Cornucopia?

2014-12-14 15:56

Svenskt civilkurage: "Jag är väl inte Bruce Lee"

"Det enda ondskan behöver för att segra är att de goda ingenting gör" - Edmund Burke
En SVT-profil, bosatt på den hippaste delen av Södermalm, ingrep inte vid ett pågående hatbrott och hets mot folkgrupp i en fullsatt tunnelbanevagn. Det gjorde å andra sidan ingen av de andra heller, och det är bara att konstatera att SVT-profilen helt integrerats i det svenska samhället och alltså uppför sig som en feg svensk. På Twitter försvarar han sig med att han inte är Bruce Lee när han angrips av den moderate riksdagsmannen Hanif Bail (som själv fått på käften när han lagt sig i övergrepp på tunnelbanan).
Det finns ingen anledning att kritisera SVT-profilen, det är mycket enkelt att ingripa från tryggheten bakom tangentbordet hemma i soffan, och det går inte att säga vilken riskavvägning SVT-profilen gjorde - kanske bedömde han risken att bli dödad och eventuellt lämnande barn och familj utan försörjning som för stor. Fast han ringde tydligen inte ens polisen. Vilket inte 90 personer på tunnelbanevagnen heller verkat göra. Som svensk kan jag inte kritisera det hela, då beteendet att inte ingripa är äkta svenskt.

Däremot finns det en hel del möjliga slutsatser här.

Enligt Aftonbladet trakasserades en ensam kvinna med invandrarbakgrund av tre stora starka orädda svenska män trygga i sin gruppdynamik. Med ett mod som inte står IS mördare långt efter gick de alltså på en kvinna. Männen skanderade bland annat "SD! SD! SD!", skrek slagord från Hitlertyskland och uppmanade kvinnan att lämna Sverige i olika grova ordalag.

Ingen sade ifrån. Ingen ingrep. Ingen svensk är förstås överraskad. Svenskar tittar ner i marken i sådana här lägen. Sverige är fortfarande Sverige.

SVT-profilen agerar dessutom helt i enlighet med sannolik ideologi - de flesta på SVT sägs rösta på Miljöpartiet eller längre vänsterut, och (mp), (v) och (fi) vill både avveckla väpnat försvar och dra ner på polisen1. - kort sagt att man inte ska ingripa när övergrepp sker. Profilen bor dessutom på Södermalm, där just (mp), (v) och (fi) har sitt starkaste fäste, vilket ytterligare ökar sannolikheten för korrekt ideologiskt passivt agerande.

Däremot visar sig de flesta på tunnelbanevagnen vara hycklare.

Av 90 personer har vi tre SD-väljare (hade de röstat på SVP hade de rimligtvis skanderat "SVP! SVP! SVP!" och inte "SD! SD! SD!") som angriper en försvarslös invandrarkvinna. 13% av svenskarna, dvs  tolv av de ombordvarande röstade på (sd). Sannolikt kommer (sd) få runt 20% av rösterna i det extra valet i mars, dvs 18 personer sympatiserar med (sd), varav tre var angriparna. Man kan förmoda att dessa inte skulle ingripit, utan var nöjda med situationen.

Kvar finns, förutom kvinnan, alltså 71 personer, som alla röstat för en fri invandringspolitik där alla som har råd att betala 100 000-tals kronor till flyktingsmugglares vinster ska beredas skydd mot förtryck, krig och förföljelse i Sverige.

Men ingen av dessa 71 är beredda att faktiskt skydda en förtryckt och förföljd person i handling. I själva verket stöder de alltså (sd):s politik, där förtryckta och förföljda inte ska skyddas i Sverige. Det inkluderar de 20%, eller ca 18 (17 borträknat kvinnan själv) personer på tunnelbanan som själva har invandrarbakgrund.

Det finns också en del andra slutsatser man kan dra.

(Sd) har ett så stort stöd att deras väljare känner att de fritt kan trakassera människor i det offentliga rummet och skandera partiets namn som slagord.

(Sd) har ett så stort stöd att övriga är rädda för att ens ringa polisen, eller sätta sig bredvid kvinnan som moraliskt stöd eller liknande. 

Frågan är om vi nått en brytpunkt där rasister känner att de har så stort stöd att de faktiskt fritt får utöva sin ideologi på våra gator, utan att någon säger ifrån på riktigt?

Det är lätt att i grupper om tusentals likasinnade skandera "inga rasister på våra gator".

Men det är bara läpparnas bekännelse. Att gå från ord till handling tänker man inte göra.

Vem tror att (Sd) kommer göra något uttalande att de tar avstånd från bruket av deras partinamn i angrepp mot försvarslösa kvinnor? Sedan visar (sd):s väljare sina verkliga åsikter väl här, och pratet om lag och ordning är just snack. Själva är man uppenbarligen kriminella svin. Hade (sd):s fler poliser funnits på plats hade tre (sd)-väljare fått smaka på sin egen medicin.

Tillägg: Nytt svenskt politiskt Twitter-meme är "är inte Bruce Lee" - kan användas i alla sammanhang när något misslyckas eller inte genomförs.

