Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2014-12-03 09:01

Riksdagsdebatten live

Inlägget kommer uppdateras kontinuerligt.Debatten sänds även live av SVT, och kan ses live på SVT Play via programmet SVT Forum här. Erfarenhetsmässigt fungerar SVT Play bättre. Och så kan man slänga upp det hela på sin Apple TV. Och att se Anna Kinberg Batra på stor skärm och lyssna i surround är en upplevelse.

09:10 Anna Kinberg Batra fokuserar enbart på innehållet i alliansens budget och struntar fullständigt i något käbbel än så länge. Hon slänger på slutet in lite kängor om Bromma och Förbifarten mot slutet och säger att "samverkan måste vara mer än ord" angående regeringens inkompetens. "Regeringen skriver själv att [regeringens skattehöjningar för en miljon svenskar] riskerar att dämpa tillväxten och minska jobben".

09:14 Repliker Nu Maggan. Maggan är så upphetsad att hon glömmer inleda med "herr talman" och blir tillrättavisad av Billström. Maggan hävdar att alliansen röstades bort, vilket stämmer, men (mp) + (s) minskade sina röster med sammanlagt 0.1%, så det var inte direkt de som röstades fram...

Maggan angriper Batra, som replikerar att "[Maggan] svartmålar ekonomin i ett av världens rikaste länder".

"Jag hör inga nya jobb komma ur det som [Maggan] säger."

Vilket stämmer. Maggan säger att ungdomar ska placeras i meningslösa högskoleutbildningar, för man kommer inte skapa några nya jobb.

Maggan ser mycket trött ut, rent av sjuklig. Batra ser nöjd, frisk och rakryggad ut.

"Det är intressant att finansministern blir irriterad när man refererar till hennes egen finansplan."

Inte ett öh, ehm, ah eller stammande hos Batra alls. God retoriker.

09:22 kommer (v):s Ulla Andersson fram för att replikera. Ser piggare ut än Maggan. Andersson kallar Batra för "en riktig högerpolitiker" och inleder alltså med en rejäl komplimang. Nu kom "Sverigedemokraternas hänsynslösa maktspel". I en replik till Moderaterna.

"Tydligare vänsterlinjer för att göra livet svårare [för svenska familjer]" replikerar Batra till Andersson och gratulerar till (v):s inflytande över budgeten.

Där kom den.

"Det är inte oppositionens uppgift att hjälpa Stefan Löfvén att driva vänsterpolitik."

Bazinga!

Ulla Andersson kallar vänsterpartiet för ett oppositionsparti. Hon kallar extra val för nyval.

Kommentar: Ulla Andersson (v) hävdar att vänstern gick framåt, men då måste hon räkna med (sd) till vänstern, eftersom (v) bara ökade med 0.11%, (s) ökade med 0.35% och (mp) backade in i regeringen med -0.45% för ett netto på +0.01% (s)+(v)+(mp). Verkligheten är att (sd) gick fram 7.16%, så det är dessvärre väldigt tydligt vad väljarna ville och det var inte en vänsterregering. Ökat antal röster med 0.01% är inte en vänstervåg.

09:30 Miljöpartiets person kommer fram. Missade namnet. Börjar prata om klimatet. Opåläst galning, som inte känner till att om Sverige helt slutar med CO2-utsläpp så stoppar det ökningen av CO2 i atmosfären i mer än två veckor. Enbart Kina ökar sina utsläpp med ett helt Sverige var fjärde vecka.

Kommentar: Med alla repliker kommer det här ta hela dagen, eftersom enbart talartiden är 3 timmar.

09:37 Oscar Sjöstedt (sd). Kallar sig för Sverigeblocket. Lång man. Eftersom det är en man måste det vara OK att kommentera utseendet, frisyren, och kläderna? För att inte tala om sminket.

Sjöstedt pratar om Sverigedemokraternas budgetalternativ. Har inte nämnt invandring än, trots att klockan är 09:39.

