Cornucopia?

Aktuellt

Lönerna i IT-branschen 2018 yrke för yrke - var ligger du?

Programmerare sägs vara det vanligaste yrket i Stockholm i takt med att den massiva automatiseringen i IT-branschen effektiviserat och skapa...

2015-01-22 16:29

Ryssland har återtagit Donetsk flygplats - bryter mot Genevekonventionen

Det står nu bortom allt tvivel att Ryssland har återtagit Donetsk flygplats. Man har även brutit mot Genevekonventionen genom att både filma krigsfångar och paradera dessa genom Donetsk gator.


Ukraina verkar återigen misslyckats i det initialt lyckade anfallet mot flygplatsen. Bland missarna var att 93:e brigadens chef körde fel i dimman och tillfångatogs av ryssarna. Snabba ryska mekaniserade motanfall fick sedan Ukraina på reträtt, och man har nu helt övergivit terminalen där de sk "cyborgerna" dödats eller tillfångatagits. Att man inte längre försvarar terminalen har medgetts öppet av ukrainska talesmän. 

Krigsfångarna har sedan visats upp i rysk statlig TV och även paraderats ner längs Donetsk gator. Detta är brott mot Genevekonventionen och är alltså krigsbrott, då krigsfångars integritet ska skyddas och de på inget sätt ska visas upp i vare sig media eller i offentligheten.

Jag lägger naturligtvis inte ut foton på krigsfångarna här. Ryssarna har åtminstone gett fångarna varma dunjackor där de paraderas ner längs Donetsk gator, men det är likväl ett krigsbrott att visa upp dem. En av filmerna på fångarna, som eventuellt visar chefen för 93:e brigaden, utsätts fångarna för lite örfilar och strupgrepp, samt tvingas in i en ryskregistrerad bil.

Från foton och filmer från den ryska offensivens efterspel kan man notera minst tre utslagna eller övergivna ukrainska stridsvagnar, inklusive två vid själva terminalen.

Här hittar ni ett fantastiskt skrämmande panoramafoto från den erövrade terminalbyggnaden. Detta är taget stående utåt plattan, och som ni ser står de ryska soldaterna helt oskyddade och avslappnade på platsen, vilket bevisar att terminalen fallit. Under en av broarna ut till flygplansslussarna ser ni en utslagen eller övergiven ukrainsk stridsvagn och en definitivt utslagen ukrainsk stridsvagn utan torn ses bakom de gående soldaterna. Slutsatsen kan bara vara att 93:e ukrainska mekbrigaden mötte kvalificerat motstånd och fick omgruppera bakåt. Eventuellt lyckades man dock evakuera större delen av "cyborgerna" samtidigt.

Det ni ser på bilden är inte terrorism. Det är ett mellanstatligt krig. Mängden ammunition och storleken på förbanden som satts in kring flygplatsen överstiger mångfaldigt det Sverige kan uppbringa idag.

Gränskontroll 31 norr om Lugansk har också fallit under massiva ryska mekaniserade anfall. Från filmer från platsen kan man se minst en övergiven eller nedkämpad ukrainsk stridsvagn och ett stridsfordon, vilket visar på att kvalificerade manöverförband genomfört angreppet. Det ryska mekangreppet mot gränsposteringen ska innefattat femton stridsvagnar (eng tanks - vad det faktiskt var för pansarfordon beror på om det var en journalist med Aftonbladet-kvalitet som skrev länkad artikel), sex bandhaubitsar och fyra raketartilleripjäser.

Den ryska invasionen har sin bas strax sydöst om Golovinka, vilket ni kan läsa om hos Conflict Report. Hela den ryska invasionen av Ukraina, undantaget Krim, passar in i en ca 130 km radie från basen.

Ni kan själva se över basen via Google Maps foton från i oktober. Zooma in och panorera mot sydöst. Notera att man både uppfört och rivit tillfälliga byggnader i området i takt med att olika förband passerat igenom på väg till och från sydöstra Ukraina.

