Cornucopia?

2015-01-08 12:19

Alternativ åsikt - mördarna inkompetenta amatörer, inte militärt tränade

En alternativ analys, som tittat noga på detaljer i den filmade avrättningen av den franske polismannen, menar att mördarna är helt inkompetenta och inte militärt tränade. Sakargumenten är värda att ta till sig, även om inlägget i sig har en extremt otrevlig ton, som antagligen inte varit laglig i Sverige.


Ni hittar inlägget här. Det bär mig emot att länka till denna text, vars formuleringar jag inte ställer upp på, men sakfrågan är intressant.

Bland annat lutar sig den ena skytten bakåt när han skjuter, vilket alla som utbildats och skjutit med automatvapen (eller andra vapen) vet är fel. Det tyder på skotträdsla och gör dessutom att man lätt missar. Skotträdsla tyder på ovan skytt och botas lämpligen med volymövning. Kan även tilläggas (av mig) att han håller vapnet för lågt, mer i brösthöjd och inte uppe i sikthöjd intill kinden. Kolven är antagligen mot axeln, men vapnet är för lågt och går inte att sikta med. Naturligtvis beror detta på stresspåslag, men med korrekt volymträning ska vapnet sitta klistrat vid kinden oavsett stressnivå.

Sedan har vid den tappade gymnasitikskon och att spänne på ett kroppsskydd eller stridsväst lossar. Proffs skulle ha ordentliga skor, sannolikt kängor, och att inte spänna fast utrustning ordentligt är förstås fullständigt inkompetent. 

Man springer även in i varandras skottfält, viftar med vapnen i riktning mot varandra. 

Enligt analysen missar man också polismannens huvud vid avrättningen, och menar att huvudet borde exploderat vid ett skott så nära. Är inte så säker på det - exploderande huvud känns väldigt Hollywood. Tittar man på IS avrättningsfilmer, där de massmördar människor liggande eller sittande på knän exploderar inga huvud trots automatkarbiner som vapen. Dock syns onekligen inte något blod på filmen från Paris, även om det är förvånansvärt lite blod även på IS mördarfilmer. Verkligheten är dock att en död människa, där hjärtat slutat slå, inte blöder så värst mycket.

Man kan tillägga att avrättningen saknade taktisk betydelse, då polismannen redan var oskadliggjord och man fortsatte framåt även efter polismannen, återigen korsande varandras skottfält.

Påståenden om växelvis framryckning (eng leapfrogging) avvisas också, då mördarna snarare verkar röra sig ostrukturerat och rent av klumpar ihop sig till ett lätt mål.

Inlägget kommenterar dock inte den koncentrerade träffbilden på polisbilen, annat än att lugnet förklaras med att man bara stred mot obeväpnade civila. Sammantaget kan man inte med säkerhet säga det ena eller andra.

Bästa och trovärdigaste liverapporteringen från Frankrike hittar ni hos franska The Local. De lägger inte ut de rykten och felaktigheter som cirkulerar, och är uppgifterna inte bekräftade anges detta.

Man har gjort en profil på de två misstänkta bröderna. Den yngre brodern vet man inget om. Den äldre brodern har tidigare varit rekryteringsagent för franska jihadister till Irak, vilket han åtalats och fällts för. Han greps när han själv precis skulle flyga till Irak 2006. Dömdes till tre års fängelse, varav han satt av 18 månader.

Två år senare, 2008, ska han varit namngiven i ett fritagningsförsök av en GIA-terrorist (algerisk terrorgrupp från 90-talet).

Han ska även varit misstänkt för att ha deltagit på militanta träningsläger, men åtal och misstankar ska ha lagts ner.

Det är inte orimligt att även brodern har kunnat få träning, även om det gått under myndigheternas radar.

Den tredje mannen, vars ID-kort ska ha hittats, gick själv till polisen när han såg sitt namn hängas ut. Flera av hans studiekamrater ska vittnat om att han var med dem när morden begicks och att han därmed är oskyldigt utpekad.

Vem den tredje mördaren är, som sannolikt körde bilen, är idag okänt.

Tillägg: Den mördade muslimske franske polisen Ahmed Merabet.
Tillägg 2: Det påtalas också att mördarna vänder ryggen till när de springer tillbaka till bilen. Ingen form av ordnad reträtt med vapnen redo eller spanande av omgivningen.

