Cornucopia?

2014-12-31 11:50

Vem bryr sig längre om vad Anna Kinberg Batra vill?

Anna Kinberg Batra (AKB i dagligt skriftspråk) förvisades igår till Bonnier/DI, när hon ville berätta om vad hon ville med moderaternas politik under mandatperioden. Men vem bryr sig? Hon har ju ingått decembersveket, som innebär att (m) lovar att inte rösta på sin egen politik.


Exempelvis vill hon minska ungdomsarbetslösheten. 

Beeep!

Minskad ungdomsarbetslöshet innebär lägre utgifter och ökade intäkter för staten och är alltså en budgetfråga, och inget som AKB:s parti ens får lägga motioner om längre, än mindre lägga sina röster på. Detta oavsett om själva åtgärden är självfinansierad, rent av gratis, vilket får sägas vara extremt osannolikt.

Jag bryr mig åtminstone inte längre och sexpartiernas "politik" ska hädanefter enbart ses som (s)va(mp)regimens politik och som sådan kritiseras, eller ännu hellre, ignoreras.

Att AKB inte fick utrymme hos den generella storstadsdagspressen innebär åtminstone viss sjukdomsinsikt hos gammelmedia. Hon är helt enkelt inte intressant längre. Sedan får vi se om hon blir partiledare, vilket idiotförklarar även moderaterna ute i kommuner, på gator och torg.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

35 kommentarer:

 1. Svar
  1. Man kan möjligen kalla henne Annakinba, vilket kan ge vissa ormassociationer.

   Radera
  2. Sitter och tittar på småkronorna i en helt betydelselös match mot Schweiz. De ger gärnet på ett rent ursvenskt sätt för att vinna. Jag önskar inte att AKB skulle ha valt en sport som karriär, för där skulle hon inte haft en chans, men i politiken kan vilken psykopat och medelmåtta som helst nå oanade nivåer. Något är trasigt!

   Radera
  3. Jag var otydlig--tydligen kallas hon anki internt, om jag förstått det rätt

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Precis, det är ju bara att trycka på knappen så minskar den direkt och det finns inget som helst samband med att vi importerar 100.000-tals arbetslösa.

   Eller att industrin flyttar utomlands

   Nä hon finns inte längre precis som Moderaterna.. eller Alliansen
   Allt som finns är extremvänster-invandringspolitik och så länge den styr är alla andra åtgärder endast placebo.

   Radera
 3. Av en tillträdande partiledare i ett parti som desperat behöver en nystart hade man kanske förväntat sig lite mer än de fyra frågeställngar hon tar upp i artikeln. De fyra punkter hon tog upp skulle dessutom kunna ha omnämnts av vilken som helst partiledare, det finns ju inget direkt ideologiskt i att vilja minska arbetslösheten eller underlätta livspusslet för familjer.
  Socialdemokraterna och moderaterna är i akut brist av politiska program och idéer. Inom (s) har väl detta blockerats lite av valet av partiledare, man prioriterade en lagledare framför en ideolog, men det skulle vara förvånande om det andra stora partiet inte kom med något alls. Det är ingen politisk åtgärd att minska arbetslösheten, bara en politisk superbroiler tror att politikerna direkt kan minska eller öka arbetslösheten. Det är väl snarare en förklaring på vilka åtgärder en moderatregering skulle vilja ta som är intressant. Och att väljarna prioriterar jobb betyder kanske inte att det ska vara den enda frågan. Till skillnad från jobben har ju politikerna en direkt påverkan på försvaret, jordbruket, skolan mm, vore det inte bättre att prioritera att få fram en politik inom dessa områden?

  SvaraRadera
 4. Jag har avsagt mig mindre interna förtroendeuppdrag och kollat att det finns ersättare till det som är viktigt så jag i god ordning kan lämna M efter vårbudgeten om DÖ gör fortsatt politiskt arbete meningslöst. Får se vad jag då hittar för utlopp för mitt engagemang.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah oroa dig inte, de kommer att snurra ihop nån illusion av opposition som får dig att stanna kvar och hjälpa dem tills de behöver svika dig igen.

   Radera
  2. Det finns inga garantier för att stockholmaren AKB, som ser sig som självskriven partiledare, verkligen blir vald vid den extra partistämman, när dom mindre begåvade ombuden anländer från landsbygden. Den landsbygd som ser resultatet inpå knuten av stockholmarnas förda politik....