Visa större karta

Interpretermag har en sammanställning över de sex anledningarna till att Putin inlett en ny större vinteroffensiv mot Ukraina. Det handlar om att få bort ryska folkets uppmärksamhet från kollapsen i den ryska ekonomin, visa tänderna mot EU som inte lyfter sanktionerna, tvinga Ukraina till omförhandling av Minskfördraget till mer fördelaktigt för Ryssland, att den ukrainska motanfallet mot Donetsk flygplats visade på rysk oduglighet att ta en terminal efter snart ett halvårs strider, att militärt stöd från USA och Kanada börjar nå Ukraina och kan sätta stopp för en offensiv längre fram, samt slutligen att Ukraina nu ska få ekonomiskt stöd från IMF, Världsbanken och USA.

Enligt uppgift är de sk "rebellerna" mest att betrakta som sk politiska kommissarier i de ockuperade områdena. Det är de man skickar fram när det ska filmas, men de är i tydligt minoritet i jämförelse med de ryska invasionstrupperna, och håller sig mestadels till de ockuperade städerna. Alla kvalificerade anfall utförs av ryska manöverförband och inte av "rebeller". De ryska förbanden presenterar sig också för lokalbefolkningen som ryska förband och soldater, så det råder inget tvivel för civilbefolkningen om att de blivit invaderade av Ryssland.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

55 kommentarer:

 1. Fy... Så j*vla hemskt.

  Däremot ser jag fram emot hur kommentarerna i den här tråden utvecklar sig. Brukar alltid komma någon med ett ... annorlunda perspektiv och som mer än gärna delar med sig av vad som är rätt/fel etc.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen hemlis vem Cornu hejar på.
   Kämpar i motvind ser ut som...

   Radera
  2. Äntligen en som inte kallar sig Anders, Sven eller Mimmi!

   Radera
  3. Snygg förminskning av problematiken att asociera det med sport med "hejar på". Snarare handlar det väl om att den ena är en aggressiv invassionsmakt vars aktioner leder till utbredd död och enorm kapitalförstörelse bara för att en maffiaboss, Putin Capo di Tutti Capi, fått hybris. Det är inte svårt att inse att det är helt fel ur en massa perspektiv, och att allt är Putins fel. En regelrätt brottsling och psykopat av värsta sorten är vad han är.

   Radera
  4. Lite kommentarer utifrån en annorlunda inte så ensidigt löjeväckande perspektiv.
   För det första måste man ju försöka skilja på vad ryssar från Ukraina gör, vad ryssar från Ryssland mobliserade i olika privata rörelser aktiva i Ukraina som ofta kallas kosackförband gör samt vad staten Ryssland gör med sin statliga armé.

   Tror t.ex. inte ett dyft på att "Ryssland har återtagit Donetsk flygplats" dvs Ryssland i form av statliga Ryssland. Att det är ryssar råder dock inget tvivel om men exvis deras bristfälliga försörjning pekar på ryska rebeller i östra Ukraina eller ryska kosackförband.

   Vidare nämns i artikeln: "Krigsfångarna har sedan visats upp i rysk statlig TV och även paraderats ner längs Donetsk gator. Detta är brott mot Genevekonventionen och är alltså krigsbrott, då krigsfångars integritet ska skyddas och de på inget sätt ska visas upp i vare sig media eller i offentligheten."
   Håller helt med om att det är bedrövligt att paradera med krigsfångar genom staden. Dock förekom det även i somras och det visades då upp även i svensk TV som därmed också bröt mot Genevekonventionen. Kan nämna att många andra europeiska statliga TV gjorde likadant, t.ex. tysk statlig TV.

   I artikeln nämns "Den ryska invasionen har sin bas strax sydöst om Golovinka".
   Tilläggas bör nog att Golovinka ligger i Ryssland och inte i Ukraina. Att man utökar sin militära närvaro i sitt eget land i områden nära kriszoner är ju helt naturligt. Det gör man även på NATO-sidan i .tex. Baltikum och det talas om att man önskar det även i Sverige. Dvs inget som helt konstigt med det.

