Cornucopia?

Aktuellt

Sämsta inköpschefssiffrorna i eurozonen sedan 2012

En lång rad industriindikatorer föll hårt när de rapporterades in idag. Bland annat visar inköpschefsindex (PMI) för tillverkningsindustri...

2014-12-16 17:15

Valueguard: Nya rekordpriser, även i Malmö

Enligt Valueguards kvalitetsjusterade bostadsprisindex har nya rekord slagits i princip över hela brädet. Även priserna i Malmö är nu tillbaka på toppnivåer, än så länge för villor.


Det finns inga tecken på en avmattning i bostadsbubblan, utom möjligen en kräftgång på några månader för villapriser i Göteborg.

Som väntat innebär de kommande amorteringskraven snarare att folk hetsar vidare för att hinna teckna sina lån innan amorteringskrav införs på nya lån. Att man därmed låser sig till en viss bank väljer man att ignorera.

Charts för storstäderna följer nedan, då få letar bostäder i hela landet samtidigt.

Stockholm
KTH Valueguard lägenhetsprisindex Stockholm
KTH Valueguard villaprisindex Stockholm
Göteborg

KTH Valueguard lägenhetsprisindex Göteborg 

KTH Valueguard villaprisindex Göteborg
Malmö

Villapriserna i Malmö når en ny topp, även om lägenhetspriserna fortfarande inte återhämtat sig helt från toppen 2007. Däremot har man passerat toppen 2009 - 2011, och det finns nog inget som säger emot att man om några månader slår nya prisrekord även för lägenheter.
KTH Valueguard lägenhetsprisindex Malmö

KTH Valueguard villaprisindex för Malmö
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. Av nyfikenhet Lars, när tror du priserna kommer gå ned ordentligt? Har hört allt tjat om någon krasch alltför länge nu, men jag börjar tröttna, men samtidigt är det matematiskt omöjligt att det kan fortsätta i samma takt. Och här sitter man och väntar på att priserna ska ska börja gå ned ordentligt, så man kan köpa på sig några riktiga fynd, men icke!

  SvaraRadera
 2. Kan en stor del av orsaken vara det du påstår inte finns, och resten kallas "White flight"?

  T.o.m så skriver SVT ut den faktiska anledningen, ni vet den annars "onämnbara" stora elefanten som befinner sig mitt i rummet varenda gång man diskuterar landets tillstånd.

  Och för guds skull, prata inte om volymer!

  SvaraRadera
 3. Det är lätt att inbilla sig att priserna går upp när pengarna sjunker i värde...

  SvaraRadera
 4. Alt beror på politiken. Bobublan är ju enorm men det spelar ingen roll då det är räntestyrt och ingen, ingen regering kommer att ge sig på bidragstagarmassan som är "vanligt folk".
  Sjuka, gamla svaga, socislfall, arbetslösa, jomenvisst kanske en smula här o var men ingen politiker vill ju säga"här har ni 1000 miljarder" till dessa grupper. Man vill rädda sina maxtaxe-jobbskatteavdragsnissar som lånat.

  SvaraRadera