Cornucopia?

Aktuellt

Sämsta inköpschefssiffrorna i eurozonen sedan 2012

En lång rad industriindikatorer föll hårt när de rapporterades in idag. Bland annat visar inköpschefsindex (PMI) för tillverkningsindustri...

2014-12-25 10:13

Sekularisera Sverige - avskaffa kristna helgdagar

Svenska kyrkan är skild från staten och Sverige ska vara ett sekulärt land med religionsfrihet, vilket också innebär rätten att slippa religion alls. Det är alltså hög tid att vi moderniserar våra helgdagar och inför enbart sekulära helgdagar. Här följer ett exempel på hur detta kan göras.


En del tycker att man ska få en pott helgdagar att ta ut som man vill, men det är rörigt och ineffektivt. Det finns samordningsfördelar med att ha fasta helgdagar som berör alla i landet.

Den som är religiös kan naturligtvis fortsätta fira sina högtider genom att ta ut semester eller kompledigt. Något förbud mot religionsutövning finns inte.

I Sverige har vi följande kristna helgdagar, som inte inträffar på lördagar eller söndagar.

Trettondag jul
Långfredagen
Annandag påsk
Kristi himmelsfärdsdag
Julafton
Juldagen
Annandag jul

Därtill innebär skärtorsdagen och allahelgonaafton reducerad arbetstid på många arbetsplatser. Övriga helgdagar är sekulära - nyår, första maj, nationaldagen och berörs inte av reformerade helger och tas inte upp i detta blogginlägg.

Det är tämligen osmakligt att man 2014 firar sagoguden Jesus död på påsk, och sedan att han reser sig som en zombie ur graven på annandag påsk, för att sedan åka iväg på ett rymdskepp på kristi himmelfärdsdag. På motsvarande sätt är julfirandet av kristi födelse också rätt patetiskt. Särskilt som han inte ska vara född i december.

Mitt förslag är som följer:
 • Trettondag jul ersätts med annandag nyår, dvs nyårshelgen förlängs med en dag.
 • Påsken ersätts med vårdagen och vårdagsafton. Vid vårsolståndet, ca den 20:e mars, placerar man en helgdag på närmast efterföljande fredag, med ledigt på aftonen innan. I år hade 20:e och 21:a mars blivit lediga och man hade fått en fyradagars ledighet på samma sätt som påsk.
 • Kristi himmelfärdsdag ersätts med skattefrihetssdagen. Den infaller när aktuellt skattetryck uppnåtts, just nu ca 43% in på året, eller faktiskt den 5:e juni. Kort sagt får vi en långhelg runt nationaldagen.
 • Allahelgonaafton ersätts med höstafton, som inträffar närmaste fredag vid höstdagjämningen, där höstdagen placeras på lördagen. Datumet blir den 26:e september i år. Kristet folk kan fortsätta fira allahelgonadagen bäst de vill och att placera ut ljus på anhörigas gravar på ordinarie allahelgonaaftons kväll lär knappast kräva en reducerad arbetsdag.
 • Jul ersätts med midvinterafton, midvinterdagen, och annandag midvinter, som inträffar runt på midvintersolståndet. I år hade det blivit 20:e, 21:a och 22:e december.
Utfallet blir lika många dagar lediga per år (i snitt, då annandag nyår och midvinterhelgen ibland inträffar på lördagar eller söndagar, precis som deras motsvarigheter gör idag). Vad gäller den kristna påsken inträffar påskdagen ändå på en söndag, likt pingst och man kan späka sig själv över Jesus död på fredag kväll oavsett ledigt.

Svårare än så är det inte. Eftersom de massmördande kommunisterna och socialisterna har sin 1:a maj och de massmördande rasisterna och nazisterna har sin nationaldag, så är det inte mer än rätt att liberalerna får sin skattefrihetsdag. Miljöpartister behöver inte någon helgdag, de vill ju aldrig göra något som är kul ändå utan är fria att tugga eller röka sina svampar året runt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

48 kommentarer:

 1. Svar
  1. Köttfritt på dagarna i en månad i stället för köttfri måndag kanske?
   En kompromiss som MP kunde acceptera?

   Radera
  2. De som känner ett starkt behov av att fira ramadan enligt alla regler får bosätta sig i andra länder. Vi skall absolut inte anpassa vårat land efter diverse vidskepligheter, utan istället som Cornu skriver sekularisera Sverige ytterligare.

