Cornucopia?

2014-12-27 15:24

Vad tycker du om (s)expartiernas decemberöverenskommelse?

Det är förstås dags att ställa frågan till Er, kära läsare, om vad ni tycker om det nya (S)expartisveriges (s)expartiers decemberöverenskommelse, där alliansens 39.4% ska lägga ner sina röster i alla frågor för att stödja regeringens 37.7%.


I sann demokratisk (s)expartianda finns det sex helt olika alternativ att välja mellan nedan.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

28 kommentarer:

 1. Jag ogillar uppgörelsen suck

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppenbarligen är detta fel svar - därmed klassas du som rasist...

   Radera
 2. Bra trollat med svarsalternativen Cornu. Hatten av! :)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker julsveksuppgörelsen är fegt, Mycket fegt

  SvaraRadera
 4. "Jag är glad för oppositionen" - Genom att ha fler partiledare än regeringen lyckades de med knapp marginal klämma in ordet "ansvar" flest gånger under livesändningen idag, vilket verkade vara det hela pressträffen gick ut på, vad jag kunde avgöra. Grattis!

  SvaraRadera
 5. Så ser alternativen ut fram till 2018. Katastrofalt. Och vad blir resultatet för många? Kanske som jag gjorde nu, låta bli att rösta. Utveckling eller avveckling av demokratin? Det är frågan.

  SvaraRadera
 6. Ja, varför ska man rösta...

  suck

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågande. Var det något parti som fick egen majoritet och som kan vara nöjt? Demokrati innebär väl rimligen att man gör det bästa möjliga av de röster som avlämnats och själv tycker jag att en man/kvinna - en röst verkar väldigt demokratiskt. Övertyga dina kompisar nästa gång så att ni blir fler.

   Radera
  2. Instämmer med Lander. Antingen kan man sätta käppar i hjulen så att inget blir gjort tills man får egen majoritet, vilket kanske blir aldrig, eller så förhandlar man så att det går åt rätt håll, eller åtminstone inte fel håll. Naturligtvis kan ansvar även vara att sätta käppar i hjulen i det fall förhandlingarna totalt misslyckas. Jag utgår dock från att de har så pass innanför pannbenet att de klarar av att förhandla. Och det inbegriper förstås för de rödgröna att förankra budgeten hos oppositionen redan innan röstningen.

   Radera
 7. "alla frågor"? - Detta rör bara statsminister och budget.

  SvaraRadera
 8. Idag begravde 7st svartklädda dödgrävare officiellt demokratin i Sverige. Svart är en passande färg, det är Sveriges framtid.

  SvaraRadera
 9. Jag förstår inte hur alliansen resonerade. Stefan Lövfen fick ju en total walk over och alliansen framstår som de stora förlorarna inte minst bland de egna väljarna. Här hade man möjligheten att kunna föra den politik man gick till val på om än med passivt stöd från SD, men man väljer att "passa". Hur skall man förklara det för väljarna och de som kämpar för partiet i de egna leden.
  Vad händer nu med förbifart Stockholm, bromma flygplats, privata skolalternativ, skattetryck etc?
  Det känns som en strategisk härdsmälta från Alliansens sida som nu riskerar att dö sotdöden, då man inte står upp för det man säger sig tro på.

  .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst liknar det mest ett borgerligt självmord. Ren harakiri. Massinvandring uber alles? Tror de verkligen att det är det deras väljare vill ha?

   Radera
  2. Jag hör ideligen "brist på respekt för demokratin" och jag misstänker från samma människor som tycker att EUs demokrati inte fungerar.
   Själv är jag övertygad om att detta just är demokrati, ansvar för att samhället och politiken rullar på utan snabba, revolutionerande och starkt skiftande majoriteter. Saknar verkligen 1.a kammaren med sin förmåga att stoppa alltför snabba förändringar. EU (och USA) har rejäla fördröjningsmekanismer vilka gör demokratin "säkrare". Var glada att vi har en mogen demokrati!

   Radera
  3. Alternativet extraval bedömdes förmodligen korrekt som ett mycket dåligt alternativ för ett valtrött folk som har fått nog av clownerier. Nu får de fan se till att göra skäl för förtroendet, sin lön, och göra det bösta av situationen, sluta att leka sandlåda, och inta en proffesionell attityd. Amerkanska fjanteripolitik duger inte i Sverige!

   Radera
  4. Korrektion: Det heter förstås Sverige AB, inget annat. Så nu är det dags för Löv-fen att vifta med sitt fe-spö och visa lite magi!

   Radera
  5. VD Löv-fen, styrelse Alliansen, och suppleanter MP.

   Radera
 10. Jag är för ansvar och stabilitet så jag tycker du ska dra tillbaka enkäten. Det ställer bara till det om folk får hålla på och rösta.

