Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2015-01-23 11:52

Högerextremister i Rysslands och Ukrainas parlament: 12.4% vs 1.6%

I den ryska inhemska retoriken och hos de avlönade psyopsoperatöerna och svansen av deras nyttiga idioter på Internet ingår att hänvisa till Ukrainas lagligt valda parlament som nazisterna i Kiev. Men det enda högerextrema partiet i Ukrainas parlament Verkhovna Rada har endast 1.6% av mandaten mot Rysslands statliga parlament Duman där högerextremisterna har 12.4% av mandaten. Korrekt är alltså att tala om nazisterna i Moskva, inte i Kiev.


Det enda högerextrema partiet i Verkhovna Rada är Svoboda med med sju mandat, eller 1.6% av de 450 platserna. Nazistpartiet Ukrainska nationalisters kongress fick bara 0.05% av rösterna i valet 2014 mot 1.11% 2012. 0.05% av rösterna kan sättas i relation till nazistiska Svenskarnas Parti som fick 0.07% i riksdagsvalet 2014. Tillägg: Den sk Högra sektorn sägs ha två mandat, vilket för upp siffran till exakt 2.0% vilket är i linje med grafen nedan, som avrundades upp till 2.0%.
Högerextremismen i Ukrainas parlament
i jämförelse med Ryssland, Frankrike
och Danmark.

Tittar man istället på ryska Duman har högerextremisten Vladimir Zhirinovsky parti LPDR 56 mandat eller 12.4% av platserna. Till skillnad mot Ukraina är högerextremisternas valresultat dessutom stigande.

Dessutom är Vladimir Putins parti Förenade Ryssland klassat som ett nationalistiskt parti. De har 238 mandat, eller 52.9% av de 450 platserna.

Så ska man prata om nazister och fascister i någon av parlamenten i Moskva eller Kiev, så är det Moskva man ska peka på.

Se även tidigare inlägg om presidentvalet i Ukraina där nazistkandidaterna tillsammans fick 1.1%.

När någon skriver något om "nazisterna eller facisterna i Kiev" så vet du att personen är avlönad rysk psyops eller en nyttig idiot.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

29 kommentarer:

 1. Fast denna gång glömde du att räkna med högra sektorn i Ukraina som om jag minns rätt fått två mandat. Dessutom måste man väl räkna med det avsevärt större Liashkos radikala parti som högerextremt. det är åtminstone extremt och nationalistiskt.
  Men visst det finns mycket högerextremt även i Ryssland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Radikala partiet är liberalnationalistiskt och pro-europeiskt. Inte ett högernationellt parti. Två mandat för högra sektorn gör fortfarande att grafen i inlägget (avrundat till hela 2%) stämmer.

   Radera
  2. Jaså det är liberal och proeuropeisk som är honnörsordet för att bli betraktad som seriös.
   Ju mer jag kollar upp Liashkos radikala parti så håller jag med om det inte är ett traditionellt höger-parti. Dock ej heller ett liberalt parti. Såhär står det exvis i engelska wiki:
   "Anton Shekhovtsov of University College London considers Lyashko's party to be similar to left-wing populist and nationalist."

   Tittar man vidare på vad Anton Shekhovtsov skriver så framgår följande:
   "Lyashko, for example, included - in the list of his Radical Party for the Kyiv Council elections - the most extreme elements of the Right Sector, namely leading members of the neo-Nazi "Patriot of Ukraine"/Social National Assembly"

   Det är mao inte så lätt att bedöma Liashkos radikala parti som du verkar antyda.

   Radera
 2. Och så brukar en del foliehattar nämna att t ex Kolomoisky är av judisk börd, som nåt slags argument för att de skulle vara invigda i en Bilderbergplan eller nåt.

  Och då är motfrågan - vem är Vladimir Zhirinovskys farsa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Judehatet är starkt bland foliehattar, nazister och kommunister.

   Radera
  2. Marx var jude, förvisso tillhörande en stor grupp, som konverterat till kristendomen, men han hade trots det judiska gener. Detta har varit ett stort nummer bland socialismens motståndare liksom att judar var överrepresenterade bland bolsjevikerna. Men är det så konstigt då bolsjevikerna prompt satte stopp för progromerna och predikade allas lika värde. Det är populärt att predika att socialism och nazism är lika oavsett att de är varandras dödsfiender. Bara en foliehatt kan hävda vad du skrivit.

   Radera
  3. @H Bylund

   Att de är varandras dödsfiende kan ju bero på att de är inne och försöker pinka samma revir. Skrapar man lite på ytan så ser man att det är väldigt mycket av detsamma i dessa ideologier.

   Det är inte en slump att socialistregimer gärna faller in i diverse förföljelser av diverse grupper. Dels är det ju praktiskt att kunna skylla på någon annan när ideologin fallerar och rämnar, men dessutom så utgör ju svaga grupper en belastning för samhället och då kan det vara praktiskt att bli av med dessa.

   Radera
 3. Dansk folkparti är inte högerextremt.

  SvaraRadera
 4. Antar att Cornu redan uppmärksammat att DN illustrerar sin artikel om brott mot Genèvekonventionen med ett foto som föreställer solklart brott mot densamma: http://www.dn.se/nyheter/varlden/kemvapen-kan-ha-anvants-i-ukraina/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är de som ansvarar för krigsfångarna som begår krigsbrottet genom att göra så här. Fotot är ett bevis på folkrättsbrott och krigsbrott och de ansvariga bör ställas inför krigstribunalen i Haag.

   Radera
  2. Dock är det smaklöst av DN att hänga ut krigsfångar på detta vis.

