Cornucopia?

2015-01-12 07:13

Sjönära läge med JM:s Strandpromenaden!

Börsnoterade byggbolaget JM (OMX:JM) exploaterar det sk Dalenumområdet och håller bland annat på att uppföra bostadsrättsföreningen Strandpromenaden en meter över havsytan.

"Husen i Standpromenaden erbjuder ett perfekt boende för dig som vill höra vågskvalp och susande trädkronor när du öppnar balkongdörren"
Vid fototillfället passerade inte en Finlandsfärja och drog upp vattenytan och svallvågor. Läsarfoto.
Man kan inte annat än hålla med om det där med vågskvalpet. Lägenheterna ska kosta upp till 16.5 MSEK kronor i insats och upp till 8 440:- SEK i amorteringslös månadsavgift (utan varmvatten) i en högbelånad förening med spännande interaktion med Östersjön.

Återkommer med lite spännande foton från Kolla Parkstad, förlåt Sjöstad, igår söndag när havet tryckte på sin dryga meter i Kungsbackafjorden...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

22 kommentarer:

 1. Man tycker ju att människor som har råd att betala 16 miljoner för en lägenhet borde vara så pass kompetenta att de undviker detta köp. Får hoppas för JM's del att det finns överskott av rika överklass barn med skrytbehov som vill bo på Lidingö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemmet är väll att det inte är överklassen som bara kan köpa dessa. Risken är nog två i över medelklassen nog får låna att köpa till detta om det klara av kontantdelen. Typ två IT-konsulter, mellanchefer, läkare som kan få ut kanske få ut minst 50-75k/månaden. Även jag kunde få upp till 12MSEK och då som enda inkomst (dock högre medelinkomst dock inte någon överklass lön).

   Radera
  2. Kan det vara så olika från bank till bank? Jag har själv en obelånad lägenhet värderad till 950 tusen kronor samt 500 tusen i kapital jag kunnat sätta in i ett hus, sammanlagt ca 1,5 miljoner. Jag fick inte låna 2 miljoner ytterligare av banken för att köpa ett hus för 3,5 miljoner.

   Detta på "enda inkomst" 37,000 innan skatt. Kanske är min ringa ålder (26) som ställer till det eller så är min bank bara väldigt återhållsam med lånen?

   Radera
  3. Ibland glömmer man små ord högre medelinkomst skulle vara högre än medelinkomst troligtviss betydligt högre än medelinkomst) dock pratar man inte någon "direktöslön" eller någon minecraft-lön och inte något 6-siffrigt månadsbelopp.

   Sedan tror jag tyvärr det beror lite på vart man bor (mindre-medelstorstad i norra sverige), när jag frågat i området där jag bor vill de inte ta lika hög risk som bankerna verkar vara villiga göra om jag frågor om något i Stockholm om jag var villig flytta dit.

   Radera
  4. Det är helt klart olika från bank till bank. Exempelvis SBAB, folkets bank, är betydligt snällare mot låginkomsttagare än vad SEB är. Gissar att det har med riskexponering att göra och att man vill ha en viss typ av kunder till SEB. Till mig säger de alltid att jag är en bra kund, vilket jag tolkar (positivt?) som att jag är en stabil och säker kossa att mjölka.

   Radera
  5. Robin Franssons det där verkar högst märkligt.
   Jag är 26, har/hade 200k sparat och bruttoinkomst på 34k/mån och hade inga större problem att ta lån genom SEB. Lånet är visserligen delat på två där jag står för 1,1 milj själv, sammanslagenränta 1,74 (50% rörligt & 50% 2 år). Detta dock i sthlm.

   Som vissa varit inne på så kanske det beror på vart man bor i Sverige. De kanske anser att din lön är osäker, att bostaden är övervärderad m.m. ?

   Radera
 2. Detta känns mycket prisvärt och förmodligen kommer det vara en bra affär för köparen, priserna stiger alltid och 25miljoner får köparen säkert när denne säljer efter ett år.

  Köp, köp, köp!

  SvaraRadera
 3. Kungsbacka is drowning and I live by the river...

  Dessutom var det väldigt svart i morse. Men tydligen har Stadshuset reservel, för där lyste adventsljustakarna och fasadbelysningen medan övriga Kungsbacka var mörklagt. Needless to say, det blev till att åka ersättningsbuss till Göteborg i morse..

  SvaraRadera
 4. En betongmur som i Lemvig på Jylland, där vattenståndet var 1,95 m upp borde väl ingå för det priset.

  http://jyllands-posten.dk/indland/trafik/ECE7352113/Betonbolv%C3%A6rk-klarede-rekordh%C3%B8j-vandstand/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där betongmuren ser ut att vara riktigt underdimensionerad. Varför inte göra den högre och därmed mycket säkrare? Är det för att folk föredrar utsikten framför torra källare?

   Radera
 5. Om de började med att först renovera eller bron åtminstone. Löjligt. Bortkastade pengar. Kul utsikt på en industrihamn,som visserligen blir Norra Djurgårdsstaden. Men för de pengarna får man ju fortfarande inte bada i vattnet.

  SvaraRadera
 6. Varför så blygsam, Lars.
  Det tycks ju vara en gammal Chalmerist inblandad, ja, bara till namnet.
  Dale'n, min favorit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, det är väl som Gåshaga, betala multum, dö av att bo där!
   Väldigt vad eftertraktat skiten är här i stan. Eller på Ön.

   Radera
 7. Spännande att bo så nära vattnet :)

  SvaraRadera
 8. Ingen fara. Landhöjningen är ca 40 cm per 100 år i Stockholm med omnejd, så det löser sig med tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En garanterat vattentät affär?

   Radera
  2. Landhöjningen fortsätter iallafall, man måste tänka långsiktigt!

   Radera
 9. Värt att nämna kan ju vara att JM I sitt avtal med AGA för markköpet - har reserverat de 'mest' attraktiva lägenheterna I dalenum för köp av AGAs anställda. Så alla ni som betalar för att stå I JMs vip-kö bör känna till att vipen enbart gäller för det beståndet som inte reserverats till den riktiga gräddfilen. Detta framgår dock ingenstans, men frågar man så...

  SvaraRadera
 10. Det braiga är att emellan Dalenum och bron så ligger det två områden till, Larsberg och Bodal. Dessa är dock inte lika attraktiva (halva priset (Ekbacken tex)), dock med lika fin eller bättre sjöutsikt eftersom de står högt på berg - så pass högt att de syns från Årsta.

  Att överklassen skulle bo i Dalenum ställer jag mig tveksam till, de brukar bo bättre och dessutom med ett mer långsiktigt tänk än en ny Brf-förening, ungdomar vill nog bo mer centralt/Sthlm, Lidingö är ganska lugnt och stillsamt.

  Trevliga lägenheter dock i Dalenum.

  SvaraRadera