Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2014-12-21 11:59

Sva(mp)arna visar på frånvaro av analysförmåga och sjukdomsinsikt

Miljöpartiets partisekreterare visar tydligt på total frånvaro av analysförmåga och sjukdomsinsikt och hävdar att partiet går framåt sedan valet. Men verkligheten är att sva(mp) i valet presterade sämre än den sämsta opinionsundersökningen visade.


Att man i en opinionsundersökning visar på +0.5 procentenheter sedan valresultatet säger alltså inte ett dugg, då partiet alltså kommer in under opinionsundersökningarna. Som bekant anser sig miljöpartiets väljare som genomgoda och svarar oftare på opinionsundersökningar än andra partier.

SvD skriver:
"Vi väljer att uppskatta en positiv riktning sedan riksdagsvalet, säger Anders Wallner."
Miljöpartiets världsbild har alltså inget med verkligheten att göra, utan är ett val som partiet gör. Rimligtvis gäller detta hela partiets politik, som är helt verklighetsfrånvänd, även om även en apa ibland kan träffa rätt på rent tur.

Att ett regeringsparti som fått backa på samtliga sina prestigepunkter, som Förbifart Stockholm, bensinsskatten etc skulle gå framåt i opinionen, när det normala är att regeringspartier går bakåt, är förstås helt orimligt.

Barn, ta inte droger. Inte ens "jag knarkar aldrig hemma i Sverige". Man får permanenta hjärnskador, som påverkar bland annat logiskt tänkande, rationellt tänkande, omvärldsuppfattningen, minne och analysförmåga. Och undvik även skojsig svamp man kan beställa på postorder - det har inte Miljöpartiets tjänstemän undvikit, och då blir det på det här viset.

Föräldrar, det räcker att peka på Miljöpartiet så ser man dagligen ett skräckexempel på hur det kan bli om man tar droger.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

24 kommentarer:

 1. Man undrar om pipan även gått runt inom svenska journalistkåren?
  Noterar att media nyligen kört hårt med:

  "Löfven har högst förtroende hos väljarna"
  http://www.dn.se/val/nyval-2015/novus-lofven-har-hogst-fortroende-hos-valjarna/

  "Löfven i förtroendetopp hos väljare"
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2580237-lofven-i-fortroendetopp-hos-valjare

  "Högt förtroende för Löfven i ny mätning"
  http://nyheter24.se/nyheter/785844-hogt-fortroende-for-lofven-i-ny-matning

  Väldigt få ord om förtroendet för vice statsminsitern och skolministern….? Har mp journalisterna gett upp och hoppas att rida in i regeringen med Löfven?

  Om man tittar på TRENDEN i samma undersökning…och just den får man verkligen leta efter i media!

  Då blir fakta ganska annorlunda och väldigt talande:
  Stefan Löfven (S): 33 (-11)
  Annie Lööf (C): 30 (+18)
  Anna Kinberg Batra (M): 28 (var inte aktuell i föregående mätning)
  Gustav Fridolin (MP): 26 (-9)
  Jan Björklund (FP): 23 (-2)
  Göran Hägglund (KD): 22 (oförändrat)
  Jonas Sjöstedt (V): 22 (-8)
  Jimmie Åkesson (SD): 18 (+5)
  Åsa Romson (MP): 13 (-10)

  SvaraRadera
 2. Ett begrepp vi skulle kunna hjälpas åt att sprida är "långsiktshumanism". På åttiotalet var jag skeptisk till miljöpartiet för att de talade om "alla arters lika värde" och uttryckte sig alltför negativt om "antropocentrism". Nu satsar de istället stenhårt på kortsiktshumanism där ekologi och långsiktig hållbarhet alltid får vika för kortsiktig humanism. Ordet långsiktshumanism är i stort sett okänt, antyder en googling, och behöver därför spridas. Inte ens om jag googlar "long term humanism" får jag mer än någon enda träff, vilket är ganska uppseendeväckande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet med humanism och humanist som beteckning är för mig att en väldig massa kplm(r)arre och andra kommunister numera betecknar sig som humanister. Nyspråk så det står härliga till. Eller som man brukar säga om svenska flaggan och svastikor. Beteckningarna har blivit kapade.

   Jag brukar påvisa den allt trängre demokratiska korridor vi vandrar i genom att under min skolgång var rektor aktiv inom NRP och musikläraren inom vpk. Idag skulle bara det ena accepteras.

   Anknytningsskräcken blir allt tydligare inom alla delar av samhället.

