Cornucopia?

2015-01-10 11:49

Prepperlördag: Klass 2-varningar i stora delar av Sverige

SMHI:s lilla varning för klass 2-storm i de vindpinade helveteshålorna Halland och Skåne har nu utökats. Hela södra (eller Södras) Sverige, från Götaländerna och söderut har nu fått en klass 2-varning, och Dalarna samt Gävleborg får en klass 2-varning för snöfall om upp till 35 cm.Fjollträskbältet Värmland - Örebro - Mälardalen - Tjockhult får nöja sig med en klass ett varning och norr om Dalarna - Gävleborg bor norrlänningar, och de skrattar allt väder i ansiktet och slipper varningar.

Den lille preppern gnuggar förtjust händerna, byter olja på reservkraftsaggregatet, bär in extra mycket ved, stoppar in sitt pulled pork-långkok på den hemslaktade grisen Sigge i den vedeldade ugnen och förbereder sig i största allmänhet.

Stormen över Södras Sverige träffar västkusten i kväll och drar successivt under kvällen och natten österut.

Vi ägnar alla en liten extra tanke till alla linjemontörer som kallats in i beredskap vädervarningen till ära.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

20 kommentarer:

 1. Ibland får du till riktigt sköna formuleringar, som idag

  SvaraRadera
 2. Vet inte om ni såg artikel-källan på ZeroH ang USA-regeringens försök att förhindra Preppers i USA att fortsätta förbereda sig för "den stora kollapsen"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Men är inte det i allmänhet lite av ett problem att en del ser "den stora kollapsen" med väldigt romantiska glasögon?

   Radera
  2. @rttck

   Det räcker ju med att läsa ZH's artikel och den de hänvisar till för att inse att ZH inte verkar vara läskunnig - eller så är det så att de avsiktligt missförstår för att kunna leverera en smaskig artikel.

   När EPA sätter krav på partikelnivåerna vid eldning så får ZH det till att det rör sig om att det är växthuseffekten som spökar. Jag tror inte jag bemödar mig att läsa vidare efter det...

   Radera
  3. Jag håller med om att det är ZH´s signum att sätta spekulativa rubriker till det mesta som händer. Att dra ut konsekvenserna till det extrema. Men deras största insats är att de följer det mesta som händer och återrapporterar. Man måste däremot, som ni säkert instämmer i, själv ha hyfsat bra på fötterna när man tar del av deras kommentarer/analyser. Samt inte minst förstå hur de arbetar. Skillnaden mellan "Expressen" och t.ex ZH är trots allt att Expressen oftast helt saknar ämneskunskaper.

   Ang denna artikel;

   1. Är ett inlägg från en annan blog, dvs inte en egen ZH-produktion
   2. Artikeln rymmer citat ur citat(vem är avsändaren)

   Mao har ZH bara skrivit rubriken(knappt det!)

   Radera
  4. @Tehemar; Jo det kan man nog hälla med om. Men i USA, som bekant, sägs friheten vara det viktigaste i landet(ett invandrarland som från början byggts från noll). I denna frihet ingår, enligt den genuine amerikanen, rättigheten att skapa sitt eget liv bortom klåfingriga byråkrater mm i Washington etc.

   För den som följer utvecklingen av USA`s sönderfall inifrån är det inte konstigt att allt fler amerikaner inte litar på sin regering längre. En regering som även den förstår vart landet är på väg och som samtidigt förbereder sig på folkets resning(mot inte minst korruptionen i W-ton och NY).

   Radera
 3. Håller om om formuleringarna.

  Vi får väl se hur vädret blir. Rimligen bör man ta det här som träning inför större och jobbigare jämfört med tidigare väderväxlingar i framtiden.

  SvaraRadera
 4. https://www.youtube.com/watch?v=VvN7hHuM7DE

  SvaraRadera
 5. "Den lille preppern gnuggar förtjust händerna, byter olja på reservkraftsaggregatet, bär in extra mycket ved, stoppar in sitt pulled pork-långkok på den hemslaktade grisen Sigge i den vedeldade ugnen och förbereder sig i största allmänhet."

  Den sjuke lille preppern menar du? För vilken fullt frisk person gnuggar förtjust i händerna för oväder på det sättet?

  Att vara förberedd/preppad är ju inte samma sak som att man glädjs åt skiten. Det är ju som att den som sätter på sig säkerhetsbältet känner sin lyckad gjord när han frontalkrockar på en landsväg...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, det är nog snarare som att den som har hög markfrigång på bilen tycker om att köra i vattenpölar. Samma handgnugg. Gillar inte regn ändå.

   Radera
  2. @Cornu

   Man kan ju isf fråga sig ifall folk med hög markfrigång på bilen är fullt friska;)

   Ser inte riktigt det friska i handgnugget...

   Radera
  3. Lite självironi är bara nyttigt.

   Radera
  4. Kaosväder är trevligt,mysigt och spännande!
   Blir ju ett spontant undantag från det vanliga.
   Är väl inte direkt preppad, mer förberedd och helt övertygad om att kunna lösa de situationer som rimligen kan uppstå av hårt väder.

   Radera
  5. Här i Fjollträsk har det fallit flera cm snö och det är redan halvt kaos i trafiken. Har preppat genom att åka fram och tillbaka med bilen på grusplanen för att platta till snön så att det går att köra snöslunga om det skulle behövas i morgon. Gnuggar händerna i spänd förväntan.

   Radera
 6. Här i Dalarna är vi bara glada att det äntligen verkar komma lite snö och bli en normal vinter. Just nu tät snöyra och cirka 5 cm på marken. Om jag får önska så blir 30 cm när jag vaknar i morgon perfekt så att det går att dra upp fina skidspår. Eftersom det är helg så är det ju inte så många som är tvungna att vara ute på vägarna och slira heller.

  SvaraRadera
 7. I området som SMHI kallar "Inre Dalsland" kom i morse ungefär fem centimeter snö, bara för att bli slask när det blev regn och fyra plusgrader. Det blåser en del, men inte något extremt.

  SvaraRadera
 8. I småland blåser det rätt rejält nu. Redan börjat trilla några träd på markerna såg jag när jag var ute och turistade med traktorn...

  SvaraRadera
 9. Centrala Uddevalla åker på bra med stryk just nu... uppmätt som max 143 cm över normal vattennivå.

  SvaraRadera
 10. Är en prepper sedan två år. Har slarvat med veden men ska bli annat nu. Blåser kraftigt i Skåne så det blir kanske sågning redan imorgon. Denna kommentar är min första någonsin. Denna blogg gillar jag skarpt.

  SvaraRadera
 11. Jag gillar och leva farligt, har inte preppat mig alls. Får se imorgon om jag överlevt och kan få mat för dagen.

  SvaraRadera