Cornucopia?

2015-02-18 10:26

Inför automatiska drogtester på departement och myndigheters avlopp

Med modern teknik kan man i realtid testa avloppsvatten på förekomsten av drogrester. Våra stater och myndigheter använder övervakningsteknik för att förfölja och begränsa medborgarnas frihet, men det är istället dags att modern teknik används som den borde - till att granska makten. Lämpligen börjar man med automatiska realtidstester efter droger i avloppsvattnet hos departement, riksdag och myndigheter.

Drogrestförekomsten rapporteras sedan i realtid till lämplig hemsida, samt är även kopplad till byggnadens elsystem och larm.

När förekomsten av drogrester i avloppen överstiger gränsvärden drar man igång evakueringslarmet för byggnaden, bryter strömmen så ingen verksamhet kan fortgå, samt automatiskt drar in lönen för samtliga i byggnaden den dagen.

Vid förekomst av drogrester över gränsvärdet ska samtliga beslut tagna den dagen på myndighet, departement, Riksdagen eller departement, inklusive Rosenbad, rivas upp. Genom att dra in alla anställdas lön för säkerställer man också att det inte hälls ut okynnesdrogrester i avloppen.

På inget sätt kränker detta heller någon enskild individs integritet, då man övervakar avloppet och inte individer. De som vill ta droger får helt enkelt undvika att jobba på myndigheter, departement eller riksdag.

Därtill får vi svart på vitt hur droganvändandet i t ex riksdagen ändras när mandatfördelningen ändras i samband med riksdagsvalet.

Den som bara har rent vetemjöl i den där påsen har inget att frukta, men den makthavare som har annat pulver med sig kommer förstås att protestera mot detta förslag.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

29 kommentarer:

 1. måste säga att jag gillar ditt förslag :)

  SvaraRadera
 2. Kollektiv bestraffning är inte tillåtet och löneavdrag för samtliga är just det. Lycka till...
  dessutom kommer systemet omedelbart att kapas av SD i syfte att stoppa alla politiska beslut som fattas.

  Bättre att införa kontinuerliga drogtester för samtliga, då är det ingen som är utpekad. Förrän testet är positivt såklart men då får man skylla sig själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samtidigt är det konstigt att många stora kommersiella företag inte alls tycker sig behöva drogtester för tjänstemän. Metoden där är förstås att med jämna mellanrum sparka ut dököttet. En metod som förmodligen är effektivare, och borde kunna användas även i maktens korridorer.

   Radera
 3. "Genom att dra in alla anställdas lön för säkerställer man också att det inte hälls ut okynnesdrogrester i avloppen."

  Besökare som vill jävlas då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror på hur "tidigt" i systemet du sätter sensorerna. Det finns områden som "besökare" inte kommer till.

   Radera
  2. Vilket omedelbart öppnar för kryphålet att knarkande politiker använder toan i de offentliga områdena.

   Och hur gör vi med de som har mediciner på recept? Lite jobbigt att stänga byggnaden, lamslå aallt arbeta och dra in anställdas lön bara för att någon varit i en olycka och har kodein på recept.

   Mycket bättre att införa slumpmässiga, men frekventa, drogtester så som sker på många företag idag redan.

   Radera
  3. Precis. Det finns folk som arbetar som käkar morfinderivat på recept mm, skulle gissa att det är ganska omöjligt att skilja dessa från illegala dödsknarkare när drogerna väl ligger i avloppet.

   Radera
  4. Håller med dig Kristian. Drogtester tillämpas på kraftverk med treårs mellanrum. För alla. På individnivå. Inget godkänt drogtest, inget passerkort.

   Alla receptbelagda mediciner redovisas samtidigt för att gallra ut utslag på dessa. Inget konstigt med detta, eller har vi som jobbat så konsekvent varit utsatta för övergrepp. I decennier?