1. I den nedröstade (s)va(mp)budgeten skulle polisens budget dras ner med några hundra miljoner och i praktiken lika många tjänster, dvs något hundratal.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

121 kommentarer:

 1. Det är naturligtvis en "naturlig" utveckling i en samhällskultur där avvikande åsikter inte får kommatill tals...
  Att när pendeln slår så blir effekten den motsatta.
  Baksidan av myntet.

  SvaraRadera
 2. Låter som ett påhittat fall a la Forserum eller slöjdragningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du röstar på (sd), så det är klart att du menar att detta är påhittat.

   Next, please.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  3. Rasistisk sk "folkhemsfundamentalistisk retorik" raderad.

   Radera
  4. Din blogg, dina regler. Ljug på bäst du vill.

   Radera
  5. Exakt var har jag ljugit? Du använde ett rasistiskt uttryck. Punkt.

   Radera
 3. Om jag har fattat situationen i Sverige rätt har praktiskt taget alla människor portabel mobil med foto och film möjlighet.
  Troligen fanns det även bland passagerarna en del människor.
  Är det inte lite lustigt att inte någon av alla dessa passagerare använde sig av möjligheten att dokumentera denna bedrövliga händelse?
  Inte fejkar väl en så vederhäftig publikation något?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För i Sverige ingriper man? Jösses.

   Radera
  2. Jag har gjort det!
   Inte handgripligen men det räckte då med en blick en förflyttning och intagande av skyddsställning.

   Radera
  3. Du tycks insinuera att SD-väljare är rasister, varför så? En kärna kan nog vara det, men gäller det för de 80% som röstat SD och hållit för näsan? (d.v.s. de som röstat på det enda parti som vill att Sveriges, i likhet med resten av Europa och Ingvar Carlsson 1989, flyktingmottagande enbart skall gälla flyktingar med FN-status?)

   Radera
  4. Dessa tre (sd)-väljare var uppenbarligen rasister.

   Radera
  5. Håller du inte på med "guilt by association" med frasen: "Man kan förmoda att dessa inte skulle ingripit, utan var nöjda med situationen."?

   Radera
  6. Bevisligen ingrep de inte heller, och var alltså nöjda med situationen.

   Radera
  7. Ja fast ditt uttalande är ju apriori, det själva utfallet är ju ganska ointressant eftersom INGEN ingrep..

   Radera
  8. Du har troligtvis fel Lars.
   Min gissning är att ingen (inte ens de tre beviserligen) var nöjd med situationen.

   Ordet du letar efter är "rädd". Feghet är inte brottsligt och heller inte rasistiskt.

   Kan väll tänkas att någon på vagnen var psykopat alternativt sociopat vilket kanske skulle kunna innebära att en eller så var nöjd...

   De må vara medskylldiga enligt ena eller andra filosofiska modellen, men i sådana fall på grund av feghet, inte nöjdhet eller rasism.

   Radera
  9. I dagens Sverige är man tydligen skyldig utan bevis? Att endast 1 (av 90) personer vittnar att händelsen har hänt, och dessutom råkar jobba på "opartiska" SVT, samt att ingen anmälan har gjorts borde rimligtvis få även den mest inbitna SD hataren att ställa frågor?

   Radera
 4. Jag gissar att AB uppmärksammar alla rapporter om verbala angrepp med samma indignation i framtiden.
  Det kan bli en intressant valduell på SLs olika transportmedel.
  Det intressantaste som händer mig på röda linjen är alla dessa lappläggare som placerar ut sina historiker på sätet. Alltid någonting som förhindrar dem att deltaga i normalt arbete och som gör deras fall behjärtansvärt. Väldigt flitiga att samla in lapparna är de dock!
  Men resan avslutas alltid innan tåget far vidare över Södermalm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trodde inte att ni på Djursholm blandade er med populasen och åkte tunnelbana. Eller hade din privatchaufför ledigt för dagen?

   Radera
  2. Fint folk har privatchaufför i alla världsmetropoler. Verkar som djursholmare bara är posörer i en byhåla i Europas bakvatten.

   Radera
  3. Italiensk militär har privatchafför eftersom de inte får bära paraply-läste jag i dagens tidning!

   Du har dina förutfattade meningar som du gärna får behålla-helst för dig själv!

   Radera
  4. Inga förutfattade meningar. Fint folk har privatchaufför i världsmetropoler, det är en faktiskt konkret erfarenhet.

   Radera
  5. Ja, i Sverige ingriper tydligen folk genom att fotografera allt och alla.
   Även du, Lars, om jag har fattat rätt efter dina sluss besök.
   Privatchaffis?
   Ja, jag har min hustru till hands.
   Har sent omsider funnit att hon klarar bilkörning bättre under den mörka delen av dygnet.

   Radera
  6. Ok fint folk åker med chaufför.
   Då återstår bara din förutfattade mening om Djursholms befolkning ;-)
   De enda, nära nog, som har privatchaufför här är kidsen-men då är det oftast föräldrarna som curlar!
   Tom XX kör själv in till stan-fast efter sin säkerhetsansvarige!