"Pension är uppburen lön och ska beskattas precis som lön". (Sd) talar rakt till Sveriges pensionärer. Som väl är de enda som orkar sitta och titta på denna debatt utanför vi i mediaträskets rännstenar.

"För första gången herr talman har vi ett regeringsparti som [...] vill ha ett ickevåldsförsvar." Hänvisar till att Putin sitter och gnuggar händerna av glädje över detta.

Nu om käbblet. "I den händelse att den mycket olyckliga händelse inträffar att Sverigedemokraternas budgetalternativ inte går igenom ..."

Kommentar angående (s) + (mp):s budget. Detta är vad de själva skriver om sin budget:
"De skatteförslag som lämnas och aviseras i denna proposition kommer att bidra till att sysselsättning och BNP dämpas något."
Socialisternas budget kommer leda till färre jobb. Det medger de själva. Punkt.

Nu angriper Sjöstedt Miljöpartiet hårt och påtalar att (mp) minskat sitt väljarunderlag, men ändå fått mer inflytande på politiken.

Sjöstedt understryker det som sades igår. Man kommer rösta mot alla regeringars budgetar om inte invandringspolitiken ändras. "Vi är helt beredda att samtala och förhandla om en budget [med minskade anslag till migration som kan finansiera ökad biståndsbudget]".

Sverigedemokraterna sträckte där ut handen och gav besked om vad som räcker för att de ska stödja en budget. Minskad migration, ökat bistånd.

Ulla Andersson (v) replikerar. Pratar om fattigpensionärer och (v):s linje är att angripa (sd):s pensionärspolitik, där hon vet att partiet vinner röster. Ulla Andersson säger också att Sverigedemokraterna sparkar på barn. 09:51 kom rasistordet och Andersson kallade Sverigedemokraterna för rasister.

"Det Ulla Andersson kallar maktspel kallar jag demokrati."

Nu säger Ulla Andersson att väljarna valde bort den borgerliga politiken när (s) + (mp) + (v) ökade med 0.01% (se ovan för uträkningen). "En politik som väljarna just sagt nej till. [...] Ni visar tydligt vilket rasistiskt högerparti ni är."

Sjöstedt: "Hur mycket gick vänsterpartierna framåt? Jag tror det var en promille."

Oscar Sjöstedt (sd) har här fel. Vänsterpartierna gick fram 0.1 promille, inte en promille. Sverigedemokrater kan inte räkna och visar därmed vad som är fel med svenska skolan.

09:58 Emil Källström (c) går upp i talarstolen. Lite dialekt. Skrynklig skjorta. Snygg slipsknut däremot, även om det är ett veck under själva knuten.

Var det Göran Pettersson (m) som var framme och gullade med Maggan? Eller såg jag fel?

Maggans ögon säger kaffe!

Beklagar, Källström, men Batra och Sjöstedt var mycket intressantare. Jag hör bara bla bla bla.

Vad är det för knapp Källström har på kavajslaget? Hade det sett snyggare ut med ihopknäppt kavaj istället för löst uppknäppt? Sedan undrar jag vad för hårprodukter Källström använder. Lite sotis.

Nu pratar Källström om hela landet och bredband.

"Nya skatter aviseras på allt från böndernas gödsel till avstånd i sig via en kilometerskatt."

"Början på en gryning för den svenska landsbygdsutvecklingen" kallar Källström alliansens politik de senaste åtta åren. Det gör inte jag. Snarare har den svenska landsbygdsutvecklingen aldrig tidigare varit så sorgligt dålig.

"Relativt sett blir det mindre miljöskatter i den svenska ekonomin" med regeringens budget.

Något som slår mig är att riksdagen behöver ett gym. Eller är det mode att ha kostymer som gör att folk ser spinkiga ut? Och var är övervikten? Ska inte hela Sveriges befolkning representeras i riksdagen?

