Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2015-01-01 15:58

Bo i Jämtland är som ett livsfarligt fängelse!

En busslast med flyktingar, som flytt från mördandet i inbördeskrigets Syrien, accepterar inte sin placering i Jämtland, utanför Östersund. Det är kallt och "som ett fängelse". Vi sänder en tanke till de jämtlänningar och Östersundsbor som bor i detta helvetet på jorden, värre än inbördeskrigets Syrien, året runt, många av dem hela sitt liv.


Bonnier/DN har mer att rapportera i ämnet och även Östersunds-Posten rapporterar om vad en av flyktingarna har att säga om levnadsförhållandena i Jämtland:
"Det är ju livsfarligt för mig att vistas här. [...] Det här känns ju som ett fängelse, mitt ute i skogen. Visst, jag skulle kunna stanna här i några veckor eller högst ett par månader. Men nu ska jag stanna här i nio månader."
Alla jämtlänningar som nu blivit upplysta om de fruktansvärda förhållanden som råder i deras del av Sverige kan dock glädja sig med att man alltid kan flytta till Syrien. Där är det inte livsfarligt och känns inte som ett fängelse tydligen.

Eventuellt ska man nu inlett en hungersstrejk och ockuperar bussen som fört dem till det livsfarliga Jämtland och kräver att köras tillbaka söderut. Bland annat säger man att det var bättre att sova på gatan i Libanon än att bo i Jämtland enligt Östersunds-Posten.

Vi svenskar blir ju ofta hemmablinda, men det är positivt när utlänningar som bott på och sett fler platser på jorden ger ärliga omdömen om vilka förhållanden vi svenskar faktiskt står ut med.

Tillägg: Söker strip eller photoshoppad bild på temat "Jämtland - Värre helvete än inbördeskrigets Syrien".
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

51 kommentarer:

 1. Och så vill de bli bussade tillbaka till Malmö. Snacka om att ha koll på var det är farligt i Sverige. :-/

  SvaraRadera
 2. Tacksamhetens nya relativitetsteori :-0

  SvaraRadera
 3. Tack, det blir ingen mer skidåkning i Åre :)

  SvaraRadera
 4. Undrar vad dom blivit ilurade inför sin sverigeresa?

  Finns ju gott om plats för flera i Jämtland. Det har noterats av kunniga personer som flugit över sveriges land.
  Det är väl bara för några svenskar att öppna sina hjärtan och sina egna hem och visa att sverige är världens moraliska stormakt och världens godaste land.

  Noterar att ÖP även skriver om bråk och fylla på förläggningen som får regelbundna polisbesök. Trodde inte man får skriva om sånt i media? Måste vara någon islamofob på ÖP redaktionen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite förvånande, ja, men ÖP har definitivt dragit sitt strå till PK-stacken. Oftast när det varit bråk på flyktingförläggningen har de skrivit saker som "polisen kallades till ett bråk på en ort utanför Östersund", för att så långt som möjligt försöka dölja det som händer.

   Radera
  2. Att media skiver ett .."bråk på en ort utanför.." är ju det normala. Det är ovanligt att dessa förläggningar eller dess innevånare någonsin associeras med något negativ trots att varje fritt tänkande människa inser att där finns problem som "någon" ska ta hand om.

   Radera
  3. Väldigt få kommer till Sverige utan att betalat åtminstone 100 000:- SEK till flyktingsmugglare. Dessa är förstås affärsdrivande och har säkerligen ett ganska glättigt och positivt informationsmaterial, som de delar ut till sina prospektiva kunder. Det informationsmaterialet stämmer nog inte så bra med verkligheten.

   Radera
  4. Ja, skulle vara väldigt intressant att få veta vad "reklamen" lovar. En duktig journalist på plats skulle enkelt kunna kolla upp detta, men det är ju just där det stannar av PK-skäl. Det finns ju många vittnen som bekräftar att smugglarna "instruerar" hur man ska ta sig genom migrationsverkets processer.

