Cornucopia?

2014-12-04 10:50

Oroade medborgare i Grozny i strid mot Moskvafascisterna

Strider har utbrutit i den tjetjenska huvudstaden Grozny, där oroade medborgare tagit till vapen mot Moskvafascisterna. Omvärlden har därmed med Moskvas egen logik rätt att skicka in trupp och vapen i Ryssland för att skydda de oroade medborgarna.

Om vi struntar i att använda Moskvaretorik, så har alltså strider utbrutit i Grozny, där bland annat presshuset brinner.
Enligt rapporteringen ska ett tiotal ryska soldater dödats och tjugo sårats i striderna.

Frågan landar i den raljerande inledningen till detta blogginlägg. Ska Moskva föra samma politik i Ukraina som i Tjetjenien eller inte? Vad säger psyopsen och nyttiga idioter nedan?

Tillägg: Striderna är nu över. Film från eftermälet, filmat från förbipasserande bil. Notera hur det klingar till när bilen kör över tomhylsor på gatan. Det ser ut som någon forcerat grindarna in till pressbyggnaden. Flera utbrända eller sönderskjutna bilar, både polis och civila, finns på gatorna runt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

25 kommentarer:

 1. Man kan ha vilka åsikter som helst...
  Men, nu är vi där vi är...
  Och måste upprepa Per Albins uttalande...
  "Sverige beredskap är god...."
  Alltså hålla god min i elakt spel...

  SvaraRadera
 2. Som jag trodde. The chickens come home to roost.

  Ryssland är militärt mycket starkt och ledningen är inte snäll, men de har fört en politik som kommer att slå tillbaka och hålla dem sysselsatta på bakgården.

  SvaraRadera
 3. Nämen, det är förmodligen en nazistrevolt startad av Carl Bildt personligen, stödd av EU och NATO. Därför är det ett alldeles utmärkt casus belli för Ryssland att ta baltikum som motdrag.

  SvaraRadera
 4. Skulle gärna hjälpa er.
  Har tyvärr inte tid för tillfället
  Läser just Kjell Westös bok " Där vi en gång gått".
  Handlar om ryssar och ett broderfolk i revolutionär kamp för hundra år sedan.
  Ber att få återkomma...

  SvaraRadera
 5. Finns det någon svensktalande i Tjetjenien om så bara de kan saga "vackra svenska flicka"? Om så, så kan vi ju invadera för att skydda svensktalande....

  SvaraRadera
 6. Här kan man ju inflika en massa oerhört dråpliga saker, t ex det där gamla Wikileaks-dokumentet om vilket apskaft Kadyrov är eller hur Shamil Basayev utbildades av Ryssland för att föra krig i konflikten Georgien-Armenien.

  Det skämmigaste av allt är att det går åt typ 1000 personer på det här sättet per år i Kaukasus och att Ryssland alltså i princip befinner sig i inbördeskrig. Hur man kan tro att ett land i inbördeskrig kan ha några vettiga synpunkter på den globala säkerheten (t ex stabiliteten i östersjöregionen) får Putins stövelslickare hemskt gärna förklara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fundamentalisterna i Tjetjenien vädrar väl morgonluft efter IS framgångar. Man gör sina misstag sa igelkotten och klev ned från skurborsten. Ryssland gjorde en felbedömning liksom USA (ursäkta jämförelser får visst inte göras på denna sajt) men flera av IS:s toppfigurer, en ugur och en georgier har utbildas för dylika ändamål. Vad tycker tjetjenierna. Det vet vi inte?

   Radera
  2. Om det inte vore för det faktum att Tjetjeniens självständighetsrörelse funnits betydligt längre än IS och inte har nåt med IS att göra så kunde ditt inlägg nästan varit relevant. Tills du började svamla om "ugurer" då, har svårt att se vad de har med Tjetjenien att göra.

   Hur ser det ut med mänskliga rättigheter i Tjetjenien förresten Bylund?

   Radera
 7. Vad säger Cornu om NATO och EU,s inblandning i Libyen med flera länder ? Sverige som krigar i Afghanistan ? Kul och höra bara ......jo.....har ni sett NATOS snygga baser runt ryssland ? Är Putin lika sugen ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka av dessa konflitker har varit sanktionerade av FN vid ett eller annat tillfälle?

   Radera
  2. Och vad har det för betydelse ? När galningarna som sitter där = NATO
   Vad tycker du om NATOS baser ? Är det oxå sanktionerat nånstans annat än av NATO ?

   Radera
  3. Jag tror de länderna som huserar Nato baser är överlag nöjda med arrangemanget då man får söka medlemskap frivilligt. Lite som att bygga ett köpcentrum det är logistiskt praktiskt och man måste inte gå dit men ibland är det kanon med en massa nödvändigheter på samma ställe.

   Radera
  4. Var ju som jag trodde... Finns inte en NATO bas i ett land som inte vill ha det där. Men ryssjävlarna o deras anhang finns ju där de inte är välkomna så jag vet vad ajg tycker om dem.

   Radera
 8. Det finns individer i Sverige som har både avsikt och förmåga att kunna begå terrorattentat i Sverige, säger Säpochefen Anders Thornberg.

  Säpo missar en väsentlig sak, och det är att vi har deltagit i tre krig, och man kan inte kriga utan konsekvenser, och regeringen lär inte kunna skydda Sverige för det är väl rasism det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka tre krig menar du? Oavsett vilka är det förmodligen inte desamma som Ryssland, som nu ändå utsätts för terrorattentat. Slutsatsen man ska dra av ditt inlägg verkar vara att det inte spelar nån roll om man krigar eller inte?

   Radera
  2. Jugoslavien. Afghanistan. Libyen.

   Radera
  3. Ryssland var med i Jugoslavien på ett hörn, jag såg dem själv. Så det är ett faktafel från Hr Bylunds sida.

   I övrigt kan vi alltså konstatera att Ryssland inte var med i t ex Libyen men ändå utsätts för terrordåd - slutsatsen är alltså att det inte spelar nån roll om man krigar eller inte?

   Radera
 9. Vi Psy Ops säger att ry. Bör sätta in spetznaz och skjuta bort nissarna.

  Cornu känner du till kallesFarsa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://news.yahoo.com/russian-ruble-extends-losses-083658060--finance.html

   Radera
  2. Spetsnaz verkar inget vidare, ryktet säger att hela den novosibiriska 24:e obrspn förintats i Östra Ukraina t ex.

   Radera
  3. Jupp. Enligt uppgift ska hela 24:e obsrspn förintats. Över 100 dödade och 300 sårade efter att de försökt leka Rambo på Donetsk flygplats. Ska vara anledningen till nytt vapenstillestånd - Ryssland ville hämta kropparna och skickade en rysk toppgeneral att förhandla om detta.

   Radera
  4. Har inte sett detaljerna, men gissar att ukrainarna bara väntade på ett tillfälle när fi visade sig öppet i större enheter och satte in precisionsartilleri. Fast uppgifter talar om att de flesta ska ha skjutits ihjäl i närstrid.

   Radera
  5. Så går det iofs alltid när man skickar kurragömmakillarna att göra pansarskyttes jobb. Men det förtar ju inte skadeglädjen när det är de onda som det går dåligt för.

   Radera
  6. Vil bara påpeka att Novosibirsk är en stad i Sibirien. Eller är det Novorossija, som östra och södra Ukraina hette innan sovjetmakten helt sonika förde det dit?

   Radera
 10. Visst är IS tämligen nytt men islamska fundamentalister finner varandra och befordrats från ja man får ju inte säga det har eftersom allt dåligt kommer från Putin.

  SvaraRadera