   Radera
  3. Varför inte införa Midvinterblot som är en gammal fornnordisk sed?

   Radera
 2. Varför kasta ut det goda med det konstlade? Det vore väl bättre att söka upp de verkliga dagarna för spirituellt upplyftande händelser, vintersolståndet, midsommar, vårdagjämning osv. och fira dessa för deras verkliga egenskaper. Det är i samklang med naturen man finner kraft.
  Och så kan man passa på att återinföra normaltid med solen som högst kl 12 på dagen.

  SvaraRadera
 3. Väldigt trevliga förslag och passar till viss del även de som vill följa det hedniska årshjulet. På Trettondagsafton 5 januari i år kan man fira Cold Moon om man vill. Vårsolståndet, eller vårdagjämningen, är ju Ostara. Skattefrihetsdagen tycker jag är ett alldeles underbart förslag även om jag är förvånad över dess tidiga inträde på året. Blandar väl ihop den med 4e oktober. Vid höstdagjämningen har vi Mabon och skördemånen. Mycket trevligt. Adventsstaken plockas givetvis fram i väntan på midvintersolståndet, Yule och Särimners helgande på matbordet.
  För övrigt läste jag i Unionens språkrör Kollega att företaget 3 låter sina anställda ta ut de röda dagarna efter eget huvud. Jag tycker att det är bra. Folk får fira sina högtider som de vill och det är alltid någon på jobbet även om det är jul,påsk osv.

  SvaraRadera
 4. Inte för att jag är troende. Men jag menar bestämt att våra gamla högtider är mycket viktiga att bevara. Allt som kan stå emot vänsterns tysta kulturrevolution och högljudda kulturrelativism är bra. Det är också därför jag är anhängare av monarkin, trots att jag och alla andra vet att vårt statsskick är omodernt, ickedemokratiskt och förlegat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra talat!
   Tycker faktiskt detta var en av Cornus sämre idéer.

   Radera
  2. Hear hear! Instämmer helt, trots att jag är så mycket ateist och demokrat som man kan bli.

   Radera
  3. Håller med, bra talat stentrollet! Att kasta ut barnet med badvattnet är bara dumt och nu när myndigheter anser att svenskar inte existerar bör de som anser mottagaren klamra fast vid alla galbicksstrå de kan hitta. Annars är de snart lika försvunna som de gamla trollen som försvann när kyrkornas klockklang skrämde iväg dem.

   Radera
  4. (I nästa liv kanske jag lär mig läsa igenom texten innan sändtrycket...)

   Håller med, bra talat stentrollet! Att kasta ut barnet med badvattnet är bara dumt och nu när myndigheter anser att svenskar inte existerar bör de som anser motsatsen klamra sig fast vid alla halmbocksstrå de kan hitta. Annars är de snart lika försvunna som de gamla trollen som försvann när kyrkornas klockklang skrämde iväg dem.

   Radera
 5. Det är högst rekommendabelt att avskaffa de kristna helgdagarna i god tid innan vi tvingas börja ta hänsyn till muslimska helgdagar. Att endast ha sekulära helgdagar är en bra signal om att vi aldrig mer kommer låta någon religion ta över våra samhällen. Religionen måste tryckas tillbaka eftersom den fortfarande har sådan förmåga att få fram det allra sämsta ur människor. Även vår svenska zombiekyrka är numera bara en samlingspunkt för gravt intelligensbefriad vänsterextremism och kortsiktshumanism och bör avvecklas. Folk bör sluta låta sig giftas och begravas av kyrkan så att kyrkan inte kan livnära sig på dessa verksamheter. Religionen måste befrias från kyrkan och givetvis också från alla andra parasiterande organisationer.

  SvaraRadera
 6. Hur gör vi med kristna söndagarna och de muslimska fredagarna?
  Ledig från torsdag eftermidag till måndag morgon?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en naturlig lösning på arbetstidsförkortningen.

   Radera
  2. Det räcker med två dagar ledigt i veckan. Vi skall absolut inte börja anpassa oss efter någon ny religion!

   Radera
  3. @Kuckeliku,
   Citat från ovan "etiketter:trams"

   Radera
  4. Det är synd om Cornu såg det här som ett rent tramsinlägg. Jag uppfattade det alls inte så...

