Cornucopia?

2015-02-04 13:13

Frankrike försökte kringgå sanktionerna mot Ryssland

Frankrike och Ryssland har gemensamt försökt kringgå EU:s sanktioner mot Ryssland, och vice versa öppnade Ryssland upp för att ömsesidigt börja handla med EU i strid mot de sanktioner Moskva lagt mot EU:s jordbrukare. Det hela ska enligt uppgift nu stoppats av EU-kommissionen, som inte tillåter att enskilda medlemsländer bedriver egen sanktions- och handelspolitik.


I grunden lade Ryssland ett embargo mot fläskprodukter på grund av ett sjukdomsutbrott för ett år sedan. Därefter har man som svar på EU:s sanktioner mot Ryssland på grund av invasionen och annekteringen av Krim, samt Rysslands krig i sydöstra Ukraina, stoppat import av livsmedel och jordbruksprodukter från EU.

Ryssland förklarade tidigare i januari att man lyfter embargot mot Frankrikes fläskprodukter och grisar (Reuters). Detta fick skarp kritik från Polen och även EU-kommissionen

Enligt uppgift har nu EU-kommissionen satt stopp för försöken till ömsesidigt öppnad handel mellan Moskva och Paris. Kommissionen ser inte mellan fingrarna på försöket av Paris-Moskva att ömsesidigt runda sanktionerna. Officiellt skyller dock Paris på att det var "veterinärer" som orsakat det hela och att det aldrig fanns någon politisk vilja till att återuppta ömsesidig handel med fläskprodukter.

Man bör se dessa försök i skenet av att nästa franska president sannolikt heter Marine le Pen och kommer från det ryskfinansierade högerextremistiska partiet Front Nationale. Försöken att splittra EU sker aktivt och öppet, där man även nu använt den svenska vänsterns hyllade vänsterpopulister i grekiska Syriza i försök att stoppa sanktioner mot Ryssland.

På annat håll har enligt uppgift många av Berlins invånare fått trycksaker om det transatlantiska handelsavtalet TTIP hängda på sina dörrhantag. Organisationen bakom kampanjen har inte pengar nog att trycka upp så massiva informationspaket och man kan misstänka att finansiären av försöken att så split mellan EU och USA/Kanada har kan hittas österut.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

31 kommentarer:

 1. För det första: jävla fransmän.

  För det andra: jag är en stark anhängare av frihandel men TTIP innehåller massor av skumma saker som jag inte tycker om. Bl a skiftas mycket makt från staten till företag på ett sätt som bara kan vara resultatet av lobbyism. Och USA försöker pådyvla resten av världen sin skeva IP-lagstiftning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var det inte några affärer med Mistral båtar ? Ryssarna har väl i princip tacka nej till denna affär.........är det nånting där som gör att de vill samarbeta ...liksom ?

   Radera
  2. Från Frankrikes sida handlar det om att blidka den högljudda jordbrukssektorn (Frankrike har en dubbelt så stor jordbrukssektor per kapita än EUs snitt). Plus lokala Putin-kramare. såklart.

   Från Rysslands sida handlar det primärt om att splittra EU enligt den urgamla principen söndra och härska.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Inte det minsta skumt utan potentiellt helt otroligt jävla bra, speciellt för Sverige.

   http://ec.europa.eu/trade/policy/in-focus/ttip/about-ttip/questions-and-answers/index_en.htm

   Nulli secundus

   Radera
 2. Det är mycket nu ....men , det här är väl bara blaj, blaj ?

  FSB påstår sig ha avlyssnat kommunikation från CIA till Ukrainas säkerhetstjänst, känd som SBU. CIA:s kommunikation uppges vara ett direktiv till Petro Poroshenko om förberedningen av en samordnad militär attack mot Ryssland nu i april, 2015.

  Den avlyssnade kommunikationen instruerar också Petro Poroshenko till militära attacker och att döda östra Ukrainas medborgare, främst judar, och att placera skulden på ryska soldater. Vidare uppgav CIA att de kommer att leverera militära ryska uniformer och vapen till Ukraina. De ska klä döda kroppar av östra ukrainare i ryska uniformer som en täckmantel för att bevisa att de ryska reguljära förbanden är verksamma i östra Ukraina.