   Migrationsverket själva hade för en tid sedan en "reklamfilm" på sin hemsida om "livet i Sverige".
   Den har tagits bort nu av skäl jag kan gissa.
   Jag såg filmen och kan säga att det var en väldig massa fakta om rättigheter, möjligheter inramat i svensk sommaridyll med vackra landskapsbilder. Dock inget om att arbeta eller att någon kan ställa krav på någon form av motprestation. Filmen fanns på 7-8 språk som jag minns det.

   Radera
  5. Beakta också vilket klientel ur det syriska samhället som kommer hit. Knappast de utfattiga som mist allt de äger i kriget och nu lever under odrägliga förhållanden. Snarare den syriska motsvarigheten till den mer välbärgade delen av Reinfeldts gelikar från Täby som söker sig en bättre tillvaro. Givetvis baserat på helt felaktiga förväntninger enligt flyktingsmugglarnas "pitch". Och så hamnar de i ett gammalt skjutfälts-/repläger i skogen. Tro f-n att de inte är nöjda och känner sig lurade.

   Radera
  6. Försöker tänka mig in i deras situation, brukar vara ett bra sätt att fatta varför folk handlar som de gör. Men om man har legitima flyktingskäl och flyr från krig och direkta hot mot sitt liv, har jag svårt att se att man skulle hungerstrejka pga boendet.
   Men kanske jag tänker fel här.

   Radera
 5. Vilken förolämpning. Nu röstar vi alla på SD!!!

  SvaraRadera
 6. Karln som citeras uppges dessutom vara 75 år.

  1. Lottovinst att uppnå denna ålder i krigets Syrien?
  2. Vad är det han inte kan göra ute i skogen? Gå på disco?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Långt till bolaget? Visst ja, dom trogna fredens religion krökar ju inte….
   Nåt vill drar dom till stan i alla fall :
   "Polisen vill bland annat att Migrationsverket ska ha mer personal tillgänglig och på plats för att undvika enkla problem som att asylboende går på E 14 in till Östersund."

   Radera
  2. Nja, långt ifrån alla från dessa länder är a) muslimer eller b) troende muslimer. En stor del av de flyende är kristna.

   Radera
  3. Nja, det kan debatteras men eftersom ingen av oss har fakta så är mitt argument att om man vill till Malmö är det mycket höga odds på att man är muslim. Malmö är en av Europas mest "muslimska" städer (andel av befolkningen).

   Kristna från den delen av världen har nog en benägenhet att hellre vilja till Södertälje där dom har många av sina etniska bröder/grannar.

   Radera
 7. Man ska nog ändå inte underskatta klimatombytets effekt. Tror det kan vara precis som Lars skriver.
  Oavsett om man haft en hyfsad tillvaro i något annat land men nu beslutat att dryga ut inkomsterna från det svarta låglönejobbet med lite Svenskt försörjningsstöd, eller om man kommer direkt från striderna i Syrien. Effekterna av Lapp, nej förlåt, jag menar samesjukan ska nog inte underskattas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är man då flykting som söker skydd eller är man "flykting" som söker försörjning?

   Angående klimatbyte och lappsjuka så har en stor andel av manliga befolkningen tillbringat en oönskad mängd tid i Östersund- och just Grytan, Arvidsjaur, Kiruna, Luleå, Sollefteå, Umeå, Älvsbyn etc. utan att det har gått alltför illa i deras framtida liv.

   Du antyder väl inte att dessa svenska män på något sätt är bättre människor än flyktingarna som kan hantera detta?

   Radera
  2. Dom hadde troligtvis en föraning om det som väntade. Direkt från medelhavsklimat till vinter vid polcirkeln är kanske jobbigare än man kan tro, vad vet jag.

   Jag försöker bara resoner mig fram till en rimlig förklaring då jag finner deras aversion svårbegriplig.

   Radera
  3. Då han man nog förväntningar som är orealistiska…eller föreställningar om just Sverige?

   Om du flydde för ditt liv till ett annat land skulle du då vara glad att 1, komma i säkerhet 2. få ett tak över huvudet 3. en säng att sova i 4. mat & vatten.
   Eller skulle du bli "kränkt" att du inte fick bestämma var och hur du skulle bo och med tillräckligt hög standard?
   Jag vet vad jag valt i alla fall. Hoppas dock jag slipper.

