Cornucopia?

Aktuellt

Lönerna i IT-branschen 2018 yrke för yrke - var ligger du?

Programmerare sägs vara det vanligaste yrket i Stockholm i takt med att den massiva automatiseringen i IT-branschen effektiviserat och skapa...

2014-12-13 14:14

Obligatorisk läsning om informationskrigföring

Medan BBC rapporterar att den ryska aggressiva flygaktiviteten i Östersjön den senaste veckan främst drabbat Sverige, så har @Reservofficer1 publicerat ännu en fullständigt lysande obligatorisk inlaga om informationskriget som pågår.


Till en början BBC:
"Poland says the level of Russian naval and air force activity in the Baltic Sea region has been "unprecedented" this week.
Defence Minister Tomasz Siemoniak said most of the activity was in international waters and airspace and Sweden was the country most affected."
Men det ska förstås inte svenska myndigheter berätta för svenska folket. De enda i sammanhanget som inte vet om vad Sverige utsätts för råkar vara de svenska skattebetalarna, för alla länder runt Östersjön, inklusive Ryssland, följer förstås aktiviteten.

Sverige saknar som bekant psykologiskt försvar, och det finns samtidigt gamla kära band inom media till Ryssland sedan vänsterjournalister stått på KGB:s eller Stasis lönelistor, kontakter som i en del fall med hög sannolikhet bibehållits även sedan muren fallit.

Ett litet utdrag ur Reservofficer1:s text:
"I dagarna har vi drabbats av några händelser som mycket väl exemplifierar ovanstående. Under veckan har flera system drabbats av cyberattacker eller IT-attacker. Detta”vapen” ingår i arsenalen för informationsoperationer. Samtidigt har en rysk hackergrupp, LizardSquad, tagit på sig dådet och motiverat det med att de är missnöjda med spelbolagen EA och Microsofts XBOX. Detta är sannolikt dels ett sätt att dölja statsdrivet cybersabotage men ännu troligare en metod för vilseledning. Samtliga svenska nyhetsmedia har svalt betet och rapporterar om illbattingarna i LizardSquad och att Telia fått problem med DNS (DNS är ett slags postnummer och adressystem för navigering av information över internet). I själva verket är det sannolikt att angreppet är mer omfattande än så. Det ligger i alla svenska aktörers intresse att tona ned omfattningen och därmed höljs också avsikten i dunkel. Telia vill som privat företag inte verka svagt och sårbart inför sina kunder, MSB och PTS agerar här precis som SÄPO, Försvarsmakten (MUST) och FRA skulle ha gjort — man avslöjar inte för fienden vad man vet om fiendens kapacitet och aktiviteter. Om man alls vet något — vilket man inte heller gärna visar för angriparen.
Svenska folket som betalar för kalaset får inte ens en kritisk granskning av media! Media som dessutom också vill ha betalt för sina insatser, antingen genom prenumerationer eller annonsering. Och vem är det som annonserar? Tja, t.ex. telekom och IT-företag. Det sistnämnda är lite onödigt konspiratoriskt men det är för att visa på sambanden och hur du som enskild medborgare i slutändan är helt beroende av krafter som inte alla gånger gynnar dig. Med ”att gynna dig” menas i det här fallet att sörja för säkerhet, stabilitet, trygghet och välfärd — något vi betalar för via skattsedeln."
Svensk media fortsätter att rapportera direkt rysk vilseledning, trots översvallande mängder med bevis på att det hela är fel.
"När svensk media beskriver kriget i östra Ukraina som en kamp mellan staten Ukraina och ”pro-ryska” ukrainska aktörer som vill ha lokal och regional frihet från Kiev så är det en beskrivning som inte stämmer med verkligheten. I den fysiska verkligheten finns ryska specialförband initialt och senare ryska reguljära förband på plats i Donetsk och Luhansk för att genomföra regelrätta strider med Ukrainska armén."
Läs hela texten här. Reservofficer1 följer ni även på Twitter.

Sverige har aldrig saknat ett psykologiskt försvar så mycket som idag. Vi behöver även upprätta förmåga för offensiv informationskrigföring, för det är endast om ryska folket kan få höra, se och läsa sanningen som man kommer avsätta Putinregimen, när den nu tagit i princip full kontroll över ryska media.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

53 kommentarer:

 1. Jag kom att tänka på den här skämtartikeln som går ut på att Romson vill byta ut arméns vapen mot luftgevär för att inte provocera för mycket:
  http://www.storkensnyheter.com/#!Miljöpartiet-vill-byta-ut-försvarets-vapen-mot-luftgevär-Vi-måste-satsa-på-ett-snällare-försvar-/cjds/BF0F8B05-6AEC-4A46-BA87-845A6E6F6CBE

  SvaraRadera
 2. Ännu ett svenskt inslag i samma anda.
  https://www.facebook.com/DFMDonbass.