   Radera
 7. Bra förslag, men behäftat med ett demokratiunderskott då en överhet skall bestämma dagarna.

  Lämpligen ordnar man med folkomröstning om vilka datum som skall gälla som helgdagar, som naturligtvis genomföras i privat regi (som alla vet alltid är bättre). Exempelvis med hjälp av en operatör med bra track record såsom TV4 som ju har lång erfarenhet av demokratiska telefonröstningar (Idol).

  Det hela kan dessutom bli ett återkommande event (folkfest) där man i slutet av året röstar fram (eller ut) nästa års helgdagar. Detta är dessutom psykologiskt riktigt då verksamheten är inkluderande (alla får vara med och rösta ut).

  Eventet uppfyller dessutom andra genom historien bevisat nödvändiga kriterier för att hålla folket på mattan. D.v.s. panem et circenses (Bröd och skådespel).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nackdelen är att folk kommer då rösta för maximera helgdagar på icke röda dagar. Vissa länder har visserligen , men har då färre sammanhängande dagar än oss, att man är ledig nästa vardag om public holiday infaller på lör/sön.

   Dock blir alla helgdagar framröstade på en vardag kan vi få sänks era löner motsvarande också?

   Radera
  2. Det är nog inget problem med bara sju helgdagar. Man skall komma ihåg att EU:s förebild, det gamla romarriket, klarade av uppemot 200 helgdagar när det stod på toppen av sin framgång, så det är dit vi bör sträva om vi vill nå framgång.

   Sen är det inte säkert att folk bara röstar för att vara ledig. Exempelvis kan en viss dag ha en stark laddning, t.ex. dagen då Sverige tog brons i fotbolls-VM. Och skulle den infalla på en icke-arbetsdag så kanske folket i alla fall röstar fram det datumet.

   En annan potentiell helgdag som man kommer att tänka på är dagen då vår favorit bland semestermål nästan gick under i en naturkatastrof, men överlevde (värt att fira). Andra kanske vill fira att celebriteten Gudrun Schyman grillade upp pengar på Gotland (förmodligen en lokal favoritdag för öborna) . Möjligheterna att hitta på relevanta helgdagar är närapå oändliga.

   Radera
  3. Man bör i detta minnas orsaken till förstatligandet av kyrkan. Redan före Gustav Wasa hade folket insett värdet av ledigheter och fester...
   Man festade halva året ungefär.
   Det fanns massor av olika helgon att fira...
   Genom reformationen upphörde "helgondyrkandet", som propagandan kallade ledigheterna...
   En ny sekularisering borde därmed innebära att inte bara söndagar och olika religiösa utmärkelsedagar upphör utan även sådana festligheter som femdagarsvecka, som ju är ett sekulärt firande...
   Att återupprätta arbetsmoralen i Gusav Wasas tradition är nödvändigt för svensk ekonomi.
   Alltså inför 7-dagars arbetsvecka med ledighet för att kunna konsumera upp intjänade medel...
   Anpassa semesterledigheter efter inkomsten...
   Så är det ju även idag men det kan kanske bli tydligare...
   Ta bort semesterrättigjerna helt för låginkomstagare, då de ändå inte har några medel för att kunna utnyttja semesterledigheter på ett sekulärt och kommersiellt riktigt sätt...
   Dravel som ramadan och påskfärgade får folk lösa utanför detsekulära ekonomins villkor...

   Radera
 8. Infaller annandag jul verkligen tre dgr efter långfredagen?
  Jesus återuppstod på påskdagen.

  Men till det som är viktigare:
  Jag är kristen och tror inget annat än att våra kristna helgdagar snart är ett minne blott. Det är ingen sakfråga att fördjupa sig i, den är logisk följd av den avkristnande samhällsutvecklingen.

  Jag vill dock invända mot bloggarns agiterande för införandet av en en ny religion. Genom detta o tidigare inlägg vet vi att detta blir en religion där förnuftet ska råda parat med en naturdyrkan o ständig fruktan för svält och orostider. Profetiorna (som kommer skrivas av Cornu?) handlar om onda makter som hotar vår religion. Kollekten skall gå till försvaret, styrt av överste präster med makt över liv och död. Det blir nog inte så mkt andligt inslag o halleluja, tänk mer tråkig medeltid fyllt av arbete o fruktan.

  Deta är en knapphändigt intro till vår nya religion. Jag ser fram emot att få fler pusselbitar i kommande inlägg.