   För inte så länge sedan fick människor fly för sina liv inom våra närmaste grannländer. Några hamnade i sverige och anvisades till läger/ baracker. Många blev kvar utan hem i sina egna länder och fick tills dom kunde etablera nytt boende vistas i tillfälliga lösningar/tak över huvudet. Inte helt lätt för varken flykting eller den som fick ge plats för flyktingen.
   Dock tvivlar jag på att någon någonsin glömde vad dom flytt ifrån!

   Radera
 8. Kan vi inte få tillbaka lite gränser på det här landet?

  Gärna en gräns att nu får det väl fan ändå vara nog även hos de mest inbitna PK-Nissar?

  SvaraRadera
 9. Intressant prejudikat.
  Skickar vi tillbaks dem till Syrien som borde vara det enda rimliga är vi helt omänskliga.
  Låter vi dem välja var de vill bo kan man tänka sig att en hel del andra flyktingar placerade i mindre orter också vill omförhandla sitt boende.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om inte annat så borde man ju åtminstone låtsas att det är alternativet: Antingen går ni av bussen genast eller så skickas ni tillbaka till Syrien ASAP

   Och det räcker nog att man verkställer det hotet en enda gång för att slippa dylikt trixande för all framtid

   Radera
  2. Ni kan ju inte låta dem vinna den här konflikten, det fattar ni va?
   Eller nä, det fattar ni nog inte verkar det som, haha, jag måste byta land

   Radera
  3. Du inser att många "Syrier" inte alls kommer från Syrien utan från annat land eller till och med ett EU land. Då lär man bli besviken om man kommer från egen bostad till förläggning.

   "Många som kommer till Sverige i dag är inte från Syrien. De är från Storbritannien, Spanien, Italien, Turkiet, där de har levt i många år. De bryr sig inte ens om att dölja sin Londonaccent när de pratar med oss. Alla vet om det, men det är ingen som vågar göra något åt det, "
   http://magasinetneo.se/artiklar/migranverket/

   Radera
  4. Du får trösta dig med att de ganska snart återvänder till London efter att ha besökt de öppna hjärtanens Sverige. Siffror motsvarande 50% av de som kommer hit flyttar ut ur landet varje år, inklusive personer från Syrien, Irak etc.

   Radera
  5. Det skulle väl då bekräfta att ca 50% av dom som "flyr" hit är ekonomiska flyktingar? Följaktligen blir dom som verkligen behöver hjälp lämnade av det goda Sverige i läger där dom får försöka hålla IS ifrån sig bäst dom kan.
   Tvärtemot den självgoda politiska bilden Fridolin mfl gärna solar sig i?

   Radera
 10. Undrar om det var några av dessa som anlände med privatjet till Malmö för ett par veckor sedan?

  SvaraRadera
 11. Går det att byta ut dem mot flyktingar som är mera hotade av krig än vinter på landet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Växla dem mot ett antal riktiga barn och ev deras mammor från nåt flyktingläger?
   För omväxlings skull inte bara en massa gnälliga bortskämda män

   Radera
  2. Det vore i alla fall en god och humanitär gärning.

   Radera
  3. @andammsboende

   Jag hade inte klagat alls om vi bara tog emot kvinnor och barn.
   Det är ju trots allt männen där nere som förstört de där länderna...

   Radera
  4. Det är en poäng..och väldigt PK samtidigt fast av andra orsaker. Undrar hur våra politiker skulle ställa sig till det?

   Radera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 13. Verkar vara lägret på Grytans skjutfält som blivit flyktingläger.

  SvaraRadera
 14. Kunde de inte protestera med en facebookgrupp, det är väl ändå effektivare?

  SvaraRadera
 15. Det kan ju vara lite kul att vara djävulens advokat ibland så därför vill jag bara påminna om att snart är alla apotek nedlagda utanför storstadsregionerna - och eftersom många av de som har haft råd att fly från sin överklassposition i Syrien gjort det för att den medicinska delen av välfärdssamhället rasat ihop där nere - för de som är beroende av insulin, hjärtmediciner, blodförtunnande, lungmediciner, njurmediciner (för att inte tala om dialys) är det verkligen bokstavligt talat mer eller mindre livsfarligt att bo utanför storstäderna.