   I artikeln nämns även: "tvinga Ukraina till omförhandling av Minskfördraget till mer fördelaktigt för Ryssland".
   Men vadå Minskförhandlingarna var ju ett initiativ från Putin då kallat Putins sjupunktsprogram men där Ukrainas ledning inkl dess president då dittills hade vägrat att överhuvudtaget tala med de båda separatistledarna. Dessutom kom detta initiativ av Putin under tiden det var stridigheter vid den viktiga kuststaden Mariupol vid en tid då separatisterna var på frammarsch. Minskfördraget där inte separatisternas ledare skrev på alla punkter men där Putin själv uttalade sig om att de borde göra det. Minskfördraget är ju Putins sk baby utifrån att ju är hans fredsinitiativ för att få till en avspänning i regionen men att ändå kunna behålla för honom det säkerhetspolitiska viktiga Krim.
   Kan även tillägga att Jatsenjuk, Julia Timoshenko och många västliga ledare var emot att Ukraina överhuvudtaget skulle gå med på Minskförhandlingarna. Poroshenko gick dock att övertala. Jatsenjuk och Timoshenko har emellertid kvar sin inställning.

   Radera
  5. Såg att jag glömde kommentera ytterligare en punkt: Det gäller:
   " att militärt stöd från USA och Kanada börjar nå Ukraina"
   Börjar? Jaså artikelförfataren vet tydligen inte om att Ukrainska armén sedan mycket länge fått omfattande militär utrustning, kan exvs nämna mörkersikten från USA. Läste exvis i USA today för ett halvår sedan om att de skulle utvidga stödet av militär utrustning till Ukraina. Dock säger USA att de inte levererat någon form av ammunition.
   Å andra sidan får separatisterna omfattande militär utrustning från den ryska sidan, nu menar jag även statliga Ryssland. Här innefattas vad jag hört även ammunition.

   Radera
  6. Så, å ena sidan är det ett "bristfällig försörjning"; å andra sidan får de omfattande militär utrustning från den ryska sidan.

   Sen är det ju så att avancerade lv-system med mera lär man sig inte hantera på en eftermiddag - så vem är det som håller i spakarna?

   Det finns alla möjliga bevis för att det finns ryska förband i Donbass. Soldater, utrustning, filmer, bilder, inspelad kommunikation.Här ska vi också komma ihåg att Putin ljög om sina soldater på Krim. Är du inte lite korkad som blir blåst av samma lögn två gånger?

   Att Putin är pådrivande i Minskavtalet säger inte ett skit. Dels för att han invaderat andra länder förut och dels därför att det är historiens äldsta trick. Hitler körde samma race med Godesberg, etc osv. Det kan du således inte använda som ett argument.

   När det gäller krigsbrott har du fattat saken helt fel. Media är inte en del av krigföringen (utom möjligen rysk media...) utan det som sägs i Genevekonventionen är att den som vaktar fångarna ansvarar för dem och ska skydda dem både från allmänhet och media. Att ta upp svensk medias agerande saknar betydelse i det sammanhanget. Svensk media vaktar inga fångar, det gör ryska soldater och deras handgångna män och det är de som begår krigsbrott, ingen annan.

   Radera
  7. Jag får tacka för frågorna så att jag kan tydliggöra sakerna.

   Med bristfällig försörjning menar jag icke militär försörjning som exvis livsmedel, klädedräkt osv till soldaterna. På båda sidorna i Ukraina är detta ett problem. Orsaken är väl att det saknas pengar inom resp område.

