Cornucopia?

Aktuellt

Sämsta inköpschefssiffrorna i eurozonen sedan 2012

En lång rad industriindikatorer föll hårt när de rapporterades in idag. Bland annat visar inköpschefsindex (PMI) för tillverkningsindustri...

2015-02-20 16:51

Fredagsmys: "Bedrägeri, mutor, utpressning, hot" och rekrytering till IS

Arbetsförmedlingens sk etableringslotsar, som alliansregeringen klubbade 2010, har visat sig vara en totalflopp, annat än för etableringslotsarna själva. I själva verket har man förutom en lång rad kriminella aktiviteter även rekryterat till "våldsbenägna stridande grupper", förmodligen IS.


Avslöjandet kommer från Bonnier/Expressen och även Schibsted/SvD skriver om det hela.

Hela verksamheten läggs nu ner av Arbetsförmedlingen trots att inget riksdagsbeslut är taget.

SvD:
"Beslutet tas i och med en påtaglig ökning av klagomål från arbetssökande och tecken på olika typer av oseriös och brottslig verksamhet. Exempelvis nämns bedrägeri, mutor, utpressning, hot och försäljning av folkbokföringsadresser."
Expressen påtalar också att etableringslotsarna även dödshotat anställda på Arbetsförmedlingen, förutom att de verkar ha rekryterat till IS.
"Vi har fått indikationer på att det har förekommit rekryteringsförsök eller kontaktskapande situationer, till olika våldsbenägna stridande grupper. Det är inte en fråga för Arbetsförmedlingen att utreda, utan i sådana tillfällen överlämnar vi det till Säkerhetspolisen. Får vi in ett dödshot mot en medarbetare, vilket vi får i bland, lämnar vi det till den vanliga polisen."
Arbetsförmedlingens generaldirektör går emot riksdagen genom att hänvisa till följande enligt SvD:
"Det finns en förordning som säger att jag ska hushålla väl med statens medel, och det finns en arbetsmiljölag som säger att jag ska ha en rimlig arbetsmiljö för mina medarbetare."
Därmed räddar åtminstone generaldirektören sig från att jag ska utbrista avgå. Dock skandalöst att det fått pågå i snart fem år, men GD:n ska ändå ha en klapp på axeln för att gå emot riksdag och regering här.

Etableringslotsar var antagligen alliansregeringens enda försök till att faktiskt främja integration, men istället blev resultatet alltså kriminalitet och rekrytering till våldsbejakande grupper. Nu återstår att man även avslutar skattepengslösandet på "jobbcoacher" för övriga arbetslösa. Inga jobb skapas på detta vis, annat än själva coacherna.

Istället har vi att se fram emot nya friska integrationsförsök som Kaplanslum, där flyktingar istället ska segregeras permanent i slumområden där bygg- och bostadslagarna har åsidosatts, utanför alla områden och städer med fungerande arbetsmarknad.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

64 kommentarer:

 1. Jaha då ser vi fram mot listor på etableringslotsar. Några av dem är alltså rekryterare för IS och andra bara vanligt kriminella eller finns någon seriös?

  Heder åt gd! Ser fram mot rättegångar som kan skapa jobb i domstolar och fängelse.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara för formens skull, har du några belägg förutom moraliska, att rekrytera för IS är fel?

   Radera
  2. Neo bara för formens skull och att du artigt undrar, ja ett rent ekonomiskt fel är att min din och alla andras skatt använts till fel ändamål som kostar mycket mer. Ingen vinst för mig Sverige eller resten av den hjälpligt civiliserade världen. IS kostar för nästan alla.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  3. Nanonao,
   Jag ser inte att du svarat, utan bara undvikt frågan. Jag trodde faktiskt bättre om dig, moraliskt dårå. Men du kanske är precis som alla oss andra, och vänder andra kinden till?

   Radera
  4. Att rekryteras till IS är att "söka brett" och även att vara beredd på att flytta till jobb. Dessutom sparar man framtida utgifter när man stupat på slagfältet. Så neo cortex har en poäng, etableringslotsarna lyckades i just de fallen om man skruvar till det lite.

   Radera
 2. Börjar undra om inte din bubbelteori går att applicera på invandringen, vi är inne i den sista maniska fasen(som du nogsamt förklarat kan bli utdragen).
  Sen....

  SvaraRadera
 3. Ha ha, what the fuck? Är detta på riktigt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänker själv den tanken flera gånger i veckan nuförtiden,
   kollar almanackan, Nä, inte 1:April idag heller

   Ragga folk till IS med hjälp av skattepengar, är det bra eller dåligt?
   Svårt att avgöra nuförtiden..

