Cornucopia?

2015-01-02 15:21

Årets första fredagsmys!

Dags för årets första icke-ironiska fredagsmys.


Skärmdump av uppföljarens sista stycke.
Varning: Oredigerad text. SPOILERVARNING!
Som alla märkt har bloggen varit lidande under hösten, och speciellt i december. Detta beror förstås på att jag har skrivit färdigt Stjärnklarts uppföljare, och behövt lägga ostörd tid på detta.

Manuset är nu färdigt, och med det kan bloggkvaliteten åter höjas under en period, till jag börjar med sista boken i Stjärnklartserien. Bifogar sista biten av oredigerat ej kvalitetssäkrat manus i skärmdumpen ute till höger. SPOILERVARNING! Som ni ser är boken av något annorlunda karaktär än Stjärnklart, och viss redigering återstår, kanske rent av en del strykningar.

I övrigt har förstås den egna företagaren haft sitt alldeles egna nyårsmys i form av bokslut för företaget, vilket tagit några timmar idag.

Så riktigt mysig fredag på er, så är det tillbaka på ordinarie kvalitet och uppdateringsfrekvens med start i morgon.

Gott nytt år!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

14 kommentarer:

 1. Kära nån, av smakprovet verkar detta vara het tant-porr... :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äntligen lite tantsnusk, vi som har väntat så länge! Att förenas i en kram låter mysigare än Lena Anderssons “förenade i köttet” - de mest avtändande orden sedan 2013.

   Som en erfaren kvinna kan jag säga att det låter lovande. Lycka till med boken!

   Radera
  2. När det gäller kött så låter fransyska rätt lovande.

   Radera
  3. Innehåller dina tidigare böcker också tantsnusk?

   Radera
  4. Självsatir är svårt... Lätt att andra tror det är på allvar.

   Radera
  5. Äh, svårt att förstå att det är satir när man inte läst dina tidigare verk... Hade dock en tanke på att ge dig ett försök och kände att jag var tvungen att försäkra mig om att jag inte råkade ut för tantsnusk. Snusket i sig är det väl inget fel på, men jag hade sannolikt inte kunnat läsa det utan få upp ditt självgoda nylle i huvudet... :)

   Radera
 2. Ser fram mot att du lägger Stjärnklart åt sidan och kommer igång med att kommentera energiförsörjningen istället. Vi har en böljande invandringsdebatt, utmärkta försvarsbloggare, en livlig klimatdebatt men i mitt tycke ingen debatt om framtidens energiförsörjning i Sverige(kanske jag som missat).
  Se Energimyndighetens rapport,
  http://www.energimyndigheten.se/Global/Statistik/Rapporter/Scenarier%20över%20Sveriges%20energisystem.pdf
  Ingen som helst förändring i produktionsandelar, bara ett lakoniskt konstaterande att kärnkraften fasas ut strax efter 2030 utan att nämna någon ersättning. Samtidigt säger Baylan den Vise att kärnkraften är utdömd. Jaha, och vad ska vi ha istället när vintermörkret sänker sig. Att inte ha energi i Sverige när det blir kallt är nåt helt annat än på sydliga breddgrader. Visst, man kanske överlever en period men det är väldigt mycket som kan frysa sönder.
  Som sagt, här finns enligt mig en del att ta tag i.
  God Fortsättning, Riga

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi behöver ingen värme, det hade de knappt i arbetslägren i gulag heller. Det är ett fängelse har ju redan några nyanlända märkt. Vilket väckte en del uppmärksamhet. Ett annat exempel på detta är att utrikiska experter får lättnader för att sätta sina bopålar här.

   Det krävs en svensk för att inte förstå hur livegna vi är.

   Radera
 3. Måste kännas skönt att komma till punkt. Grattis!
  Här sitter familjen med ett par exemplar av Stjärnklart som du signerade i bokaffären. Försöker bygga upp lite prepstämning i väntan på Svea. Men hon drar nog inte in förrän nästa helg...
  God fortsättning, Dan

  SvaraRadera
 4. Bokslut redan? Det var tidigt :)

  SvaraRadera
 5. Mitt fredagsmys.

  Ute ylar Svea men katten ville ändå ut en stund. Dottern landade nyss i Gran Canaria och tyckte det var skönt att slippa stormen. Hon ska mest ta det lugnt läsa böcker (inte Stjärnfall) dyka äta gott och ladda upp inför vårterminen. Ser fram mot hennes sms närmaste tiden. Själv läser jag Den Ekonomiska Människans Fall just nu men tänker trots "tantsnusket" åtminstone börja läsa Stjärnfall så snart den finns till salu. Lite lång tid till hösten bara.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 6. Lars har utvecklat sitt författarskap........

  SvaraRadera
 7. Det vore intressant att höra hur du arbetar med skrivandet, hur ser dina rutiner ut och vilka verktyg arbetar du med?

  SvaraRadera
 8. Verktyg...

  Hemingway lär ha sagt till en fotograf "Jag beundrar dina fotografier. Vad har du för kamera?"

  Svar: "Jag beundrar dina böcker. Vad har du för skrivmaskin?"

  SvaraRadera