   Radera
  7. Förutfattade meningar om människor i annan socioekonomisk grupp eller på en värdeladdad adress är också typiskt svenskt.
   Jantelagens sjätte punkt: Du skall inte tro att du är förmer än vi.

   Dom största nyttjarna av privatchaufför är väl våra "folkvalda"? Det blir riktig socialism först när någon annan betalar.

   Radera
 5. Jag röstar på SD och hade ingripit mot svinen utan att blinka.

  SvaraRadera
 6. Trodde i min enfald att någon intressant skulle följa när Cornu tog upp två främlingars käbbel men icke. Istället "guilt by association"
  Nivån på denna artikel var verkligen låg men inget misstag utan på samma nivå som flesta av hans artiklar om SD.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är välkommen att sluta läsa bloggen om du inte är nöjd.

   Radera
  2. RB: Röstar du på SD är det ditt ansvar. Skrev lite om den oroande utvecklingen Sverige kan drabbas av på min blogg precis innan jag läste detta: http://iblandekonomi.wordpress.com/2014/12/14/sd-sverige-destruerarna/

   Och jag har också varit med om ett tillfälle på kollektivtrafik då jag inte värderade att det var värt risken att ingripa. Trakasserierna var av mildare slag och det var en uppenbar risk att jag skulle åka på ordentligt med däng om jag ingrep. Däremot gjorde jag en ljudupptagning och gjorde mig beredd att ingripa om situationen skulle eskalera.

   Radera
  3. Som jag skrev "trodde i min enfald"......
   Det är svårt att överge Cornu när han skrivit så många bra artiklar och har ett för mig trovärdigt sätt att se på verkligheten när det gäller ekonomi och lantbruk. När det gäller politik är det frustrerande att läsa Cornus artiklar. Känns som om han är ilsken, snarstucken, ja nästan labil så fort främlingsinvandring och Ryssland kommer på tal.

   Radera
 7. Du skojar med oss Cornu?

  Vilken svenne skulle få för sig att göra så mot någon, inte ens den värsta SD anhängaren beter sig så.
  Att 3 stycken sådana omöjliga figurer skulle attackera en kvinna på tunnelbanan på det sättet är helt osannolikt och känns istället som en fabricerad lögn av den där Dusan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kallle7, det finns fler otäcka exempel där tragedier utnyttjas av media. I Bjuv låg en mörkhyad och dog i ett parkbuskage, i Kungälv dränktes John Hron, båda lanserades som nazistmord när det verkar vara "vanliga" knäppisar som begick dem.
   I Trollhättan hoppades en stackare ihjäl av skinnhuviden, det vet vi alla. Fruktansvärt, men samma kväll knivskars eller mördades tre svenskar i Trollhättan av invandrare. Det vet bara de som har inofficiella informationskanaler.

   Vill inte media att sanningen skall fram gör den inte det. Den som har kontroll över informationsflödet har ett enormt övertag.

   Radera
 8. Det kan ha varit 3 kommentatorer som hade ett skov men ingen mobiltäckning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter inte osannolikt.

   Radera
  2. asgarv. Bästa kommentaren idag :)

   Radera
 9. Cornu - det kanske var miljöpartister som ville svartmåla SD och med ditt inlägg så blev du bara en nyttig idiot till miljöpartiklarna - vem vet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du tycker alltså att den konspirationsteorin är sannolikare än ett parti som är fientligt mot invandring har väljare som är rasister?

   OK, då vet vi.

   Radera
  2. Vilket parti röstar de flesta rasister på? Det är inte så kontroversiellt att föreslå SD. Det är dock något helt annat att påstå att en majoritet av SD-väljarna är rasister, eller att de som inte röstar SD men föredrar SD:s migrationspolitik är rasister..

   Radera
 10. Hade SD fått regera så hade den stackars kvinnan aldrig blivit utsatt för detta hemska övergrepp utan i lugn och ro kunnat sköta om sin familj....i sitt hemland

  SvaraRadera
 11. Om Reinfeldt och Fridolin får leda oss i allsång på temat "We shall overcome" så fixar det sig säkert.

  SvaraRadera
 12. Den här historien verkar helt orimlig, så länge inte några bevis kommer fram, bilder eller video, så är den med största sannolikhet påhittad.

  Att ingen ingrep är inte konstigt, det är som sagt enklare att vara tuff bakom tangentbordet än ute i verkligheten. Om man ingriper kan man råka riktigt illa ut, speciellt om någon drar fram en kniv eller annat vapen.

  Men att ingen av dessa 90 vittnen skulle ringt polisen, filmat eller tagit kort med mobilen om något sådant här verkligen hade inträffat är självklart helt uteslutet. Vi får se om några sådana bevis dyker upp inom de närmsta dagarna, annars vet vi helt säkert att det bara var en fejkhistoria.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du inte hört? Allt som sägs om SD är alltid sant.