   Radera
 5. Som alltid är det viktigt att även se vad en liten minoritet är villiga att göra. 1,6% av parlamentet men på gator och torg verkar de snarare vara 16 eller kanske 32% av gatans parlament. Villiga att ta till extrema åtgärder när inte minst tillfälle ges. Ukraina ligger nu på den absoluta ekonomiska botten. Grekland är ett himmelrike i jämförelsen. IMF´s lån används till att betala igen utländska banker. Handeln med Ryssland är den enda försörjningen av storlek. Råvarorna finns bl.a i krigszonerna. Ryssland understödjer ett krig som hade kunnat undvikas om man redan på ett tidigare stadium använt diplomatiska förbindelser från väst istället för att billigt köpa in sig i regeringen och landets viktigaste näringsliv. Delning av landet alternativt självstyre borde ha varit ett alternativ till det som annars var väntat. Ryssland kan vänta ut Ukraina. När folket lider som värst kan Ryssland erbjuda ekonomisk hjälp som inte IMF-bankerna är villiga till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ukraina kastade ut kleptokraterna. Putin startade kriget gör att förhindra att Ukraina blev ett föredöme som ej korrumperat land. De ryska trupperna i Ukraina ger sitt liv i kampen för korruption.

   Radera
  2. Käre Smurf
   Kleptokraterna sitter tryggt vid makten i Ukraina. Några har bytts ut andra kleptokrater har kommit i deras ställe

   Radera
  3. Käre anonym
   Är det att både bolsjevikerna och Hitlertyskland ville kontrollera Sovjetunionen, som du menar med pinka in samma revir. Det är stor skillnad mellan en ideologi, som baseras sig på genetik och en annan, som tar sin utgångspunkt att människor i samma situation i alla länder har något gemensamt. Men nu är historierevision på modet. Jag vill bara dra upp Jatjenuks desparata vädjan om bistånd med att ukrainska quislingar och tredje riket gjorde gemensam sak eller den polske utrikesministerns pinsamma uttalande att det var den ukrainska fronten, som befriade Auschwitz. Efter en omorganisation av röda armén hette det vitryska och ukrainska fronten. Eller var det rent av tredje rikets vapenbröder, som gjorde det?

   Radera
 6. Anser att Cornucopia? har fel med sin syn på att DN var smaklös med fotot på de knäböjande fångna soldaterna. Inga fångar visades med ansiktet och fotot visar klart ett krigsbrott. Artikeln i DN påtalade också att krigsfångarnas tvingades paradera med delvis skadade fångar där glas och snö kastades på dem. Annars skrevs mycket om misstanken att gas använts mot de Ukrainska soldaterna på flygplatsen.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 7. Tja, nyttig idiot och nyttig idiot, det är väl i vilket fall snäppet bättre än att vara ren idiot? Och definitivt bättre än att vara onyttig idiot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, rena idioter och onyttiga idioter skadar sällan andra. Nyttiga idioter är dock bara snäppet bättre än rena förrädare. Se http://sv.wikipedia.org/wiki/Nyttig_idiot

   Radera
  2. Njae, ordet "nyttig" betyder ju att idioten gör nytta för NÅGON, utan att själv begripa det, och ordet "nytta" innehåller definitivt en positiv värdeladdning. Medan "onytta" innebär att idioten mest är till skada. Sen har vi jubelidioter att sortera in i hierarkin också. Högst upp borde vi då hitta den nyttiga jubleidioten.

   Radera
 8. Nu är ju nazister vänster. Det är en fantastisk propagandaseger av Stalingänget att folk fortfarande tror att nazister och fascister är höger och inte vänster.

  Kom ihåg att det inte var nationalbiten i NSDAP (nazisterna) som hade ihjäl folk i mängd, utan socialistbiten! Det gör socialister förr eller senare alltid, per definitionen av deras ideologi. Villfarelsen att det är tvärt om är också den en fantastisk propagandaseger som håller sig kvar..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket meningslöst pladder!
   Demokrati eller inte demokrati är väl frågan/svaret!

   Radera
  2. Hitler rensade ju ut de mest socialistiska ur partiet. Anton Drexler och de där. Däremot beordrade han de värsta rasisterna, Himmler t ex. Så Hitler var väl mer rasist än sosse, alltså höger. Distinktionen torde ju vara om man betonar ras eller klass, eller?
   Radera
  3. Befordrade. Inte beordrade.

   Radera
  4. Bröderna Strasser icke att förglömma!

   Radera
  5. Citat av Hitler. Dom pratar om att socialisera fabriker men vi socialiserar människorna

   Radera
 9. Inget som kommer från Ryssland är sant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt som kommer från väst är sant, jubelidiot.

   Radera
  2. Sanningen är flyktig, som en gas som just sublimerat från antarktis isvidder, eller från Putins arsle.

   Radera
 10. Jag vill bara påpeka att Ukrainas premiärminister nyligen i Berlin vädjade om tyskt stöd med motiveringen att det fanns ukrainare som stred gemensamt med tredje riket mot Sovjetunionen. Eftersom vissa ord är förbjudna på denna sajt så avstår jag från vidare utläggning i ämnet. LKPD har annars behandlats med silkeshandskarna från västliga media. Bra att någon tar upp detta suspekta parti. Tyvärr är Putins grepp över Ryssland så starkt att kritiker inte vet på vilket ben de ska stå på. Än är LKPD några att hoppas på, än är det någon SD-liknande figur som Alexej Navalnij, som nyligen blev dömd för förskingring. I rapporterna i media har dock aldrig framgått att det var det franska kosmetikaföretaget YSL, som stämt honom och nekat ta tillbaka denna trots internationella påtryckningar. När får vi höra ett inslag i våra massmedia om Rysslands största oppositionsparti? Än har jag inte sett, läst eller hört något.

  SvaraRadera