10:10 Nu går Maggan upp och replikerar Källström. Talar om Sverigedemokraterna flera gånger utan att nämna vare sig Källström eller Centerpartiet.

"Centerpartiet har tidigare ställt upp för Sverige i svåra lägen" säger Maggan. Frågar vad Centerpartiets lösning på den uppkomna situationen är.

"Att luta sig mot Sverigedemokraterna är som att luta sig mot ett duschdraperi" säger Källström. Alliansens budget är den bästa för Sverige. Han svarar inte på frågan om Centerpartiets lösning.

Maggan vill se "blocköverskriande samarbete", dvs att Centerpartiet ska stödja Miljöpartiets budget.

"Då ligger bollen hos din statsminister. [...] Det är inget jag tänker stå här och spekulera om" säger Källström.

Spännande att i replikskiftet trumfar Källström självaste finansministern, som framstår som väldigt lam.

Nu går miljöpartisten upp igen. "Eeeeeeh." Helt klart svagast i debatten. Detta är ändå ett regeringsparti. Antar att Romson inte vaknat än.

Miljöpartiet säger att det enda sättet att få en grön politik är att lägga pengar på den, dvs frivilligt och utan stöd kommer ingen satsa på miljön. Men om tillväxten uteblir uteblir också mer pengar till miljön. Hm.

Ulla Andersson är nästa replikant. Hon är alltså en syntetisk människa. Använder sin replik till att prata om Vänsterpartiets politik som värnar små barn, medan Centerpartiet tydligen hatar barn enligt Andersson.

Källström tycker "vi kan hyfsa debatten lite" och konstaterar att Sverige har lägst barnfattigdom i EU.

Barnfattigdom är relativt. Barnfattigdom i Sverige kan innebära att man inte har råd med en XBox i familjen. 

Rätten till en XBox kallar Andersson för trygghet.

Bakom Ulla Andersson kör någon riksdagsvederbörande pekfingervalsen. Amatör. Inte konstigt att allt tar sådan tid i riksdagsarbetet.

10:31 Erik Ullenhag (fp). Knäppt kavaj. Biffig, med bågnande muskler under kavajen och en bred tjurnacke. Svärmorsdröm. Vi vill se honom knäppa upp och visa tvättbrädan.

Om någon undrar varför jag kommenterar männens utseende, så behandlar jag dem som kvinnor i offentligheten ofta behandlas. Jag för alltså en feministisk poäng här.

Ullenhag hävdar att det är lugnt på finansmarknaderna och att inte svenska kronan försvagats. Right... Han har helt enkelt inte tittat efter. Jösses.

Magdalena Andersson ser mycket road ut. Rent av förtjust.

Ullenhag imponerar med att han inte läser innantill. Inte en blick ner i pappren. Synd på rösten bara. Bastonen kommer fram när han lugnar ner sig. Det finns mikrofon, Ullenhag, du behöver inte skrika.

Vad han pratar om har jag ingen aning om. Helt betagen av uppträdandet.

Ullenhag har nu använt ordet "hen" tre gånger. Men sedan blev "hen" en "han". Oops. Gymnasieeleven var sexuellt ambivalent, men efter en studiepaus kom vederbörande på att vederbörande var en han.

Kommentar angående duschdraperiet Sverigedemokraterna. Vem lutar sig mot väggen i duschen, när och varför? Avslöjade Källström intima privata vanor?

Maggan går upp och replikerar. Det ser ut som att hon kommer somna i replikstolen. Samma fråga som till de andra. "Hur tänker du dig att Sverige ska styras i framtiden." Blocköverskridande samarbete eller dansa efter Sverigedemokraternas pipa.

Ullenhag citerar Magdalena Andersson själv att det inte är oppositionens ansvar att lotsa igenom en budget. Stort. Ka-ching. "Du får gärna backa från det du sade för ett år sedan."

"Det jag sade för ett år sedan är precis samma sak som jag sade idag" säger Maggan. Den gången samarbetade Maggan med Sverigedemokraterna och fällde en skattesänkning.