   Radera
 13. Att tre stycken SDare skulle skandera "Heil hitler" samtidigt som de angriper någon är väl ungefär lika sannolikt som att tre stycken moderater skulle skandera "ner med kapitalet" medans de gör det samma.
  Med stor sannolikhet så är det en påhittad historia. De människor som använder uttryck som heil hitler betraktar SD som ett sionistparti och skulle aldrig skandera "heja SD". Som låter väldigt krystat vid en våldssituatioan redan det.

  SvaraRadera
 14. Svenskar är dock oerhört "bra" på att ingripa då polisen fullföljer sin uppgift. Hade polisen gripit männen och dragit dem av tunnelbanan så håller jag det inte för otroligt att folk som ej kände till situationen hade plockat fram mobilerna, skrikit "jag filmar" och ställt sig i vägen, frågandes "vafan gör ni?!". En stor anledning till detta är såklart att det är lätt att stå upp emot någon som man är hyfsat övertygad om inte kommer spöa upp en för det. (Lite positivt kan man kanske se det som ett gott betyg för polisen....)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev rätt komiskt när riksdagsledamoten Hanif Bali skulle försöka prata med en polis i tunnelbanan, och det direkt kom fram någon som ifrågasatte varför polisen pratade med en mörkhyad person: Inlägget på Facebook

   Radera
 15. Detta låter som ett avskyvärt hatbrott som måste utredas av polis med hjälp av de övervakningskameror som finns i tunnelbanan och i varje vagn. I artikeln nämns inget om en polisutredning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finnes dylika?
   Ja, men då är det ju snart uppklarat!
   Leve rättsstaten Sverige!
   " Fall julesnö och susa djupa mo" , som en kollega till Lars W skrev en gång.
   Julestämning, hör ni...

   Radera
 16. Solklart exempel på "the bystander effect", ett inom socialpsykologin välstuderat fenomen som är oerhört enkelt att påvisa experimentellt. Ju fler personer som är närvarande när någon hamnar i nöd på något sätt, desto mindre chans att någon kliver fram och hjälper vederbörande.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Bystander_effect

  SvaraRadera
 17. Jag har faktiskt varit med om ett antal gånger när det är tvärt om, folk ingriper omedelbart, exempel från söder: motorcykelkille angriper en indisk man. (Jag står på fjärde våningen men hinner inte vända mig om och börja gå innan två separata bilar har stannat och en tjej rusar ut från den ena och skriker åt mannen att sluta, inom 10 sekunder har fem andra slumpvisa förbipasserande ingripit. Har sett det två-tre gånger till under mina besök i Stockholm.

  SvaraRadera
 18. Hahaha :-) Det där låter ju jävligt trovärdigt :-) Isåfall ett undantag i mändgen av trakasserier mot svenskar från motsatt håll.
  Lägg ned propagandan mot SD, det är ingen ide.

  SvaraRadera
 19. Det är ju relativt uppenbart att det är tre kötthuvuden av typen jag såg rätt frekvent under min uppväxt på 90-talet. Dessa tre kötthuvuden har sannolikt supit på lite lagom, och känner sig alldeles lagom manliga. Vad är då roligt att göra? Tja, är man ett kötthuvud så kan det ju vara kul att terrorisera lämplig oskyldig tunnelbane-resenär. Jag tvivlar dock på om dessa grabbar hittar till vallokalen. Men det är knappast någon förvåning att en pragmatiskt rasist röstar SD? Därmed inte sagt att SD består uteslutande av pragmatiska rasister.

  Jag får dock bifoga till stöd för tesen att inte lägga sig i saker om man inte har tillräckligt med folk för att täcka ryggen. Är man tre grabbar går det nog bra att stövla fram och säga åt packet att tagga ned, men om man är en ensam pensionär, kvinna, barn eller bara allmänt klen så är det nog rekommenderat att ringa polisen och enbart ingripa om det ser ut som att våldutövning är på g.

  Sedan kan jag för all del slå ett slag för att folk skall få bära vapen också. Skulle vara hysteriskt roligt att se vad dessa gossar skulle säga om gamla Agda, 86, drar ut en sexskjutare ur handväskan och ber dem allra vänligast att kliva av på nästa hållplats, då hon ser lite dåligt och olyckor ju händer så¨lätt....

  Ett beväpnat samhälle är allt som oftast ett civiliserat samhälle, men här misstänker jag att idiotförklaringarna lär hagla omgående.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nädå. Men Agda skulle troligen få 3 pickadoller riktade mot sig i samma sekund.

   Radera
 20. Cornu, nu är jag ganska säker på att du är en provokatör och därför kommer jag inte att kalla dig idiot. Du skriver antagligen som du gör för att provocera men vet egentligen mer om hur det förhåller sig. Men jag sväljer betet så pass mycket att jag i alla fall kommenterar.

  Jag röstar på SD. Jag tycker att det var tre idioter som betedde sig som svin. Jag tolererar inte att tre män ger sig på en ensam kvinna. Jag skulle ha varit väldigt missnöjd med situationen och skulle ha ingripit. Ditt antagande är alltså fullständigt felaktigt.

  "Vem tror att (Sd) kommer göra något uttalande att de tar avstånd från bruket av deras partinamn i angrepp mot försvarslösa kvinnor?"

