Aktuellt

Nya extrema Ygeman-rekord för elpriserna - 630 öre per kWh i södra Sverige på måndagen den 29:e november

"Vi har inte elbrist." - energiminister Anders Ygeman (S) till Expressen 8:e september 2021 Nordpool har nu fastställt elpriserna ...

2014-12-07 12:43

Reinfeldt och Lööf är rasister - vill begränsa invandringen

Fredrik Reinfeldt (m) och Annie Lööf (c) är uppenbarligen rasister, då de vill se begränsad invandring och flyktingmottagande till Sverige. Annie Lööfs tidigare uttalanden om på sin höjd 40 miljoner invånare, varav 31 miljoner invandrare är en begränsning, och nu verkar också Fredrik Reinfeldt tycka att det finns begränsningar och att Norden kan bli fullt, även om det inte är det än. Kort sagt är de rasister.

Reinfeldt säger att det inte är fullt i Sverige (och Norden) än, och implicerar alltså att det kommer bli det, vilket innebär att man måste begränsa invandringen. Alltså är han rasist.

Dock får man ändå påtala att Reinfeldt har en poäng:
"Jag flyger ofta över den svenska landsbygden och det skulle jag vilja råda fler att göra. Där finns oändliga fält och skogar. Där finns mer plats än man kan föreställa sig."
Han har förstås som vanligt fel. Den svenska landsbygden är inte oändlig.

Men låt oss verkligen öppna våra hjärtan. Sveriges yta är 449 964 km2 och i Bangladesh bor det 1 033 invånare per kvadratkilometer. Nu menar jag inte att det är fullt i Bangladesh, men det får väl ändå vara en måttstock för en önskad ambitionsnivå?

Då kan Sverige rymma 464 812 812 invånare, och den som förespråkar en mindre invandring än ca 455 000 000 invandrare och flyktingar måste stämplas som en rasist. Annie Lööfs begränsning till 40 miljoner invånare är ju direkt rasistiskt.

Man kan och ska förstås bortse från sådant där historiskt trams som satt begränsningar på hur många invånare som kan bo per kvadratkilometer norr om vissa breddgrader. Ni vet uppvärmning av bostäder och lokaler, en kort odlingssäsong på bara några månader, med låg solinstrålning som ger låg produktion av grödor.

Sverige har ändå sedan länge övergivit att vara en hållbar nation. Redan idag importerar vi ungefär hälften av vår mat, så varför inte importera 99% av vår mat när vi är 465 miljoner invånare?

Varifrån vi ska få energin för att upprätthålla livsstil och levnadsstandard, eller ens värma bostäder för 464 miljoner invånare, eller alls ordna belysning under vinterhalvåret är en ickefråga. Vi kan importera ändlig fossil energi, så det ordnar sig. Den som påstår något annat kan bara klassas som rasist.

Tittar man på länder eller regioner på våra breddgrader så har Sverige ca 21.5 invånare per km2, Finland har 16.0, Norge 15.5, Kanada 3.41, Grönland 0.026, Ryssland 8.4 och Alaska 0.49 invånare per km2. Rasister hela högen, även om Sverige alltså har tätast befolkning av dessa länder redan idag, för att det existerar naturgivna begränsningar på dessa breddgrader är rent trams.

Dessutom kan vi faktiskt få plats med flera miljarder människor i Sverige. Trots allt lever flyktingar på flyktingförläggningar under förhållanden och ytor som inte är tillåtna att hålla hund på i Sverige. Då får man plats med sex flyktingar på tolv kvadratmeter. Visserligen ligger de i sitt eget bajs, men med en flykting per två kvadratmeter i Sverige kan Sverige rymma nästan 225 miljarder människor.