Puh, det hettade till där lite mellan Ullenhag och Maggan. Jag tänker en dusch på Ullenhags gym, jag tänker att Maggan drar undan duschdraperiet. Jag tänker lutande mot väggen. Förklarar de förtjusta blickarna innan.

Ulla Andersson pratade om jämställdhet.

"160 000 fler kvinnor fick heltid. Vi har aldrig någonsin haft så många kvinnor som jobbat heltid som under alliansen" säger Ullenhag. Andersson säger att detta inte är bra i sin replik.

Den utvilade miljöpartisten står med händerna i fickorna. Maskulint, men ser inte snyggt ut.

Miljöpartiet pratade feminism. Det är det viktiga i det här politiska läget. När Ullenhag sade "med alliansens budget blir det snabbare jämställdhet" så blev Maggans ögon i bakgrunden om möjligt större, och såg ut att hoppa ur helt. Nu blundar Maggan.

Nu byts talman till en rakad kille. Antar att det är (sd):s talman.

"Jag står också upp för att jag samarbetar med andra partier" säger Ullenhag. "Nu har jag inte varit inne på Miljöpartiets hemsida på mycket länge..."

11:04 Nu Jakob Forssmed (kd). Knäppt kavaj, men slipsen sticker ut. Hipsterskägg. Hipsterbågar. Inte riktigt lika mycket svärmorsdröm som Ullenhag, men detta går garanterat hem på Söder. Men seriöst, knäpp upp, eller knäpp igen. Det ser direkt fult ut att slipsen sticker fram på magen. Eller välj en treknappars kavaj, så du bara knäpper upp knappen nedanför slipsen.

Talmannen är onekligen (sd):s. Både rakat huvud och skånsk dialekt.

Hela talarlistan nedan. Fetstil markerar det vi klarat av, kursivt är det som är kvar.

"Alliansen budget är en budget för den enskildes myndighet och makt inte för myndigheternas makt över den enskilde."
 1. Anna Kinberg Batra (M)
 2. Oscar Sjöstedt (SD)
 3. Emil Källström (C)
 4. Erik Ullenhag (FP)
 5. Jakob Forssmed (KD)
 6. Fredrik Olovsson (S)
 7. Janine Alm Ericson (MP)
 8. Ulla Andersson (V)
 9. Finansminister Magdalena Andersson (S)
 10. Per Åsling (C)
 11. Jessica Polfjärd (M)
 12. David Lång (SD)
 13. Mats Persson (FP)
 14. Aron Modig (KD)
 15. Leif Jakobsson (S)
 16. Rasmus Ling (MP)
 17. Daniel Sestrajcic (V)
Detta kommer ta hela dagen och jag orkar nog inte livereferera mer än till lunch. En kille till, så jag får kommentera utseende, sedan bryter jag.

Så som Forssmed vaggar fram och tillbaka kan man misstänka kaffe.

Maggan har inte alls samma sug i blicken som när Ullenhag stod i talarstolen. Lutar allt mer i stolen och ser uttråkad ut.

Magdalena Andersson kallar en skattesänkning för pensionärer på en hundralapp för "rejäl", vilket säger något om regeringens syn på välstånd.

Andersson frågar tröttsamt precis samma sak igen. Sverigedemokraterna, bla bla bla, hur tänker sig (kd) att Sverige ska styras bla bla bla.

Magdalena Andersson öppnar för att "regeringen måste dansa efter Sverigedemokraternas pipa". Hon sade alltså att om man inte får till ett samarbete över blockgränserna kommer man samarbeta med Sverigedemokraterna.

"Regeringen sitter på styråran"-citatet från Löfvén slängs i ansiktet på Andersson.

Maggan ersätts nu av Ulla Andersson (v). Kämpa, Ulla, kämpa!

Ulla Andersson börjar nästa gråta över alla stackars barnen som kommer lida om inte regeringens budget går igenom. Rösten stockade sig. Detta var stort, mycket stort.