  Jag tror att de tar avstånd ifrån det. Om de gör ett uttalande kan jag inte avgöra. Men jag tror inte de gillar beteendet.

  "Sedan visar (sd):s väljare sina verkliga åsikter väl här, och pratet om lag och ordning är just snack. Själva är man uppenbarligen kriminella svin."

  Här kan jag inte låta bli, det kliar i fingrarna: Sedan visar Cornu sin egentliga intelligensnivå här. Alla inlägg där han verkar riktigt vettig är skrivna av någon annan. Själv är han uppenbarligen en idiot. ;-)
  (sorry, kunde som sagt inte låta bli trots att jag lovade)

  SvaraRadera
 21. Flashback gräver för fultt. Så snart har vi facit. Efter 149 inägg i tråden verkar det vara en fejkad story. Sorry Lars.

  SvaraRadera
 22. Jag vågar satsa min vänstra testikel på att historien är uppdiktad.
  Förmodligen har SVT-profilen kollat för mycket på Daniel Fridells filmer.

  SvaraRadera
 23. Ledsen Cornu men du är en bondläpp. Endast en bondläpp kan tycka att en liknande händelse i t-banan är sannolik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bara hålla med, händelsen är högst osannolik. Även om det osannolika inträffar så får vi nog utgå från att detta snarare är en del i nystartad kampanj mot SD som ska föras inför valet. Tills motsatsen bevisats.

   Sen är det ju ganska lustigt att vilken person som helst nuförtiden kan få en rubrik i Aftonbladet och övrig media om man bara skanderar något om SD i negativ bemärkelse. Eller varför inte spraya ett hakkors på någon religiös byggnad, det brukar också generera braskande rubriker.

   Dock trist att Cornu ser sig nödgad att sprida trams-"nyheter" som denna vidare.

   Radera
  2. Ännu tristare att han drar så ologiska slutsatser - "Sedan visar (sd):s väljare sina verkliga åsikter väl här, och pratet om lag och ordning är just snack. Själva är man uppenbarligen kriminella svin".

   Oavsett om det hänt eller inte så är knappast tre personer som beter sig illa och säger sig ha viss partitillhörighet ett bevis på att partiets väljare är sådana. Sen håller jag iofs med om att det sannolikt är fabricerat.

   Radera
 24. Hej

  Om det är fejkat eller ej spelar ingen roll, det räcker att man anser att det skulle kunna vara möjligt.
  Och att det skulle kunna vara möjligt visar en live-inspelning i SR där tonåriga flickor spottar på en tiggande romsk kvinna och kallar henne för hora.
  Och detta inte bara en dag, utan flera dagar i följd.

  Och inte heller där reagerar "Svenne"!

  Civilkurage vet man knappast hur det stavas ens i det här landet, än mindre att visa det.
  Ledsen, men någon vidare stake i folket finns inte längre i det hänseende, det har man lyckats "odla bort".

  ---

  Vad säger Wiki?

  "Att ha civilkurage innebär att ha mod att stå för sin mening även när det innebär en personlig risk, förmågan att stå upp för sina värderingar, trots vetskap om öppet eller latent motstånd från omgivningen."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, bland alla nassar fanns visst ett par syskon med mod
   Hört talas om Sophie Scholl?

   Radera
 25. Lars Wilderäng köpte ABs bluffartikel hook, line and sinker. Det må ju vara hänt om man inte sett de tidigare bluffartiklarna som sett ungefär likadana ut. Och inte vet vilka markörer man ska titta efter i texten.

  Men det blir rätt sunkigt när du kallar de som påpekar missen för SD:are, Lars. Uppsträckning!

  SvaraRadera
 26. Jag skulle rekommendera de som inte vet vart de ska ställa sig i denna fråga att åka nattbuss från stockholm centralstation fredag eller lördag natt i valfri riktning.

  Det fungerar också att åka sista pendeltåget under samma dag. Eller ta pendeltågen från förorterna in till stan mellan 20:00 och 23:00.

  Gör man det så inser man ganska snart vilka grupper som är utsatta och vilka grupper som utsätter för våld, hot och fruktansvärt otrevliga kollektivtrafikupplevelser. Personligen så undviker jag att åka kollektivt i stockholm så mycket jag bara kan. Svårt att känna sig trygg i en stad som stockholm idag.

  SvaraRadera
 27. Civilkurage är viktigt speciellt om situationen i vårt försvar
  Senaste Psy Ops osint
  http://kanonmat90.blogspot.se/2014/12/flintlasnuskot-mot-automatvapen.html?showComment=1418593251023

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hälsa kompisarna på ambassaden!

   Radera
 28. Fascinerande att se kackerlackorna komma fram så fort invandring kommer på tal!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kackerlackor är ju sådan där ohyra som man inte behöver tänka på som människor. Tänk vad lätt det är att avhumanisera. Då slipper man ha en dialog och man kan till och med ha ihjäl dem. Ditt tänkande påminner mig om en viss ideologi som var inne i Tyskland för ca 80 år sen...