   Radera
  3. I DDR fanns det till och med ett efterföljarparti till NSDAP företrätt i Volkskammer ända till slutet... Så visst kan det finnas formell pluralism om bara alla partier erkänner SED:s, förlåt SAP:s överhöghet.

   Radera
  4. AKB blir vald. No worries :)

   Radera
 5. Kul att Blogger föreslog inlägget Brottslingar nu sökbara på nätet som relevant..

  SvaraRadera
 6. Första bilden i det här gamla blogginlägget jag hittade nu på morgonen ger ett förslag på hur man kan minska ungdomsarbetslösheten:
  http://robertwensman.wordpress.com/2010/03/02/arbetslinjen-skapar-ett-ineffektivt-samhalle/

  SvaraRadera
 7. Gissningsvis kommer DÖ att dö när den aspirerande diktatorn Löfven försöker trixa in för mycket i budgeten. Sen imploderar alliansen och Sverige återgår till 70 års minoritet(S)styre, med demokratisk kohandel och hoppande majoriteter. Och förmodligen kommer man att börja förhandla även med SD. En sådan resurs kan man inte lämna oanvänd, det vore ju närmast brottsligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så länge dom saker han trixar in budgeten kan knytas direkt eller indirekt, även mkt långsökt, till flyktingfrågan så kommer inte någon att våga säga emot och riskera hamna med samma åsikter som SD.   Radera
  2. Om jag gissar vidare så kommer efter implosionen åtminstone ett av implosionsresterna att lägga fram en rimlig flyktingpolitik, baserad på en ekonomisk analys och en psykologisk dito om hur mycket svennebanan är beredd att betala, och vad som är praktiskt möjligt. Detta parti kommer att ta massor med röster från SD. För självklart inser alla inklusive svennebanan att det någonstans finns en gräns, och det parti som hittar den gränsen kan både vara antirasist och flyktingvänlig så till den milda grad att det förmodligen även kan vinna röster från de imbecilla vänsterextremisterna.

   Radera
  3. @Neo

   Ursäkta om jag avbryter dina dagdrömmar, men ingen av de som (av olika anledningar) avstår från att redan idag föra en realistisk invandringspolitik kommer någonsin att kunna betraktas som "ansvarsfull" på det området.

   Eller att lita på, någonsin igen!

   Radera
  4. Allianspartierna har under lång tid varit under inflytande av demagogen R pch hobbiten B, och det tar tid att avprogrammeras. Det är början till tillfrisknande vi ser nu, KD:s trevande försök. Men snart kommer även andra att vakna ur den hypnotiska transen. Sist kommer förstås den mest infekterade, M. Speciellt som R lämnat en programmerad klon, AKB, i sitt ställe.

   Radera
  5. Jag tror nog Ms avprogrammering far vanta tills AKB avgar och en lantis tar over partiet. Det skulle kunna ske efter valet 2018. Gammelmoderaterna har hallt tyst hittills sa varfor skulle the hoja sin rost nu? Det enda de gor ar att muttra lite pa insandarsidor och facebook.

   Demografin gynnar vansterblocket som kanske kan se fram emot absolut majoritet i mitten av 20-talet. Det hela beror pa hur mycket SD tar i valjarstod

   http://statsvetenskap.blogspot.se/2014/12/the-swedish-political-situation-in.html

   Radera
  6. Rent formellt så har väl AKB bara provanställning fram till 10 Januari, så det borde inte vara så svårt att bli av med henne. Dessutom behöver M en målvakt som de kan kladda av sig den senaste fadäsen på, för att sen gå vidare i tillfrisknandet. Gissar på att det sker en hel del i kulisserna just nu.

   Radera
  7. Manga oliktankande har forsvunnit fran M. Det finns nog kvar en hel del ute i landet, men de har varken natverk eller erfarenhet fran riksplanet. Underskatta inte hur mycket partiet har forandrats under Reinfeldt. De behover ytterligare en valforlust for att fornya sig grundligt.

   Radera
 8. Svar
  1. Anakonda - som den orm hon är.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 9. Kommer Moderaterna att flytta (framåt) sin extrastämma igen nu när extravalet är avblåst eller ligger det tidigarelagda partiledarvalet kvar på det nya datumet?