Fast rasisten Reinfeldt menar att det kan bli fullt i Norden... Har han fått betalt av (sd) för att inleda deras valkampanj inför det extra valet i mars? För en sak är säker, när Reinfeldt säger att Sveriges landsbygd är tom och att det finns plats för mängder med flyktingar där, så hoppade (sd):s röster på landsbygden upp ytterligare fem - tio procentenheter och 2 - 3 procentenheter i riket...

Man kan också konstatera att Reinfeldt blivit socialist, då de som äger den där tomma landsbygden tydligen inte ska ha något att säga till om brukandet av den mark de äger, utan den ska upplåtas åt nästan en halv miljard invandrare.

Det enda som bör debatteras är om definitionen av rasism är om man vill se färre än 464 miljoner människor eller färre än 225 miljarder människor i Sverige. Fast då diskuterar man volymer, vilket inte är tillåtet. Enkät om korrekt definition ute till höger.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

48 kommentarer:

 1. Problemet är inte att vi saknar fysisk plats, det är en korrekt analys som även en 8-åring kan räkna ut. Problemet är att det saknas bostäder på de orter där jobb skapas och att majoriteten av de som kommer hit har mycket låg utbildning och att vi i detta land inte ska konkurrera med låga löner. Om man tror att integrationen kan lyckas om man placerar 500 asylsökande på ett nedlagt hotell i en liten ort i Bergslagen så är man riktigt jävla dum.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och för er som har missat det så får nu Sd 17,7% i YouGov, dvs de går fram med ca 50%. Undersökningen gjordes 3-4 december.

   Radera
  2. Bör ju påtalas att faktiskt valutfall för (sd) i riksdagsvalet var högre än den högsta siffra på någon opinionsundersökning. Och tvärt om för (mp).

   Partiet kan passera 20%. Partiet kan även passera (m), om inte i detta val, så i nästa. Extra intressant blir det när partiet passerar 30% och man i riksdagen har klubbat lagar att man bara får rösta på sitt eget budgetförslag - då kommer (sd) som största parti att alltid få igenom sin budget...

   Radera
  3. Just så.

   I Sentio så låg de på dryga 16% innan budgethaveriet och Sentio hade Sd på 12,7 veckan innan valet, dvs Sentio lyckas pricka in Sd väl. Så det är inte orimligt att Sd idag har 20% och når än högre den 22 mars.

   Det är bara en tidsfråga innan partiet är störst i Sverige (antagligen 2018), och som du säger, man bör noga tänka sig för innan man mixtrar med det konstitutionella.

   Radera
  4. Det MV på kort sikt sparar på att starta flyktingboenden med "lowest bidder" ute på vischan, får samhället betala mångdubbelt i form av sämre integration på längre sikt.

   Radera
  5. Plus att som jag mfl visat så driver man upp (sd):s röster rejält på de orter man placerar dessa flyktingboenden.

   Radera
  6. 17%, 20%, 30%, siffrorna virvlar omkring som höstlöven. Hoppas, hoppas.hoppas...

   Enligt pophistorikerna William Strauss och Neil Howe existerar i västerlandet, eller i alla fall i USA, en slags fyrtaktsrytm av ca 20-åriga perioder som historien tenderar att slå i och som tillsammans bildar en "cykel". De kallas - fritt översatt - för högperiod, väckelse, sönderfall och kris, varefter krisen avlöses av en ny högperiod.

   Våra senaste perioder skulle i så fall kanske ha sett ut ungefär så här:

   4. 1929-1945: Systemkris
   1. 1945-1963: Högperiod
   2. 1963-1977: Väckelse
   3. 1977-2001: Sönderfall
   4. 2001-?: Systemkris

   Betecknande är att systemkriserna tenderar att till större delen bero på värderingar och föreställningar som grundlagts under den föregående väckelsen. I Sveriges relation till migration och PK framstår det mönstret som särskilt tydligt. Om idioterna i riksdagspartiet nu bl.a driver igenom sin antidemokratiska lagstiftning i syfte att stärka minoritetsregeringar och stänga ute SD från inflytande, så ser jag fram emot en strålande högperiod där denna konstitutionella detalj ytterligare kommer att gynna det blivande statsbärande partiet och bidra till den 'nya socialdemokratins' stabila och gynnsamma maktutövning. :-)

   Radera
  7. Lars, om man driver upp SD röster i de orter man placerar flyktingförläggningar så vore det intressant med en flyktingförläggning på Söder i Sthlm.