11:28 Jörgen Hellman (s). Ändring i talarlistan ovan alltså. Stor man på alla håll och kanter. Utom håret, där han kör ett äkta huvudspår. Mycket testosteron där. Har vettet att låta kavajen vara uppknäppt, men den verkar köpt på Dressman och har alldeles för stora ärmar som blir knöliga. Inte i närheten lika het som Ullenhag eller ens Forssmed. Å andra sidan, sätt Ullenhag, Forssmed och Hellman tillsammans i en bastu, så kan vad som helst hända, cuz. (Obskyr popkulturell referens)

Upprepar att jag behandlar männen som kvinnor i offentligheten ofta behandlas eller kommenteras.

Hellman tar upp skolan. "I ett tufft ekonomiskt klimat prioriterar vi skolan högt."

Ändå säger utbildningsministern att skolan kommer bli sämre i sex år till.

Hellman talar om ungdomar som inte klarar av gymnasiet. Han borde titta sig runt bland sina socialdemokratiska kollegor, så ser han att man rent av kan komma in i riksdagen, rent av regeringen, utan att klarat av gymnasiet på första försöket...

Nu följer antagligen ett urtråkigt replikskifte. Hade varit festligt om ingen anmält sig...

Oh, Källström. Klappar förtjust i händerna. Jag måste få reda på vad du har i håret, Källström. Kontakta mig.

Lägger ner bredband är väl inte ... riktigt rätt sagt. Men visst, man låter Telia riva kopparledningar och därmed folks bredband, så visst lägger man ner. Fast Källström menade gräver ner bredband. Får man hoppas.

Källström is on fire. Tråkig dragning tidigare vägs upp av att han är stenhårt på hugget i replikstolen. Bra där. Källström-Hellman är en total utklassning.

Men varför inte blanda metaforer. "Styråran hör hemma i Rosenbad och bollen ligger på den planhalvan." Seriöst, Källström? Styråra, boll, planhalva och Rosenbad i samma mening?

Stort. (sd):s talman ger Källström en möjlighet till replik på replik på replik trots att det inte fanns rum för det.

Därmed tackar jag för mig nu 11:45. Att raljera över miljöpartisten som just gick upp är som att stampa på ett litet barn, för det här är bara för uselt. Det är direkt taskigt att angripa någon som är så genomusel, övriga var starka och kunde ta det.

Återkommer med ny liverapportering efter 15:00, när vi kanske nått någon votering.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

64 kommentarer:

 1. Ulla Andersson låter som hon har gråten i halsen. Som om det som händer bara är en mardröm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte bara hon. Magdalena ser-precis som bloggskribenten noterar- helt slut ut. Hon bär en oerhörd stor säck på ryggen(som t.om tomten skulle avundas)

   Hon har en mycket samanbiten låg retorisk framtoning idag. Värre politisk baksmälla har nog aldrig genomlidits.

   Radera
  2. ska det inte vara Tomt-hen ;-)

   Radera
 2. Tycker det är intressant detta med att alla ungdomar vill plugga vidare. Det är juh toppenbra, men se till att ha betyget för det då. Livet är inte en dans på röda rosor..

  SvaraRadera
 3. Första gången jag hör Batra i en allvarlig debatt. Hon står på sig och agerar som en statsman. Till skillnad från motdebattörerna som låter mera som 6-åringar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker hon ser riktigt tråkig ut, hon har nog inte fått ligga på länge. Men hon kan snacka, retoriken fanns där definitivt och hon utklassade nyss motståndet.

   Radera
  2. Otillbörlig och omogen manschauvinistisk kommentar, Robin. Skäms på dig.

   Uppenbarligen har du inte legat runt, eftersom du tror att en kvinna som Batra är likadan intimt som i talarstolen.

