Cornucopia?

2015-02-13 07:35

COS upp genom motståndet

Det tog sju handelsdagar, men nu är fuloljebolaget Canadian Oil Sands (TSX:COS) upp genom motståndet vid 11:50 CAD.

Dagschart COS

I sig är aktiens utveckling som tidigare påtalat en intressant studie i hur motstånd fungerar. Det räcker förhoppningsvis att titta på dagscharten ute till höger för att få en indikation.

Problemet är förstås att identifiera just dessa motstånd och stöd.

Generellt kan man säga att där en aktie tidigare vänt flera gånger tidigare så har man ett motstånd eller stöd. Naturligtvis är det inte fullt så enkelt, då även handelsvolymer spelar in och all teknisk analys gäller bara till den inte gäller längre.

Nästa möjliga motstånd ligger på 13:- CAD, på grund av det tidigare gapet vid kraschen i aktien. Däremot är det inte vare sig särskilt starkt eller nödvändigtvis ett speciellt sannolikt motstånd. Istället är det området 16  - 18 CAD som kommer erbjuda nästa riktiga motstånd.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

1 kommentar:

  1. Känns den inte lite dyr nu? Slopad utdelning och ett oljepris som bara återhämtat sig lite.

    Fast om man skulle utestänga Ryssland från betalningsmarknaderna så skulle man kunna få ordning på oljepriset för alla andra. ;)

    SvaraRadera