Cornucopia?

2015-01-15 14:58

Dagens fyra minuter hos P4 Radio Gotland

Här har ni en direktlänk till mina cirka fyra minuter hos P4 Radio Gotland, eller så använder ni widgeten enligt nedan.

Som påtalat är radio ett mycket snabbt medium. Man får inte många sekunder på sig att säga något, men jag tror jag lyckades undvika att lägga tid på "öh", "umm" och stammanden eller den så förhatliga dead air. Däremot missade jag nog att svara uttryckligen och kort på en fråga, som var svår att svara kortfattad på.
Nu börjar jag med selfies.
Eller dubbelselfies.

Bland annat tror jag att jag kallade kriget Ryssland-Ukraina för ett mellanstatligt krig och den ryska ockupationen för en ockupation och inte någon befrielse, samt fick påtala att förhållandena i de ockuperade områdena är vidriga, baserat på en flykting jag personligen träffat. 

Många knappar blir det...
Alltid något.

Klarar inte av att höra min egen dryga röst, så jag har inte lyssnat på vad jag egentligen sade ("öh, umm och alltså, alltså, alltså").

För er som vill höra mer dumheter av mig i radion kommer jag sitta i morgonprogrammet 07:15 - 07:55 hos P4 Radio Sjuhärad måndagen den 26:e januari.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

11 kommentarer:

 1. Bra och kul att höra din röst.

  SvaraRadera
 2. Det blev åtminstone inga fingervridningar på radio!
  PS: Skämt åsido, du behöver inte vara så "self-aware" Lars. Skål för ett lyckat inslag!

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Lite fegt att helgardera och kalla det du säger för dumheter. Kalla det istället för folkupplysning eller liknande. Jag tycker du klarade dig bra! Även om du inte riktigt hittade orden du ville ha vid något tillfälle så fick du ändå med mycket väsentligt och lyckades ändå få ihop det begripligt.

  SvaraRadera
 5. Din röst är inte till närmelsevis så dryg som ditt skrivspråk ;)

  Skämt åsido, en mycket bra intervju! Ska man recensera rösten är den lite skorrig men det är inte alls mycket ööh eller umm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jobbochfirma: Jag hade samma sorts röst egentligen. Men sedan gick jag en lärarutbildning och fick träna rösten professionellt. Vilken skillnad! Det knarr jag hade eliminerades genom att använda mer luft och andas bättre. Det smörjer rösten.

   Cornu: Utmärkt intervju. Gratulerar!

   Radera
 6. Håller med jobbockfirma. Trodde du skulle låta mycket drygare men det gör du inte alls. Rätt sexig röst, faktiskt! Tycker lite bättre om dig nu. ;-)

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Lars/Cornu, förbered dig för kommande framgångar genom att hålla lite podradio-sändningar. Du kan ju börja för dig själv utan att sända något. Lägg ut och dividera om det ena och det andra, som på bloggen. Jag tror, med tanke på recensionerna ovan (och jag håller med, du låter inte i närheten så dryg live som i text ;) ) att du skulle kunna göra liknande landvinningar där som du gjort i skriven form på nätet..
  Förmodligen ganska rejäl ökning av popularitet i den andra halvan av befolkningen också.

  Håller fö med NeoCortex om att du fick med mycket väsentligt, och därtill begripligt nog.

  SvaraRadera
 9. Är du inte rädd för att Sergey Lavrov ska bli kränkt av att du sitter och säger sanningen i media?

  SvaraRadera