  MSM skriver och Mona Sahlin uttrar sig nu oroligt om svenska "nazister" som strider för Ukraina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Win win? Antingen dödar nassarna ryssar, därmed färre mot fädernelandet eller så dödar ryssarna nassarna och då har vi ett problem mindre ( jmfr Jackie Arklöv)

   Radera
 3. Ojojoj, nu blir det komplicerat. Hur då "vilseleda det svenska folket"? Finns det något som tyder på att det svenska folket någonsin varit annat än vilselett? Det enda som främmande makt kan bidra med är väl någon sorts ny-vilseledning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ryssarna har åkt på en hel del kännbara sanktioner och för de som är insatta så vet de flesta att detta lett till att folket generellt är förbannade. Kriget är liksom redan igång, krig idag handlar sällan om vapen.
   Att då grupper i landet protesterar tror inte jag är någon större sensation

   Radera
 4. Vad finns det kvar att försvara, en orgie i multikulturalism och postmodern identitetspolitik???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt, det är ju så dax med ett försvar nu liksom, när landet stått med ytterdörren vidöppen i årtionden.

   Alla företag har flyttat eller blivit sålda, media styr politikerna och 87% av befolkningen är antingen förståndshandikappade och/eller hjärntvättade sedan barndomen.

   Radera
  2. Om du inte har något du bryr dig om i Sverige, varför flyttat du då inte till en annan plats i världen, t.ex. Ryssland?

   Å ena sidan kan man tolka din defaitistiska inställning som ett resultat av svenska indoktrinerande skolan.
   Å andra sida kan man tolka den som ett psyopsinlägg av Putin, Åkesson, eller möjligen Bjäen.
   Å tredje sidan kan man tolka den som utslag av brist på intelligens, en inte helt ovanlig företeelse i fosterlandet.

   Förklara gärna mer ingående hur du resonerar. Det skulle vara högst upplysande.

   Radera
  3. @Neo Cortex

   Om du hade ställt den frågan till mig så hade svaret blivit som följer:

   Det finns en enda anledning kvar till att jag inte redan flyttat från det här jävla landet, antagligen så försvinner den anledningen inom ett år och sen slipper ni mig.

   Men jag flyttar inte till Ryssland, det blir ett annat Nordiskt land med högre självbevarelsedrift, mer patriotiska invånare och vettigare politiker.

   Varför skulle jag vilja fortsätta arbeta och betala skatt i ett land som stöder terrororganisationer?

   Varför vill du göra det?
   Den frågan är mer intressant, Neo varför tycker du att det är okej att urskiljningslöst stödja terror (och utbredningen av dess grenar i vårt samhälle)?

   Eller förstår inte vart våra skattepengar går, så är du antingen korkad eller så tillhör du de hjärntvättade..

   Varför skulle jag vilja bo kvar i ett samhälle som gärna och frivilligt åker oljad rutschkana ner i skiten, samtidigt som 87% av dess invånare faktiskt tror att de vill detta?

   Varför vill du bo kvar här, Neo, hur tror du det kommer att se ut när de 600000 pers som är på ingång landat i vårt samhälle inom 4 år?

   Hoppas du blev lite upplyst..

   Radera
  4. @Kalle7

   Det var högst upplysande att du tror att det finns ett annat land i Norden som är bättre. Vilket land är det i så fall, berätta gärna?

   Vad gäller min nivå av kork som du antyder så är den nog särdeles speciell. Jag har alltid så länge jag kan minnas alltid fått hantera situationen att de jag har att göra med är mindre intelligenta, eller vad du vill kalla det, än mig. Så därför roar det mig omåttligt att nu stå inför en värdig motståndare av rang. Jag medger gärna att jag liksom igår redan dopat mig för att komma ner till samma nivå som dig. Men jag är faktiskt lite oroad då du redan visar tecken på att ha grumlat ditt sinne mer än väntat, och är rädd att jag inte hinner med nedåt. Nåväl, vi kör ändå.

   Varför jag vill bo kvar här? Ja Sverige är fortfarande det bästa landet i världen, alla kategorier. Ja, jag är förälskad i Sverige, till skillnad från egocentriska Sverigevänner som bara är vänner med Sverige om de gynnar dem själva. Jag kan jobba i vilket land jag vill, men väljer det bästa landet i världen. Är det så konstigt?

   Om du vill flytta till ett annat undermåligt land så önskar jag dig lycka till!

   Och jag välkomnar alla som vill komma hit och jobba. Hälften av mina arbetskamrater kommer från utlandet. Du vet det där landet utanför Sverige. Och vi pratar engelska som lingua franca hela dagarna. Din syn på världen är efterbliven och föråldrad. Gå och göm dig, och skäms!