   Radera
  2. Tror han syftar på vad som står på avpixlat hela tiden... att invandrarna drar med sig vägglöss, kackerlackor och annat smått o gott...

   Radera
  3. Se, de kan prata de små!
   Keep it coming

   Radera
  4. Ja du Peppino. Och du fortsätter väl att ha en vidrig människosyn? För du tänker väl inte börja tänka efter hur du faktiskt ser på andra människor? Nej, det är nog lättare att fortsätta dela in dem i onda och goda. Eller kackerlackor och goda som du verkar föredra att se det... Var det inte ohyra man kallade de oönskade i nazityskland också?

   Radera
  5. Människosyn huhm...

   Radera
 29. Cornu bjuder återigen på stor underhållning.

  Saxat ur AB-artikeln:
  "Klockan var strax efter midnatt när Dusan Umicevic, reporter på SVT sport, satte sig på tunnelbanan mot Akalla för att åka hem."

  Alla som någon gång (i alla fall det senaste decenniet) åkt blå linjen mot Akalla/Hjulsta vet att minst hälften av passagerarna på den linjen är "nysvenskar". Att tro att dessa stillatigande skulle åse tre "svennar" antasta en slöjbeklädd kvinna är ju direkt skrattretande.

  Extra komiskt blir det med tanke på den imbecilla bloggpost som Cornu publicerade igår där han ville upplysa sin läsekrets om hur man identifierar sk. informationskrigföring. Stor humor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen stor humor. Från en tråd på flashback (som är i samma nivå som AB nuförtiden):

   "Om man åkt blå keb*b-linan(sic) mot Akalla en helgkväll vet man att resenärerna består till 90% i*vandrare(sic) de flesta från Järva eller hallonbergen. Finns gott om bråksugna ungdomsgäng på hem väg att tre fulla 40-åringar skulle ha trakassera en beslöjad kvinna utan att en vagn full med en majoritet av mi*sar faller på sin orimlighet.
   Eftersom de påstådda fyllona begått ett av de grövsta brotten i Sverige hets mot folkgruppen borde de inte vara något problem att få fram en videofilm från SL på förövarna.
   Vet vi om händelsen är polisanmäld ?"

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  3. @Somebody..

   Alltså jag tror han driver med oss, kolla hur han skrivit artikeln, känns lite som att ha inte tror på det egentligen.

   Syftet är väl att få igång oss så vi skriver det han själv, av olika anledningar, inte vågar/vill skriva

   Radera
  4. Raderat kommentar med personuppgifter. Skärp dig jävla rasist.

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  6. Personangrepp raderat.

   En person som hänger ut invandrares hemadresser kan man på goda grunder anta är en rasist.

   Radera
  7. Men visst, förlåt att jag kallade dig rasist. Du avskyr ju alla invandrare och all invandring och gör ju ingen skillnad på ras.

   Skärp dig jävla folkhemsfundamentalist.

   Radera
  8. Nej, det kan man inte. Jag förklarade ju sakligt vad syftet var samt bad om ursäkt eftersom det du påpekade inte var min avsikt. Vad var det du hade svårt att förstå med min förklaring?

   Jag tycker synd om de som lever med dig om det är så här du tolkar andra människor och kommunicerar med dem.

   Radera
  9. Ah, det var inte din avsikt att hänga ut en persons bostadsadress när du hängde ut en persons bostadsadress?

   Kan du förresten lista något, som inte är invandringen fel?

   Radera
  10. Haha.. ok, det är i alla fall en förbättring. Ursäkten godtas. Förlåt att jag kallade dig det jag kallade dig.

   Och, for the record, jag avskyr inte invandrare och invandring.

   Radera
  11. Kan du lista något, som inte (enligt dig) är invandringens fel?

   Radera
  12. Herr Wilderäng!

   För det första kan vem som helst hitta Dusans hemadress på tio sekunder på birthday.se. Men visst, du hade rätt i att den inte skulle skrivas ut här, vilket Herr Bandler också medger.

   Nu kallar du folk hemskheter och tål inte att de svarar med samma mynt.

   Sak samma om det är din blog och "passar det inte så kan du starta en egen", du uppför dig som en idiot just nu.

   Radera
  13. Nej, helt ärligt så var de inte min avsikt att hänga ut hans adress. Men det var väldigt klantigt. Jag var lite trött.

   Ja, jag kan lista mycket. Till att börja med så är bostadsbubblan och aktiebubblan inte invandringens fel. OK, invandringen kanske påverkar bostadssituationen något pyttelite men andra faktorer är väldigt mycket viktigare.

   Radera
  14. Vad är det för hemskt att kallas rasist om man är det? Står inte rasister för sina åsikter menar du?

   Jag uppför mig alltid som en idiot, så jag ser faktiskt ingen anledning att ändra mig.

   Radera
  15. Nej, du uppförd dig inte alltid som en idiot. Du skriver i 99% av fallen intressanta och läsvärda texter som jag har uppskattat i åratal.

   Läs den här tråden i morgon igen och se om du känner dig stolt över den.