Tillägg 3: Hanna Söderström / Gothbarbie har också en analys med en del stillbilder från filmen. Bland annat påtalas det att den ena skytte inte nödvändigtvis lutar sig bakåt, utan åt sidan för att få bättre skottfält. Sammanfattande slutsats där är proffs.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

37 kommentarer:

 1. Ser inte riktigt vilka formuleringar som är olagliga i Sverige.

  SvaraRadera
 2. Starkt att utan krusiduller kunna backa från tidigare ståndpunkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte om det är så starkt. Jag presenterar olika faktavyer, hypoteser och teorier. Gäller att inte blanda in känslor. Jag har inget problem att byta åsikt.

   Just nu är jag osäker. Argumenten för inkompetens är goda, men förtas av att skribenten skriver om exploderande huvud. Därmed verkar skribenten själv inkompetent och Hollywood-inspirerad.

   Radera
  2. Dock, när jag själv sett filmen har jag varit illa berörd och därmed inte kallt tittat på dessa detaljer eller stillbilder. Filmanalysen från länkad skribent är kallare, men uppenbarligen känslomässig baserat på språk och tillmälen.

   Radera
  3. Med all respekt ter det sig lite smått perverst att ägna en väldig uppmärksamhet åt frågan huruvida terroristerna är kompetenta eller ej (mest troligt är de halvkompetenta).

   Radera
  4. Inte perverst dock en viktig bit i ett perverst pussel.

   Radera
  5. Thomas Wictor som gör den "alternativa" analysen är rätt välrenommerad och omnämndes i en rad utländska media i samband med Israel/Palestina konflikten förra året. Han avslöjade Hamas bluffar om de Israeliska bombningarna. Han är en expert på vapen och särskilt på eldkastare från WWI.

   Han kan så klart ha fel i det här fallet men hans analyser brukar för det mesta vara träffsäkra, kolla bland hans äldre inlägg från Palestinakonflikten, där ges en syn på detta som aldrig kommer fram i svensk media. http://www.thomaswictor.com/category/pallywood/

   Radera
  6. Är han , Thomas Wictor , duktig på att analysera , borde han ta och kolla upp WW2 och judarna , kommer hitta en massa gott. Men det skulle han aldrig våga ge sin syn på , eller ?

   Radera
 3. https://www.youtube.com/watch?v=dmwfdx1v-V0

  Visserligen en melon, men ett skott mot huvudet från nära håll med en AK47 eller liknande vapen borde resultera i nåt åt det hållet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae, melonen har ju ingen hård skalle eller segt yttre hudlager.

   Ingångshål brukar vara små, utgångshålen brukar vara större, men nån regelrätt explosion blir det inte riktigt.

   En annan sak jag funderade på angående kompetensen var hur pass smart det är att skjuta rätt ner i betongtrottoaren så där som han gär när han skjuter på polisen? Borde finnas viss risk att skada sig själv med t ex rikoschett eller splitter, AK är ju en rätt krallig bössa.

   Radera
  2. Ok, lite riktiga bilder då.

   NSFW!!!

   http://www.liveleak.com/view?i=092_1385087034

   NSFW!!!

   Titta på egen risk! Explicita bilder!

   Radera
  3. Här är foton på inskjutning på pumpor (gjort av mig). Notera skillnad på halvmantlad ("expanderande") kula och helmantlad. En AK har normalt helmantlad kula. Den exploderade mindre pumpan var med halvmantlad kula.

   http://cornucopia.cornubot.se/2011/10/inskjutning-pa-pumpa.html

   Radera
  4. .30-06 är också en grövre kaliber än till en AK.

   Radera
  5. Sett Karl XII skalle ?

   Radera
  6. Karl XII skalle träffades av en långsam norsk karteschkula vilket medförde att ingångshålet är mycket större än utgångshålet. Detta reddes ut av ballistiker på 90 talet. Att en skalle kan explodera av en 7,62x39 tror jag säkert kan hända om den störs i innerballistiken men det sannolika är att den passerar rakt genom. Givet helmantlad projektil.

   Radera
  7. ".30-06 är också en grövre kaliber än till en AK."

   Nja..

   30-06 är kraftfullare är 7,62x39 men 7,62x39 är faktiskt något grövre än 30-06. 7,62x39 laddas med 0,312 tum (eller 7,92mm) kulor medan 30-06 laddas med 0,308 tum (eller 7,82mm) kulor.

   Radera
  8. Storleken på kulan har inte betydelse när du ignorerar storleken på hylsan, och därmed drivladdningen.

   .30-06 har en tyngre kula och större hylsa, dvs ger ifrån sig mer energi. Beroende på tyngd på kulan ger ammunitionen ca 3800 - 4100 Joule.

   7.62x51mm NATO ger 3300 - 3500 Joule. 51 mm är storleken på hylsan.