   Radera
  5. @Kalle7

   Ber om ursäkt om jag drog det hela lite långt. Jag vill absolut inte dominera hela pissrännan.

   Så, om du bara accepterar att du har fel så glömmer jag hela incidenten.

   Radera
  6. @Neo

   Tack för ditt svar, nu vet jag att du tror dig leva i Aftonbladets fantasivärld, beklagar inget jag kan göra åt den saken, det kommer du själv att förstå (en dag snart) när det mesta av vårt välfärdssystem slutat fungera helt.

   "Bästa landet i världen"?
   Det var flera årtionden sedan vi var SÅ bra och dit kommer vi inte igen för landet är trasigt nuförtiden, bortom all räddning.

   Och sen glömde du svara på ett par av mina frågor till dig, men det gör inget, jag inser att du inte förstod frågorna eftersom de problemen inte ens finns i din värld.

   Förresten så hittade jag en bra artikel åt dig om du vill läsa nåt upplysande om den riktiga verkligheten

   Radera
  7. @Kalle7

   Du är så bortkopplad från verkligheten som man kan vara. varje dag när jag kommer till jobbet möts jag av en multikulturell extas av persiska, engelska, kinesiska, och andra stora världsspråk. Lingua franca är engelska som alla förstår.

   Orkar tyvärr inte klicka på din artikel om verkligheten, för jag lever redan i den, till skillnad från dig. Din verklighet verkar vara en där allt begränsas av dina fördomar.

   Ta och tänk om. Skäms lite och kom igen. Det är inte fel att ha fel om man är karl nog att erkänna sina fel.

   Radera
  8. @Neo

   Varje morgon så möts jag av lugna, tålmodiga, Svenskar, sådana som mig.
   Absolut ingen hetsar upp sig i onödan eller blir arg för skitsaker.
   Vi sitter där ihop kring fikabordet i lite dämpad belysning, dricker kaffe, precis som ett slags uppvak. Någon grymtar om nåt, en annan svarar, dagen börjar dra igång sakta, vi diskuterar kring det vi har på schemat idag, ingen dag är den andra lik. Retas lite med varandra, skojar, snackar lite skit om våra chefer.

   15 minuter senare (försent) kommer den enda utrikesfödda indrattande, han kommer alltid vid den tiden, ingen skäller på honom (ingen vågar)
   Hans bil står alltid i vägen, på "Besöksparkeringen", eftersom den är närmast..

   Jag skäms inte över vem jag är eller vad jag tycker, men jag tycker det är pinsamt hur jävla dåligt vårt land styrs. Politikerna har prioriterat fel i minst 2 årtionden, journalisterna har begravt konsekvenserna av deras misstag.

   Du och miljoner andra har blivit manipulerade av media, invaggade i en falsk världsbild, man har t.o.m förbjudit oss andra att beskriva verkligheten korrekt med hjälp av lagen "Hets mot folkgrupp".

   Upplys mig gärna om var jag har fel

   Radera
 5. Man kan ju undra varför de utför cybersabotage just nu. Eller kanske de bara provar ut tekniken på någon som har bra infrastruktur så vet de att tekniken fungerar när de väl behöver den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan det vara en del i en rysk desperation inför att även Sverige går md i Nato?
   Om Finland oc Sverige går med i Nato ökar trycket på ryssarna i Skandinavien...
   Ryssarna är ordentligt omringade idag. Skulle de komma i konflikt på allvar med omgivningen så är hela det ryska imperiet förlorat. Kineserna tar större delen av Sibirien. De forna sydryska delarna har goda kontakter med muslimska krafter och i väster trycker Västeuropa på...
   Så skulle jag tolka min situation som ryss.
   Fast Putin är troligen ingen übermensch utan han kan ha fallit för sina egna dagdrömmar om ett återupprättat Sovjetunionen. Då har han lika kort historieperspektiv som amerikanarna...

   Radera
  2. Efter en snabb djupanalys av ryssarnas dashcams på youtube kommer jag till slutsatsen att ryssarna är i allvarlig konflikt med sig själva. Såg just en video där en lastbil med kor välte och alla korna rullade ut över vägen. Putin har alltså ett rent sorgligt material att arbeta med. Det är därför han vill inkorporera nytt, eller uppgradera som det nuförtiden heter.

   Radera
 6. Snart kommer ett riktigt PsyOps inlägg på min enligt cornucopia "PsyOps" blogg.
  kanonmat90.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill inte vara elak Bjäen, men din avatar heter faktiskt Björne, och det är snigel han har i handen, en sån där långsam du vet, som fastnar i skosulan om man trampar på den.

   Radera
  2. Turbo kanske han är?

   Radera
  3. Nä Björne, Snigel, inte Turbo.

