Cornucopia?

2015-01-19 15:56

Ogillar (sd) - flyttar till (sd):s drömland England

Thrillerförfattarkollegan Thomas Engström gjorde hos Schibsted/SvD idag en ansats till årets första #kulturbråk på svenska kultursidor, som reaktion på kulturelitens Amanda Svenssons krokodiltårar hos Bonnier/Expressen över de otäcka bruna strömningarna i Sverige och dennes flykt till London. Fast Storbritannien ("England") är (sd):s våta dröm, där politik och opinion helt följer (sd):s vilja, och i övrigt bryter landet mot allt kultureliten står för.


Det räcker att titta på siffrorna på asylsökande. Medan Sverige de senaste tolv månaderna (fjärde kvartalet 2013 - tredje kvartalet 2014) tog emot 8 162 asylsökande (drygt 78 000) per en miljon invånare, tog Storbritannien endast emot 487 asylsökande per en miljon invånare. Vi tar alltså emot 16x så många flyktingar i Sverige, men tydligen är det något fel på Sverige: "faktum är att jag inte förrän vid höstens val blev verkligt rädd för Sverigedemokraterna och vad de skulle kunna göra med det land jag är uppvuxen i".
Sverige vs Storbritannien

Annars kan man titta på valresultatet i senaste valet. Sverigedemokraterna fick 12.9% och UKIP fick 26.6%, dvs mer än dubbelt så många röstar på Storbritanniens motsvarighet till (sd). Då ska man tillägga att UKIP, trots viss brittisk torr humor och underhållningsretorik som rent av kan nå Carl Bildts nivå, får Sverigedemokraterna att framstå som snälla små koranskolepojkar.

Sedan står Storbritannien för allt som svensk kulturelit (och dit måste Svensson med nomineringar till Augustipriset 2011 och DN:s kulturpris i litteratur 2012 räknas) avskyr.
 • Storbritannien är med i NATO
 • Storbritannien har kärnvapen
 • Storbritannien bombar IS mördare och våldtäktsmän i Irak och Syrien
 • Storbritannien har trupp på marken som dödar IS mördare och våldtäktsmän i Irak och Syrien
 • Storbritannien bombade Libyen
 • Storbritannien var med och invaderade Irak
 • Storbritannien var med och invaderade Afghanistan
 • Storbritannien är en gammal kolonialmakt
 • Storbritannien drar in medborgarskap för och utvisar IS mördare och våldtäktsmän
 • Storbritannien vill förbjuda social turism inom EU
 • Storbritannien vill rösta om att gå ur EU
 • Man betalar som kulturskribent mycket lägre skatt i England
Listan kan antagligen göras längre. Mycket längre.

Kontentan är ändå att det inte bara blir stor ironi, utan även stor underhållning när kulturelit beklagar sig över koranskolepojkarna i Sverigedemokraterna och svensk invandringspolitik, och sedan flyttar till mörkerlandet England...

Thomas Engström kallar Amanda Svenssons emigration för flykten in i självgodheten. Vi andra poppar popcorn och väntar ivrigt på att handsken ska plockas upp. Sedan hunkfloppen när Lena Andersson respektive Roy Andersson skulle marknadsföra sin senaste bok respektive film i den sk kulturmannendebatten har det varit tråkigt tomt mellan kulturbråken i den svenska sandlådan.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

22 kommentarer:

 1. Svenska folket är fångade i ett virtuellt mentalt koncentrationsläger där SVT/SR är brutala lägervakter. I England har åsiktskorridoren rivits.

  BBC har ju totalt ändra kurs och Nick Robinson på BBC bett offentligt om ursäkt för BBC:s vidriga hjärntvätt under 1990 talet och början av 2000 talet.

  http://www.telegraph.co.uk/culture/tvandradio/bbc/10551618/Nick-Robinson-BBC-made-a-terrible-mistake-over-immigration-debate.html

  Jag kräver att Public Service släpper fångarna loss!

  SvaraRadera
 2. Storbritannien har 12.5% utrikes födda, ca 7.8 miljoner totalt
  Sverige har 15.9% utrikes födda, ingen större skillnad, blir samma skit där som här..

  SvaraRadera
 3. Kultureliten flyttar till England med anledning av den sista punkten i lisan. Allt annat är som vanligt, skitsnack.

  SvaraRadera
 4. Ah! Roy Andersson.
  Ännu en Leninpristagare i fint sällskap med kulturgiganter som Gardell, Guillou, Wechselmann och nu senast nationalskalen Mikael Wiehe. Nä, UK har minsann inget Leninpris heller!

  Saknar bara att Arnstad stämplar även dom som en nation av fascister.

  SvaraRadera
 5. "Då ska man tillägga att UKIP [...] får Sverigedemokraterna att framstå som snälla små koranskolepojkar."