  SvaraRadera
 11. Jag vill kalla detta för "Antiluciabeslutet"...
  Fritt fram för Lövet att styra i 8 år...
  Folket fick ju de ledare som de förtjänade. Inte de 13 procenten dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som att det finns en del smartness kvar inom socialdemokratin. Eller så har de tur som en tokig. Svensk politik har blivit en fars med politiker som skämmer ut oss inför hela världen. Gud så gott danskarna skall ha åt oss. ROFL, eller vad det är man säger. Ja, kära danskar, garva åt oss! Vi förtjänar att vara hela världens driftkucku, med sådana politiker. Vi får försöka försörja oss som narrar i fortsättningen.

   Radera
 12. Största sveket någonsin mot det svenska folket. Höger regeringen kommer ju att vara död fram tills 2030 innan detta lagt sig. Med andra ord främlingsfientlighet / kommunism i regeringen.

  Hoppas på ett nytt liberalt parti som ger fingret åt alliansen och bara kör för majoritet 2018!

  Mvh,
  Eighthwonderinvesting.blogspot.com

  SvaraRadera
 13. Skönt att det blir 3.5 års vansinnig invandringspolitik ihop med att alla partier bara visat sig vara en kuliss för ett enda parti. Förfallen välfärd är ju precis vad de 87% förtjänar att få nosen nedtryckt i.

  Nästa val lär det bli lättare än någonsin för många att rösta rätt

  SvaraRadera
 14. Det röda blocket S+V+MP flest mandat i riksdagen så det blocket är störst. Aliansen är större än S+MP regeringen så Aliansen bör vara dom som ska styra landet kommande mandat period om man ska gå efter antalet mandat.

  SvaraRadera
 15. Det finns för många alternativ. Det räcker ett kryssa i ett:

  -Jag är glad för vår älskade ledare.
  Stefan Löfven är inte bara arbetarrörelsens självskrivne ledare. Han är även älskad Statsminister i Sverige, respekterad statsman i EU och övriga världen och den vanliga människans bäste vän.
  Uppväxt under enkla förhållanden på arbetarrörelsens heliga plats, Ådalen, kämpade han som ung för rättvisa, allmän rösträtt, demokrati, solidaritet, allmän tandvård, skola, vård och omsorg i Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund, SS-U.
  Medlemmarna på Metall i Ö-vik visade honom sin kärlek och respekt genom att välja honom till sin representant, ledare och ordförande. Till Ö-viksbornas stora sorg kallades han efter några år till viktigare uppgifter inom arbetarrörelsen. Inom Metall genomdrev Stefan en visionär och klok nydaning av rörelsen. Där fick han politisk erfarenhet och formade sitt inspirerande ledarskap skaffade sig den berömda förhandlingsskickligheten med vilket han idag leder Sverige.
  När arbetarrörelsen vacklade efter statskuppsliknande valförluster och svaga ledare som inte var sanna arbetarrörelsens ideologi så axlade Stefan Löfven, utan minsta tvekan, den ärofulla rollen som den oomstridde ende tänkbara kandidaten att leda Sveriges Socialdemokratiska parti. Som arbetarrörelsens ledare har Stefan Löfven gjort sig känd för sin lyhördhet, öppenhet, tolerans och prestigelösa, men ändå fasta ledarstil. I och med detta blev Stefan Löfven också svenska folkets älskade ledare, dess Statsminister.
  I rollen som Statsminister är Stefan Löfven den lagledare som lyhört tillvaratar sina medarbetares och statsråds initiativ, idéer och åsikter. Ur detta vaskar han sedan fram det som är bra, klokt, rätt och riktigt. Som Statsminister har Stefan Löfven hårt slagit tillbaka mot de reaktionära och mörka fascistiska krafter som vill vrida klockan tillbaka.
  Alla - väljare, massmedia, kulturpersonligheter, vetenskapsmän och filosofer i Sverige prisar honom nu.
  Denne gigantiske tänkare på Solidaritetens område leder idag ett land som är unikt i att hålla tillbaka de egoistiska krafter som annars skulle komma att sko sig på företagande, investeringar och krämande.

  SvaraRadera
 16. @ankdboende
  Japp!
  Verkar som någon hos Gösta Eriksson ( Vasa ) har kokat ihop.
  Fungerade ju för 500 år sedan.
  Inte har väl svensken blivit mer aktiv i cerebrumbrum sedan dess?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara limbiska systemet verkar användas när våra politiker samt de flesta väljare fattar beslut.
   Har du sett spår av bredare cerebrum-aktivietet hos våra riksdagspolitiker sedan valet? Närdå? Det har jag nog missat.

   Radera
 17. Ha ha -schyssta alternativ i pollen. Men det är ju precis så det känns -spelar ingen roll vad man röstar eftersom politikerna kör sitt eget race i alla fall. Kanske skulle jag hungerstrejka utanför riksdagen eller åtminstone starta Facebookuppror på grund av sveket mot väljarna. (Har dock ej tid för hungerstrejk och använder inte Facebook så kan bli lite motigt). Tycker mao, som alliansväljare, att alliansen har svikit oförlåtligt.

  SvaraRadera