Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2015-01-17 17:35

Dagens bild: "Januari, den fattigaste månaden"

Januari sägs vara den fattigaste månaden, och denna helg den 17:e - 18:e januari sägs vara årets allra fattigaste. Pengar och kredit ska vara slut efter julens konsumismhyllande helg och lönehelg är det först nästa helg. Inte ens barnbidraget har kommit.
Fullt på IKEA Kållered söder om Göteborg
Inte märks det... 

Om detta är den fattigaste månaden och den fattigaste helgen i den fattigaste månaden, så finns det nog inget att klaga över. Annat än trängseln på IKEA.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

12 kommentarer:

 1. Klart man handlar på Ikea i januari. Vem som helst kan få oändlig kredit på deras kontokort. Och man kan fylla frysen med köttbullar och mos för 20:-/st.

  SvaraRadera
 2. Ja ett riktigt i-landsproblem eller heter det numera d-landsproblem eller t.o.m. t-landsproblem. Det tär hårt på shopping-själen och kan rent av skapa depressioner. Inte minst för de som redan lider av shopping-ångest eller varför inte bara de som alltid lidit av vinterdepression.

  SvaraRadera
 3. Jo, nu är ju Ikea extremt billiga. Folk kanske inte har råd att äta någon annanstans? 25:- kvar till kreditspärren, och en tank bensin liggandes.

  I verkligheten tror jag dock att folk inte är lika maniska under julhelgen längre. Vidare har jag aldrig förstått mig på det där med att ha slut på pengar i slutet av månaden förutom för ungdomar, studenter och andra som investerar allt de får in på erfarenhet och kunskap.

  SvaraRadera
 4. Sant. Var glada att ni inte bor under en presenning, eller nåt.

  SvaraRadera
 5. Nej, det du ser på bilden är en massa bilare vars ägare fått slut på pengar och antingen:

  1) Inte har råd att betala hyran på sin parkeringsplats (man parkerar ju gratis hos IKEA)
  2) Inte har råd med soppa för att köra hem bilen.
  3) Har drygat ut kassan genom att sälja möblerna (man nyttjar ju IKEA's möbler gratis dagtid).
  4) Hoppas på nya trenden där tjuvarna kollar upp bilarna som är parkerade hos IKEA och hoppas att de skall komma så att de kan råna tjuvarna för att dryga ut kassan.
  5) Inte har råd med biltullarna i göteborg (för att gå sista biten till jobbet).

  SvaraRadera
 6. Att parkera på IKEA nattetid och fram till kl 09:20 kostar 500 kr i böter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Herr Muffins

   Bara om registreringsskylten på bilen är korrekt. Skall man tjuvparkera så sätter man väl på en registreringsskylt som tillhör ett annat fabrikat - parkeringsvakten skall ju inte verifiera registreringsnumret mot bilregistret vid utfärdande av pbot och han lär ju inte dokumentera chassinumret.

   Radera
 7. Åkte idag till de stora tyskarna intill IKEA i Bäckebols köpcenter i tron in att det skulle vara lugnt. Men tji parkeringarna var nog fullare än jag någonsin sett förut. Folk kanske lämnade tillbaks vad de köpt på öppet köp till jul?

  SvaraRadera
 8. "Räntefri" avbetalning. Vi "bjuder" på uppläggningsavgiften. Und so weiter. Att det är den fattigaste månaden märks på alla butiker/krogar/restauranger som inte erbjuder mikrokrediter.

  SvaraRadera
 9. Jag trodde det var parkeringen på flygplatsen i Lugansk

  SvaraRadera
 10. Helt klart ett fall av "sampling bias". De fattiga sitter förstås hemma och trycker i sin jordhålor och tänker lystet på grisen som de åt upp till jul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De fattiga är invandrare utan bil som köper alla möbler begagnade hos Erikshjälpen. Jo det är sant. Det finns sådana människor i Sverige. En kvinna som bara ägde en tallrik och ett par bestick berättade att hennes barn skulle få komma hit från Etiopien så nu skulle hon köpa ett par tallrikar till.

   Radera