   En rysk AK:s 7.62x39mm är som alla förstår en ännu mindre hylsa och ger 2100 - 2200 Joule. Nästan hälften av energin som en träff med .30-06 ger.

   Case closed.

   Radera
  9. Alla jägare vet för övrigt att .30-06 är betydligt kraftigare ("grövre") ammunition än .308 (7.62x51mm NATO), som är ett gränsfall vid vildsvinsjakt. .30-06 gör att du hamnar på rätt sida för vildsvin.

   Radera
  10. Även svenska 6.5x55mm ger ca 50% mer energi än ärtbössan 7.62x39, som inte skulle vara tillåten för älgjakt i Sverige.

   Radera
 4. Desinformatörerna på globalresearch är verkligen i sitt esse idag, förresten.

  Å ena sidan en artikel om false-flag-operationer.

  Å andra sidan en lång utvikning om att det är islamister som har begått terrordåden i Paris.

  Ridå.

  SvaraRadera
 5. En ren hobby-jägar-somskjuter-en-del-på-jaktbana-gjort-lumpen-bla-bla.

  Mitt första intryck är att skjuta inom en viss yta kan faktiskt alla göra med träning. Enkelskott, kontroll på kroppen så är det inte så svårt. Jag är dock lärd att vid framryckning och liknande så är det dubbelskott som gäller.

  Min första tanke när jag ser filmen är att du har någon som kan skjuta, de har iallfall tränar stillastående med några andra klåpare, för sikta verkar de kunna någorlunda men inte mer än så. Sedan ser det ut som någon som har blivit tillsagd "gör såhär" och sen när de ska göra de så finns det ett litet UNS av vad man faktiskt ska göra men resten är bara ... två lallare som lallar. Relaterar till hur det avr i lumpen, man blev tillsagd, gör så här, man tränade men sedan när det skulle göras så blev det de första gångerna kaos. Man glömde ditt, man glömde datt och det tror jag man kan applicera här. Någon typ av träning men när det väl gäller så blev det kaos. Ett extremt fåtal saker blev rätt men majoriteten blev hönsgård..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med om det du säger, men det som bryter mönstret är lugnet. Inte ens under övning är det någon enkel sak att hålla lugnet och självklart då ännu svårare i skarpt läge. Att hålla huvudet kallt och veta att man därigenom på ett avgörande sätt ökar möjligheten att bemästra situationen kommer antagligen bara med erfarenhet.

   Nu kan i och för sig lugnet mycket väl vara skenbart. Förövarna sätts inte under någon riktig stress efter vad som framgår.

   Summa summarum tycker jag ändå det ser ut som folk med erfarenhet men utan kvalificerad träning.

   Radera
  2. Finns flera exempel på kriminella (i sverige) som utfört kallblodiga dåd som i rätten förklarat sig med att de pumpat rohypnol för "att klara av det".

   Kan ju visserligen vara efterhandskonstruktioner för att inte verka så hemska, men...

   Radera
  3. Hur i all världen tror ni att ni kan bedöma lugn utifrån sådana här bilder? Förövarna kan skaka av nervositet utan att det syns på bilder som inte zoomar in väldigt nära på ansikten och händer.

   Radera
  4. Kuckeliku,

   Har man själv varit med om att blivit videofilmad under övning för att sedan bli utvärderad av kapten E i Karlsborg så kan man bedöma sådant ganska väl. Det syns på rörelsemönster, kroppshållning och vapenhantering.

   Men naturligtvis ska allt tas med en stor nypa spekulations-salt. Jag såg att du på annat ställe tyckte det var perverst med dessa spekulationer men de är en hjälp för att skapa en bild av vilka man har att göra med.

   Radera
 6. Vill du inte länka föreslår jag att du använder http://www.donotlink.com/

  SvaraRadera
 7. Finns det något förutom tre id-kort som indikerar tre terrorister? Alla vittnesmål och filmer jag sett talar för två.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fanns 3 idkort, kort och gott.