   Radera
  8. Konstig ide att vi inte skulle konkurrera med låga löner
   Varför inte?
   Hela devalveringscirkusen handlade om att konkurrera med lägre löner.
   Ända sedan man införde SIAskolan på 70-talet, har skolan inriktats på att vi inte ska konkurrera med kompetens. med

   Radera
 2. Härligt. Hingsten vallar mer röstboskap till SDs fålla.

  SvaraRadera
 3. Våra politiker är sanslöst dumma och Reinfeldt är en av de dummaste. Du har förstås rätt i allt (snart sagt) du säger här och Reinfeldt har ärkefel, men det har uppenbarligen inte nått fram till honom än. Man kan undra hur han skall känna sig när (om) han inser vilken katastrof han varit som statsminister och partiledare. Det har gått bra de första femtio metrarna, sa han som föll ner från skyskrapan.

  SvaraRadera
 4. Har du hört Hassans "100 000 tyska bögar om vi går med i EU"? Din artikel påminner om den. Lika absurd. Det är tragiskt att se hur du utvecklats från att skriva intressanta seriösa och framsynta inlägg, till sådan här löjeväckande smörja och numer ständigt går SD's ärenden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså? Förespråkar alltså du en begränsad invandring? Då är du rasist. Punkt.

   Radera
  2. Jag fick ett lika stort leende på läpparna när jag läste detta inlägg som när jag hörde 10 000 tyska bögar första gången.

   Radera
  3. Siffran 10 000 var i och för sig sannolikt rätt nära faktiskt utfall (det finns drygt 6000 livsmedelsaffärer i Sverige, lägg till Apotek, Systembolag, Leksaksaffärer etc så når man storleksordningen 10 000), men tyskar var fel och ävenså den sexuella läggningen, entydigt breeders.

   Hassansketchen som förlöjligande av alarmistiska EU-motståndare var ganska plump och beside the point redan när det begav sig - de tyska bögar jag var bekant med då var samtliga ytterst kultiverade människor och jag förstod inte vad EU-motstånd hade med rädsla för kultiverade människor att göra.

   Men jag tror att inte ens en sådan satir hade varit möjlig idag. Någon enögd hade uppfattat att tyskar och bögar pekades ut, och ytterligare någon hade dragit tangenten ännu längre och tolkat det som en allegori för helt andra personer, som jag gjorde ovan. Och därmed hade sketchen varit omöjlig.

   Det säger en del om hur klimatet förändrats sedan 1994.

   Radera
 5. Underbart!

  Som jag ser det är det klart att SD vill ha ett nyval, de behöver ju inte ens några valarbetare, det arbetet sköter ju de andra sju så bra så. (Jag syftar alltså inte på din text, även jag kan detektera en strimma ironi. Utan på den senaste veckans uttalanden. Inte ens fegisen Reinfeldt, nu när han ändå avgått hade man ju hoppats på lite mer.)
  Det är tur för oss att de inte valt att bekämpa kommunister på samma sätt. Då hade fack-föreningar varit förbjudet och barnarbete tillåtet, och diskussionen hade varit om man inte borde tillåta företagen att beordra obetalt övertidsarbete på helgerna (de mest extrema formerna av fri kapitalism jag kan tänka på just nu).

  Någon gång måste ju vansinnet ta slut, men varje gång en strimma hopp tänds så...
  Deprimerande att tänka att vi ska behöva stå ut med denna soppan hålla på en hel valperiod till

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har även gratis valarbetare sittandes utanför varje affär i hela Sverige.