  Vi korkade lantisar hoppas ju på att det skall hinna segla upp en seriös motkandidat...

  SvaraRadera
 10. Tillägg: Jag vet inte om någon har tänkt på det här än men formellt sett så finns väl möjligheten att Moderaternas partistämma väljer AKB till partiledare - men samtidigt river upp för det egna partiets räkning den överenskommelse hon gjort som gruppledare i riksdagen.

  Partistämmans beslut är väl formellt sett överordnat både partiledaren och gruppledaren i riksdagen?

  Då följer (eventuellt) att man vid vårbudgeten inte känner sig bunden till den överenskommelse de övriga har och att Stefan Löfvén än en gång blir överkörd och förödmjukad om SD väljer att spela med - vilket ju är troligt - för då blir det extraval i höst istället och alla får mer tid på sig att förbereda sig för en normal sensommarvalrörelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon sitter inte ens i partistyrelsen….men ändå tar hon dessa kuppartade beslut. Eller….?
   Fundera på vem sufflören i kulisserna är? Anna lyder order och är en duktig flicka. Det kommer att krävas en väldigt modig individ att våga säga emot hennes kandidatur. Kommer du på någon sådan inom moderaterna? Det vore ända politiskt självmord i det partiet.

   Där finns nog material nog för en politisk thriller. Synd bara att det är vår verklighet och vardag det gäller.

   Radera
  2. Ankdamm...
   Nu tycker jag att du är väldigt patriarkal, och kanskae tillochmed rent kvinnofientlig.

   Radera
 11. Tillägg 2: Lite foliehattsvarning på följande, men eventuellt är det ovanstående som har varit planen från Moderaterna hela tiden. Nu har AKB tagit PERSONLIGA pluspoäng långt in bland de rödgrönas kärnväljare. Sedan blir hon "överkörd " av partistämman och "tvingad" att föra en traditionell blå politik i alla fall. Sedan blir det extraval i höst och då kan hon gå in i den som "den där hyvens kvinnan som egentligen ville göra upp med Stefan Löfvén men inte fick". Och sedan blir hon statsminister redan i oktober i år!

  Fan, jag borde bli politisk thrillerförfattare själv tror jag... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu hängde jag inte med där. Kan du ta det igen?

   Radera
  2. Två saker du behöver hålla i huvudet för att "hänga med". ;-)

   A) Vad AKB tycker (eller verka tycka) som person/gruppledare i riksdagen JUST NU är en sak - som hon dessutom tagit massor av personliga credpoäng hos motståndarsidans väljare på - och det är ju motståndarsidans väljare man främst vill åt - moderaternas kärnväljare röstar redan på Alliansen i vilket fall som helst.

   B) Vad partistämman sedan bestämmer att hon skall tycka som partiledare efter att hon blivit vald kan vara en helt annan sak. Vi har inte personval i Sverige (det bara verkar så ibland) och partiledaren är formellt sett bara ett språkrör för den politik som bestämmes på partistämmorna.

   Man kan jämföra hennes situation med Stefan Löfvén. Riksdagen valde honom till statsminister. Sedan tvingade samma riksdag på honom en budget som han inte vill ha.

   AKB kan bli vald av partistämman till partiledare. Sedan kan partistämman tvinga på henne att en upprivning av DÖ, helt enkelt besluta att partiet som parti inte står bakom den överenskommelse hon slöt som gruppledare/vikarierande partiledare.

   Sedan går det eventuellt med vårbudgetomröstningen på samma sätt som det nyss gick med den stora budgetomröstningen. Eftersom det inte längre finns någon DÖ där Moderaterna är med på tåget så måste de övriga allianspartierna välja om de vill hålla kvar vid Alliansen eller stödja sossarna och Mp. Om de väljer att hålla ihop Alliansen och rösta på ett eget vårbudgetförslag så hänger det åter på SD. Röstar de likadant igen så faller svampregeringens vårbudget. Två nederlag är ett för mycket. Stefan Löfvén utlyser extraval på riktigt. Det hålls i September 2015 under liknande former som ett normalt val, inklusive upptakt via det politiska sommarkollot i Almedalen. Alla vinner på att få mer tid på sig att ladda för extraval, utom möjligen just sossarna och miljöpartiet.

   Radera
  3. Varsågod för straffsparken :-)

   Radera