   Radera
  2. Troligen bra!
   Därför att grodan hoppar av i tid.
   Men, det är ju sant, här gäller det inte begåvade organismer som grodor...

   Radera
 4. Det finns alltså fortfarande riktiga svenska byråkrater!

  SvaraRadera
 5. Nu finns det väl inga moraliska krav på jobbcoacherna, så att rekrytera halshuggare till IS om de nu erbjuder sådana jobb är väl helt ok. Rätt man på rätt plats är viktigt för att en verksamhet skall fungera smärtfritt. Kan till och med vara så att det blir bonus om de når över uppställda coach-mål.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har för mig att titeln är dekapitatörer.

   Radera
  2. Jaha ja, så du drar fram det gamla halshuggningasargumentet från den franska forntiden. Kan bara lägga mig platt för en så övertygande argumentation.

   Radera
  3. Tricoteus jänter och mamseller ej att förakta!
   Häftiga påhejerskor, i sanning.
   Lite 22 Prairial därtill och det är mys hela veckan.

   Radera
 6. En yngre bekant som var arbetslös ett tag efter studenten fick tilldelat sig just en jobbcoach. Jobbcoachen var en fd hemmafru med noll tidigare arbetslivserfarenhet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra med nya perspektiv?

   Radera
  2. Men jobbcoacher har väl fått utbildning i coachning, så det kan nog bli bra ändå.

   Radera
  3. Det höjde väl motivationen till högskolestudier, om inte annat.

   Radera
 7. Detta hände i Örebro och Göteborg ?
  Skulle förklara ett och annat och varför man kommer tillbaka efter praktikperioden. I Örebro garanterades man ju jobb då.

  SvaraRadera
 8. Jag känner en som jobbar som etableringslots. De arbetslösa invandrare som tjänsten är tänkt att stödja, har satt i system att låta Lots1 skaka fram ett jobb och sedan går de till Lots2 och låter honom/henne få uppdraget, mot att vår vän får hälften av pengarna svart, en ny dator eller någon annan kickback.

  Min bekante, som också är utrikes född, undrade verkligen hur man skulle komma år detta. Han har fixat massvis av jobb, men inte fått betalt för det.

  Man har lagt makten i den arbetslöses händer, och när moralen fullständigt saknas bland de arbetslösa vi här pratar om, så blir det så här tokigt.

  Fy fan, jag kände mig spyfärdig när jag fick höra historien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker att de där lotsarna tar bort människovärdigheten, lite som snakeoil och jesusevangelisterna. Många av mina kollegor är invandrare som har fixat det helt själv, utan några problem alls. De ser först Sverige som en praktisk ankdamm att övervintra i, men sen som ett riktigt bra ställe att stanna, speciellt när de skaffar barn.

   Radera
  2. De saknar inte moral, de har en nyborgerlig amerikanskinspirerad moral där egennyttan maximeras. Sådana där historier får mig att skratta gott.

   Radera
  3. Baron von keff: Rent definitionsmässigt kan det klassas som satanism, om man går efter Anton LaVeys standard. De fyra benen är egennytta på bekostnad av andra, moralisk relativism och social darwinism. Se intervju i ämnet.
   http://truthserumnews.com/category/religion/

   Radera
 9. OT; Skulle vara kul att höra vad IT-kunniga här kan om följande integritets-säkra operativsystem som kan användas säkrat från utomståendes insyn(NSA m.fl). Systemet är Linux-baserat(debian).

  TAILS heter det; https://tails.boum.org/  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns inget som är säkert, bara svårt.

   Radera
  2. Du har knappast ekonomin att skydda dig mot Equation Group. Men du är heller inte av något intresse för dem. Det absolut säkraste är att vara ointressant.

   Radera
  3. Det går att göra det svårare för Equation Group/NSA och om tillräckligt många gör det så kommer det att börja märkas.

   Radera
  4. Analog hantering är det säkraste. Papper och penna.

   Radera
  5. Den tyska varianten på datasäkerhet
   http://www.dailymail.co.uk/news/article-2701392/Typewriter-sales-boom-Germany-thousands-basics-bid-avoid-U-S-spies-wake-NSA-allegations.html

   Radera
 10. Arbetsförmedlingen är nu alltså underleverantör till IS - det borde räcka för att komma upp på någon amerikansk lista över organisationer som stödjer terrororganisationer - när faller den första kryssningsmissilen?