  Jag har inte så bra koll på era sprogram, men jag har uppfattat att deras viktigaste fråga är att stoppa överstatligheten inom EU, något som jag sympatiserar helt med. Sedan har de plockat upp immigration som en fråga men den är sekundär (till skillnad mot SD där det är tvärtom). UKIP har inte heller rätterna i det högerextrema.
  Rätta mig om jag har fel.

  Jag ogillar SD men gillar skarpt många av Nigel Farage:s underbara sågningar i EU-parlamentet...

  SvaraRadera
 6. Hon extremhycklar sannolikt bara för att dölja det verkliga skälet för flytten. Se inte på vad jag säger utan på vad jag gör...

  SvaraRadera
 7. Den här damen spelar ju i samma liga som den där nazisten som någon gång, för ett par år sedan, sa att han skulle vilja flytta till ett land där man inte tog emot invandrare.

  SvaraRadera
 8. Så hon bor i Malmö och flyttar därifrån, I wonder why?

  Kontentan av DÖ är att Alliansen hellre släpper fram S+MP än att ge SD ett köttben t ex i form av tillämpning av de regler för anhöriginvandring som finns för att på så sätt bilda en icke-socialistisk majoritet. Det är fegt och odemokratiskt och en ökad invandring stöds bara av 10% av befolkningen. Dessutom är det ett hyckleri utan dess like eftersom de flesta M-ledda kommuner i praktiken för en SD-liknande invandringspolitik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Somebody - du kan inte skriva en ny kommentar snart?

   Radera
  2. Repetition är kunskapens moder min vän.

   Radera
 9. Annars är London en riktigt trevlig stad som man inte behöver några andra argument för att flytta till. Och förmodligen blir hennes inflaterade ego lika översvallande mottaget i London som det kommer att vara saknat i Sverige.

  SvaraRadera
 10. Vad UKIP har valt att glömma är att Engelska flottan för inte så länge sen flera gånger seglade jorden runt och förklarade varje land man stötte på som varande en del av sitt imperium. När sedan innevånare i imperiet vill flytta till hjärtat av imperiet så bildar man sitt parti för att hindra innevånare i imperiet för att flytta inom imperiet, men något ska man väl ha att göra.

  För övrigt är engelsmännen kända för sitt bidrag till den internationella kokkonsten, potatis skuren till stavar vilka man gett ett franskt namn - pommes frites. Så är det med det.

  .../sjodan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har alltid undrat varför de ville bli av med kolonialmakten, men sedan åka och bosätta sig i kolonisatörernas hemländer?

   Angående Pommes Frites: Så är det inte med det. Pommes Frites har sitt ursprung i antingen Belgien eller Frankrike.

   Radera
  2. Moules frites. Korrekt Doktor syn. Musslor och pommes.

   Radera
  3. Nu valde jag att för en gångs skull tänka litet och insåg efter en stund att ni har rätt. Pommes är antagligen av Belgisk eller Franskt ursprung.

   Radera
 11. Kom igen nu. Svensson skämtar ju. Ni måste förstå det hör med ironi och självparodi. Hon kommer hitta rätt i England helt klart. Engström däremot är ju för fan så tråkig att klockorna stannar. Han missade helt poängen.

  En liten komentar om Faraaaage. Han är rätt kul på TV men i verkligheten framstår han som ganska pompös och faktiskt lite socialt osäker. Whatch this space - när den verkliga karaktären tränger igenom spinnet brukar det bli effekt.

  Nulli secundus

  SvaraRadera
 12. Antirasist är egentligen ett kodord för antivit, antisvensk, antieuropeisk. Först i ljuset av det och hur kulturmarxisterna tänker i övrigt går det att förstå den svenska "invandringsdebatten" och extrema politik som förs i Sverige.

  SvaraRadera
 13. Antirasist är egentligen ett kodord för antivit, antisvensk, antieuropeisk. Först i ljuset av det och hur kulturmarxisterna tänker i övrigt går det att förstå den svenska "invandringsdebatten" och extrema politik som förs i Sverige. Först då går det att förstå att människor som Mona Sahlin kan få genomslag i förslag att belöna ISIS-frivilliga från Sverige med jobb, bidrag och resurser att fortsätta sin kamp i Sverige. Först då kan man förstå Reinfeldt och Batra. Dessa tre har ytterligare något gemensamt i sin antisvenskhet. Reinfeldt har präglats (enligt honom själv) av att ha en farfar farfar som var afrikan, Sahlin skaffade barn med en sydamerikan och Batra har gift sig med en asiat. Det är i det enskilda fallet inget märkligt men som politiskt kluster och ledarposition är det oerhört och borde varje svensk att skaka av fruktan.

  SvaraRadera
 14. Varför flyttar hon till London om vurmar så för multikulturen? Hon borde väl flyttat till Bradford?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. London är förvisso multikulturellt även om det skiljer sig mycket mellan olika delar av London.

   Radera
  2. Malmö är väl en multikulturell stad eller har jag missat nåt ?

   Radera