   Radera
  2. Genom att tala om långsiktshumanism kan man återta begreppet humanism från de som använder det som en synonym till socialism. På samma sätt som tal om "allas lika värde" oundvikligen leder till socialistisk politik där ingen får ha mer än någon annan. Med det kända resultat för samhället att det bara är den politiska eliten som inte lever i fattigdom, för de senare kan ju njuta statliga egendomar som de vill. Kommunism är härligt för den som är bättre på att gasta och mörda än på att åstadkomma något nyttigt.

   Radera
  3. Jag instämmer med dig kgb35 att beteckningarna har blivit kapade. Svenskan i den allmänna debatten har ersätts med nyspråk. Alla som har läst Orwell eller andra dystopier vet att språket är det bästa sättet att manipulera det sovande folket. Receptet är enkelt. Man avskaffar humaniora och ger makten till teknokrater som skapar ett kamouflagespråk som ska dölja istället för att blotta och där ord sakta förlorar sin innebörd. Det bästa exempel är hur orden rasism och fascism har används i media de senaste åren. Ett annat bra exempel är ordet humanism som har blivit manipulerat.

   Tino Sanandaji har idag ett intressant resonemang i kommentarsfälten på sin crowdfunding sajt där han förklarar skillnaden mellan irrationell och rationell humanism. Det är den irrationella humanismen som gäller i landet som kallar sig Moral Superpower och som enligt min uppfattning är på väg mot avgrunden. Och en av orsakerna är att irrationell humanism förvandlas lätt till motsatsen utan att vi ens märker det.

   För att återupprätta Sveriges förlorade heder måste vi börja med språket.

   Radera
 3. Min bild av MP är just att de inte förhåller sig till verkligheten utan till hur de vill att verkligheten borde se ut. Då är det bra att partisekreteraren bekräftar denna bild offentligt.

  SvaraRadera
 4. Förmodligen känner sig MP-rören et al efter att ha fått nåden att sitta i regering ungefär som Kim Jong-Un som just blivit inbjuden på statsbesök hos Vladimir Putin, och är väl ungefär lika nyttiga idioter med samma verklighetsanknytning som "poster boy" Kim själv.

  SvaraRadera
 5. Funderade på det i Novus poll-of-polls. Där de hade historian för sina sammanställningar och valet i samma kurva. Är ju ett big no-no i riktig vetenskap att blanda modellresultat och mätningar i samma kurva.
  Resultatet för Mp blev ju att det såg ut som en vändning uppåt från valet fast det förmodligen var ytterligare ras.

  SvaraRadera
 6. Apropå de som tycker du kritiserar egna eller andra partiet för mycket och andra eller egna för litet. Detta var nu en riktig råsop och det är bara att konstatera att de tagit ut målvakten och lämnat öppet mål för alla med minsta logiskt tänkande eller sinne för handling, orsak och verkan.

  SvaraRadera
 7. Psilocybe Semilanceata fick mig att läsa den här bloggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mes. Riktiga karlar kör med stropharia cubensis.

   Radera
  2. Det verkar som MPs politik har fått en lite för kraftig dos av Cicuta virosa L.

   För övrigt är svampar för amatörer, profetsalvia (Salvia divinorum) då börjar vi prata allvar.

   Radera
  3. Föredrar man däremot att vara klar i huvudet så undviker man droger inklusive alkohol.

   Radera
 8. Lars: Det verkar som du inte gillar Miljöpartiet :)

  SvaraRadera
 9. Tycker nog visst att det kan vara motiverat att barn ta droger, t ex i samband med att de har sex. Det är ju ett klassiskt sätt att förbättra sexupplevelsen och torde fungera även för små barn.

  SvaraRadera
 10. Hej Ben Pedi, förbättrar det sexupplevelsen för dig eller för barnen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan alltid lita på att du är korkad nog att inte fatta när man skämtar. Plus att jag ju aldrig skrev att JAG skulle ha sex med barn...

   Radera
  2. @Wikstrom
   Om du googlar Ben Dover är detta första träffen
   http://en.m.wikipedia.org/wiki/Ben_Dover

   Radera
 11. Ben, du är korkad nog att inte fatta att sånt där skämtar man inte om. Du har ingen vett och etikett. Du är en ovanligt otrevlig person.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Otrevlig eller mytoman och senil, eftersom du glömt att jag betackade mig för dina etikettråd igår? Känns som jag vinner ändå.

   Radera
  2. Din filur, här går det nog att betacka sig men andra skall stå ut med dina oförskämdheter din otrevliga människa. Nej en lektion i vett och etikett och och en stor dos folkvett skulle inte skada dig

   Radera
  3. Att ljuga för sina medmänniskor är det vett och etikett?

   Radera
 12. Vilka partiers väljare ser sig själva som onda?

  SvaraRadera