   Radera
  16. Jag känner mig både idag och igår mycket stolt över hela detta inlägg och hur folkhemsfundamentalister/rasister/SD-väljare försöker ursäkta och bortförklara ett vittnesmål. Fullständigt lysande, faktiskt.

   Radera
  17. Jo, jag letade fram adressen på en minut vilket vem som helst kan göra så jag tänkte inte på att det var dumt att lägga ut den här. Men jag håller med om att det var dumt. Poängen var att han knappast var på väg mot Akalla om han var på väg hem.

   Annat som inte är invandringens fel;
   - att politiker skolas in i ungdomsförbundens sektliknande propagandavärld och faktiskt verkar ha en ganska skev verklighetsuppfattning (åtminstone vissa).
   - att vänstervridna journalister bedriver propagandaliknande "journalistik" (med ägarnas goda minne)
   - att vi befinner oss i potentiellt farlig situation med ökande spänningar i vår omvärld.
   - att försvaret rustats ner.
   - att politikerna inte vill ta i SD med tång och beter sig som barnungar.

   Det finns mer...

   Radera
  18. Varför är det ett problem att politikerna inte vill ta i SD med tång? De har bara 13% av väljarnas stöd, 20% i nästa val.

   Radera
  19. Haha... "Jag uppför mig alltid som en idiot". Så det var därför du inte raderade när jag kallade dig det.

   Ska jag räkna upp fler saker som inte är invandringens fel?

   Radera
  20. Ja, men enligt undersökningar så har de större stöd än 13% i just invandringsfrågor.

   Radera
  21. Idiot är vare sig en medicinsk eller juridisk term i Sverige, utan en subjektiv term, så man kan faktiskt inte invända mot den. Har någon åsikten att jag är idiot så har ju personen den åsikten, det är inget jag kan förneka eller protestera emot.

   Radera
  22. Nja, det hävdar de 13% som röstar på SD, ja. Men det enda som spelar någon roll i riksdagen är hur många som röstat på SD. Röstar man inte på SD så stöder man inte SD:s invandringspolitik och riksdagen ska inte ta hänsyn till något annat heller.

   Radera
  23. Jag tror vi behöver skilja på det formellt korrekta att "det enda som spelar någon roll i riksdagen är hur många som röstat på SD" och det faktum (enligt undersökningar som jag inte orkar leta rätt på just nu) att SDs invandringspolitik har större stöd än vad de har röster.

   Man kommer nog att låta bli att ta i dem med tång eftersom det är möjligt och man har satt sig i en rävsax och inte kan backa ut. Men det kommer antagligen bara leda till att fler röstar på SD, delvis eftersom de faktiskt har så pass stort stöd för sin invandringspolitik.

   Radera
  24. Det är korrekt. (Sd) får 20% +/- 5% i valet i mars. Det kommer dock inte göra att de får något gehör för sin politik.

   Radera
  25. Nej, inte ännu. Men det innebär bara att tillströmningen till SD kommer att fortsätta.

   Radera
  26. Om jag vore rasist så skulle jag inte ha något problem med att kallas det. Men jag är definitivt inte rasist enligt den internationella definitionen och antagligen knappast heller enligt den svenska, lite märkliga definitionen.

   Radera
  27. Den svenska definitionen av rasist är alla som inte vill öka invandringen. Du vill alltså öka invandringen?

   Radera
  28. Haha, där fick du mig. Jo, jag vill faktiskt minska invandringen så jag är ju rasist enligt den väldigt moderna svenska definitionen. Jag utgick från svenska wikipedias definition;

   "Rasism definieras i allmänhet som system av föreställningar, tro och förfaranden som baseras på en världsbild eller ideologi där människan är uppdelad i separata och exklusiva biologiska enheter som kallas raser men rasism har aldrig handlat om enbart genetik och biologi utan även om kultur och religion..." men mer specifikt

   "En annan form av rasism är kulturellt betingad. Kulturrasism innebär en essentiell syn på kulturer (bland annat att en viss kultur är något människan naturligt bär inom sig, föds med). Människan tros enligt denna vara uppdelad utefter essentiella kulturella markörer, ofta uttryckt i väsentliga kulturella egenskaper och föreställda distinkta kvaliteter, som också rangordnas socialt."

   Jag tror visserligen, på goda vetenskapliga grunder, att det finns skillnader mellan kulturer men jag tror inte att en individ ur en kultur behöver omfatta kulturens uttryck. Det handlar om statistik.

   Dessutom anser jag heller inte att olika kulturer kan rangordnas och värderas som bättre eller sämre - olika däremot och antagligen olika bra i olika sammanhang beroende på vad man sätter upp för kriterier för vad man anser vara bra.

   Men du har rätt - den rådande helfestliga definitionen är att man inte vill öka invandringen. Jag tycker nog inte att det är en så bra definition - lite oanvändbar t o m. Risken om man bekänner sig till att vara rasist enligt den definitionen är väl att vissa tror att man är rasiost enligt mer sansade definitioner. Så jag avstår nog, trots allt...

   Radera
  29. Haha jag insåg just att jag har missat att använda uttrycket fast det borde funka...

