Cornucopia?

2014-12-09 15:15

Omslag och titel på Stjärnklarts uppföljare (SPOILERS!)

Nedan har ni omslaget och titeln på Stjärnklarts uppföljare, som antagligen släpps i augusti nästa år. Stjärnklart kommer på pocket till sommaren, för er som undrar.

Titel och omslaget kände ni som följde min officiella Facebook-sida, Stjärnklarts Facebook-sida eller mig på Twitter redan till sedan någon vecka. Titel och omslag kan innehålla mindre SPOILERS för den som inte läst Stjärnklart. 

Återigen är det Anders Timrén på Islington Design. De tre böckerna i trilogin kommer vara rätt snygga bredvid varandra, med tanke på det tredje omslaget.

För er som kommer in på förstasidan, så måste ni klicka på läs mer nedan för att se omslaget och titeln.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

19 kommentarer:

 1. Fräsigt omslag! Ser fram emot nästa bok med spänning och förväntar mig samma spännande läsning som dina tidigare verk. Synd bara att man läste ut Stjärnklart för längesedan så man får vänta ett helt år...

  SvaraRadera
 2. Vilket är fortet/fästningen på omslaget? Det känns som att jag vet precis vilket det är, men inte kan placera det. Eller så har jag helt enkelt sett för många fort i min dagar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl Carlstens fästning.

   Håller precis på och avslutar första boken. Mycket underhållande och lämnar en bitter eftersmak.

   Radera
  2. Tack för svaret! Mina chansningar låg på Carlsten eller Karlsborg. Får väl ta och läsa boken jag också någon dag.

   Kan dock meddela att jag köpte Midvintermörker och Midsommargryning i julklapp till min far, mitt bokorakel här i världen. Gillar han dem, kommer jag att "låna" dem av honom.

   Radera
 3. Sista delen avhandlar Sveriges totala förintelse i tredje och avslutande delen Stjärnsmäll. Trots författarens dystopiska läggning så kommer han kanske falla till föga och låta sagan få ett lyckligt slut med Stjärnljus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Margot Wallström räddar världen i "Stjärnögd"!

   Radera
 4. Fan vilket grymt omslag, stå päls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet att jag frågat om detta två ggr förut då jag såg det på twitter hoppas att det inte var till besvär.

   Radera
 5. Finns böckerna (De första också) som ljudbok?

  SvaraRadera
 6. Möjligen en lycklig slutbok med titeln stjärnkraft dvs fusion som löser många problem för lång tid och ger oss möjlighet att emigrera till andra solsystem. Lite som Interstellar med sitt maskhål och en grundligare förståelse för gravitationen. Stjärntid kan också vara möjligt. Där en omprogrammering av våra gener ger en möjlighet till ett gigantiskt långt och lyckligt liv med kolonisation av hela galaxen.

  Fast stjärnsmäll där en kosmisk kollaps i vår närhet blåser allt rent på jorden för en ny tidsålder utan oss verkar mer troligt.

  Ska åtminstone ha boken Stjärnfall så snart den går att köpa.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 7. Mycket proffsigt omslag. Om man får kommentera den konstnärliga tekniken ser man längs upp till vänster blänket i kretskortet som drar till sig blicken (en typisk ingångspunkt för en bra bild, uppe till vänster). Blicken löper sen via ögat till stjärnfallet som pekar nedåt i bild och sedan via den svagare ljusstrålen nedåt mot fästningen, sedan upp mot fönstret och stjärnfallet igen . Alla diagonaler är också en vanlig teknik för att förmedla action i en bild. Stjärnfallet fungerar också bra som pekare om man råkar komma in från höger i bild.

  SvaraRadera
 8. Jag väntar med spänning!

  SvaraRadera
 9. Har @Hallonsa skrivit någe i Stjärnklart?

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/10817511/ECB-capital-flight-from-Russia-has-hit-220bn.html

   Radera
 10. +1 för silvertejp som vi alla kan relatera till. Clas Ohlson eller äkta Gaffa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns en variant som heter Jurassic. Svindyr, men när man använder den håller det en livstid. Kanske lite tjock men vad den sitter.

   Radera
 11. Gör masken nån större nytta om det bara är ett filter på den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där ser ut att vara en modern militär skyddsmask (skyddsmask 90?), den ska bara ha ett filter fast man kan växla vänster/höger beroende på vilken axel man skjuter ifrån. Andra sidan är "blindad".

   Så svaret på frågan är ja.

   Kuriosa i sammanhanget är att jag fick ut 90-skyddsmasken i armén flera ggr med det där käcka sugröret som syns på framsidan. Men jag fick ALDRIG en vattenflaska som man kund ansluta sugröret till.

   Radera
  2. Aha, det är så det ligger till. Tack för infon!

   Radera