   Radera
 6. Tja, - det gick ju bra redan på medeltiden att befolka ödemarkerna i Värmland och Dalarna med skogsfinnar genom att ge dem 6 års skattefrihet.
  Nu är ju skogsturkarna redan här så det är bara att lova dem skattefrihet och dispens från div onödiga bygg- och miljölagar så är problemet löst och SD står där med lång näsa.

  SvaraRadera
 7. Varför så defensivt? Nästan 10% av Sveriges yta består av vatten. Där kan folk bo både på flottar och på sjöbotten. Kanske rent utav i flera nivåer. En slags horisontell integration. Ingenting är omöjligt utanför rasisternas snäva tankevärld.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 225 miljarder innebär redan att man inte bara bor i våningssängar, utan även på flera våningar. Men du har rätt, jag tog de 2 m2 och slog ut på ytan. Naturligtvis är även 225 miljarder en orimlig begränsning. Mer än så får plats. Fyra våningar och våningssängar, så är vi uppe på 1 800 miljarder invånare.

   Radera
  2. Wow 1800 miljarder människor i Sverige.

   Det ser jag fram emot :)

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Jag ser framemot vår nationalarena. 200 stycken av dagens nationalarena Friends räcker för att rymma hela vår befolkningen idag. För att hålla proportionerna så måste vår kommande nationalarena endast rymma 9 miljarder, ska väl inte vara något problem för våra svenska ingenjörer? Allt är möjligt utanför rasisternas snäva världsbild!

   Radera
 8. Är inte vår självförsörjningsgrad ännu lägre? Jag har hört 21% någonstans. Eller jag känner att jag tror att jag hört det.

  Undra hur svensk glesbygd skulle utvecklas ifall vi lagstadgade 100% självförsörjning..

  Då kanske en eller två känner för att vända på urbaniseringen.

  Kan ju vara bra att göra det i god tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skattebefria hela området om Mat, så har Ryssarna gjort och de klarar nästan 100% av behovet

   Radera
  2. Vi importerar ungefär hälften av vår mat men vi exporterar också lite. Räknar man netto så är Sverige självförsörjande till ungefär 2/3 under förutsättning att vi kan importera fossila drivmedel och konstgödsel.

   Radera
 9. Reinfeldt vill nog åt något toppjobb på andra sidan Atlanten eller i sektorer som mäklar pengar. Då agerar han så att Sverige blir en plats dit flyktingar kan ta sig från de krig som Natoländerna mm bedriver.

  Att kritisera krigen som orsakar så stora flyktingströmmar borde vara mer logiskt

  SvaraRadera
 10. Gamla Fascisterna anno 2010.

  "Det är viktigt att skilja på flyktinginvandring och invandring i övrigt. I massmedia framställs ofta människor som söker asyl och som smugglats in i landet som flyktingar även om deras motiv till att lämna hemlandet företrädesvis är ekonomiska. Flykting är man om kriterierna för skyddsbehov i utlänningslagen är uppfyllda, och då har man rätt till permanent eller tillfälligt skydd.
  Missbruk av asylrätt skall stävjas så långt som möjligt. Asyl skall ges till personer som dokumenterat blivit förföljda enligt Genévekonventionens bestämmelser. Det ankommer på den asylsökande att styrka sin identitet och att förete trovärdiga handlingar och att i övrigt samarbeta i asylprocessen. I annat fall skall avslag ges eller när skyddsbehov sannolikt föreligger, ett tillfälligt uppehållstillstånd i avvaktan på fullt klarläggande av identitet och övriga förhållanden.
  Invandringspolitiken måste vara tydligt utformad och ha en förankring i breda folklager. Främlingsfientlighet och negativa attityder uppstår om misstanke finns att de som fått uppehållstillstånd inte är egentliga flyktingar. Ett ökat stöd för invandring kan bara uppnås om invandrarna ses som individer som utvecklar och berikar Sverige i stället för att ses som ett socialt problem.
  Svenskarna och deras politiker måste också tydligt markera sin vilja att försvara de värderingar och de kulturmönster som vi i Sverige uppnått under en lång utvecklingsperiod. Ömsesidig tolerans av olika traditioner och levnadsmönster måste upprätthållas, men det får inte innebära att värderingar och utmanande livsstilar skall accepteras när de står i uppenbar konflikt med de värderingar som vuxit fram i Sverige vad gäller t.ex. synen på jämställdhet och barnens rättigheter.