  PS. Gäller givetvis i snabbt ökande utsträckning även etniska svenskar för den delen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. På tal om dialys. Bohuslän är ett kul exempel. Dialys utförs på NÄL i Trollhättan. Några timmar med buss om man bor i Strömstad...

   Radera
  2. Jobbar själv inom sjukvården och har sett ett antal exempel på hur syrianska flyktingar dyker upp där efter några veckor i Sverige när deras sista doser av livsuppehållande mediciner börjar ta slut. Inget konstigt med det egentligen tycker jag, de som har råd att fly i det läget när sjukvården i hemlandet kollapsar de gör ju det, många yngre som kanske skulle ha viljat stanna för egen del och slåss kommer tillsammans med sina gamla föräldrar för att rädda livet på dem (de är väl bland annat de som åker tillbaka sedan när släktingbiten är fixad här i Europa).

   Huruvida de sedan kommer med eget flygplan eller längst in i bagageutrymmet på någon buss hela vägen upp genom Europa är ju tämligen oväsentligt. Det tycks finnas något slags undermedvetet klasskampsaxiom i Sverige om att om man har råd att komma hit på egen bekostnad så har man istället inte rätt att göra det.

   Antagligen något slags mentalt överspill från den traditionella svenska klasskampsretoriken som vi levt med i nästan ett sekel. Det är ju egentligen inte särskilt svårt att argumentera för att de som varit hyfsat välutbildade medel- eller höginkomsttagare hemma i Syrien har mycket större chans att snabbt bli detsamma här i Sverige - i alla fall jämfört med de analfabeter från avlägsna getbonderibyar som kommer som kvotflyktingar och av någon obegriplig anledning betraktas som finare trots att vem som helst förstår att den överväldigande majoriteten av dem aldrig någonsin kommer att bli självförsörjaden på den svenska arbetsmarknaden.

   De som har råd att komma med eget flygplan kan gott få förtur och röda mattan till medborgarskap om ni frågar mig!

   Därmed INTE sagt att jag är för fri invandring...

   Radera
  3. Dock i detta specifika fall finns full sjukvård i Östersund och livsuppehållande medicin och behandling kan erbjudas där. Fast man kanske inte är medveten om det än.

   Radera
  4. Även apotek i vissa storstadsområden måste tyvärr stänga, fast av säkerhetsskäl.

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=5962897
   http://www.mitti.se/apotek-kan-sla-igen-efter-ranvag/

   Radera
  5. Peter Andersson

   Men då borde de väl ha råd att ordna med eget boende och transport? Det är väl delvis det som folk "stör" sig på?

   Radera
  6. cornu 18.36
   Ang dialys etc. är ju det en landstingsfråga.
   Alltså ett annat gäng inkompetenta politiker som fattar beslut om medborgares liv och hälsa.
   Bohuslän är nog illa men åk då ut till "det finns gott om plats i sverige"-glesbygden där medborgarna trots hot om myndighetsvåld vill ha kvar lokal sjukvård. Då talar vi inte dialys och liknande avancerad vård.
   http://www.lakartidningen.se/Aktuellt/Nyheter/2014/12/Ockupationen-i-Dorotea-nu-olovlig/

   Radera
 16. Det var inte länge sedan minderåriga dialyspatienter i Norrbotten reste t&r Huddinge sjukhus för behandling 3 ggr i veckan.

  SvaraRadera
 17. Noterade att Löfvens ministerkollega och partivän i Danmark vill ställa krav på flyktingar??!!
  http://www.dn.se/nyheter/varlden/danmark-flyktingar-maste-arbeta-for-bidrag/

  Ren SD-politik som dansk sossarna anammat?? Källan är dock den förhatliga Jyllands-posten så det får nog ingen vidare spridning i sverige.

  Annars klagas det alltid på snöröjningen varje vinter i sverige…..?

  SvaraRadera
 18. låt bussen gå tillbaka till Syrien så de kan varna andra från att ta sig hit till detta farliga land.

  SvaraRadera
 19. Kan inte Fältjägargruppen hjälpa till med sina fordon i transport mellan gryt och Ösd? De är ju trots allt skjutsfältstaxis...

  SvaraRadera