   Det finns massor av sk bevis av att ryska statliga förband agerar i Donbass. Man körde hårt med två bilder på ryska förbands truppförflyttningar och en bild på rysk stridsvagn taget genom ett bussfönster i media för ett antal månader sedan. Enl en tysk pensionerad NATO-general hade man tagit bort positionsangivelser på de två först nämnda bilderna och bilden den ryskmarkerade stridsvagnen togs i Ryssland visade positionsangivelserna där enl tyska f.d. NATO-generalen. Detta enl tysk statlig TV. Du måste ta hänsyn till att det förekommer falsk propaganda på BÅDA sidor i denna konflikt.

   Agerandet på Krim och östra Ukraina skiljer sig ganska mycket. T.ex. på Krim gick det inte att intervjua de ryska soldaterna där, de gröna männen. De ville inte tala med media. I östra Ukraina var det helt annorlunda. Där ställde soldaterna upp på intervjuer och många sade då att de varit med förr i stridsområden exvis Tjetjenien men som kosackförband. Tysk media var där redan innan separatisterna började utnämna separation från Ukraina.

   Du kan ju tänka vilken enorm propagandaseger det skulle vara för Ukraina om man kunde filma en rysk soldat i ryska armén som uppgav sitt namn och grad. Inget sådant har vi sett. Eller förresten ett sådant har jag sett på tysk TV en gång men dagen efter kom en dementi eftersom en del kände igen den sk ryska militären som uppgavs vara från ryska armén som en ryss boende i södra delarna av Berlin.

   Därmed inte sagt att jag är helt övertygad om att det inte förekommer ryska statliga förband i östra Ukraina. Dvs helt övertygad är jag inte.

   Det vore intressant att höra bevis för din inställning.

   Radera
  8. Klart att man filmat sådana? Kolla på Youtube. Men en mer intressant fråga är vilka bevis som kan övertyga dig. Beskriv det.

   Radera
  9. Att en soldat frivilligt skulle uppge namn och grad till en journalist med kamera kan du ju drömma om. Det gör inte ens svenska soldater hemma i sverige. Och varför skulle man inte kunna fejka det? Allt går tydligen att köpa på ICA i Donetsk så varför inte en rysk generalsuniform??

   Radera
  10. Är väl ingen som sagt att "rebellerna" svälter förresten? Det är väl de civila som svälter i vanlig rysk ordning.

   Radera
  11. Här hamnar vi i ett alltmer tramsigt resonemang. Jag undrar till vilken nytta jag skriver till någon redan starkt religiös. Ännu ett försök dock.

   Självklart menar jag inte att en soldat frivilligt skulle uppge namn och grad utan under tvång för att använda som bevis istället för de fejkade sk bevis som cirkulerat. Jämför exvis uppståndelsen när engelska fångna soldater visades i det första Irakkriget.

   Du har tydligen inte sett hur situationen ser ut för många stridande rebeller på östra sidan. Ändå "vet" du en massa.

   Bevis enl youtube?, jaha är det den låga nivån vi ligger på. Mina källor som jag nämnt har ändå varit statlig tysk TV dvs på EUs sida i konflikten fast avsevärt mer balanserat än här hemma.

   Radera
  12. Kan även nämna att den tidigare tyska NATO-general som i tysk TV de avslöjade fejk av sk. bevisbilder på ryska statliga militära förband i östra Ukraina som jag nämnde tidigare var General D. Harald Kujat.

   Idag t.ex. hade de två inslag på tyska statliga TV1 dvs ARD från en reporter Udo Lielischkies som rapporterade på plats om en koksfabrik vid stridslinjen i utkanten av Donetsk och senare på plats från dagsläget i Kramatorsk. Båda orterna i separatistkontrollerat område. Inte konstigt att jag får information om läget i östra Ukraina. Tror att tyska TV:n har avsevärt större resurser för sådan rapportering på plats än svenska media.

   Radera
  13. Man hittar ju intressanta saker i tyska tidningar, Jan. Enligt DW pågår just nu fredsförhandlingar med den tyske, franske, ryske och ukrainska utrikesministern. "Separatistledaren" verkar de har glömt.
   Han har kanske inte tid fredagar?
   Vidare uppges det att Ryssland ska gå med på att rycka tillbaka sitt artilleri.

