än under Putinregimen? När har det varit mindre förtryck i Ryssland än under Putinregimen?

  Sen, vänstern må fatta extremt långsamt. Men "högern" fattar ännu mycket långsammare vad USA har blivit. Fast mer troligt så är "högern" här i sverige inte höger alls utan bara fler rovlystna socialister som festar och glammar medans skutan sjunker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amääään UsA rå? Dom ä faxiskt åkså onnda!!!!!!!!!!!!

   Radera
  2. "Men USA"-argumentet verkar ha samma egenskaper som Hitler/nazi-argumentet i Godwins lag. Det dyker alltid upp och är den fasta basen som allting annat måste relateras mot.

   Radera
 8. Sedan är det väl inte så underligt om man hittat nationalsocialister på båda sidan om en front. Det ingår liksom i konceptet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. då är dom ju garanterade seger iaf.

   Radera
 9. Sjöstedt och Cornu är båda moraliserande fanatiker. Ingen nämner att hälften av den svenska oljan kommer från Ryssland. Det är en tidsfråga innan leveranserna därifrån ställs in och då det kanske bra om vi blir ockuperade av dom. Världen är full av andra områden där det går att lägga näsan i blöt och lufta sina perversa böjelser. Putin är mindre farlig än dessa två stollar eftersom han är rationell. Tyvärr är han så rationell att han aldrig kommer att lägga beslag på det här landet med alla sina idioter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Öh, har hört att man kan köpa olja från andra leverantörer än Ryssland.

   Radera
  2. Ryssland är ingen isolerad ö i världen. Oljan behöver alla. Pengarna får mindre betydelse om världshandeln packar ihop. Ryssarna visar ofta att de styr vilka länder som de vill handla med. De säljer inget till någon för något idiotisk princip om frihandel. Så därför bör man vara rationell som Putin och lägga flummet åt sidan, både om det kommer från vänster och höger.

   Radera
  3. Ryssland har en lång historia av imperiebyggande och kolonialism. Ukraina har erfarenhet av detta. Läs t ex detta
   http://en.m.wikipedia.org/wiki/Holodomor
   Det hela är inte så konstigt. Har man ont om något, t ex mat, så tar man mat där den finns och flyttar den till där den behövs bäst. Att folket i Ukraina svalt ihjäl var en bieffekt. Det var till och med en fördel att folk svalt ihjäl. Då kunde man enkelt bestraffa de som försökte smita ut ur sin koloniala status.

   Så ser den ryska kolonialismen ut.
   En estnisk man jämförde Estlands och Finlands historia och kom till slutsatsen: Det hade varit bättre om våra unga män dött på slagfältet istället för i Gulag.

   Man bygger inte ett imperium för att hjälpa de man kolonialiserar utan för att tjäna på det.

   Radera
  4. Läs detta
   http://www.holodomorct.org/

   Radera
  5. Kolonialismen i en förlängning är snarare i det överbefolkade Sveriges intresse, en mer klassisk kolonialism. Och det är en anledning till att de större svenska städerna är sannolika inledande kärnvapenmål. Det ändlösa flummet om Ryssland bidrar också till detta.

   Radera
  6. Öh, överbefolkade Sverige?

   Radera
  7. Hälften av värdet i livsmedelsbutikernas kassor är import. Det finns även en indirekt matimport inom bränslen, handelsgödsel, maskiner med mera för jordbruk. Stoppas importen kan det snabbt bli värre än i Ukraina på 30-talet. Och kolonialismen kan komma igång på allvar med JAS-plan och ubåtar i högsta hugg. Här behöver man inte vara Einstein för att förstå vad det ryska svaret blir.

   Radera
  8. Det är lätt att förstå att tyskarna vägrade leverera ubåtar. Sverige anses allt för beroende av andra länder och för farligt. Regimen fick hjälp av sin flygplansleverantör. Ekonomiska skäl att produkten tog en sådan omväg fanns naturligtvis inte. Både ländernas makthavare har intresse av att dölja det.

   Radera
  9. Hah, han har faktiskt rätt i det Neo Cortex. Eller hur definierar du överbefolkning? Hur många liter människokött (ännu levande) som kan tryckas in ovanpå en kvadratmeter mark?

   Radera
  10. Det var det löjligaste jag hört. Sverige överbefolkat?

   Sverige har 24 personer per kvadratkilometer. Som jämförelse har Tyskland 231, Polen 126 och Frankrike 121.

   Och Tyskarna vägrade inte att bygga ubåtar åt Sverige. Det dom vägrade var att exportera dom eller ta in en utländsk partner som kunde hjälpa till att driva ner styckpriset.

   Radera
  11. @Urban: Bara för att vi har valt att importera mer och mer mat betyder inte att vi blir mer och mer överbefolkade. Ryssland skulle annars också vara överbefolkat men du kanske menar att Ryssland bara behöver lite "lebensraum" och därför invaderar Ukraina som är en exportör av mat?

