Cornucopia?

2015-02-23 18:39

Fler på vänsterkanten säger ifrån mot putinisterna

"Det är dags att ta avstånd från den Putinvänliga verksamhet som just nu utförs i vänsterrörelsens och antifascismens namn."
Efter att Jonas Sjöstedt (v) kallat en hund för en hund och påtalat att Putinregimen är nationell höger och inget som vänstern ska frottera sig med, träder nu fler från vänstern ut och tar avstånd mot Putin och psyopsoperatörerna i Donbassföreningarna som sprids i Sverige i vänsterns namn. Även utrikesminister Margot Wallström (s) verifierade uttalande om att det är ryska reguljära trupper som invaderat Ukraina bör ses ur samma perspektiv - utanför den svamprökande USA-hatande antisemitiska konspirationsvänstern klarar man av att se Putinregimen för vad den är.Det handlar nu om en debattartikel hos socialistiska tidningen Arbetaren. Artikeln är bland annat signerad antirasisten och miljöpartisten Kurdo Baksi, bror till socialdemokraternas Nalin Pekgul; Vänsterpartiets Olga Lännevall; Socialisten och journalisten Kent Vilhelmsson.

Naturligtvis är det inte några toppnamn, men det visar åtminstone att en del på vänsterkanten kan kalla en hund för en hund. Att det även visar att det ryska psyopskriget är lyckat, när man lyckas slå kilar även genom vänsterrörelsen är en annan sak.

Man frågar sig om krig mot Ukraina är antifascism, vad är då den svenska antifascismen, och påtalar att Svoboda och Högra sektorn endast har 2% av mandaten i Ukrainas parlament. Vilket vilken idiot som helst utom putinisterna, nyttiga idioter och deras styrande psyops kan se svart på vitt.

Ett citat ur debattartikeln:
"Ryssland bedriver idag ett illa maskerat, allt aggressivare propagandakrig i väst. Allt ifrån Russia Today till de troll som dyker upp i kommentarsfälten på nyhetssajter i väst sponsras ekonomiskt för att bygga en bild av att nazistiska ukrainare stödda av USA bekämpar antifascismens sista bastion Ryssland. Väst sägs ingå i en komplott mot denna kamp, precis som under Sovjettiden.Ta den så kallade folkomröstning som genomfördes i Krim om att ”ansluta” sig till Ryssland. Vilka var observatörerna? Just en sådan pseudovänster i allians med ultrahögern. Die Linke och Le Pens Front National sprang Putins ärenden."
Man kan tycka vad man vill om den svenska vänstern, men det måste ses som positivt att de tröttnat att behöva associeras med att stödja Putins nationalistiska och antidemokratiska högerregim. Dessvärre lär det ta tid att vända skutan även inom vänstern, där många är uppfyllda av hat mot USA och Mellanösterns enda riktiga demokrati Israel, och därför hyllar Ryssland. Annars hade det bara varit Sverigedemokraterna kvar med uttalat stöd till Putin.

Psyopskriget handlar om att splittra. Både mellan länder i väst, inom länder i väst och inom organisationer i väst. Allt för att uppnå obeslutsamhet i annat än ord och relativt ofarliga sanktioner. I själva verket kan man misstänka att just vänsterinriktningen är avsiktlig för att så split inom vänsterpartier, liksom kilarna man till och med fått in hos Sverigedemokraterna för att uppnå intern splittring i frågan om Putin och Ukraina. Västvärlden har varit helt oskyddad mot denna typen av psykologisk krigföring, och skadan kommer antagligen ta decennier att reparera. Man kan nog säga att Ryssland vunnit psyopskriget.