   Radera
  3. Jag skäms. Innerligt. Kanske gillar inte Batra sex ens? Vi får prova med chockdoktrin och påtvinga henne en massa sexförslag så kommer hon säkerligen ändra åsikt. Chockdoktriner går ju som känt aldrig fel.

   Radera
  4. Låg nivå grabbar-höj blicken!

   Radera
  5. Att du inte skäms öronen av dig, Robin, är förunderligt. Klipp dig och skaffa ett jobb.

   Radera
  6. Jag har faktiskt tappat båda mina öron. Att du kommer med detta påhopp är riktigt elakt och personligt. Jag arbetar faktiskt som kommunalarbetare, det är min tur att titta på just nu.

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Extraval, shalalalala, extra val, shaalalala....

  SvaraRadera
 6. Undrar vad SDs kraftigt höjda försvarsanslag innehåller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gränsförsvar-taggtråd och radar.
   Samt lite fregatter på Medelhavet.

   Radera
 7. Vänsterblocket gick fram 1 promille enligt valmyndigheten och det är säkerligen de siffror som SD använder.

  SvaraRadera
 8. Batra är vass men Sjöstedt är inget vidare.


  SvaraRadera
 9. Nu kommer maggan igen, det är nu hon äger.

  SvaraRadera
 10. Och nu försöker Maggan locka över C att rösta på S budget. Efter det att man i valrörelsen hade som mål att tvinga ut de ur riksdagen. Pratar man om "samarbete" är det kanske en bra idé att erbjuda någonting. Magda verkar tro att "Samarbete" betyder "Lyd oss annars jävlar!"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Komiskt att de tycks tro de kan vända oppositionens politik med blott hänvisningar till "den svåra situationen" samt bedjan om att "ta ansvar".

   Kommer vända mig till skatteverket och höra hur de ämnar ta ansvar för den svåra situationen i mitt bankkonto som den höga beskattningen åstadkommer.

   Radera
  2. Tja, då har de i alla fall något att relatera till för att förstå Putin.

   Radera
 11. Jag gillade Källström. Han låter vettigt och hanterade det bra. Någon som kommer vara mer synlig i framtiden?

  SvaraRadera
 12. Socialbidrag? Vad är det för något Ulla?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ulla kör en filibuster där det gäller att säga barn så många gånger som möjligt.

   Radera
  2. Det handlar om baaaaaaarn!!!!!

   Radera
 13. Hej på er alla Moderater!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker bara vara lite trevlig så här på blanka förmiddagen!
   Ingen anledning och jämföra Moderater med Stalin!

   Radera
 14. Vänstern räknar in de i Riksdagen imaginära F! i det glada konsumgänget.

  Fick jag prickarna rätt nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm det KAN saknas två prickar där... :)

   Radera
 15. Fp Ullenhagen talar som en agitator!
  Löftet om 5 miljoner i arbete kan inte fuskas med -säger han!
  Om jag känner honom rätt så kan man fuska rätt bra -genom att omfördela befolkningen från andra länder hit.
  Bara den processen kräver massiv arbetsinsats!
  Ta hjälp av vänstern så kanske smugglingen kan förstatligas så vinster hamnar hos dem som betalar-vi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fungerar inte herr talman-då syftar han inte på dagens invandring eller alla utanförskapsområden som växer-surprice surprice!
   Ej heller på flyktingars död på medelhavet eller de underfinansierade fn läger.
   Nej det är SDs förslag om en mindre extrem öppenhet!

   Radera
  2. Jag fixar inte hans skrikande...heller.

   Radera
 16. "Det jag sa för ett år sen är detsamma som jag säger idag." Magda Bagdad Bob Andersson. Storlögnaren.

  SvaraRadera
 17. Nej Magdalena inte dansar efter deras pipa, ges politiskt inflytande.

  SvaraRadera
 18. "Oscar Sjöstedt (sd) har här fel. Vänsterpartierna gick fram 0.1 promille, inte en promille. Sverigedemokrater kan inte räkna och visar därmed vad som är fel med svenska skolan."

