Cornucopia?

2015-02-04 11:53

COS vid möjligt motstånd?

För tredje dagen på raken sköt Canadian Oilsands (TSX:COS) uppåt som en raket på Torontobörsen. Aktien stängde +20.53%, men befinner sig nu vid ett första tänkbart motstånd.


Man kan tycka vad man vill om teknisk analys, men nu antar vi att tillräckligt många ägnar detta en tanke för att den sammanlagda psykologin ska spela in.

Dagschart COS.
COS-aktien befinner sig nu på samma nivå som den senaste upprekylen från  december. Det innebär att de som köpte på denna bulltrap nu kan sälja sina aktier och komma ur utan större förluster än blotta förskräckelsen. Därmed har man ett teoretiskt motstånd, där många säljer av vilket dämpar eller stoppar uppgången till dessa sålt färdigt.

Nivån är också på samma nivå som det gap som bildades vid raset i början av december. En teori är att gap ska alltid fyllas, och i så fall kommer aktien stiga till 13:- CAD för att täcka detta gap. Å andra sidan har det bildats gap under aktiens tjurrusning på 20 - 24% om dagen de senaste tre dagarna. Det största sådana gapet är runt 10:- CAD, och tror man på den teorin kanske aktien nu stångar sig emot motståndet på 11:40 CAD och sedan faller ner under 10.- CAD innan fortsatt uppgång tar vid.

Eller så var detta allt och vi såg bara en dead cat bounce.

Klockan 15:30 vet vi. Ytterligare en ökning på 20% så har gapet från början av december i alla fall stängts. Nästa motståndsområde är i så fall i intervallet 16 - 18 CAD.

Det rimliga är att COS fortsätter upp på fortsatt stigande oljepris. Hävstångseffekten på oljepriset är avsevärd för bolaget, men uppgångar i 20%-storleken beror på tidigare rapporterade budrykten, då andra oljebolag i sektorn "bara" stiger 3-5% om dagen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

1 kommentar:

  1. Under sådana här långa fall brukar rekylerna ofta vara extrema och kortvariga. Det finns åtskilliga förluster hos felpositionerade aktörer som ger utbud samt terminsförsäjning av producenterna. Termins-contango gäller ännu. Fundamenta lär avgöra vad som händer. Oljelager...och på lite längre sikt pmi-siffror och konjunktur-förväntningar. Dollarn förefaller att f.n gått in i en rekylfas nedåt(14% bears). Ett tecken på fortsatt olje-spekulation? Jag tror fortfarande på 30 dollar i maj eller september men osvuret är bäst. Börsen(Djia) är f.n vid ett mindre vägskäl. Dagens statistik avgör om högre motstånd, t.ex decembertoppen, skall testas eller om den nedåtgående kilen återigen testas. Oscillatorerna ser inte dåliga ut på dagsbasis.

    SvaraRadera