   Ryssland är lika beroende av att exportera olja som vi är att importera den. Vi kan välja att importera olja från andra länder och Ryssland kan välja att exportera till andra länder. Hur som helst så står både väst och Ryssland i beroendeställning till varandra vilket är tur. Transporteras inte varor över gränserna lär soldater transporteras istället.

   Radera
  12. "Hur som helst så står både väst och Ryssland i beroendeställning till varandra vilket är tur. Transporteras inte varor över gränserna lär soldater transporteras istället."

   Det är en fin och ganska rimlig teori men tyvärr inte sann. Historien är full av exempel där ekonomiskt sammanlänkade länder gått i krig med varandra. Första Världskriget är välkänt till exempel.

   Radera
  13. Få länder i världen är mer överbefolkade än Sverige och det bästa sättet att testa detta på är att avbryta handeln. Sverige kollapsar då väldigt snabbt. Cornu har tagit upp frågan många gånger.

   Överbefolkningen är gammal och den minskade när folk dog i krig fram till början av 1700-talet och senare av flykten till USA. Under andra världskriget gick de skapligt av att det levererades kol och handelsgödsel från Tyskland och diverse annat via lejdtrafiken med USA och Argentina. Tyskarna vill inte ha det fattiga landet och svenskarna kunde inte sätta sig på tvären för då hade många svultit ihjäl. Svenskarna har länge avlat av sig som kaniner, överskattat sin egen förmåga och moraliserat. Sitter djupt inne i huvudet och kan inte botas med ett blogginlägg.

   Ryssland har alltid haft ett överskott på livsmedel och andra naturresurser och har därför varit utsatt för utländska angrepp. Inom sunt förnuft har landet alltid legat efter. Ibland med någon framgångsrik diktator har dom tillfälligt kommit ikapp. Detta kan inte ändras ens med tusen bloggar av Cornus omfattning. Så ungefär så här kommer det att mala på. Kanske det ändras om landets större städer utplånas med kärnvapen och det skulle jag bara skratta åt. Då har idioterna fått vad dom förtjänar.

   Radera
  14. Urban,

   Ryssland är absolut inte självförsörjande på livsmedel. Det var dom inte ens under Sovjet. Nu för tiden importerar dom runt hälften av behovet (lite beroende på hur man räknar). Ett normalår utan stormar, torka eller massiva bränder klarar kanske behovet av vete, havre, bovete och liknande stapelgrödor men dom importerar i princip 100% av sin fisk och kyckling och 50-90% av kött, frukt och grönsaker.

   Sverige var innan vi gick med i EU självförsörjande av (bas)livsmedel och vi kan med relativ lätthet bli det igen om vi vill och om vi kan komma runt EUs regler.

   Och att säga att svenskar har "avlat av sig som kaniner" är löjeväckande. Vi har haft födelsetal runt 2, ibland lite över och ibland lite under, i decennier om inte generationer.

   Radera
  15. Liknelsen med svenskarna som kaniner var förstås med ett längre perspektiv. Det är fortfarande mer kaninliknande förhållanden här än i Ryssland.

   Ryssland importerar mycket livsmedel på liknande sätt som Sverige genom EU:s subventioner. Importen är med tyngdpunkt på finare livsmedel i Ryssland. Mätt i kalorier är den obetydlig. På senare tid har beslut tagits om att minska importen och gynna lokala företag. Ryssland exporter mycket spannmål. Ryssland producerar cirka 750 kg spannmål per person, vilket kan jämföras med Sveriges cirka 550. Markerna i Ryssland avkastar långt mindre och används lite. Vidare är Ryssland självförsörjande på jordbrukets alla insatsvaror.

   Få länder är så självförsörjande som Ryssland på livsmedel och naturresurser. Sverige hör till de 10 procent av världens länder som är mest beroende av import och utan denna skulle de flesta svenskar avlida inom en växtsäsong. Om de större städerna utplånas med kärnvapen har ingen större betydelse för hur många som klarar sig. Väldigt många svenskar måste bara bort.

   Radera
  16. Sverige kommer att kollapsa i mitten av århundradet. Detta är om det går bra och utan oväntade situationer inom bland annat vår handel och ingen kärnvapenbombning av svenska städer. Rysk och annan olja kanske finns att köpa fram till 2030. Kanske finns det småskvättar tiotals år till. Det svårt att säga hur förloppet blir när kollapsen på något sätt planeras i världen.

   Svenskarna blir fattiga som kyrkråttor och kommer nog igång med sitt moralism om rättvisa på liknande sätt som hittills inom flyktingar och koldioxid. Andra kommer nog att se på naturresurserna mer äganderättsligt och krasst ekonomiskt och utplåna dom. Och skälen till detta blir nog mer bestämda när dom flippar ur.