Kan man dessutom destabilisera ett land som Sverige, med demonstrationer eller våld på gatorna, som ytterligare spär på interna motsättningar är det en totalseger. Man kan gå så långt som att helgens bilbränder i USA gynnar Putin, då det sprider en uppfattning om interna konflikter och oro och vänder svenskars blickar inåt för att leta fiender. Kan man få nazister att angripa antifascistiska demonstrationer, eller tvärt om, är det ännu en seger. När vänstern som ETC anklagar liberaler för terrordåden i Köpenhamn är det en seger för Ryssland. Allt som splittrar i väst är en vinst för Ryssland. Alla försök att "problematisera" Rysslands invasion av grannlandet och annekteringen av Krim är en rysk seger. Tidpunkten för den ryska invasionen kunde inte varit bättre vald när väst är allt mer splittrat.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

60 kommentarer:

 1. Det skulle vara bra om det som påstås i denna blogg har någotsånär relevans med verkligheten.

  Det som står om tyska Die Linke stämmer inte alls. Det är rena lögnen. Deras inställning i Krimfrågan är att Ryssland INTE hade rätt att annektera Krim. De kritiserar Ryssland för den annektionen. Det fastslås av såväl Die Linkes fraktionschef Gregor Gysi som även Die Linkes talesman Katja Kipping.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag citerar debattartikeln. Vet att du inte lärt dig vad citattecken är och inte ens förstår innebörden av "ett citat ur debattartikeln". Skriver denna kommentar för övriga läsare.

   Radera
  2. Jodå citattecken är jag väl införstådd med. Det jag reagerar på är att du tar fram ett citat som innehåller lögner för att belysa det du hävdar i bloggen.

   Den andre talesmannen för Die Linke Riexinger säger även han så här (ur en inervju i Frankfurter Allgemeine):
   "Aber die Annexion der Krim durch Russland ist nicht akzeptabel. Die Linke steht auf dem Boden des Völkerrechts."

   Naturligtvis använder jag ett citat som belyser det jag hävdar och försöker inte vilseleda någon med ett citat som innehåller lögner som Cornu gör.

   Radera
  3. Jan, om du har bevis för faktafel i artikeln varför påpekar du inte det för artikelförfattarna istället för att gnälla på ett citat på en annan sajt?

   Radera
 2. Kommunister vurmar varken för putin, rysslands nyliberala ekonomiska politik eller rysk imperialism, vi erkänner däremot Ryssland som en del av det anti-imperialistiska lägret mot den anglozionistiska sfären, i denna strid för BRICS-länderna ett solklart försvarskrig. Vi för en dialektisk materialistisk analys och icke en mekanisk eller en reaktionär. I det här fallet så initierades krisen, som mainstreammedia verkar glömma (den här artikeln är ett bra exempel), av västagenda, inte av Ryssland. De första som hyllade gatukriget på maidan var USA-agenten Carl Bildt.

  Statskuppen sponsrades med 5 miljarder dollar av USA till banderistiska träningsläger som Svoboda och Högra sektorn hållit på med i åratal, för just detta syfte (vilket har fått högerextrema grupper i europa att ta avstånd från dem, trots kuppens extremnationalistiska prägel), amerikanska utrikespolitiker Victoria Nuland bekräftar. Målet är att göra Ukraina till en IMF-slav (här har man redan lyckats, för att tvinga på dem fler lån har man sålt ut statliga bolag och åkermark till amerikanska monopolkapitalister och den ukrainska oligarkin), att samt omringa Ryssland av NATO-baser. Att t o m judiska oligarker sponsrar arméförband som bär hakkorsfanor visar hur galen situationen är.

  Initieringen eller stödet från väst har alltså ingenting med det Ukrainska folket bästa att göra (som om västliberal pro-EU politik skulle innebära detta). Man förbjuder inte politiska partier i samband med en "demokratisering". T o m högerpopulistiska och nazistiska grupperingar runt om Europa (Le Pen, SMR & SvP, Gyllene gryning, Jobbik osv) bojkottar politiskt maidankuppen och dess lakejer baserat på detta (knappast av anledningen att "stödja ryssland"). Alla som står utanför den anglozionistiska sfären ser detta, orsak och verkan.
  Hur skulle det se ut om Ryssland/Kina/Iran orkestrerade "demokratiska statskupper" i t ex Mexico, av anledning att omringa USA, tvivlar på att Carl Bildt eller expressen skulle jubla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ovan ser ni ett typexempel och stilstudie på "den svamprökande USA-hatande antisemitiska konspirationsvänstern", som förstås blandar rena lögner med påtända fantasier.

   Radera
  2. Kommunister tar ställning för de hyper-kapitalistiska Brics-länderna. Ehm, jodåsåatt.