   Det är rutin att pissa i kopp när sköterska tittar på. Alla kranar är förseglade så att inget kan spädas ut och sköterskan är närvarande hela tiden samt kräver att få se hela förloppet. Framifrån, för att man inte skall kunna smussla ut en slang och fylla koppen ur medhavd flaska.

   Detta är verklighet idag. Ingen satir, ingen ironi. Bara fakta.

   Radera
 4. Tja, de som har rent mjöl i påsen kommer ju frukta att få sin lön indragen även om de iofs säkert klarar sig ändå.

  Man kan ju också fråga sig hur det ser ut i avloppet i Sätila när du kommer med den här typen av socialistiska förslag.

  SvaraRadera
 5. Jag undrar om Cornu egentligen, trots sin trotsighet, är en sån där riktig fascist/kommunist som i slutändan inte lämnar utrymmer för någon personlig frihet.

  Varför bara Riksdagen? Varför inte testa alla kommunalhus, sjukhus och alla som arbetar inom kommunal och statlig verksamhet. Ja, varför inte varje hem och pissoar så kan man på sikt kanske kan få dna-profil direkt online ur avloppet och skicka ut en dödstråle mot den skyldige.

  Och som Cornu ibland avslutar.. Nej, ta inte detta som intäkt för att anklaga mig för att stödja narkotikaanvändning för det är inte min avsikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast man kan ju hålla med om att antingen är det strikta rusmedelslagar för alla eller liberala sådana för alla, annars får de som företräder oss mest komma undan med mest och det är kriminellt.

   Radera
  2. @Los puddas.
   Kan bara hålla med.

   Radera
 6. Synen på droger är delad. Alkohol räknas sällan dit. Borde av solidaritetsskäl omfatta allt åtminstone vissa grupper anser som droger. En del tycker kött är en drog och vill förbjuda frossande i detta eller åtminstone användandet av päls dvs hårig päls för ofta har de skor av läder eller bälten. Och sedan har vi de obotligt lömska som likt mig ansträngt sig att bli beroende igen efter att ha tappat beroendet på sjukhus av en drog. Ja det gäller kaffe som jag för några år sedan efter längre droppmatning fick jobba med att på nytt bli beroende av.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kött är en drog säger du. Provade precis att både röka och injicera fläskfärs och vill nog påstå att du har fel. Dessutom mår jag lite dåligt.

   Radera
  2. Före eller efter intaget?
   Är det bloggaren som har varit framme med sitt receptblock igen?
   Ja, se amatörer.
   Var köttet halal slaktat?

   Radera
  3. För en patriot är svaret enkelt. Det som innebär problem för folket som helhet skall bearbetas av staten. Det är väl oftast det asociala beteendet som blir följden av narkotikabruk i en miljö där det är förbjudet som är det för folket stora problemet. Det asociala beteendet bör bestraffas hårt. Sedan är det min åsikt att den som säljer en substans som är potentiellt livsfarlig bör bestraffas stenhårt. Spånar att kanske vi kan ta bort hela narkotikalagstiftningen och istället sköta detta genom en förändrad livsmedelslagstiftning. Då slipper vi förhoppningsvis problemen med att den antisvenska staten inte kan hantera nya syntetiska droger. Idag kan du sälja en syntetisk drog som dödar många människor utan straff, men om du säljer ett "livsmedel" som är dåligt då bestraffas du.

   Radera
  4. @Ben Dover
   Äter du gris??

   Radera
  5. Var och när har du fått intrycket av att jag hyser den minsta aktning för någon religion överhuvudtaget? Det skulle vara intressant att veta.

   Radera
  6. Kickar rim så ni känner det,
   jag var påklädd i första versen,
   gissa varför jag nämner det
   tatt ladd med Revolver på en flight,
   helt öppet helt sjukt
   ingen sa ett skit, najs
   om jag vart superhjälte hade min superkraft vatt
   att när nån var nödställd så tog jag ladd.

   Radera
 7. Repressalierna som Cornucopia? listar blir nog svåra att införa men det ändrar inte på att kontinuerlig drogrestanalys av avloppsvattnet från riksdagen och regering är en utomordentligt bra idé för att ge väljarna en normalbild. Blir resultaten allt för alarmerande kan beslut mer repressiva åtgärder fattas på goda grunder.