  SvaraRadera
 11. Jag är inte förvånad, allt är möjligt i mellanmjölkens land, men en dag tar pengarna slut och jag tror vi har sett början till slutet, och sen blir det att börja om från början.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej vi har inte sett början till slutet än, det du ser idag kommer att hålla på i många år till. Det är lååångt kvar till botten.

   Radera
 12. Vi som kommer från efterblivna länder där man ännu inte ersatt familjen och släkten med staten har ingen tillit till myndigheter. Kan vi lura dem så gör vi det. Jag minns när polska myndigheter förbjöd privat försäljning av hundar för att eliminera oseriösa uppfödare. Samma dag började det dyka upp annonser: hundkoppel säljes, hunden medföljer.

  Ändå blev jag chockad när jag för några år sedan genom mitt arbete fick insyn i omfattningen av det fusket som dranerar Sverige på skattemedel. Det handlar om alla myndigheter som förvaltar våra skattepengar och på alla nivåer, från det klassiska hälften svart, hälften vit, till grov organiserad brottslighet som lurar staten på miljarder. De mest lönsamma områden är flyktingindustrin, assistansersättningar, arbetsmarknadsersättningar, skolan, barnomsorgen och hemtjänsten. Ja, det blir hela den offentliga sektorn. Det enda området som verkar vara skyddat är avancerad sjukvård, för att där syns fusket - patienter dör.

  Jag är djup fascinerad av den naivitet och bristande verklighetsförankring våra lagstiftare uppvisar när de instiftar nya lagar och inför nya rutiner. Redan innan den nya lagen om arbetskraftsinvandring infördes så såg jag många möjligheter att kringgå den. Men blev ändå chockad i vilken omfattning det utnyttjas Jag skulle kunna skriva en bok om detta om någon ville läsa. Men det verkar som att ingen vill se, ingen vill höra, ingen vill veta. I min naivitet så trodde jag att bara någon skriver om det, bara jag berättar om detta så kommer det förändras. Men överallt fick jag höra - det saknas politisk intresse. Och upptäckte att det även saknas granskande journalister för att väcka politisk intresse och att det saknas folk som är beredda att betala för granskande journalistik.

  Det har länge varit känd att Arbetsförmedlingen är en dysfunktionell myndighet vars huvudverksamhet går ut på att överföra våra skattemiljarder till den grova organiserade brottsligheten http://www.dagensarena.se/redaktionen/darfor-fick-angeles-ga/

  I ett välfungerande land skulle man tillsätta en kriskommission och reformera myndigheten. Men inte i Toblerone Sverige. Angele straffades bara för att hon glömde att stänga av roamingen på sina utlandsresor. Straffet var skattebetald semester och sedan ett roligare jobb. Och eftersom Angele inte var lika smart som den förre detta chefen för Försäkringskassan som bara raderade alla mejl så fick man hemligstämpla rubbet http://www.dn.se/ekonomi/miljardstod-till-foretag-hemligstamplas-av-arbetsformedlingen/

  Om jag har någon gång avundats svenskarna någonting så är det deras förmåga att inte se, inte höra, inte tänka, utan bara jobba, betala skatt och vara nöjd. För att jag går sönder av sorg, vrede och förtvivlan varje gång jag ser att det saknas pengar till skolan, sjukvården, äldreomsorgen, försvaret, infrastrukturen, samtidigt som man ger bort miljarder till grov organiserad brottslighet. Jag har svårt att tänka mig något annat land som på ett sådant destruktivt sätt avskaffar sig själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tessa, du har säkert många poänger. Men, alldeles för långt, ingen orkar läsa allt matnyttigt du skriver. Kan du tänka dig en förkortad återkommande snabel?

   Radera
  2. Skulle vi inte ha lite fredagsmys? Jag tycker att det är mysigt med lite tyst läsning på fredagskväll. Prova.

   Radera
  3. Kulturmarxismen har intagit den politiska och mediala makten, den har infiltrerat varenda institution och myndighet. Den kommer inte att ge upp förrän landet ligger i ruiner, bokstavlig talat.

   Socialkonservatismen är kulturmarxismens diametrala motpol och motgift. Tyvärr tror jag att denna cancern tillåtits spridit sig så mycket att ingen motgift biter.

   Det enda jag kan se som stoppa detta vansinne är en monetär och finansiell kollaps. Chanserna för en monetär kollaps är idag ganska stora, västväldens politiska och ekonomiska elit tycks nästan lika galna som deras svenska motsvarigheter.

   Heja Draghi & Yellen.

   Radera
  4. @ Neo Cortex

   Tessas inlägg är väl det enda inlägget i denna tråd med substans, var glad i stället att någon bemödar sig med att skriva några rader.