   Radera
  3. Ovan ser ni ett typexempel på hur en narcissistisk personlighetstörning med paranoida vanföreställningar bemöter argument som inte passar in i hans världsbild.

   Nedanför Wilderängs bemötande kan man beskåda hejaklacksledarens stödinlägg. Ungefär som Nalin Pekgul och Mona Sahlin i den berömda applådscenen

   För mer balanserad bild kan man läsa tex bloggarna Zerohedge eller Peakprosperity

   Radera
  4. Har ni internet därborta i Vorkuta?

   Radera
  5. Fniss. "Narcissistisk personlighetsstörning". Måste vara därför bloggen kryllar av selfies, har mitt namn i stora bokstäver och foton på mig ute i högerkanten. Måste vara därför jag skriver om mitt privatliv hela tiden och allt jag gör, och lägger ut mängder med bilder på allt jag sysslar med.

   Du påstår att du är läkare, elrond, men du bevisar om och om igen att du inte vet vad du talar om. För övrigt, hört talas om projicering, angående din egen kommentar?

   Radera
  6. Däremot har du nog inte ljugit när du sagt att du "jobbat i Ryssland". Du har bara lite fel på tempus.

   Radera
  7. Tycker att Pompe lyckas få med det mesta här i sin kommentar. Glasklar. Borde ramas in och ställas ut, respektive stoppas upp och ställas ut.

   Radera
  8. Det är även extra intressant att du tar aktiva åtgärder för att dölja ditt IP.

   Radera
  9. "Zerohedge" och "balanserad bild" i samma mening - inte illa. ZH är ju otroligt hysteriska oavsett ämne och enligt dom är alla världshändelser och marknadens rörelser, upp som ner, resultatet av olika konspirationer.

   Radera
  10. Men Kristian, mina kritiker hävdar ju att jag kopierar allt från ZeroHedge. Kan de verkligen ha fel, har vi helt olika redaktionella linjer och helt olika material? Kan det verkligen vara så?

   Radera
  11. Du och dina psyops. Vem ska jag tro på, dig eller de ryssar i Sverige som har kontakt med släkt och vänner i Krim? Eller är dom kanske köpta hela bunten, hotade till livet, hjärntvättade av RT?

   Radera
  12. "Eller är dom kanske köpta hela bunten, hotade till livet, hjärntvättade av RT?"

   Japp.

   Radera
  13. Hade man gjort sin marxistiska hemläxa så kan man naturligtvis inte godta Putin ens som nåt slags anti-imperialistiskt nödvändigt ont. Putin och hans anhang är kapitalistiska imperialister. Ur det perspektivet är Putins handlingar, att skicka proletärer att dödas på utländsk mark, ett enormt och oförlåtligt förräderi mot arbetarklassen. En bidragande faktor till den ursprungliga ryska revolutionen var ju missnöjet med slakten i första världskriget, remember?

   Pompes påstående är helt barockt och torde, i kommunistiskt revolutionära kretsar, endast ha renderat vederbörande möjligheten att göra prästerna och bankirerna sällskap i den djupaste delen av massgraven.

   Radera
  14. Hela handlingen att konstruera den här konflikten genom att betona religiösa, etniska och språkliga skillnader mellan de olika folk som utgör arbetarklassen i Ukraina samt att skicka ut arbetargrabbar att döda andra arbetargrabbar är ju så kontrarevolutionärt att skjortan fladdrar.

   Vi kan minnas den berömda "Pyramid of the capitalist system" från 1911 som en illustration av hur Putin, hans ortodoxa präster, hans armé och slutligen hans korrupta byråkrater lever gott på arbetarklassen. "We rule you, we fool you, we shoot at you, we eat for you" - sannerligen har det sällan varit mer sant än om Putins korrupta, reaktionära, fejkreligiösa förtryckrregim.

   Gärna lite marxistisk analys, men inte i Pompes clownversion.

