Cornucopia?

Aktuellt

Säkerhetsfunktionerna i Revolut - skaffa kort och få 200 kronor

Detta inlägg är reklam för Revolut . Om du använder denna länk för att registrera dig för ett konto och kort får du 200:- SEK insatt på ditt...

2015-02-19 15:43

Den grekiska dansen fortsätter

"None of you understand. I'm not locked up in here with you. You're locked up in here with me." - Rorschach i serien och filmen Watchmen
Den grekiska dansen fortsätter. Tyskland avvisar förlängda lån för Grekland, samtidigt som den grekiska vänsterregimen tonat ner sina initialt hårda ord och krav.


Börserna reagerade med lite hicka när beskedet om att Tyskland avvisat förlängda lån, men inga direkt dramatiska rörelser.

Allt ska och bör ses som ett spel för galleriet och danssteg i den allt mer rituella dans som Grekland och övriga länder inlåsta tillsammans med Grekland i Eurosamarbetet dansar. Med alla medlemmar i euron så kan man prata högt och spänna sig, men i slutändan dras alla tillsammans med ner i fallet. Fast nu har iofs ECB skaffat sig mandat att köpa upp alla värdelösa grekiska statspapper för att rädda de europeiska bankerna, så vad som helst kan hända när två personer delar en cell (obskyr popkulturell referens #3).

Lämpliga videos för stunden följer nedan.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

11 kommentarer:

 1. Greklands vänsterregering har lovat.
  Greklands socialdemokratiska regering har lovat.
  Grekernas borgerliga regering har lovat

  Allt medan skattefusket fortsätter och offentligt anställda blir av med jobben.
  Dax att skattebetalarna lovar de offentliganställda något.

  SvaraRadera
 2. Grekland kan väl göra analogt med vad socialistpampen Arthur Engberg en gång sa:
  “Vill ryssarna ha Gotland, så låt dem ta ön.”

  Grekland har ju så många.
  Bara en idé så är det färdigsnackat sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror mer på att låta marknadskrafter råda. De som lånar ut till Grekland förlorar "alles" med jämna mellanrum, så blir det inte så mycket utlåning till Grekland och räntan i nivå med risken. Nu har politik ersatt marknad, och problemen följer som vi ser.
   Samma vända kommer till andra länder i Europa. Vad skall vi ge USA när våra bostadslån finansierade i dollar inte kan återbetalas? Gotland?

   Radera
 3. Säger som vanligt... "Austerity? What austerity?"

  Även vid en grexit och då den grekiska stats-€-skulden nollas så skulle Grekland fortfarande leva över sin förmåga eftersom de spenderar långt mer än vad de drar in.

  -"Men det är ju skuldbördan och räntebetalningarna som kostar, de blir de av med vid en grexit" säger någon. NEJ, för den "bördan" är redan minimerad.... "Greece currently does not pay much interest on its debt. The 2 percent of GDP interest payment compares with 1.8 percent in Germany and 2.3 percent in France. This low current interest burden is only possible because official creditors have allowed Greece an eight year respite before interest becomes payable. It is thus not possible to reduce the burden of the debt on the current Greek budget."

  Att fortsätta vara med i euro-samarbetet är FREE MONEY för Grekland, o sådant tackar man inte nej till.

  SvaraRadera
 4. Varför måste man rädda bankerna?
  Det hederligaste vore väl att låta dem konka och sedan ta över?
  Låt aktieägarna ta smällen. Sparka direktörerna utan fallskärmar
  Sedan kan man privatisera de friska delarna av bankerna

  SvaraRadera
 5. Sanna mina ord, det är den sionazisadosatanistiska dollarkabbalan som försöker förslava det grekiska folket. Nämnde jag USA, förresten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Petrodollar! New World order! Seven Eleven was an inside job!

   Radera
 6. Lars, har du något att säga om siten/nyhetskanalen http://rt.com/on-air/ ?
  Jag tittat flera timmar på det dom har att säga och jag tror mig ha hört mer sanning där en jag gjort på hela förra året i svenska kanaler.

  SvaraRadera
 7. Den grekiska dansen fortsätter och låt oss njuta så länge den varar. Ska David besegra Goliat? Vi bekådar politik på högsta nivå. Grekland har lagt fram ett kompromissbud Nu får EU visa vilja. Grekland har ställt sina krav men inga hot. Klarar EU av att hantera detta. Vill inte ECB hjälpa oss så finns nog Ryssland och Kina, som villiga långivare och ett utträde ur NATO för att spara på kostnaderna. Låt oss nu hoppas att EU inte av snöd ideologisk förstockelse (nyliberala fundamentalism) försöker krossa den demokratiska revolutionen i Athen.

  SvaraRadera
 8. EU behöver köpa mer tid, så grekerna kommer få eftergifter som håller ihop skiten ett halvår till misstänker jag.

  SvaraRadera
 9. Ukraina behöver hundratusentals nya soldater.
  Grekland har miljoner arbetslösa.
  Med EU som middle man här borde det gå att lösa båda problemen...

  SvaraRadera