Cornucopia?

2015-01-16 09:33

Lugansk har nu ett officiellt flygvapen

Den ryskockuperade "folkrepubliken Lugansk" har nu startat ett flygvapen. Därmed är den sista pusselbiten på plats för att Ryssland ska kunna skicka in stridsflyg i kriget mot Ukraina, under en skärm av psyops, nyttiga idioter och ryggradslösa europeiska politiker, som alla kommer hävda att det är Lugansk flygvapen som bombar Ukraina, och inte Ryssland.


I artikeln säger man (föga överraskande) att man förfogar över attackplanet Su-25 "Frogfoot", Rysslands motsvarighet till amerikanska A-10 Warthog. Man ska även ha helikoptrar och skolflygplanet L-29.

Det heter att flygplanen för tillfället är på service (låt oss gissa att "service" utförs på den ryska sidan gränsen för att förklara varför flygplanen kommer därifrån), men snart kommer vara i tjänst. Man ska också ha piloter och baspersonal, som bara väntar på att sättas in...

En lätt gissning är att man snart hittar ytterligare flygplan och helikoptrar som "varit på service". Trots allt kommer attackplanen att behöva en jaktskärm, då Ukraina knappast kommer acceptera att Ryssland flyger runt och bombar sitt grannland.

Bortförklaringar från psyops följer i kommentarsfältet nedan:
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

21 kommentarer:

 1. Nu måste jag citera "Pistvakt": Fjöla av!

  När någon vräker ur sig störtfloder av nedsättande värdeladdade uttryck beror det alltid på att de har dåliga argument. Jämt. 100%. Den som har rätt i sakfrågan kan hålla sig lågmäld och resonerande.

  Det ryssarna gör är fullständigt 100% SOP inom det som brukar kallas "realpolitik". Exakt samma sak som gjorts i alla tider. Kennedy försökte ett liknande trick med invasionen av Grisbukten, men floppade. Eller fråga Reagan om "Contras" i Nicaragua.

  Det är inte så lite haveristiskt att sätta igång att älta om "folkrätt" i en stormaktskonflikt. Makten sk*ter i folkrätten och har alltid gjort. Läs Machiavelli för en snabb introduktion till "Realpolitik". Vad f*n trodde du att Putin skulle göra när det dök upp "självständighetskrav" inom Rysslands direkta intresseområde? Skulle han säga "väl spelat grabbar, jag erkänner mig överlistad"? Eller skulle han agera?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet vad han borde ha gjort men han borde inte starta krig bara för att människor vill bestämma över sina egna liv och slippa kommunism i alla fall.

   Radera
  2. Vet inte vad han borde gjort* (Av någon anledning försvann ordet inte)

   Radera
  3. Jag tror Ukraina var en tämligen "självständig" nationalstat innan Ry enhälligt beslutade att så längre inte skulle vara fallet.
   Dina andra argument haltar betänkligt då det handlade om att stödja proxy alternativt att utbilda befintlig militär personal. Det Ry gör är att invadera med proxy vilket är en enorm skillnad.

   Radera
  4. Precis. Det här är inget proxykrig. Det är en invasion. Eller tror ni "oroade medborgare" kan flyga och underhålla en militär flygflotta?

   Radera
  5. Nu har iallafall NASA avbrutit samarbete och kommunikation med Ryssland avseende allt med som har med rymden att göra - kan det vara det vassa medborgarflygvapnet som ligger bakom detta ? För övrigt så är det väl ganska uppenbart att 1) Ryssland med alla möjliga metoder vill utöva inflytande på sina grannländer (se Vitryssland) i syfte att ha en buffert 2) Baltiska länderna är riktigt oroade för detta. 3) I Ukraina kom säkerhetspolisen Berkut i huvudsak från Donetsk och Krim och de retirerade när Polis från icke-ryska områden förflyttade sig till staden = 1 ryskvänlig polis ville inte ha en shoot-out med 10 folkvänliga poliser. 4) Visst är det rimligt att ukrainas ungdomar vill kunna studera och jobba i EU istället för att enbart vara hänvisade till Moskva....

   Radera
 2. Och sämst blir det givetvis för de vanliga människor som bor i Luhansk. Som vanligt.

