Cornucopia?

Aktuellt

Regeringen föreslår skatt på hämtkaffe och snabbmat (som pizza) - fem respektive sju kronor

Regeringen föreslår i ett nytt betänkande att man ska införa skatt på engångsförpackningar av dryck och mat, t ex hämtkaffe på mackar och ca...

2014-12-02 15:33

Påminnelse: Glöm inte köpa popcorn inför i morgon

I morgon är det Stora Popcorndagen. Vill därför passa på att påminna om att ni bör stoppa förbi lämplig butik och köpa popcorn på vägen hem, så allt är redo för i morgon.

Kolonialimperialistiskt anarchogenus paleface

För er som föredrar det går det förstås (nästan) lika bra med chips & dip.

Klockan 16:30 idag säger sig Sverigedemokraterna presentera hur de avser att rösta i frågan om budgeten.

Det finns en teoretisk utväg här för regeringen, och det är att dra in sitt budgetförslag och ställa in morgondagens debatt och votering. Fast både (v), (sd) och alliansen har lagt budgetförslag, och de ska väl fortfarande röstas på?

Om vi inte får någon budget klubbad innan årsskiftet så kommer allt fortsätta som om inget hade hänt, med befintlig budget. Undantaget punktsskatter så gäller det mesta av beskattningen för kalenderhelåret och socialisterna kan därmed tidigast pungslå privatpersoner och företag från årsskiftet 2015 - 2016, dvs på 2017 års taxering.

Vid närmare eftertanke bör man ha popcorn redo redan till klockan 16:30. Skynda, skynda!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

6 kommentarer:

 1. Jag som Sverigedemokratisk Moderat (Finns det?) njuter något otroligt av detta. Jag har inte bara popcornen redo, de är dessutom chokladdränka och med strössel!

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas att både allians- och socialistpartierna slutar att vara så barnsliga, tar sitt förnuft (om de har något) tillfånga, och röstar igenom (sd):s budget i morgon.

  SvaraRadera
 3. Tydligen ska beskedet komma efter ett 25 min långt anförande från SD som alltså alla journalister måste lyssna på. Humor!

  SvaraRadera
 4. Har Vänsterpartiet en egen budget? Men vänta nu.....då bryter de ju mot praxis om de röstar för regeringens budget isf att lägga ner sina röster. Isf har vi ju två onda partier i Riksdagen, V och SD

  SvaraRadera
 5. Nu börjar smutsiga Expressen i desperation att sprida ren desinformation, när de bestämt påstår att Åkesson tvekar.

  http://www.expressen.se/politik/sd-har-bestamt-vilken-budget-de-rostar-pa/

  Varför skulle (sd) vara rädda att förlora sin vågmästarroll för att de fäller socialisternas budget? (sd) kan ju ändå inte kan göra ett dugg mot en eventuell blocköverskridande majoritet, var, när och hur den än uppstår. Vågmästarrollen måste självklart nyttjas i den här situationen.

  SvaraRadera
 6. ... stoppa förbi...

  Passa dig, en sådan språklig konstruktion riskerar röja dig!

  SvaraRadera