   Ditt resonemang verkar en aning obsolet i sammanhanget.

   Radera
  14. Jan,

   1. Youtube är ett medium för att ladda upp videos. Platsen har ingen betydelse för bevisens äkthet. Där finns videos av förhör med ryska fångar, t ex.

   2. Vad anser du om att ryska förband verkar i Ukraina trots att Ryssland förnekar det?

   3. Putin har dock gått med på att, enligt Minskavtalet, dra tillbaka de trupper, materiel, etc (samt inte skicka nya) trots att han förnekar att de existerar. Har han gjort det? Ja/nej? Vad tycker du om det?

   Det är uppenbart att Ryssland underblåser konflikten samtidigt som de spelar fredsduva i det offentliga. Exakt samma taktik som Hitler använda i Sudetkonflikten.

   Radera
  15. 4. Du talar om "kosackförband". Vad är det? Är det nåt slags privatarméer som Putin inte kontrollerar, menar du?

   Radera
 2. Ja, jo men vi kan nog all enas om att det här var en rimlig reaktion på att man bytte ut presidenten och att tre ministerposter tillföll en marginell högerrörelse vid namn Svoboda. Eller?

  SvaraRadera
 3. Frys tillgångarna för fler gangstrar och stoppa alla militära leveranser inklusive reservdelar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antar att du menar den illegala Kiev nazi-regimen? Eller menar du de paramilitära styrkorna som inte ens Kiev råder över?

   Radera
  2. Jag måste erkänna att jag fortfarande inte har fattat varför Kiev-regeringen skulle vara illegal. Vänligen upplys mig.

   Radera
  3. Dom är ju nassister, hajjaladu!!!! 11111

   Radera
  4. De är illegala för att de motsätter sig Putins strävan att återupprätta Sovjetunionen. I större skala den här gången, det har börjat talas om "a single space from Lisbon to Vladivostok".

   Radera
  5. Rätt praktiskt det här med Ukrainas nazister. De är inte så många, men de avslöjar många psyops/totalidioter som inte kan låta bli att glappa dumheter. Nån konstig version av Touretts kanske.

   Radera
 4. Vilken tur att dom Ukrainska Nyttiga idoterna och psyopsen har sån bra koll, så att man får veta vad som verkligen händer i området ! ( Smile.. )

  SvaraRadera
  Svar
  1. I ditt fall kan vi nog stryka ukrainsk. Och nyttig.

   Radera
  2. Många oskyldiga offer har skördats av en rysk propaganda. En och annan fallit offer för en svensk propaganda med.

   Radera
  3. https://www.youtube.com/watch?v=kB8O7CM0-rw

   Radera
 5. http://swedish.ruvr.ru/2015_01_22/Stalingradslagets-veteraners-oppna-brev-till-Angela-Merkel-2278/

  Medan USA, EU och Sverige, låtsasrebellen cornucopia? med anhängare, alltid står till 100% bakom det fantastiska fria nya Ukraina, så finns det andra åsikter. se länk ovan.

  Men, agitera på bara, mot Ryssland, det är väl huvudsaken (!?), mot Ryssland.
  Undrar just varför?
  En så pass berömd ekonomiblogg som den här kunde kanske ta upp någon annan aspekt av hela konflikten. Eller tror han inte det finns någon?
  Kanske något om multipolär värld, konkurrerande nya banksystem, handelsområden mm.
  Det finns mycket där som ogillas av västvärldens globalist-lobby, som säkert styr det mesta.

  Men allt vi behöver veta är väl:
  "Putin är en mycket farlig diktator som försöker återskapa Sovjetunionen med våld och startar snart ett stort kärnvapenkrig och måste stoppas till varje pris."
  "Ryssland är ett hot mot hela världen." (???)

  http://swedish.ruvr.ru/2015_01_22/Stalingradslagets-veteraners-oppna-brev-till-Angela-Merkel-2278/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du smuttat på glöggen nu igen?