  Du skriver ju själv ovanför att V ökar 0,11% (just det %) dvs 1.1 promille

  Alltid kul att hacka tillbaka, speciellt när folk är kaxiga. Då gäller att ha rejält på fötterna eller öron muffar så man kan dämpa hånflinet från de omkring.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skrev vänsterpartierna inte vänsterpartiet. Läs.

   Radera
  2. Ledsen för särskrivningen av öron-muffar, sånt som händer ...

   Radera
  3. Sant!!
   Jag inser mitt fel.
   Kan vi ändå inte ursäkta killen, jag hade nog också sagt 1 promille

   Radera
  4. Som sagt, med Schyman inräknad i det glada konsumgänget hade promillehalten stigit väsentligt.

   ..?!

   Radera
  5. Sant det också
   Sitter mest i chock över att det finns politiker som får Erik Ullenhag att verka klok och insatt.
   Suck!!

   Radera
 19. Jisses, metrosexuell erotika på Cornubloggen?! Nu är våra dagar räknade på allvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv njuter jag av det underhållande referatet!

   Radera
 20. Ullenhag gör självmål "jag står upp för att jag samarbetar med andra partier"
  Nej så är det inte därav det parlamentariska läget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd på hans lite Tom Cruise look och övriga goda skådespel att det var fel i manus.

   Radera
  2. Tycker snarare han liknar Michel J Fox.

   Radera
  3. Fast han gör juh det, han arbetar med C, M och KD så... Han ljuger juh inte.

   Radera
 21. Haha! Detta var ett av dina bästa inlägg genom tiderna Cornu! Precis som om det är mina egna reflektioner från sändningen. Snyggt!

  SvaraRadera
 22. Kan någon berätta åt Löfven att den där styråran är inte är en stol man sitter på utan ett roder man styr skeppet med. Vidare så bör man anpassa sig efter vinden när man styr. Först då har man en chans att komma dit man vill.

  SvaraRadera
 23. "Ulla Andersson börjar nästa gråta över alla stackars barnen som kommer lida om inte regeringens budget går igenom. Rösten stockade sig. Detta var stort, mycket stort."

  Blir det inte barnen som får ta hand om resultaten av obalanserade budgetar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo men det är juh i framtiden, vem bryr sig om sånt!

   Radera
 24. Hur går det? Har Löfven slagit näven i fikabordet och kraftsamlat för en samlad bedömning av läget än? Lyckades de besluta vilket fikabröd som skulle inhandlas?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beskedet är att besked om fikabröd kommer imorgon.

   Radera
 25. Verkar som det kommer att bli regeringsombildning. Då får vi antingen:

  S minoritets regering (50%) Svag ,men lätt att leda.
  S + C + Fp minoritets regering (20%) Svag, försvars vänlig
  S + C + Fp + Mp majoritets regering (20%) Stark, svår att leda, invandrar vänlig
  S + M majoritets regering (10%) Stark, politisk möjlig eftersom Reinfeldt och Borg har avgått. Går ryssen in i Baltikum kommer denna regering bildas inom ett par timmar.

  SvaraRadera
 26. Tack Cornu för sammanfattningen. Mycket underhållande, speciellt kommentarerna om utseende... Skönt med lite motvikt till alla kommentarer om kvinnors utseende. Jag ser fram emot ditt nästa framträdande i media, välfriserad och välekiperad.

  SvaraRadera
 27. Hahahahahaha!!! Klockan 13:24: Herr talman!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu glömde hon inleda med Herr talman igen i slutrepliken 13:31. Hon blev dock inte rättad?

   Radera
 28. Fantastisk feministisk poäng, Cornucopia?! Cudos!

  SvaraRadera
 29. n 10 på listan kan bli en höjdare. Nåt mer förvirrat än Per Åsling tror jag inte finns i riksdagen, om man inte räknar med Carl B Hamilton förstås.. men han går utanför totalisatorn.

  SvaraRadera