   Radera
 8. Måste ifrågasätta att kalla mördarna inkompetenta amatörer, därför att vi har delar av händelseförloppet på film, och allt inte går enligt en regisserad hollywoodfilm efter 18 omtagningar. Uppdraget lyckades, och uppenbart är förövarna är erfarna av dödande i strid.
  Att man använder gymnastikskor istället för kängor får var och en tycka vad de vill om, men alla som vet hur övergången från vinterkängor till vårens lätta gymnastikskor är, vet att man rör sig mycket lättare och snabbare med gympadojor. Attentatsmannen som tappat skon verkar inte minsta berörd över detta, utan fortsätter obehindrat. Jag tror inte att speciellt många, om ens några, "kommandouppdrag" går till helt enligt stridshandboken, därför att man helt enkelt inte kan förutse allt. Angående huvudskottet; jag kan verkligen inte se av filmen att han träffas i huvudet. Är det bekräftat, eller kan det vara i övre ryggen han sköt? Helt klart så dör polismannen i skottögonblicket, vilket antyder att han blir träffad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inkompetenta är starkt eftersom de antagligen löste sin uppgift. Men jag och många andra vänder mig mot att media mfl använder ord som "proffs", "militär precision", "elittränade" baserat på att någon kan hålla i ett vapen eller träffa en vindruta på 10 meters håll. Om inte annat är det ett hån mot dem som ÄR professionella yrkesmän.Det räcker med att vara kallhamrad psykopat för skjuta obeväpnade människor. Hur som helst är det djupt tragiskt hela händelsen.

   Radera
  2. "Jag tror inte att speciellt många, om ens några, "kommandouppdrag" går till helt enligt stridshandboken, därför att man helt enkelt inte kan förutse allt."

   No plan survives contact with reality.

   Radera
 9. Hur planer lyckas beror väldigt mycket på starten. Nu hade de "tur" att en kvinna med ett barn dök upp, där inget annat kunde inträffa än att hon släppte in dem omedelbart. Och sen hade de en bibehållen rörelsemängd och överraskningsmomentet på sin sida.

  Ponera att de istället stött på någon som inte fattade situationen, inte begrep franska, någon lättkränkt karlslok som blockerade mentalt (det som felaktigt brukar kallas mod) när de viftade med vapen och krävde att bli insläppta ? Minsta fördröjning och missöde med att komma in skulle ha inneburit en longör med exponerade vapen till allmän åsyn på gatan, och ett påtvingat skott för att sätta kraft bakom orden hade förvarnat dem på redaktionen, adrenalinnivån hade stigit markant etc etc.

  De hade helt enkelt en riktig rackarröta att ett litet barn dök upp - någon intelligent plan B för att ta sig in med någon "human engineering" hade de inte.

  Professionella aktörer har också en "human engineering"/stealth-plan för att ta sig in. Det verkar de här gossarna ha saknat. (Möjligen försökte de synka angreppet med brevbäraren, finns uppgifter om det).

  SvaraRadera
 10. Sveriges ledande ekonomiblogg verkar ha mycket annat än ekonomi att tänka på just nu. Finns väl alltid hemskheter att på goda grunder förfasa sig över. Så varför så mycket sånt just nu? Betyder det att det är lugnt, dött och tråkigt på ekonomifronten? Eller ser vi lugnet före stormen?

  SvaraRadera
 11. Om dom lutar sig bakåt kanske det är spex och ett uttryck för något internskämt, något dom kan garva åt efteråt. Att dom tex härmar någon tidigare motståndare som fått bita i gräset. Då är dom ännu iskallare.

  Träffbilderna i bilrutan skjutna på 5-20m? Skvallrar om att dom skjutit en del med liknande vapen tidigare men knappast mer än det. Utesluter dock inte fullblodsproffs då man inte siktar noggrannare än vad man behöver för att spara tid, målväxla osv.

  SvaraRadera
 12. Orkar inte se filmen igen men om jag inte mins fel hade åtminstone ett av vapnen fällbar kolv av typen som fälls under och framåt. Den går inte att skjuta med någon kindkontakt om du ska kunna se riktmedlen. Inte heller den vanliga kolven är speciellt ergonomisk, väldigt långt i från tex dom flesta morderna jaktgevär.

  SvaraRadera
 13. Såhär ser inte träffbilden ut när glada amatörer skjuter vilt. Det är tydligt prioriterat att skjuta den polisman som inte har händerna upptagna med ratten (alltså den som snabbast blir ett hot) och sedan 3 väl placerade skott mot huvudet på föraren (ett slängskott mitt emellan träffbilderna).

  Den där skottserien hade fått betyget godkänt+ för instinktivskytte i armén.

  Dock är det fördjävligt att dessa individer kan göra så mot andra människor. Ffa i ett land som tar emot dem med öppna armar och ger dem tillsammans med deras barn en trygg tillvaro.

  SvaraRadera
 14. Ryssarna har sin egen teori, presenterar av någon som verkar vara Rysslands svar på Arnstad: http://www.dn.se/nyheter/varlden/rysk-tv-cia-ligger-bakom-parisdadet/

  SvaraRadera