Cornucopia?

2014-12-15 10:01

SEPA nere - löner kan inte betalas ut i Finland

Det europeiska eurobetalningssystemet SEPA ska vara drabbat av "driftstörningar" och åtminstone i Finland kan inga överföringar genomföras. Bland annat ska därmed inte löner kunna betalas ut till finländarna.


SEPA står för single euro payment system och gör det möjligt att överföra eurosaldon mellan konton på europeiska banker.

Jag har inte hittat några rapporter om störningar på andra platser än Finland, så antingen är det ännu en IT-attack mot vårt närområde, eller ett lokalt haveri. Å andra sidan kommer aldrig SEPA medge vad som är fel eller varför.

Finska public service YLE skriver om det hela liksom Hufvudstadsbladet.

Nu kan nog finnar hantera uteblivna löner och betalningar, men i Sverige hade det nog blivit lite värre.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

5 kommentarer:

 1. Semantik, men skilj på finländare, finne och finlandssvensk.

  Finländare = Finsk medborgare, Finne = Person med finska som modersmål och som identifierar sig med det finska kulturarvet, Finlandssvensk = Svenskspråkig minoritet i Finland.

  Att hävda att etniska finnar klarar att "hantera uteblivna löner och betalningar" till skillnad från andra folkslag leder lätt till feltolkningar.. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. .......och så för att göra det lite mer komplicerat så har vi ålänningarna. De är så klart inte finnar men vill heller inte räkna sig som finlandssvenskar utan bara rätt och slätt ålänningar. Dock är de finska medborgare, under protest. Endel ålänningar betraktar Åland som occuperat av Finland och det kan väl ligga något i detta.

   Radera
  2. Vad är det för fel att hävda att etniska finnar klarar att "hantera uteblivna löner och betalningar". Det är ju sant! Och att svenskarna antagligen inte klarar det lika bra är också sant. Tulta!

   Radera
  3. RB, du förstod nog inte det här.

   Radera
 2. minmyndighetspost.se har varit nere hela dagen. Man får gulliga meddelanden om att "Nu har det visst blivit kö."

  SvaraRadera