  CIA har instruerat Petro Waltzman - Poroshenko och hans generaler att engagera sig i ett fullskaligt krig med Pro-ryska separatister - Freedom Fighters. Efterhand som kriget rasar på i Ukraina har militären bestämt inte ta fångar, utan alltså då som i ovan snarare att begå massmord på den civila och som alltid lika lurade judiska befolkningen, som blir det verktyg som till slut får lida mest. Som nyligen framgår pågår massmord på civila judar i östra Ukraina inom hela området. Vittnen rapporterar att har sett Ukrainska militära förband klä några av de döda kropparna i ryska militäruniformer.

  Petro Waltzman - Porosjenko, har alltså enligt instruktionerna i den uppgivet avlyssnade CIA kommunikationen, placerat skulden för morden på östra ukrainas judar på ryska förband, som alltså förmodligen skall uppges slåss vid sidan av de Pro-ryska separatisterna - Freedom Fighters.
  Hospital shelled in Donetsk, deaths reported - local authorities
  A hospital in the rebel stronghold of Donetsk in eastern Ukraine was hit by artillery shelling, local authorities said. Three people have been reported killed.
  rt.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte att USA är så dumma att de attackerar Ryssland direkt. Men eftersom Ryssland officiellt inte har några militära förband så borde ju det vara fritt fram för USA eller andra, att stödja Ukraina och gå all in mot "separatisterna". Där finns ju inga ryssar, så att säga. bara en tanke...

   Radera
  2. Edit: skulle stått: "...officiellt inte har några militära förband I UKRAINA så borde..."

   Radera
  3. Näää....inte i aftonbladet med anhang i alla fall......

   Radera
  4. Kan vara rent bullshit, men det kan också vara möjligt, CIA är kapabla till det mest otänkbara som tex:

   Operation Gladio

   Well, these people in Greece probably know about these things. Certainly they know about Operation Gladio because this was revealed by the President of Italy in 1990. This is not a conspiracy. This is something that the President of Italy told the Italian Parliament and the whole world.

   The Italian President made clear that the bombings that occurred in Europe after the Second World War up to 1990, these were bombings that were blamed on Communists. But these were bombings carried out by Italian Intelligence and the CIA. They would explicitly target women and children and blow them up with bombs so they could influence elections. This false flag terrorist operation was called Operation Gladio.

   The Bologna Train Station was one place where the bombs were set off. The bombs killed 85 people and wounded hundreds of others. This was blamed on Communist terrorists but it was done by Italian Intelligence in collaboration with the CIA and other European Intelligence Services, including the British. The Greeks have to know this and they also have to be aware that this can happen to them.

   Radera
  5. RTs "vittnen" visar sin nästan altid bo i Moskva vid närmare undersökning...

   Dessutom är det terroristerna som lovat att inte längre ta några fångar. Deras ledare deklararade det stolt i TV och strax därefter kom det ut bilder på fångar från Ukrainaska armen som ställts upp mot en vägg och avrättats.

   Radera
  6. Tiden är bästa domaren !

   Radera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  8. Så nazisterna i Kiev har nu startat sin sedan länge planerade judeutrotning. Tillsammans med CIA då förstås.
   Hur vore det att mota in åtminstone en häst i hagen?

   Radera
  9. Samma gamla vanliga Kremlgegga. Noll trovärdighet. Men ändock ett oroväckande tecken att ryssarna ska trappa upp kriget ett steg till nu.

   Radera
  10. Kingedward24

   Du är väl medveten om att andelen nazister/högerextrema i ryska Duman är mer än sex gånger så många som i ukrainska parlamentet? Det vore uppfriskande om sådana som du ibland kunde spy galla över nazisterna i Moskva också.

   Radera
  11. Ja, denna veckan består juntan av judar enligt zakharchenko. Det var förra veckan de var nazister.

   Radera
  12. The perfect clusterfuck: nazistjudarna!

   Radera
  13. @bergfalken
   Tycker ditt inlägg är i paritet med Cornus inlägg om Ryssland.

   Radera
 3. Courno har säkert nåt att tillägga ....

  SvaraRadera
 4. OT: Sjönära boende hotas(Di idag). Försäkringsbolaget överbelagda med översvämningsskador. Precis som förväntat. Och värre ska det bli åren framöver och därtill. Man tar sig för pannan när kommunal-pampar visar vägen. Undrar hur många nya bostadsrätter(o villor) som byggts på dålig sjönära och för låg mark! Kan komma att bli rejäl prispress vad det lider.....när spekulanterna sett konsekvenserna. Försäkringsbolagen kommer att tvingas differentiera tarifferna för en blöt framtid!

