Cornucopia?

2015-01-06 10:14

Löfvénregeringen - den ironiska regimen?

"Det är bara ironi!" - jag
Miljöpartiets Jakop Dalunde har återigen skrivit korkade saker på Twitter, men jag har blivit upplyst om att han var ironisk. Vilket leder till en möjlig slutsats att hela Löfvénregeringen är ironisk, vilket kan förklara alla konstiga uttalanden. Regeringen är ständigt ironisk.


Låt oss börja med Dalundes ironiska tweet. Den löd "det är väljarna det är fel på, inte oss".

Nu misstog jag detta för icke-ironiskt, då Dalunde hela tiden gör idiotiska uttalanden och trots allt är miljöpartist och alltså förväntas säga extremt korkade saker. Men låt oss nu acceptera att allt regimens partier säger är ironiskt. Det skulle förklara så väldigt mycket.

Dock var det första man lärde sig på befäls- och ledarskapsutbildningen i det militära att aldrig använda ironi mot underställda och vara tydlig. Det samma borde gälla politiker när de talar till undersåtar, dvs alla uttalanden utanför privatlivet. Använd aldrig ironi som offentlig makthavare1..

Stefan Löfvéns ironiska uttalanden
Vi börjar med en lista över några av Stefan Löfvéns ironiska uttalanden.

Läs nu allt detta ironiskt, så förklarar det allt.
"Kärnkraften skall avvecklas, men aldrig om industrin inte klarar av det." - 2012 
"Det är bara käbbel!" - valdebatt 2014 
"40-27-30 [...] 50-40-30" - utskottsdebatt 2014 
"Om den budgeten skulle vinna är det uteslutet att jag skulle sitta kvar och administrera den. Det sker inte." - inför budgetomröstningen 2014 
"Jag tänker inte sitta kvar om Alliansens budget vinner" - inför budgetomröstningen 2014 
"Regeringen kommer den 29 december att besluta ett extra val. Vi gör det med stöd av regeringsformens tredje kapitel elfte paragraf, och det här är för att låta väljarna i detta nya politiska landskap. För det är så viktigt att se att vi har. Det här är inte som förr det här är något nytt. Och då måste väljarna få ta ställning. Valet skall hålla den 22 mars" - utlysandet om extra val
"Nu har vi den här budgeten och det är den vi går till val på." - när extra val offentliggjordes
Gustav Fridolins ironiska uttalanden
Läses även här ironiskt.
"I dag presenterar vi vad en ny regering skulle kunna göra [för skolan] under sina 100 första dagar."
För att inte tala om Gustav Fridolins hyperironiska YouTube-filmer.

Åsa Romson
Åsa Romsons ironiska uttalanden om sin gifta båtfärg. Läses ironiskt.
"Det är copyright på de bilderna. Det vet du eller?"
"Det här är ett stort problem för Östersjön och det påverkar mikroorganismerna." 
"Det är riktigt att jag och min sambo äger ett fritidsfartyg som vi använder för att segla i Östersjön och varje gång vi målar botten på den - det är ett stort träfartyg - då måste man använda vissa skyddande färger. Då frågar vi handlare här i Stockholm för att garantera så bra färger som möjligt."
"Det är en färg från en känd leverantör som är en kopparbaserad färg. Det finns kopparbaserade färger som är godkända och vi har frågat vår handlare där vi har köpt färgerna att de lämpar sig för det bruk vi har för båten - och det har vi litat på."
"Nej, det var min make och andra kompisar som handlade."
"Det går inte på stora träbåtar."
"Nej, det är också ett kulturarv som pryder sin plats och som gör att vänner kan vara med och segla och uppleva skärgården."
Mehmet Kaplan
Turkietminister Mehmet Kaplans avbön efter att ha jämfört svenska frivilliga i kriget mot Sovjetunionens invasion av Finland med IS massmördande etniskt rensande våldtäktsmän och krigsförbrytare i Syrien och Irak ska förstås också läsas ironiskt.
"Finska vinterkriget går inte öht att jämföra med kriget i Syrien. Det är min och Miljöpartiets uppfattning att det är fel att resa till Syrien för att delta i kriget där."
Antagligen duckar Kaplan alla journalister och håller helt tyst inom bostadspolitik, just därför att han alltid är ironisk. Enda botemedlet är då att hålla käften.

Slutsatser
Allt som kommer från regeringen ska uppfattas ironiskt, vilket också förklarar varför uttalanden som att Löfvén skulle avgå eller extra val skulle hållas inte visade sig stämma. Han var ju bara ironisk.

1. Jag är inte en makthavare, finns inte på en enda "makthavarlista", har inga underställda och inga underordnade eller undersåtar, så jag får fritt använda ironi. Helst utan att folk ska förstå att det är ironi. Eller dubbel- och trippelironi.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

21 kommentarer:

 1. Har du sett detta: http://mobil.svd.se/naringsliv/ica-kort-for-papperslosa-vaxer_svd-4230265
  Bert Karlsson är inte ensam om att göra storkovan på flyktingar. . 15 kr/kontantuttag på 700 000 utställda kort måste bli en slant!

  SvaraRadera
 2. Hela regeringen är ett skämt. Har du inte märkt det förrän nu? (ironi…kanske?)

  SvaraRadera
 3. Han slår ju huvudet på spiken. Han har ju rätt, oavsett vilket parti man företräder. Det är inte ett dugg ironiskt. Beträffande ironi i befälsutövandet så kan jag meddela dig att de riktigt "vassa trupparna" hade (de finns inte längre) ryggsäcken full av ironi och grabbarna älskade dem.