  Uppehållstillstånd för anhörigaReglerna för familjeåterförening eller för andra nära anhöriga kan göras mer generösa om försörjningskrav införs. Den eller de som vill att en nära anhörig skall få bosätta sig i Sverige måste åta sig ett försörjningsansvar och också kunna visa att bostad finns."

  http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Forslag/Motioner/med-anledning-av-skr-200001_GO02Sf5/?text=true

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skrämmande att moderaterna hade flera sådana motionerande rasistiska rötägg i sina led så nyligt som år 2000. Men förmodligen är dessa nu utrensade eller åtminstone under partipiskan nertryckta till underkastelse.

   Och Reinfeldt egna ord ska nog inte tolkas bokstavligen som ren och skär populism, utan bör ses i ljuset av en profetisk vision, ungefär som oraklet i Delfi som under ruset av underjordiska gaser kunde se framtiden. Jesus kan man inte jämföra med, för han hade ju även rent praktiska skills som att göra vin av vatten och så. Möjligen förbereder sig Reinfeldt för att levla upp till nästa nivå i Bryssel.

   "Yes folks, never underestimate the power of stupid people in large groups to destroy society and drag the rest of us down along with them…" - George Carlin

   Radera
 11. Reinfeldt är historielös.
  Just dessa skogar befolkades av Svenskar som i brist på försörjning drog iväg.
  Somliga till USA andra till städer.
  Han bör i stället resa till miljonprogrammens område och se hur det går för dem där.

  SvaraRadera
 12. Mitt förslag är att alla våningar med större takhöjd än tre meter, halveras på höjden. Då får vi miljontals nya kvadratmeter med takhöjd på minst 150 cm. Våningsplanen kan heta 3A, 3B, 4A osv.
  Det här funkar i Indien

  SvaraRadera
  Svar
  1. redan idag.
   Allt annat är naturligtvis rasism.

   Radera
  2. Rimligt. Då kan vi snabbt dubbla antalet boende speciellt i de äldre statskärnorna på Söder och Östermalm, Vasastaden etc. Det är ju ändå där folk vill bo.

   Radera
 13. Detta var det bästa jag läst på hela veckan!

  Tack för att du påminner mig om att jag inte är ensam att se dårskapen som pågår just nu. Jag tyckte det var enkelt att rösta i valet i höstas. Faktiskt enkelt för första gången på flera val. Men nu i extravalet är det ännu enklare.

  SvaraRadera
 14. För ett tag sedan så fick jag i huvudet en vision av siffrorna 18% eller 22%. Kom ihåg att det var här ni läste det först.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir spännande att se vad opinionsinstitutens mätningar indikerar i slutet på januari :)

   Förhoppningsvis ser svenska folket att Löfven är en riktig clown. En arg clown

   Radera
  2. Och en tråkig sådan på ett komiskt vis dessutom. :-)

   Ganska länge så har jag gissat att Löfven egentligen är en ganska svag ledare under sitt fackbuffliga yttre. Under sin statsministergärning har det även visat sig att han därutöver är rätt trög.

   Radera
  3. Människor som tar sig själva på väldigt stort allvar är komiska utan att dom själva inser det.
   Det tragiska för oss andra är att han är statsminister och har en vise som nog är ett pinnhål värre otroligt nog.