  SvaraRadera
 5. Det här med nästa franska president är väl ändå bara svammel? Det är ju dubbla valomgångar i Frankrike så vida ingen kommer över 50% i första rundan och i andra omgången blir alltid en högerextrem kandidat bortröstad oavsett vem som är motståndare. Kolla in hur det gick i valet 2002! Första omgången: Jacques Chirac 20% Jean-Marie Le Pen 17%, andra omgången: Jacques Chirac 82% Jean-Marie Le Pen 18%

  Finns inte mycket att tillägga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mjao, jag hade inte varit så säker. Betänk att just det exemplet med FN mot Chirac var något av en ganska sensationell extrem: man var över det hela politiska spektrumet så benhårt övertygade att FN inte skulle vinna, så socialisterna gick ut med en specialkampanj; "rösta på bedragaren istället för fascisten" (Chirac hade blivit påkommen med att renovera sin sons lyxvåning på statens bekostnad). Så flertalet socialdemokrater, vänsterpartister och till och med kommunister, knöt näven i fickan, och röstade konservativt (i många fall första gången på generationer). Jag tror det finns kvar klipp på YouTube där man kan se Chirac vinka från Elyséepalatset med ett nervöst leende, och möta buanden från sina mosträviga väljare (jag har svårt att se någon mer hatad från vänsterhåll än Chirac). Detta var då. Man trodde att FN skulle kollapsa utan LePen. Detta skedde inte. Tvärtom. FN växer snabbt, och börjar suga åt sig väljare från både höger och vänster. Processen kommer med all sannorlikhet att accelerera i takt med att fabriker rinner ut från Frankrike och flyktingar rinner in. Labour kan uppenbarligen inte hålla ihop systemet, och UMP är fortfarande sargade efter Sarkozys sorti. Jag får tyvärr hålla med Cornus analys i det här fallet; det är stor risk att Elyséepalatset kommer att vara i besittning av LePen nästa val. Oavsett vad man tycker om invandring, så kommer hennes reaktionära, populistiska, reduktionistiska ultrahöger att bli ett stort problem.

   Radera
 6. Sanktionerna är ju på helt felaktiga grunder. EU borde med samma retorik inför sanktioner mot både Israel och USA, men det är tvärtom dessa två (eller egentligen samma, flertalet av de styrande i dessa länder har ju dubbla pass) länder som är drivande att knäcka Ryssland.
  Inse att vi är styrda av EU som i sin tur är styrda av sionistiska intressen.
  Tycker synd om speciellt alla bönder i Finland, Frankrike och även Sverige (Finländska bönder tvingas dumpa sina produkter inom EU nu istället).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Felaktiga grunder? Var god förklara dig närmare för att med våld förändra internationellt erkända gränser är så solklart som det kan bli. Eller menar du att två fel blir ett rätt?

   Vi är styrda av EU? Ja, det är helt sant. Vi har en EU-samordning av utrikespolitiken sedan Lissabonfördraget 2009. Och?

   "som i sin tur är styrda av sionistiska intressen". Suck, där kom det gamla judehatet fram som en unken fläkt av 1939. Kunde du inte sagt Illuminati, Frimurarna eller det flygande spaghettimonstret istället. Bara som variation.

   Radera
  2. Sionistsnacket kan vi lägga ner. Judarna har haft ett eget hemland sen 1948. Det är allmänt accepterat. De enda som vill ändra på det är tomtar.

   Radera
  3. Som alltid; di slemme...

   Radera
 7. Just som jag börjat gilla fransoserna för att de håller inne attackskeppsleveranserna till Putin.

  Det blir ingen champagne på ett tag då. Den ryska kaviaren började smaka död redan för ett halvår sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Endast ryska produkter som kan eldas duger fortfarande, resten kan de behålla.

   Radera
 8. Det är nu Ryssland, som lagt importförbud på europeiska jordbruksprodukter och nu ger man valfläsk till marine LePen. Men varför missunna franska bönder att sälja lite. USA:s handel med Ryssland har ökat något under sanktionernas tid. Stringenta resonemang är inte Cornus starka sida. Passa på i allafall att köpa billigt finskt smör så länge det här fåniga handelskriget pågår.

  SvaraRadera