Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2015-01-22 09:10

Mycket bra prepperintervju hos Morgonpasset

Igår morse sände Beavis & Butthead does Public Service, dvs Morgonpasset i P3, en mycket bra studiointervju med en prepper. Missade ni den finns den att lyssna i sin helhet på Public Service/SR:s hemsida alternativt nedan.

Jag måste medge att jag är mycket imponerad av preppern Andreas Karlssons radioframträdande. Klart och tydligt, med bägge fötterna på jorden, och utan en enda felsägning eller otydlighet. "Proffsen " i Morgonpasset framstår som överförfriskade amatörer i sin framtoning.

Andreas Karlsson borde få sitt eget radioprogram. Spelar ingen roll vad det programmet handlar om, men detta var ett mycket stabilt framträdande. Då har jag själv varit med i radion ett antal gånger, men knappast med denna saklighet och detta lugn som Karlsson ger ifrån sig.

Lyssna och njut.

På måndag morgon sitter jag själv i studion 07:15 - 07:55 i P4 Radio Sjuhärad. Själv brukar jag improvisera. Om Karlsson improviserade blir jag ännu mer imponerad.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

14 kommentarer:

 1. "- Jamen om det blir kris så skall ni lyssna på P1". Har de bara luft i skallen?
  Behövs det ingen som helst kompetens för att jobba med "media".
  Skicka "flamsepellarna" på Civilförsvarsförbundets "Camp Lost". Visst är det max 25, men de låter inte äldre. http://www.civil.se/ungdomsradet/camp-lost/
  Sedan får de göra om hela programmet en gång till, "gör om, gör rätt".

  SvaraRadera
  Svar
  1. De var då ett j-a flamsande om ett allvarligt problem..Frumtimret var särklassigt värst..
   Preppern var halvhygglig när han talade..
   Vi hade tidigare i Sverige 95-96% självförsörjning på mat, Vi har idag officiellt 45%. Enl andra jag talat med, under 40%.!
   Den ljusnande framtid är ?????

   Radera
  2. Programmet brukar väl vara flamsigt. I det här fallet tyckte jag inte att det störde. Budskapet kan nog gå in bättre när det kan framföras med viss humor. Folk slutar inte lyssna.

   Bra AK!

   Radera
 2. Borde vara obligatoriskt för hela befolkningen att lyssna på detta program, vare sig man vill eller inte.

  SvaraRadera
 3. Då kan jag ju göra reklam för min utställning på samma ämne. http://laddstationer.blogspot.se/2015/01/nar-strommen-gar.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var riktigt bra gjort. En eloge till dig :-)

   Radera
 4. Självfallet bör de bjuda in Wilderäng nästa gång, så kan de läsa lite stycken ur Stjärnklart för folket.

  SvaraRadera
 5. Andreas Karlsson verkar vara en solid kille. Intressant att höra på någon som verkligen gjort det.
  Programledarna gör ju ett oerhört barnsligt intryck, som om programmet var riktat till människor under 15 år. Lyssnar nästan aldrig på P3 så jag vet inte om det är deras vanliga nivå.
  Den normala lyssnaren hos P3 kanske behöver detta barnsliga tilltal för att vilja lyssna?
  Finns det något seriöst kvar hos 'SR. P1 har ju ett mycket mognare tilltal men progammen är ju allt mer vänster/kulturmarxistiska vilket tröttar mig som inte vill lyssna på ännu mer av sådant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig till fullo. Lyssnat på P1 sista 20 åren men program gjorda av kommunister och miljöpartister börjar göra även P! till ointressant.

   Radera
  2. Det händer att jag lyssnar till just morgonpasset i P3 och jag skulle vilja påstå att det här inslaget var ovanligt bra. Det brukar vara ännu lägre nivå, tyvärr.

   Radera
 6. Infantila programledare med turrets syndrom.
  AK gjorde ett utmärkt jobb.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket bra av AK. Tyckte att man kunde läsa mellan raderna att han är läsare av denna blogg. En annan AK skull kunna göra ett förtjänstfull insats hos programledarna.

   Radera
 7. Den det där dokumentet som han refererar till från elenergimyndigheten om vad som händer 21 dagar vid avbrott, någon som har direktlänk? Google-fu var inte stark på detta (via mobilen).

  SvaraRadera