Cornucopia?

2015-01-22 13:05

Granatattacken i Donetsk utfördes av ryssar

Granatbeskjutningen av en trådbuss i Donetsk, som dödade tretton människor, utfördes av de ryska ockupationsstyrkorna. Räckvidden för utpekade 82mm granatkastare gör nämligen att endast de ryska styrkorna kan ha skjutit granaten.

Anledningen till att man besökt civila i det egna ockuperade området kan man ju bara spekulera kring. Antagligen för att få en opinion mot Ukrainas pågående offensiv.

Det ryska Grad-raketartilleriet finns i samma område vilket säger något om vilken räckvidd som krävs för att kunna skjuta hit från fronten. Dessutom grupperar man artilleri ett antal kilometer eller mil bakom fronten.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

16 kommentarer:

 1. Det ordnar sig för ryska åklagarmyndigheten uppgav precis att de ska undersöka. Fastän Donetsk inte ligger i Ryssland. Så det är lugnt, sanningen kommer fram, precis som med MH17.

  SvaraRadera
 2. Ge dej nu C, du saknar helt trovärdighet i beskrivande av denna konflikt.

  Nyligen uppgav du att Nazisterna i Kiev intagit flygplatsen, samma dag visades dina tillfångatagna högra sektorn kompisar upp framför kamerorna, det visade sig vara tvärt om.

  https://www.youtube.com/watch?v=UGTygMhbf-0
  https://www.youtube.com/watch?v=1TQP_OJ9bm0

  I de blindas rike är den enögde kung.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Praktiskt när folk filmar sina egna krigsförbrytelser måste man säga.

   Radera
  2. @ Ben Dover

   Tradera påstår att du är ett Troll och oseriös, jag håller med Tradera.

   Radera
  3. @Lars

   På vilket sätt är man ett Troll om man påpekar brott mot Genèvekonventionen?

   Radera
  4. @Lars:

   Nigerias brottarlandslag anser att din mamma luktar kompost. Jag håller med.

   Radera
  5. @Lars

   För övrigt så hoppas jag att du är medveten om att det sitter fler högerextrimister (a.k.a. nazister) i den Ryska Duman än vad det gör i den Ukrainska Rada.

   Så det du borde skrivit för att vara konsekvent är "Nazisterna från Moskva har intagit flygplatsen och drivit bort Nazisterna från Kiev".

   Radera
  6. Nigerias brottarlandslag är ju kända för att inte kunna skilja doften från en välskött kompost med stanken som uppkommer när man mockar hönshuset.

   Radera
 3. För övrigt hann jag se Bjäns inlägg. Tycker det är taskigt att du raderar hans inlägg bara för att han är sexuellt avvikande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag raderar dem inte på grund av hans sexualitet. Vad vuxna människor frivilligt och ömsesidigt gör med sina könsorgan eller andra kroppsdelar är inte min sak.

   Jag SPAM-markerar Bjäens inlägg då de utgör reklam. Tränar Googles spambot så den kommer göra detta automatiskt tids nog.

   Radera
  2. Jaha, jag trodde du raderade för det där han skrev om att han vill oljebrottas med Lenins mumie och tre röda pandor. Men det var Ok alltså.

   Radera
 4. Undrar om den här bloggen har speciell status bland psyops? Man kan tycka att även den mest inbitna psyop borde tröttna till slut och vandra vidare. Det är ju bara ett jobb liksom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är kanske lite som Stalingrad, symbolisk men ointaglig.

   Radera
 5. Väldigt omfattande skador om man tittar på omkringliggande byggnader, vägskyltar mm för att ha åstadkommits med en några lag eller en eldstöt 8 cm grk. (http://globalnews.ca/news/1786693/13-killed-in-shelling-of-city-bus-in-east-ukraine/ mfl ) Det är ganska små och trötta granater. Ett par 122mm gradraketer verkar rimligare mht skadorna. Tittar man sedan på nedslagskratrarna och splitterbilden i underlaget bör granaterna ha kommit från västlig riktning. Vem f-n som har skjutit vad är inte lätt att avgöra på 15 min googling och några bilder men om det var grk borde fenställ finnas kvar på marken vid nedslagsplatserna och dessa brukar vara populära att fota. Ngt sådant foto har jag ännu inte sett varför 8 cm GRK verkar mindre sannolikt.

  Någon som skjutit vådaskott med en grad eller två och försöker mörka?

  Observera att det är rebellerna själva som anger att ett "raiding party" skulle ha framryckt in i Donetsk för att där gruppera och avfyra en 8 cm grk. Vilket förövrigt var en taktik som användes frekvent av Al Qaida i Irak. In i ett område som NATO-koalitionen kontrollerade i civila kläder och med en grk på ett pickisflak. Gruppera pjäsen gärna intill ett skola/dagis/vårdinrättning, avfyra några lag, lasta upp och försvinn. Hoppas därefter att NATO-koalitionen svarar med att skjuta tillbaka endast baserat på artillerilokaliseringsradarvärden och skada de civila i området. Är det någon sådan historia man inspirerats av månne?

  SvaraRadera
 6. Tur att du inte är åklagare. Det där med bevis tar du med en klackspark...

  SvaraRadera