   Radera
  5. Bra skrivet Tessa, tack.
   Men att hoppas, på vad? Merit Wager har skrivit döva öron i flera år.

   Radera
  6. Lars, istället för att skriva en massa skit kanske du kunde tolka ner poängen till en mening eller två. Erfarenheten säger mig att det faktiskt inte behövs mer än så.

   Radera
  7. Tack, Tessa! Jag håller med.

   Radera
  8. Tessa, jag är djupt fascinerad av din verklighetsförankring. Kan du inte herätta lite mer om den. Själv saknar jag just det. Hur kan jag få mer verklighetsförankring?

   Och låt dig inte misströsta för att ingen läser det du skriver, för du får ju marknadsmässigt betalt, precis som jag, för det är min hobby när jag tittar på skval-TV.

   Radera
  9. @Tessa von Dark

   Du sammanfattar tillståndet i Sverige på ett sätt som bara en utlänning kan göra. Svenskarna har blivit så blinda att de tror att idiotin här, är ett normaltillstånd och något bra. Varenda invandrare ser vansinnet som pågår, och att många inte är sena att utnyttja det, är kanske förståeligt, med tanke på hur den dagliga överlevnadskampen och det sociala skyddsnätet ser ut i länderna de kommer från.

   Det var inte speciellt svårt att förstå att de nya reglerna om uppehållstillstånd för arbetskraftsinvandring, som regeringen Reinfeldt genomförde, skulle utnyttjas. Att restauranger kan plocka hit diskare på löpande band är en sak, men något bisarrt dock, av allt, att PK-Sverige ser igenom med horhusverksamheten, som alla Thaimassageställen innebär. De är renodlade horhus allihopa och inget annat. Politikerna och Polisen vet ju om detta, ändå görs inget.

   Radera
  10. @Tessa

   Neo Cortex vill inte vakna upp ur respiratorn, och morrar åt upplivningsförsöken. Pinsamt att vakna är det ju också, om man sett sitt(?) land förstöras och måste försöka inse att man varit en idiot. Då kan det vara bra att ha flaskan lättillgänglig, och det verkar han ha i kväll.

   Radera
  11. Doktor Syn,
   Du har ganska rätt men ändå så fel. Att du är en idiot är helt uppenbart. Men att jag skulle vara det är ren propaganda. Jag vill ju bara vara som du, som min idol, efterbliven.

   Och det är som det är skrivet i bibeln. De saktmodiga sko...

   Och doktor. I morgon är jag nykter och ca 50 IQ högre, men du är fortfarande på apnivå. Vi hörs i morgon dr synsk. Jag ser fram emot att plocka isär dig.

   Radera
  12. För det handlar ju ändå om underhållning.

   Radera
  13. @Neo Cortex

   Du tillhör den kategori av helg-aklisar som blir sjukt barnslig av alkoholen. Där finns också en stor andel av typen som får minnesluckor. Utmärkande för din kategori helg-fyllerister, är att ni har dåligt minne. Människor med dåligt minne har aldrig hög IQ. Att nyktra till ger dig inte 50 punkter högre IQ, men det måste vara normalbegåvad för att begripa. Om du ska plocka isär mig, så måste du ha verktyg att göra det.

   Radera
  14. Tessan, mycket bra skrivet. Du fräschar upp i de här trådarna. Neo Cortex har ADHD om ett par rader text får honom att tappa koncentrationen. Kommentarsfältsriddare tycks inte vara pinsam sysselsättning i hans värld heller.

   Radera
  15. Det är inte alltid jag delar Cornus uppfattningar om saker och ting. Men det som är hans stora begåvning är att han i sina kommentarsfält lyckas skapa en tillåtande stämning som får folk att slappna av. Jag har alltid tyckt att den svenska mannens största fiende är hans behov av kontroll. Här får alla slappna av och förhoppningsvis släppa den inre censorn. Det blir både högt och lågt i en bra blandning. Som i livet. Jag tycker att även alla kommentarer i fyllan på fredagskvällen ingår i charmen. Ingen behöver göra sig till. Vi är bara människor.

   Radera
  16. Sveriges välfärd håller på att urholkas, ingen erbjuder dig jobb om du inte har stöd från arbetsförmedlingen. De flesta som utnyttjar systemet är invandrare (rättare sagt flyktingar) själva och de som utnyttjas är invandrare , den som står för kalaset är svensken (skattebetalaren). Fd generaldirektör Angeles bror lurade folk på 120 miljoner kr i guld , han lånade ut det fysiska guldet som försvann spårlöst.

