Cornucopia?

2015-01-12 09:33

Börserna fortfarande ner sedan årsskiftet

Börserna är fortfarande ner sedan årsskiftet. I skrivande stund är OMXS30 -0.80% på sex handelsdagar. Samtidigt är hushållens tro på börsen den sämsta på två år.


Dagschart S&P-500 och VIX.
Marknaden är orolig.
I helårstakt handlar det om, givet 250 handelsdagar, om 0.992^(250/6)=0.7156 eller -28.44% på helåret.

Naturligtvis är detta en löjlig exponentiell matematik, men poängen kvarstår att börshumöret än så länge inte är positivt.

Bonnier/DN rapporterar att de svenska hushållens tro på börsen är den svagaste på två år. Det handlar om en undersökning som JP Morgan Asset Management gjort.
"Det är främst bland männen som andelen pessimister ökat. För ett kvartal sedan trodde 52 procent av de tillfrågade männen på börsuppgång mot 35 procent i den senaste mätningen. För kvinnor minskade andelen optimister från 39 till 36 procent."
Hittar inte något om undersökningen hos JP Morgans svenska hemsida. Lustigt nog sägs det att förtroendet för börsen är det sämsta sedan eurokrisen. Ledtråd: Eurokrisen är inte över...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

3 kommentarer:

 1. Kanske en mer pessimistisk syn som är på gång. Bor i attraktiv mellansvensk ort och här har bostadsmarknaden blivit mycket trög senaste tiden.
  Hörde nu på morgonen om en bostadsrätt som stått ute till försäljning under lång tid. Utpris +3 milj.
  Såld för 500 000 - 1 miljon mindre och en betydande förlustaffär

  SvaraRadera
 2. Ser fram emot eventuellt bättre köpläge!

  SvaraRadera
 3. Vad händer med alla BLT ellerförresten vad händer med oss alla om detta äger sanning?

  http://arabnyheter.info/sv/2015/01/13/goldman-sachs-leads-the-charge-to-armageddon/

  SvaraRadera