  SvaraRadera
 9. Att ändra helgdagar kan nog inte genomföras utan Sverige går ut ur EU. Trycket är starkt att vi skall ha gemensamma helgdagar i EU av kommersiella skäl. Katolikerna har stort inflytande på EU, så detta är en utopi.

  SvaraRadera
 10. I och med att strömningarna är åt det här hållet kan man löpa linan fullt ut. Enligt många har vi ingen egen kultur och traditioner som är Svenskt. Varför inte radera ut det svenska språket. Vi är ju bara en liten plutt minoritet här uppe norra Europa som ser ut som en flugskit på världskartan.
  8-9 miljoner som talar språket är ingenting i det stora.
  Helst 3 språk borde ingå för ok täckning. Engelska, kinesiska och arabiska.
  Ska vi ha det öppna samhället som majoriteten valt med hög eller obegränsad invandring så är det ju primitivt att de ska behöva lära sig nya språk. Kan ju ses som diskriminering och ett led till mer tillmötesgående och sekulärt samhälle

  SvaraRadera
 11. Jag föreslår motsatsen. Vi inför fem religioner till så vi får totalt sex stycken. Och bekänner oss till alla. Då får vi totalt 180 helgdagar per år. Optimalt med ledighet. Semestern kan man ta ut under trettonde månaden var tredje år (enligt hinduismen).

  Källa: http://www.sensus.se/Multireligiosa-almanackan/

  SvaraRadera
 12. Jul har i grunden inget med kristendom att göra. Inte heller påsk. De kristna högtiderna valdes att sammanfalla med tidigare hedniska högtider för att göra övergången till kristendom möjlig. Tror ni att vi äter ägg på påsk för att hedra Jesus? Eller att traditionen med Tomten (inte den röda kommersiella) har något med de bilder av Jesusbarnet i stallet att göra? Julbocken fanns då inte i Jesus-stallet .
  Våra traditioner idag är en mishmash av olika mer eller mindre gamla traditioner.

  SvaraRadera
 13. Du skriver en massa Lars men vill inte svara på frågor.
  Varför????
  http://cornucopia.cornubot.se/2014/12/inte-sa-god-jul-i-vemdalen-och-mullsjo.html?showComment=1419511039545#c1370333040835322522

  Längst ner min senaste fråga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart han inte prioriterar att svara på frågor i gamla inlägg. Bloggen genererar en del av cornus inkomst i form av reklam och han mäste därför se till att pumpa ut ett antal nya inlägg per dag.

   Radera
 14. Mycket bra förslag Cornu. I en tid när både Sverige och resten av världen splittras på grund av alla olika religioner och ideologier måste vi avskaffa det som delar oss och samlas kring det som förenar. Varför inte börja officiellt bejaka den Gud som vi alla dyrkar i smyg - Den Helige Mammon. Dagar som idag, när NK är stängd, känns det plågsamt att vara berövad det käraste vi har, det enda som ger oss mening i livet - att kunna producera och konsumera. Så jag föreslår att julhelgen flyttas fram någon dag tills vinterrea startar. Vi kan kalla det för Vinter Mammon helgen. Sommar Mammon kan infalla i samband med sommarrean, någon gång i slutet av juni. Skattefrihetsdagen den 5 juni gör vi till vår största helg. Sedan kan vi fira Skatteåterbäringsdagen och vara lediga på Black Friday. Allhelgonahelgen byter vi ut mot 24 oktober eller Den Svarta Torsdagen, till minne av börskraschen 1929.

  SvaraRadera
 15. Flaggan också! Det där korset är inte det minsta sekulärt! Byt ut!

  SvaraRadera
 16. " En del tycker att man ska få en pott helgdagar att ta ut som man vill, men det är rörigt och ineffektivt. Det finns samordningsfördelar med att ha fasta helgdagar som berör alla i landet."

  Dessa samordningsfördelar är på samma sätt som med semestern - lösning finns redan. Så om man hade denna pott med helgdagar så skulle de till större delen tas ut just på de datum som de tas ut idag.

  De som "råkar" vara muslimer, judar eller ateister får finna sig i att man bestämmer sig för att stänga arbetsplatsen på just julafton av rent praktiska skäl - det förekommer ju att arbetsplatser väljer att hålla stängt några veckor under sommaren (sk industrisemester), för de som har andra preferenser blir det då bara att tacka och ta emot (liksom du får finna dig i att annat kan gälla ifall du hamnat på en arbetsplats dominerad av muslimer).