   Radera
  17. Sveriges välfärd håller på att urholkas, ingen erbjuder dig jobb om du inte har stöd från arbetsförmedlingen. De flesta som utnyttjar systemet är invandrare (rättare sagt flyktingar) själva och de som utnyttjas är invandrare , den som står för kalaset är svensken (skattebetalaren). Fd generaldirektör Angeles bror lurade folk på 120 miljoner kr i guld , han lånade ut det fysiska guldet som försvann spårlöst.

   Radera
  18. Lars: Socialkonservatismen är inte motpolen till kulturmarxismen och inte något motmedel mot den. Skriver du så dumma saker så är det tydligt att du inte vet något om vad kulturmarxismen är, var den kommer ifrån, vem som uppfann den och varför.


   De påstått socialkonservativa Sverigedemokraterna är lika kulturmarxistiska som deras sju systerpartier för deras partiprogram är smockfullt av kulturmarxistiska ideer.

   Rent allmänt är det så att den konservative kan aldrig vinna, för han försöker bara bevara det som nyss var, medans den revolutionäre har ett absolut mål som ofta är ouppnåligt. Det betyder att den konservative anser sig ha vunnit om han går två steg tillbaka och ett steg framåt, medans den revolutionäre, som aldrig är nöjd, anser sig ha förlorat om han går två steg framåt och ett bakåt. Sedan försöker den revolutionäre igen och samma historia upprepas. Till slut har han vunnit.

   Det här kommer inte från mig utan från den kände amerikanske tänkaren William Pierce som utvecklar det i ett längre utlägg här: Why conservatives cant win

   Radera
 13. Absurdistan. Det är svårt att ta in vidden av detta.

  SvaraRadera
 14. Detta är inga konstigheter. Folk får vad folk frågat efter och kommer fortsätta fråga efter.

  SvaraRadera
 15. AF har fått polisbefogenheter att kontrollera arbetssökandet och har sedan delegerat det vidare till coacher/lotsar utan kontroll.

  Då blir det så. Makten korrumperar och absolut makt korrumperar absolut.

  SvaraRadera
 16. "Tufta" har smygits in bakvägen i det svenska samhället och lär inte försvinna i första taget. Tvärtom sprider sig sådant som en cancer.

  http://gulaghistory.org/exhibits/days-and-lives/labor/4

  SvaraRadera
 17. Miljöpartiet kan knappast överleva nästa riksdagsval. Hur många vill rösta på ett massinvandringsparti som bara är grönt till namnet? Det är dags att börja bygga ett nytt ekologiskt insiktsfullt parti som inte sitter fast i en ultraidiotisk socialliberal globalism. Givetvis inte heller i en idiotisk anarkoliberalism.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du överskattar den genomsnittliga mp väljarens kunskap och insikt om världen utanför deras egna synfält eller deras egna erfarenheter. Det finns inget IS problem på Nytorget eller Mariatorget så vad är problemet?

   Det finns inte heller några ekologiska kaffeodlingar på Södermalm men det hindrar inte mp väljaren att köpa en eko-latte eftersom just dom kaffebönorna på något magiskt sätt kommit hit utan några som helst miljöbelastande fossila utsläpp.
   Det enkelt att göra det rätta och vara god människa när man kan förneka fakta.

   Förresten är just grönt även färgen som ofta identifieras med viss stor religion.

   Radera
 18. Med tanke på vem det är som släpper detta scoop, efter att inte ha rapporterat något i den riktningen de senaste 40 åren, så är väl detta ett försök att piska upp stämningar mot muslimer.
  Var finns bilderna och bevisen?

  Och om det är så borde det väl rendera en hel del efterräkningar till AF, coacherna etc?
  Var kan vi läsa om konsekvenserna för de som organiserat detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gissar på avledningsmanöver. Utnyttja folkets hysteri kring IS för att avleda uppmärksamheten från den riktiga skandalen - de där hemligstämplade 100 miljarder. Klassiker http://www.dn.se/ekonomi/miljardstod-till-foretag-hemligstamplas-av-arbetsformedlingen/

   Radera
 19. Den amerikanska debatten tangerar ibland den svenska... :)
  http://townhall.com/political-cartoons/2015/02/18/127952

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma mall och samma medel. Man kan ju undra om det finns ett samband i själva planläggningen?

   Radera
  2. Fast Obama har pratat om att skapa jobb åt dem i Mellanöstern, inte i USA. Trots allt viss skillnad.

   Radera
  3. Obama har pratat om mycket. fred, tillbakadraganden, stängningar av fängelser, återhämtning etc.
   http://www.politifact.com/truth-o-meter/promises/obameter/rulings/promise-broken/

   Radera