   Välståndet när Sverige kollapsar i bland annat naturresursrika Ryssland och USA blir nog inte så lågt. När svenskarna förstår att deras kära land bara kommer att försvinna så går den lokala processen fortare. Kärnvapenländerna främsta mål blir att utplåna moraliserande idiotländer. Och som sagt, jag får bara ett skratt. Vad var det jag sa?

   Radera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 11. Läser man Dugin så får ju Sjöstedt både rätt och fel då Ryssarna blandar Nazism och kommunism i nåt slags antivästligt korståg. Creepy shit!

  http://www.nationalreview.com/article/380614/dugins-evil-theology-robert-zubrin

  SvaraRadera
 12. Jag är medlem i SD, dvs partiet som avsätter mest pengar till försvaret. Jag ogillar starkt både Putin och Ryssland. Bloggaren kan ju testa att donera en guldtia till oss, genomleva shitstormen på Expressen de kommande tre veckorna och sen fråga varför partiet inte öppet redovisar vilka som donerar pengar...

  Givetvis försöker Putin hitta medspelare runt omkring i Europa. Klassisk divide et impera. Han hittar ytterst få hos oss. De han hittar är som regel avdankade och utan riktigt inflytande (Erik Almqvist t.ex.).

  Känns mer troligt att han sponsrar MP och F!. Det är ingen hemlis att Sovjet sponsrade diverse dekadenta subkulturer i väst för att på så viss försöka skapa splittrade samhällen.

  Och allt annat åsido. Om nu SD medlemmar är sådana där hemska naitonalister/rasister. Why the flying fuck skulle vi vilja sympatisera med Ryssland? Sveriges ärkefiende genom typ hela vårt lands historia...

  SvaraRadera
 13. Jag är stark motståndare till både Putins politik och Amerikansk utrikespolitik. På den här bloggen verkar det som om man måste välja?

  Många här verkar vilja ha ett större och starkare försvar. Fair enough! Men det finns också många av dem som verkar vilja ha ett fetare försvar oavsett om det finns ett hot eller ej. De gillar helt enkelt militära grejor! Det har jag aldrig riktigt förstått faktiskt!

  Fattiga och korkade människor är farliga människor.... Och de finns överallt!

  SvaraRadera
 14. Sjöstedt försöker på detta vis bortförklara att Rysslands politik bygger på det kommunistiska arvet.
  Kommunism och fascism är diktaturer och totalitära system - same shit.
  Han vill blanda bort korten för att skydda sitt eget parti från kritik.

  SvaraRadera
 15. "Bland annat finansierar ju Putinregimen partier som Jobbik i Ungern, Front Nationale i Frankrike, UKIP i England och även både vänsterpartiet Syriza och nazistpartiet Gyllene gryning i Grekland. Av någon anledning vägrar dock svenska SD gå ut med vilka finansiärer de själva har."
  Onekligen intressant, och det skulle vara givande att höra mer detaljer kring detta. I vilken form och omfattning stöder Putin dessa partier finansiellt? På samma vis som svenska SIDA stöder vissa regimer och rörelser i Tredje världen, utan vidare krav på motprestation eller insyn? Den sista meningen antyder dessutom att det även finns anledning att anta också SD åtnjuter denna hjälp. Finns det stöd för detta, förutom kopplingen att om vissa andra nationalist- eller högerpartier i Europa får det, borde det väl också gälla SD ..?
  Vad som rapporterats om i media under förra året är ett lån från en rysk bank till FN. Detaljerna kring detta är utifrån oberoende media knapphändiga, och spekulativa. Men det är knappast att jämställa med en dotation från den ryska regeringen - åtminstone inte utan bevis eller indicier. Möjligen är det verkligen en Putinorkestrerad bulvanbank som konspirerar mot det liberala Västeuropa, och den som har följt Putin vet sannerligen att han inte är främmande för oortodoxa metoder. Men det vore ändå konstruktiv att kunna baserat detta på något mer handfast.
  Och finns det även uppgifter om att UKIP har fått liknande "lån" eller stöd, eller kom de med av bara farten?

  SvaraRadera
 16. Intressant att du tar upp ämnet.

  http://euromaidanpress.com/2015/02/14/fascism-putins-russia-likely-fascism-extreme-left/

  SvaraRadera
 17. Men hallå. HÄR är sanningen http://www.globalresearch.ca/us-support-of-violent-neo-nazis-in-ukraine-video-compilation/5431897 USA avsatte Ukrainska regeringen med hjälp av ny-nazistiska Svoboda. Nuvarande regering är USA puppets. USA vill eskalera detta till krig med ryssland, för att rädda sin ekonomi och ställning som världshärskare.

  SvaraRadera