   Radera
  2. Snarare T-spriten. Eller den statligt sponsrade vodkan för psyops.

   Radera
  3. Det vi vet är att Putin som svar på Europas militära nedrustning efter kalla krigets slut svarat med en massiv upprustning och aggresivitet mot grannländerna, inklusive direkt militär invasion av flera länder. Så, ja, ditt sista stycke är en rätt bra samanfattning av situationen.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. "En så pass berömd ekonomiblogg" går perfekt ihop med rysshat.
   Blir inte förvånad helelr om någonn mattenörd ska fläta in hatinlägg mot ryssar mellan rader med differentiella ekvationer. En sån grej som rysshat kan få vad som helst att se bättre ut.
   Så Cornu är inte ensam om det. Ett tips till andra som vill marknadsföra ogångbara varor.

   Radera
  6. Åh, ett anonymt brev på en statlig propagandasida, så oerhört trovärdigt.

   Och du, Serguei Golovka, jag har sett hur ni ryssar behandlar kirgiser, kaukaser och afrikaner. Det finns mer rasism i valfri liten by i Sibirien än det finns i hela Sverige. Lägg av med offermentaliteten, din kritik går inte att ta på allvar.

   Radera
  7. Förresten Serguei Govnoka, kan du inte berätta lite mer om LDPR och dess ledare Vlad Zhirinovskij som vill deportera en miljon tjetjener från ryskt territorium? Hans parti har 12% i duman. Vem är det som är rashatare egentligen?

   Radera
  8. Sergej, du missförstår. Vi hatar verkligen inte ryssar. Inte amerikaner heller. Vårt problem är er utrikespolitik. Vi tycker inte ni har i Ukraina att göra annat än som turister. Lämna vapen och soldater hemma i Ryssland och låt ukrainarna sköta Ukraina.

   Radera
  9. En finlandsvensk som var en gång i tiden rysk general sa att rysshat kommer att ge leverbröd för åtskilliga skaror många generationer framöver. Sagt av Karl Mannerheimen som krigat med ryssar mer än någon annan svensk,.

   Radera
  10. Före Rysslands annektering av Krim, invasion av Ukraina och militära kränkningar av EU-länders gränser så fanns det knappast någon utbredd kritik mot Ryssland alls. Hela Europa höll på att rusta ner och hade fullt upp med att återhämta sig från finanskrisen.
   Situationen som uppstått idag är helt och hållet Putin's förtjänst och det verkar rent av ingå i hans plan.

   Putin är inte det minsta intresserad av att konkurrera mot västvärlden via fredliga medel för det hade krävt just upprensning av korruptionen i politik och finans, fri opposition, öppet samhälle med förutsägbara lagar samt fri media som krävs för att granska makten. Inget av detta är av intresse för Putin då han bygger sin makt på korruption och svågerpolitik.

   Genom att för det ryska folket måla upp en starkare känsla av "Väst är ett hot mot Ryssland" blir det lättare att komma undan med att valfusk, korruption inom finansvärlden, avskaffandet av fria medier, politiska domar osv.
   Oavsett vad EU gör så kommer Putin hitta en ursäkt till att fortsätta denna upptrappning.

   Radera
  11. Många oskyldiga offer har skördats av en rysk propaganda. En och annan av en svensk propaganda med.

   Radera
  12. Helt korrekt Serguei, den ryska propagandan verkar ha skördat många offer. Bl a har den bidragit till över 4000 dödsoffer i Donbass.

   Radera
  13. "Sanningen, fru Merkel, ligger i att hela Ukraina har blivit en arena för en fullblodad naziparad."

   Det finns propaganda och sen så finns det ... ja ... jag vet inte. Fylla?