  SvaraRadera
 3. Girkin och hans kriminella råskinn var bara en front, sedan i somras sker alla militära operationer i östra Ukraina av reguljära ryska förband. Jämförelser med contras eller grisbukten är milsvid ifrån. Ryssarna har ju parkerat en hel arme i Donbas 500-800 pansarfordon, hundratalet artilleripjäser, AA-batterier som täcker hela det okuperade området och lite därtill för att stänga ute UAs flygvapen.
  Detta är i paritet med Vietnam eller Koreakriget.

  Vilka är det som hjälper och stöttar UA mest inte EU iaf, förutom Polen och några av baltländerna.
  Det är länder som Kanada i spetsen följt av USA och Australien. Medans Tyskarna sitter och ojar sig för att försäljningen av Porsche Cayenne sjunkit med typ 20%.

  UA behöver hjälp och det är fort, senfärdighet är Putlers bästa vapen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1 på den ("ojar sig för att försäljningen av Porsche Cayenne sjunkit med typ 20%")

   Radera
  2. Flako verkar insatt.

   I mossmedia har vi ju sett att det också var minst en svensk i en "frivilligbataljon". Rent militärt sånt stöd från utlandet: hur stort är sånt? Handlar det om några 100, eller finns det

   Finns det några uppgifter på, eller bra indikationer på, om nåt "västland" vågat sända in lite "specialtrupper" (öppnar upp nu för all världens konspirationsteoretiker... sorry)? Någon som sänt in administratörer/strateger, eller finns det nåt sånt (officiellt eller inte) samarbete med rådgivare som inte nödvändigtvis är på plats i Ukraina?

   Och hur är förhållandet mellan "oligarkbataljoner" mot "Ukrainas armé" (om det nu är en tydlig gräns däremellan)?

   Radera
 4. Vad gör väst för att stödja Ukraina militärt? Pågår det utbildning, införsel av vapen, etc? Nån som vet, Cornu, Ben Dover? Borde inte väst ösa in vapen, materiel, utbildare, mm för att skydda Ukraina?

  Länkar där man kan läsa mer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. UA får mest stöd i pengar som de sedan kan renovera sin krigsmakt för, men det tar tid och de har tappat mycket viktig kompetens då deras försvarsmakt har rostat sönderbokstavligen Utrustningen de har är knappast tidsenlig.

   När det handlar om materiellt stöd är det främst icke dödlig utrustning som uniformer, skyddsvästar, bildförstärkare och nu senast några artillerilokaliseringsradar från USA.
   De får även hjälp med utbildning och underrättelseuppgifter från västmakter.

   Radera
  2. Kan kommentera att jag själv har bidragit med en svensk snuskburk som en medlem av den ukrainska armen önskade. Så även Sverige har bidragit med materiel till Ukraina...

   Radera
  3. Kan vi inte starta insamling av pengar och materiel här i Sverige? Nån som är på?

   Radera
 5. Tyskland ältar ännu i sitt påtvingade och indoktrinerade trauma från AH så de kan inte göra något utan att känna sig som genomonda nazister som måste hängas och fängslas... Så Tyskland kan vi räkna bort och istället sätta vårt hopp till an annan hop puckon i EU området... woo!

  SvaraRadera
  Svar
  1. W.Churchill, strax före WW2: "Britain and France had to choose between war and dishonour. They chose dishonour. They will have war."

   Radera
 6. Aj aj, detta var oerhört dåliga nyheter. Oerhört. Det innebär nog att så snart som Donetsk flygplats erövrats av Ryssland kommer även Donetsks rövarrepublik att "ha ett flygvapen". De hittade några hör och häpna oförstörda flygplan i en hangar som de snodde, det låg även en manual så nu sätter de igång. Hur svårt kan det vara?

  Sorry nu blev jag ju lika raljerande som Cornu, men vad ska man bli annars?

  SvaraRadera
 7. Vi kan trösta oss med att kärnvapnen kommer rädda oss från ett världskrig ännu en gång, peppar peppar....

  SvaraRadera
 8. Enligt nya uppgifter har Ukraina gjort ett motanfall och återtagit flygplatsen, trots bomber och raketanfall. Vad är egentligen status på den sönderskjutna flygplatsen - den kan iallafall inte vara operativ.

  SvaraRadera