  Enda haken med befintlig lösning är att den som inte har intjänad semester inte kan tvingas ta ut obetald semester och arbetsgivaren blir i praktiken tvungen att erbjuda dessa sysselsättning under en period där de annars hade hållt stängt - detta kan iofs lösas genom att arbetsgivaren åläggs att erbjuda betald ledighet åt de som inte tjänat in sin julledighet.

  Dina förslag på alternativ är lika religöst som vilket annat förslag på godtycklig förläggning av betald extra ledighet (utöver den man normalt har på lördag och söndag - vilka också är helt godtyckligt valda på mer eller mindre religösa grunder).

  SvaraRadera
 17. Nu är det väl så att de kristna helgdagarna, ex Jul och Påsk, sedan länge övergått från att vara religiösa högtider till att vara sekulärt kulturella. Därmed är de fullt legitima även i ett formellt sekulärt samhälle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och ser man till firandet av julen så ser vi i vårt (och säkert många andras) hem bara traditioner hämtade från folktron och annat som inte har med kristendomen att göra...

   Jag har hört att även endel muslimer också firar jul - så såvärst religöst är inte firandet egentligen.

   Radera
 18. Glöm inte att vi har en kristen värdegrund kring hela vår samhällsbildning - dvs kring hur staten och samhället sköts. Det är väl också svaret på varför det är på väg att gå riktigt fel.
  De kristna korstågen och senare missionärer har ju inte direkt spelat på att vara ödmjuka, utan istället valt att pracka på kristendomen.

  Det är väl det som driver Mp också fast i en märklig tappning, alla skall helst komma hit och om integrationen inte går bra, så är det samhället det är fel på och därför måste allt ändras. För det är väl utom tvivel att är man kristen så är man lite bättre, vill andra lite mer väl och har därför utrymme att förstå att de lite mindre begåvade (som valt andra religioner) behöver mer tid på sig att anpassa och förstå.

  Eller kanske inte...

  SvaraRadera
 19. Vore det inte praktiskt att i samma stund skuta på nyårsafton till midvintersolståndet så att kalender och årstider verkligen blev synkade?

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Jerker Montelius

   Vad finns det för nytta med att kalender och årstider är synkade? Hur skall du göra med årstider som inte låter sig synkas till midvintersolståndet och andra astronomiska händelser? Definiera om dem till att passa eller?

   Radera
 20. Vi firar fortfarande jul som liksom midsommar är förknippade med längsta och kortaste dag. Utomlands har de kristna namn som Christmas och Sankt Hans Afton. De är av hävd sedan tusentals år våra största högtider och trots att kristna försökt ta över på olika sätt har de fortfarande sina okristna namn kvar i Sverige. De är och förblir de största högtiderna i ett labd med årstider och så mycket mörker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och inte ens påsken lyckades de få till ett kristet namn på! Någonstans?!

   Påsk är ju ett judiskt namn, och easter är uppkallad efter någon germansk gudinna...

   Radera

 21. Helt rätt Lars!

  Varför ska en massa uråldriga föreställningar få hålla tillbaka djuret i oss?

  Blir du arg, så visa det ordentligt så att alla vet vem de har att göra med, slå din motståndare hårt och skoningslöst så att den jäveln inte kan ge tillbaka en annan dag.

  Känner du dig lurad på dina svarta affärer med hyreskontrakten i Rosengården så bara ge efter för lusten att spränga dina motståndares lokaler i smulor..Mmm det måste kännas underbart!

  Känner du minsta lilla sexuell attraktion för något, så var inte sen med att förverkliga den, strunta i om det är grannens fru eller din sambos barn eller andra, det är ändå bara sociala konstruktioner och en gammalmodig kristen moral som står mellan dig och din fullständiga tillfredsställelse, inget annat..