   Radera
 6. Här har det pangats med grova grejor! Rätt mycket pyssel kvar innan den där flygplatsen går att använda igen...

  SvaraRadera
 7. I morse stod det en tysk gubbe på nyheterna och påstod att Ryssland gått med på eldupphör och tillbakadragande. Missade jag något?

  SvaraRadera
 8. Ja det vore kul att nån gång kritisera det ukrainska systemet som ännu lider hårt under oligarkerna som nu hindrar att Ukraina kan resa sig upp och faktiskt åstadkomma nåt vettigt. Man har snart schabblat bort alla chanser genom att korruptionen inte kommits till bukt med än. Brain drain drabbar ju inte bara Ryssland, se på Ukrainas befolkningsutveckling och hur många unga som flyttar utomlands eller allvarligt överväger det. Landet är ju hopplöst omöjligt att planera nånting i med alla tvära kast hit och dit. Vem vågar starta firma där när man inte vet om det kommer en ny lag imorrn om extra-MOMS som gäller från förra veckan...

  Men å andra sidan är det ju oligarkerna som agerar försvar och intern propaganda för att stärka Ukrainas dåliga självbild. Tänk bara på nationalsångens ord (enl Wikipedias översättning):

  Ukraine's glory has not yet died, nor her freedom,
  Upon us, compatriots, fate shall smile once more.
  Our enemies will vanish, like dew in the morning sun,
  And we too shall rule, brothers, in a free land of our own.
  Souls and bodies we'll lay down, all for our freedom,
  And we will show that we, brothers, are of the Cossack nation!

  Lite som att de inte behöver agera. Är inställningen "hä örner sä"?

  SvaraRadera
 9. " Krigsfångarna har sedan visats upp i rysk statlig TV och även paraderats ner längs Donetsk gator. Detta är brott mot Genevekonventionen och är alltså krigsbrott, då krigsfångars integritet ska skyddas och de på inget sätt ska visas upp i vare sig media eller i offentligheten. "
  Dem borde ha gjort som amerikanerna , nekat och gömt dem i en avlägsen militäranläggning , helst utanför Ukraina ....
  De kan även passa på att kalla krigsfångarna för andra namn som t ex illegala stridande , terrorister mm , då kommer dem runt en massa juridiskt tjafs t ex Geneve konventionen som ej lyds av de 5 i FN's säkerhetsråd mm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ditt bästa argument är alltså att peka på nån annan och säga "det var han som började"?

   Radera
  2. @Unknown: Snälla använd "dom" då du inte hanterar de/dem.

   Radera
  3. Nu handlar det ju om en suverän stat som med sina reguljära styrkor försvarar sitt territorium mot en fientlig invasion. Alltså kan man inte sätta någon terroriststämpel på soldaterna, de kan inte jämföras med fångarna i Guantanamo eller vad nu Unknown syftar på. Däremot har ju inte ryssarna följt lagarna, uppträtt i fel uniform, utan uniform osv.
   Så är du bara en i raden av lågbetalda psyops sittande i en skitlägenhet i ultrarasistiska Biryulovo? Annars återstår ju bara att damma av det ultimata Ernst-Hugocitatet i all sin prakt och sina närmast övernaturliga diftonger.

   Radera
 10. Ben Dover verkar på något sätt befinna sig på samma nivå som de som älskar den ryska aggressionen. Hade jag Ben Dover på besök skulle jag föredra att ha honom i ett uthus som kan rengöras med högtryckstvätt så jag undrar vad det säger om dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle aldrig i livet sätta foten i din inrökta, nedsolkade och porrbelamrade Anders Eklund- enrummare på nedrebotten. Så det är ömsesidigt.

   Radera
  2. Kärlek! Ni skall älska varandra!

   Radera
  3. Man kan inte älska nån som käkar snabbmakaroner ur en tupperwarelåda för att vasken är full med tomflaskor. Det går inte.

   Radera
  4. @ben dover: haha… lysande replik, tack!

   Radera