  SvaraRadera
 4. Svårt att tro att det är ironi när man samtidigt importerar 100'000 nya väljare varje år...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Migrationverkets prognos (som alltid är i underkant) säger 100 000/år, till det kommer anhöriginvandring och arbetskraftsinvandring, dvs c a 200 000 till (ingen prognos där). Det innebär ca 1- 1 1/2 miljon fram till 2018, dvs 1-2 nya Göteborg. Och alla ska ha vård skola, omsorg, bostäder, infrastruktur mm, allt betalt med skattemedel. Det är ironi.

   Radera
  2. 100 000 nya väljare - varje år - som inte äger något. Det är ju jack-pot för de partier som har flest väljare som samtidigt är hos kronofogden. Dvs (S)(V)Mp. Hur ser de - nya - på att en "Svensk" familj har skog som de ägt i 200 år eller ett familjeföretag eller fastighet som funnits i 100 år... har inte alliansen gjort denna analys och sett att invandringen ger fördelar till vänstern, eller tittar de åt ett annat håll ? Det kommer att gå illa för alliansen till även Svensson har fått nog av alla experiment och all ironi....

   Radera
 5. Åh vad lättad jag blir! Allt är ironi. Löfven och Romson har inte bildat regering, de agerar bara. En slags ironisk performace art, och med Fridolin som ironisk mimare bakom den traditionella låtsasglasrutan som youtube utgör. Nu efter första framträdandet väntar vi bara på att Romson går runt med hatten i hand medan Löfven i rollen som maffiaboss övertygar de frivilliga donatörerna med ironiska hot.

  *Folket applåderar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. don Saldatore Löfven….
   Tyvärr är det nog inte hatten i hand och ironi utan skydd mot betalning som gäller framöver. Naturligtvis är det för rättvisa, solidariteten och godhet.

   Radera
 6. Det var ju bra, det ger ju en tredje möjlig förklaring till (mp):s "jordbrukspolitik" och "försvarspolitik" och "näringspolitik", vid sidan av idioti och narkomani: ironi.
  Måste inte all politik vila på tre ben eller något sådant?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jordbruksironi, försvarsironi och näringsironi...

   Radera
 7. För övrigt har nu den nordkoreanska chefsdåren tagit flyglektioner, sägs det. Antagligen för att kunna bräcka pappa idiots 18-slags golfrunda. Så det lär väl inte dröja innan vi nås av glädjebudskapet att Idiot Jr nu åkt jorden runt på en kvart i sin gamla
  Motha' Fokker.
  Denna viktiga nyhet kommer från DI, och lär toppa relevanslistan för investerare när året är slut vad gäller nyheter från den tidningen.

  SvaraRadera
 8. Någon som vet om politikerna gått någon befäls- eller ledarskapsutbildning, eller annan utbildning för den delen, överhuvudtaget?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ska inte hålla på och utbilda politiker, det är bortkastad tid. De ska bara lära sig att trycka på rätt knapp och inte säga emot, det kan de lära sig hos Unga Örnar eller liknande.
   Se på Löfven, vad har han för nytta av att kunna svetsa? Där hade vi kunnat spara pengar.

   Radera
  2. Kan vi införa politikerplikt, likt värnplikt och som föräldrarepresentanter i skolan bli tvingad till tjänstgöring under en viss period. Kunde bli intressant att se resultatet.

   Radera
  3. Ministrarnas CV finns upplagda på regeringens hemsida.
   http://www.regeringen.se under regering och departement

   Dom verkar i alla fall inte skämmas för dessa "meriterande" CV? Säger väl en hel del om självinsikten?

   Radera
  4. Om de skruvade på korken och utvecklades i 12 stegsprogrammet skulle de se annorlunda ut...

   Radera
  5. Eftersom politiker skall tar beslut på de utredningar och alternativ som skapas och presenteras av sakkunniga och konsulter då vore det en intressant att införa "Politikerplikt", dvs alla medborgare skall delta enligt en lista. Ingen sitter längre än 8 år (2 "snurr") och chefstjänstemän inom banverket måste flytta till jordbruksverket var 4e år. Alltså - minimera möjligheter att skapa små revir inom politik såväl som myndighet samt - viktigast - ta bort möjligheten till allianser mellan ledande politiker och ledanden tjänstemän ! Kan ingen simulera detta ?

   Radera
 9. Praktiskt! Borde betyda att man kan ta bort begrepp som lögner, svek, ljug, villfarelser, eller föra folk bakom ljuset etc. För man var ju bara "ironisk".

  SvaraRadera
 10. Det där med ironi skulle förklara en hel del. Annars skulle man kunna bli orolig när en lärarstudent uttrycker sig så här.

  “Idag kan barn ifrågasätta varför man överhuvudtaget ska lära sig namnet på huvudstäder när man lika gärna kan googla informationen när man behöver den. Det är ju en berättigad fråga.

  Lärarstudent”

  http://flyingmartin.blogspot.se/2015/01/en-berattigad-fraga.html

  Har man inte ett eget svar på den frågan eller åtminstone fått ett godtagbart svar I början på utbildningen undrar jag vad man gör på lärarutbildningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att bli "kränkt" är en normalt i lärarutbildningen. Speciellt om man inte klarar kraven som att svensklärare ska kunna svenska och liknande. Helt orimliga krav (ironi här)

   http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/forst-krankt-vinner/
   tyvärr inte ironi….

   Radera
 11. Ironisk vadå ? Vilken skitblog ! Sveriges försvar är i världsklass, liksom skolan ! Heja Putin ! Ska nog rösta på miljöpartiet. Önskar jag bodde i Norkorea.

  SvaraRadera