   Radera
 15. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 16. Det borde föras en debatt om vad ordet "rasism" betyder, det har inget med ordet "volym" att göra.

  FN:s definition borde gälla även i Sverige

  "...varje skillnad, undantag, inskränkning eller företräde på grund av ras, hudfärg, härstamning eller nationellt eller etniskt ursprung, som har till syfte eller verkan att omintetgöra eller inskränka erkännandet, åtnjutandet eller utövandet, på lika villkor, av mänskliga rättigheter och grundläggande friheter på politiska, ekonomiska, sociala, kulturella eller andra områden av det offentliga livet."

  Ge några exempel på rasism enligt FN:s definition. Jag börjar.

  Att ge vissa etniska grupper subventionerade arbeten och företräde framför svenska arbetare på den svenska arbetsmarknaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är det lilla ordet "mänskliga rättigheter". Som det tolkas i Sverige är det kanske helt uppåt väggarna - att konsekvensera blir galna vet vi - men PK:s logik är i det avseendet i alla fall koherent.

   Om mänskliga rättigheter skall trumfa medborgerliga rättigheter har givetvis hela världen precis lika stor rätt till svenska förmåner och att bosätta sig här bäst de vill. Allt annat är rasism.

   Radera
 17. Minns när jag gick i skolan och BSS etc sprang runt och det snackades rasism och "Sverige är fullt" "invandare är lönsamma" och allt annat trams de babblade om (samma skola som hyllade sovjet och sa usa var skit men men )
  Då var det "hela världens befolkning får plats på öland och Gotland om de får 1 kvadrat var"
  Vilket skulle visa på att det är gott om plats.
  Problemet är att fysisk plats och ekonomisk "plats" är inte samma sak oavsett hur stora hjärtan vi ska ha så har vi bara 100% lön att beskatta tar de ut mer blir det knepigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. INga problem ta ut mer än 100%, man har tagit ut mer i marginal beskattning tidigare, läs Astrid Lindgrens Pomperipossa.

   Så länge folk mer rikedom har pengar på banken eller aktier kan man tvinga dem sälja dem för betala skatt, personer som inte har något att sälja kan ju alltid få låna sin villa eller bostadsrätt lite mer för att betala skatt. The sky is the limit!!!

   Radera
 18. Hur tusan har alla etablerade politiker lyckats hamna så fel tankemässigt. Är dom aldrig ute på nätet och skanna av vart åt det barkar? Mitt tips är att SD kommer att bli mycket större än de 17 procent som den sista mätningen gav. Den så kallade politisk korrekthet kommer att leda dem hela vägen ut i kylan. Jag har redan bestämt mig för vad jag ska rösta på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som fd medlem i MP så kan jag säga att det blir masspsykos inom partierna. Man matas ständigt av ensidiga budskap. Man förstärker varandras redan befintliga uppfattningar. Visst, det är en del käbbel om vissa frågor men i det stora hela så existerar man främst i en ideologisk och värderingsbaserad värld där fakta och verklighet inte spelar någon roll. Presenterar man fakta som motsäger någon övertygelse så tror folk att man har en agenda mot partiet.

   Radera
 19. SD är ett regeringsodugligt parti. Deras företrädare inger noll förtroende. Deras historiska last från 90-talets nazirörelser är relevant att ha i åtanke lika mycket som vänsterpartiets antidemokratiska bakgrund. Ränderna går inte ur helt så att säga. Röstar man på dem röstar man för en ledning som skulle köra landet botten ännu värre än de andra partierna.

  Med det sagt så är det inte svårt att konstatera att etablissemangblocket helt spårat ur. Det är ren mani idag. Invandring är en religiös plikt att omhulda. Den som problematiserar är hädare. De får fan ta och kamma sig väldigt snart innan vi tvingas genomlida en sverigedemokratisk regering.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara att hålla med.

   Nulli secundus

   Radera