   "Du hängde ut adressen" - förlåt jag klantade mig. Jag är väl inte Bruce Lee.

   "Du är ju rasist, du vill ju inte öka invandringen" - OK, du har rätt. Jag vill inte bli kallad rasist. Jag är väl inte Bruce Lee.

   Radera
 30. Kan foga till historien att Dusan Umicevic är 209 centimeter lång...

  https://www.youtube.com/watch?v=c--QIj7zFTw

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men då har han ju rätt. Bruce Lee var en liten knatte. Dusan är inte Bruce Lee, han är Semmy Schildt.

   Radera
 31. Undrar om inte AB och Avpixlat börjar bli två sidor av samma mynt.

  SvaraRadera
 32. Sanningen är inget värd i Sverige längre. Alla ljuger. Inte minst SVT-reportrar. Och Aftonbladet-journalister förstås. Pics or it didnt happen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller en polisanmälan åtminstone. Utan en polisanmälan är det uppenbart att det är en lögn.

   Radera
 33. "(Sd) har ett så stort stöd att deras väljare känner att de fritt kan trakassera människor i det offentliga rummet och skandera partiets namn som slagord."

  Blanda inte ihop mig som SD-väljare med dessa idioter, tack!

  För övrigt känns det hela som lite SVT-dramaturgi byggd på en PK-världsbild grundlagd på 80-talet, det vill säga lite för bra för att vara sant...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer i ovanstående, och vad alla rättrådiga SD:are ovan skrivit. Jag är SD-röstare, har av (bl a) nödvändighet stort civilkurage och skulle självklart ingripit till kvinnans försvar.

   Radera
 34. Är vi säker på att Dusan (SVT profilen) inte bara skriver om den där komediserien, "Blå ögon", som sänds i just SVT?
  Kanske Profilen släpper på en scen ur kommande avsnitt - som en cliffhanger?

  SvaraRadera
 35. Vilket dravel Cornu. Ett tips - ta upp hur det gick för tågvärdinnan som kastade av en färgad "12 åring" från tåget för några år sedan. Ett tydligt exempel på mediadrev där vad som egentligen hände var mindre viktigt.

  SvaraRadera
 36. Nehe, min kommentar dök inte upp?

  Jag fick en rak höger och blev rånad senast i helgen i Nacka när jag gick för att undersöka varför en ung kvinna ropade på hjälp. (Med 3 idioter som kan vara knivbeväpnade mot sig kändes det inte värt att tjafsa om en 2 år gammal iPhone, ringde istället polisen som dök upp några timmar senare.)

  Har dock, när jag var yngre, dummare och mer vältränad, gått emellan flera gånger när folk blivit utsatta för våld och hot. Inte för att jag "letar bråk" utan för att försöka vara en god medmänniska. Min erfarenhet är att det så gott som aldrig är någon som gör något, på sin höjd kan folk dra sig undan för att slippa se eller slippa riskera att bli indragna. Helt utan att våldet har haft några rasistiska förtecken.

  Alla pratar stolt om solidaritet, medmänsklighet och civilkurage, men enligt min erfarenhet är det bara tomma ord för dom flesta. Ett sätt att försäkra sig om sin egen förträfflighet från trygghetens vrå.
  Enligt min uppfattning så är det dock förvånansvärt många unga tjejer som säger ifrån, väl någon gör något. Vilket givetvis känns ballt. Betvivlar dock att det är samma tjejer som hamnar i livskriser över "genus-normativa filmer" eller nedsågade träd på Gotland.

  SvaraRadera
 37. Någon kommentar om Björn Söders senaste kräx, månne?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det någon tidning som presenterat vad han sa eller bara vad de tyckte han sa?

   Radera
  2. Kan vem som helst som flyttar till Lappland och säger sig vilja bli lapp få rösträtt till lapptinget?

   Radera
 38. Som väldigt många redan har skrivit, det är väldigt osannolikg att man kan åka blå linje, ropa rasisitiska skällsord och ge sig på slöjbeklädd kvinna utan att bli nerklubbad och utkastad ur tåget. Sannolikt har denne SVT profil på fyllan drömt ihop detta.
  På tal om att "alla SD sympatisörer är bönder", kolla valresultaten för Husby N, ca 10% röstade på SD (hint: det bor inte 1% stereotypa SD väljare i Husby).
  Nej, jag sympatiserar inte med SD.

  SvaraRadera
 39. ...eller så var det påhittat. Kan förklara varför ingen ringt polisen.

  SvaraRadera
 40. Jaha, då vet vi, antigen stureplanscentern och storkapitalet
  eller så får vi FI, MP och höjdarskitet i S som håller med dessa
  Eller så är det SD.
  Välj!
  Enbart efter vad du tror om välfärd och fundera på hur Lööf eller Ferm ska fixa fram den. SD kan ha en chans iaf. SD är det enda vi inte förlorar på. SD är logik, om man inte vill ha fri invandring, som Lars säger.

  SvaraRadera
 41. Och nu har Dusan Umicevic raderat de tweets som gällde händelsen.

  SvaraRadera