  Löjliga lagar och regler baserade på Kristendom har gjort vårt samhälle alldeles för mesigt och tråkigt, skrota skiten helt och låtom oss njuta ohämmat av de sju dödssynderna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bevisat att även djur har förmåga till empati, denna toppen av mänsklig egenskap. Så om du med djurisk menar empati så behövs inga lagar då alla skulle vara vänliga och trevliga mot varandra. Utan det är nog snarast tvärtom. När man med religion och moralistiska regler lyckas sätta den mänskliga och djuriska empatin ur spel, då måste man ha lagar för att motverka just det vansinnet man just infört i ekvationen. Exempel på detta finns i övermått, se bara på ISIS som är extemistexemplet på hur illa det kan spåra ur med religion, där det uslaste i den mänskliga naturen bejakas i religionens namn. Jag skulle skämmas om jag var muslim, liksom jag skulle skämmas om jag var kristen. Just därför finns bara ett alternativ. Och det är att förkasta och motarbeta alla religioner.

   Radera
  2. Och du Kalle7, din nästan religiösa argumentation är bara så grafiskt ursprunglig. Ser framför mig en grottmänniska som just släpat in en ny fru i grottan och förnöjt sitter och hackar på en flintyxa i grottöppningen, en fin så att den nya frun när hon vaknar efter slaget i huvudet blir välvilligt inställd och imponerad.

   Radera
  3. Hej Neo

   Det var ju såklart lite ironiskt skrivet, för utan Kristendomen så hade våra länder antagligen också befunnit oss längre ner på utvecklingens stege, precis som många andra länder och vissa förorter fortfarande gör.

   Och jag tror att vi fortfarande behöver en liten gnutta sådant för att inte glömma varifrån idéerna kommer liksom, varför de finns öht. Att det liksom finns en anledning till att de finns, inte bara finns för att de råkat bli nedskrivna av någon för länge sedan och helt saknar betydelse..

   "En snabb titt ut över världen idag lär oss inse skillnaden mellan att grunda samhället på värderingar hos en fredsprofet som predikade barmhärtighet och att vända den andra kinden till, eller att grunda samhället på värderingar hos en krigarprofet som predikade svärdets och våldets blodiga väg" (Mats Dagerlind)

   Utan någon religiös påverkan alls hade det nog aldrig kunnat bli, för en slags tro fanns ju även innan Kristendomen.

   Radera
  4. Hmm, låt mig erkänna att jag blivit dragen vid näsan.

   Som du säger så har vi en historisk realitet att förhålla oss till, den kristna, som är inristad i vårt samhälle och vår lag i många generationet. Men, jag hävdar att det är så att det är tvärtom. Det kristna är inte en produkt av en religion, utan en produkt av en mänsklig egenskap, medkänsla och empati. Religion har bara lyckats kidnappa den egenskapen för sina egna syften. Människan är i grunden god. Religion är i grunden ond. Det är allt man behöver veta.

   Radera
  5. Sen är jag väldigt nyfiken på "utvecklingens stege". Utveckla gärna, för jag är i idel öra.

   Radera
  6. I ett utvecklat samhälle finns det väldigt lite våld, lag och ordning råder, folk känner sig trygga och litar på varandra, man behöver inte ens låsa sin ytterdörr.
   '
   "Alla" vet hur man uppför sig och har blivit väl uppfostrade av sina föräldrar och lärare, alla delar samma grundläggande värderingar och höga moral.

   Frid och fröjd råder, jämställt mellan Man och Kvinna.

   I det landet vill jag bo.
   Och så har det ungefär varit tidigare, där jag växte upp.

   Men det har förändrats till det sämre, vårt samhället har tagit ett antal kliv ner på utvecklingens stegen tillbaka till mer våld, otrygghet, sämre uppfostrade barn, sämre moral generellt.

   SD anhängare som jag är så skulle jag kunna skylla allt på invandringen men det är inte helt ärligt eftersom felet finns i huvudet på våra politiker och journalister.

   De har samverkat till den här förändringen, ändrat och grejat med saker som tidigare fungerat utmärkt, saboterat och devalverat.

   Överdriven invandring från havererade samhällen har mest snabbat på processen och nu går det inte att återställa landet längre eftersom den "Kristna grunden" blivit förgiftad av Marxism och Islam.

   Radera
 22. Alltså - enligt legenden så föddes det en enastående man den 25 december i ett fjärran land. En man som kom att påverka hela världen genom sin gärning. Jag tänker fortsätta att hålla den 25 december som en av de allra viktigaste högtidstagarna i min kalender. För då föddes Isaac Newton.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Jesper

   Dessutom är det sistnämnda datumet faktiskt någorlunda belagt (även om det är enligt julianska kalendern)...

   Radera