   Radera
  15. Är Pompes svar verkligen på allvar? Alla rutor i putinbotbingon är ju ikryssade, nästan så att man misstänker ett troll (enl urspr def)

   Radera
  16. Kul att han kallar sig Pompe... vet inte riktigt hur det ska tolkas att han valt namnet på Karl XII:s hund(ar) som pseudonym.
   (http://sv.wikipedia.org/wiki/Pompe_%28hundar%29 )

   Radera
  17. Jag saknar Bildt, bankerna och Bilderberggruppen. Du tappar formen, inte ens en lobotomerad psyops kan tro att Monsanto krigar i Ukraina.

   Radera
  18. Monsanto satsar i Ukraina. Huruvida de vekligen avser att avstå från GMO återstår att se.
   http://www.reuters.com/article/2013/05/24/monsanto-ukraine-idUSL5N0E51CM20130524

   Radera
  19. Mer om Monsanto
   http://www.theecologist.org/News/news_analysis/2526593/ukraine_opens_up_for_monsanto_land_grabs_and_gmos.html

   Radera
 3. Visst är vi i väst splittrade. Visst är vi så negativa till krig och militarism att det tar alltför lång tid innan vi ingriper mot aggressioner, t.ex. när Hitler kom till makten och började hota sina grannländer.

  Men det är priset vi får betala för att vara fredsälskande demokratier. Alternativet vore att vi skulle bli lika aggresiva krigshetsare som Ryssland och Nazityskland. Och alternativet till splittringen i olika åsikter vore att stoppa den fria informationen och samla alla bakom samma propagandavärldsbild, som Putin gjort.

  Och det är väl inget bra alternativ, eller hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, därför segrar också Putin. Se bara på de två psyopsen ovan.

   Radera
  2. Han kanske vinner några slag, men kriget har han redan förlorat. Kalla krigets frontlinje gick över Östersjön och tvärs igenom Tyskland, idag går den öster om Baltikum och genom östra Ukraina. Det är bara en tidsfråga innan även det ryska folket inser att västerländsk frihet och välstånd är bättre än Putins fattigdom och förtryck.

   Radera
  3. Putin har onekligen tryckt på fast-forward knappen för skapandet av en Ukrainsk nation som vill hålla distans till Ryssland.

   Radera
 4. Jag har en känsla av att när vi kommer fram till slutet av kalendern så kommer "psyops" att utses till årets nyord - vilket väl då får ses som ett stort framsteg gentemot tidigare vinnare som "twerka" och "selfie".

  För övrigt undrar jag var alla dessa psyopstroll på andra sidan östersjön fått sin språkliga utbildning? Skulle inte förvåna om det finns ytterligare en skandal avseende den svenska Arbetsförmedlingen att avslöja där, kan man använda folk som rekryterar till IS för skattebetalarnas pengar så kan man nog ha skickat språklärare österut också. Kanske något den svenska militären borde titta närmare på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har alltid funnits ordentliga institutioner i Moskva för de språk man avser att sätta under stöveln.

   Radera
  2. Nej, förmedlingen av svensklektorer till utländska universitet (i Ryssland och annorstädes) sköts inte av arbetsförmedlingen utan av Svenska Institutet (SI): Hemsida:
   https://svenskaspraket.si.se/

   Radera
 5. Så om vi skulle hänga med på ditt korståg mot putinismen, vad får man som svensk ut av det? Kommer det att stoppa invällningen och vända Sveriges etniska självupplösningsprocess?

  Annars får det nog vara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej trots att vi har en av historiens värsta terrororganisationer som rekryterar fullt öppet i Sverige är det fortsatt full fokus på rysskräcken bland vissa insnöade individer.

   Personligen skulle jag sätta alla mina pengar på att det är IS som spränger nästa bomb i Sverige och inte Ryssland.

   Radera
  2. Enda problemet med det gamblet är att oddsen är så låga att du knappt får tillbaka insaten...

   Radera
  3. Hi hi, Sverige är ett föredöme på hur ett land låter sig invaderas utan att militärt ingripa och det svenska folket är med på noterna.

   Radera
 6. Vad har hänt med cluborlov? Var läsvärd tidigare men numera ser det ut som vilket stalinistiskt Putintrolls som helst pladder.

  SvaraRadera
 7. Tänkte kommentera artikeln (och läsa först!) men hittar inte den på Arbetets hemsida???
  Redan censurerad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Öppnade länken precis. Fungerar fin fint, inga problem. Sidan nere temporärt?