  SvaraRadera
 8. "Den som bara har rent vetemjöl i den där påsen har inget att frukta"
  Jo, eftersom du föreslår kollektiv bestraffning.

  SvaraRadera
 9. Är det verkligen ingen som förstår att detta är ironi och syftar givetvis på övervakningen myndigheterna utsätter oss för med modern teknik på internet mm..

  SvaraRadera
  Svar
  1. De flesta torde ha noterat att etiketterna till inlägget är satir och trams. Samtidigt kommer myndigheternas övervakning av privatpersoner bara att öka varför övervakning av makten i syfte att säkerställa att de är kapabla att sköta sin övervakning är på sin plats.

   Radera
  2. Detta är verklighet fast för varje person som jobbar med vissa tekniska jobb. Ingen satir eller ironi. Det är verklighet.

   Idag och sedan decennier tillbaka. Varför skulle detta tolkas som ironi?

   Det som föreslås är ju bara en mer inkonsekvent form som inte ens gallrar ut de som missbrukar utan bara observerar att det förkommer och sedan lugnt låter det fortgå.

   Radera
 10. Varför inte testa som man testar på kraftverken i dagens Sverige. Alla. Med tre års mellanrum, och däremellan slumpmässigt. tar in till exempel var femte om passerar grinden utan att kunna avvika eller göra sig av med saker. Eller helt enkelt dyker upp på rummet och så får man följa med.

  Detta är inga förslag utan rutiner som finns och efterlevs idag på de svenska kraftverken.

  SvaraRadera
 11. Så här i skid-VM tider kan man påminna om att kollektiva bestraffningar visst existerar (om en staffetåkare torskar dit för doping så diskas hela laget) och att slumpvisa kontroller är mer effektiva än regelbundna eftersom det första tenderar att utveckla organiserade motmedel medans slumpvist kollade dopare per definition är optimister som tror att just de inte kommer att åka dit på lotten.

  Dock vore idéen förmodligen ändå meningslös för att sätta dit sva(MP)-politiker. Om de vet med sig att de rökt på lite för mycket dagen före så behöver de bara pissa i den halvfulla medhavda organiska 1-liters morotsjuicesmoothieflaskan för att undvika toaletten. Ingen risk att någon annan än en partivän ber att få smaka av originalet i vilket fall som helst.

  SvaraRadera
 12. Är väl bara att uträtta sina behov när man går och äter lunch på en restaurang i närheten. Och människor med något att dölja skulle garanterat ha en kissflaska i portföljen som kan tömmas på säker mark.

  Enklast vore väl bara att berörda får lämna urinprov det första dom gör varje måndagsmorgon. Kan man lägga pengarna på att utveckla ett system för snabba och storskaliga drogtester istället.

  Problemet då blir att makten i Sverige om möjligt har ännu mindre gemensamt med folket dom styr över. Orkar inte leta fram fakta men det känns inte otänkbart att 20% av invånarna i Stockholm missbrukar receptbelagd medicin, snortar lite kokain vid Svampen eller sitter ute i Gröndal och röker gräs några gånger i månaden.

  Har svårt att se hur tusentals kopior av Beatrice Ask skulle göra våran statsmakt bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Kan man lägga pengarna på att utveckla ett system för snabba och storskaliga drogtester istället."

   Dessa funktioner finns redan på svenska kraftverk sedan decennier. Läs tidigare kommentarer. Det är bara att beställa så är saken klar. Inga nya metoder behövs, inga nya metoder, ingen forskning. Bara att ringa och beställa.

   Det är aningen provocerande att lägga detta under satir när det redan är implementerat i stor skala på "privata" arbetsplatser, sedan länge.

   Radera
 13. Jag rekommenderar potta Pipinette till berörda myndigheter.

  http://pipinette.com/index.html

  SvaraRadera