   Radera
  2. Såg att artikeln inte var i tidningen arbetet utan i tidningen arbetaren. Vi gör ju alla småfel ibland så det var nog bara en en liten ofrivillig miss.

   För att kolla kopierade jag en del i den text som citerades och sökte på det. Då så jag att det var från tidningen arbetaren även om jag märkligt nog inte kom in på tidningen arbetaren just nu. Kanske något tillfälligt teknikproblem.

   Radera
  3. Såg nu också att Cornu verkligen skrev tidningen Arbetaren och inte Arbetet.

   Radera
  4. Japp, Arbetaren !! Letade länge på Arbetets hemsida…
   Dock är just arbetaren.se inte tillgänglig :-)?…522 time out.

   Radera
  5. Skänk istället en tanke till den lilla fria ryska pressen som med risk för eget liv jobbar mot myndigheterna. Kan ju bli något för Putin-dyrkarna om detta är sant och publiceras.

   https://news.vice.com/article/russian-newspaper-to-release-document-that-allegedly-links-kremlin-to-ukraine-invasion?utm_source=vicenewstwitter

   Jag har då svårt att känna någon större sympati med en bekväm svensk vänsterjournalist som skriver på sin USA-imperialistiska Mac (oftast) emedan han läppjar på ett glas rött (ekologiskt naturligtvis) och slipper oroa sig för sin familjs öde.

   Radera
 8. Hej

  Nu börjar det bli farsartat här...minsta lilla som inte är CK (Cornu Korrekt, dvs anti russ) så är man en...jag är trött även på ordvalet.
  Och så följet direkt den (o)nyttiga svansen av CK anhängare.

  Dagis har mera nivå än detta. Där får man åtminstone ha fantasi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ändå kommer du tillbaka och läser, och gnäller, varje gång. Är du masochist månne?

   Radera
  2. Och vad är du då Ben Dover. En pinsam hejarklack som inte kan få nog.

   Radera
  3. Pinsam och kan inte få nog? Nej, då är det nog din mamma vi pratar om.

   Radera
  4. Det är konstigt Ben vad många mammor du känner till, jobbat hårt för det?

   Radera
  5. Nej, det är era mammor som är lösaktiga.

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 9. Det mest förvånande är att någon ur den svenska vänstern ens förmår begripa att Putin är nationalfascist.

  SvaraRadera
 10. Så Kurdo Baksi och några vänsterpartister försöker mobilisera mot Putin? Då kanske inte Putin är så illa ändå...

  SvaraRadera
 11. Meanwhile...in norway: http://www.dagbladet.no/2015/02/20/kultur/meninger/kronikk/debatt/ukraina/37806427/

  SvaraRadera
 12. Enda kopplingen mellan vänster och Putin är att vänstern är ibland anti USA. Med där slutar.
  Ryssland är idag ett kristet land där man anser att homosexualitet är onormalt. Kan man vara längre från vänster?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hört talas om Frank Baude nån gång?

   Radera
  2. "Feminism är en småborgerlig avvikelse"

   Radera
  3. KFML(r) är de politiskt avancerade arbetarnas organisation, som står i spetsen för arbetar-klassen i Sverige. Med tanke på att homosexualiteten är ett uttryck för det undergångsdömda klassamhällets dekadens är det självklart att de homosexuella inte har någon plats inom vår organisation.

   Frank Baude typ 1973.

   Radera
  4. Samme Baude konstaterade förtjust att de inte hade några handikappade i Nordkorea. Ett bevis för ett riktigt bra land, enligt Frank.

   Radera
  5. Det som jag tycker är roligast i sammanhanget är att den svenska vänstern uppenbarligen behöver fundera på och reda ut om Putin är vänster eller inte innan man fördömer honom. Det visar ganska tydligt att de aldrig reservationslöst tar avstånd från våld och förtryck, utan det beror alltid på om avsändaren har röd eller brun skjorta.

   Radera
  6. Den numera framlidne journalisten och vildsvinet Anderz Harning lär ha kastat ut Baude från en restaurang en gång. Genom ett tidigare stängt fönster.
   Synd att det inte fanns övervakningsfilmer på den tiden.

   Radera