   Radera
 7. När kan man fråga sig gäller inbördes krig? I Svenska förorter kan inte polis och ambulans åka utan att få bensinbomber kastade mot sig. Nästan dagligen åtminstone veckovis skjuts 3-4 ihjäl i Sverige i gäng uppgörelser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är en lång väg till inbördeskrig, jag tror det krävs mer än att några "gangbangers" och ligister busar runt med molotov cocktails.

   Radera
  2. Som jag kommenterade tidigare så är Rysslands invånare i krig med sig själva. Deras dashcams filmar allt som är roligt att titta på för oss i väst. En formidabel success skulle jag säga. Allt från road-rage där en bilförare hoppar ut och pucklar på den andre med brännbollsträ, och sen kommer en tredje och pucklar på den andre, till kor som rullar över vägbanan och bilar som försvinner ner i slukhål. Ryssland är clownen i världen som alla skrattar åt.

   Radera
 8. Jag tror att det har med detta att göra: http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Transatlantiskt_partnerskap_f%C3%B6r_handel_och_investeringar . "Förväntas bli klart i slutet av 2014". Googlar man lite så verkar det som att USA vill begränsa internettrafiken. Man kan ju även tänka sig att TTIP är negativt för Ryssland vilket kan förklara Putins utåtagerande.

  SvaraRadera
 9. Konfliktstrategi och spelteori är inget som lärs ut i nämnvärd utsträckning på journalisthögskolor.

  Journalister som identifierar sig som krigare på den goda sidan i kampen mellan ont och gott förmår inte anamma den yttre illusionslöshet, den *lucidité*, det förstånd, som är en förutsättning för att ha en inre moralisk kompass som styr ens handlande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Journalister, speciellt de som lyckas i karriären, verkar börja som rödblodiga kommunister och sluta som blåblodiga miljonärer. Tänker t.ex. på han den där Gujillo. Således går det inte att utbilda journalister till rätt uppfattning, utan de måste mer eller mindre spektakulärt få utforska dessa outforskade marker själva, och skaffa sin inre moraliska kompass.

   Har faktiskt läst den där Gujillos memoarer i avskräckande syfte, så jag vet vad jag talar om.

   Radera
 10. Dags återupprätta S1 Uppsla och tolkutbildningen och göra den psyopsoperativ.

  SvaraRadera
 11. Jag tror inte det är ryska folket som är utsatta för den värsta propagandan.. :)

  http://www.paulcraigroberts.org/2014/12/12/brink-war-economic-collapse-paul-craig-roberts/

  Washington, elitbankirerna och det militärindustriella komplexet, som Eisenhower varnade för i sitt avgångstal, ska ha sitt krig vare sig befolkningen vill det eller inte.
  Befokningen verkar dock vara för dumma för att förstå nånting överhuvudtaget.. och det framgår ju inte minst av cornucopias artikel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bara hålla med. Din analys är bara så korrekt. Det ryska folket är efterblivet och förstår inget överhuvudtaget. För det var väl det du ville säga?

   Radera
  2. Haha ja eller hur? :-) Varför skulle jag mena det.. tror inte vi behöver mer av den propagandan. Hela västmedia är full av den för tillfället. speciellt i Sverige av någon anledning.. Nu ska fåren vallas in.
   Föreslår att du läser lite annat, därför jag länkade till artikeln :)

   Radera
 12. Cornu, det svenska folket har de myndigheter, politiker och den media de förtjänar. Har man i alla år låtit sig matas med fördummningsteve och lagt ner sina pengar på feelgood-media för att slippa se verkligheten så får man skylla sig själv. Det är ingen som förbjuder svenskarna att ta kontakt med verkligheten. Aldrig någonsin i historien har det varit så lätt att få tag på information. De som vill veta, de vet.

  Jag har precis läst en intressant artikel i en polsk tidning Gazeta Wyborcza om att var tredje polack tror att det är sannolikt att Polen drabbas av krig de närmaste tio åren. Varannan polack och 100 000 företag är beredda att delta i en paramilitär organisation för att försvara sitt land. Folk organiserar sig och enligt obekräftade uppgifter tränas 600 000 polacker idag i paramilitära organisationer utanför de militära strukturerna.

  http://wyborcza.pl/duzyformat/1,142470,17107614,Polskie_organizacje_paramilitarne_szykuja_sie_na_wojne.html

  Medan svenskarna gnäller om att någon annan, oklart vem, ska göra det åt dem.

  För att träna sin egen psykologiska försvarsförmåga och bättre förstå vad kriget handlar om rekommenderar jag att ni köper spelet This War of Mine som visar hur kriget påverkar civilbefolkningen:
  https://www.youtube.com/watch?v=BALBUyoTxQM

  Det är kanske dags att vakna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tessa von Psyops, förbereder du mig för krig. För jag verkligen vill inte. Exakt vad är det du tycker att svenskar ska ägna sig åt. Vi ogillar verkligen krig i Sverige. Eller försöker du vänja oss vid tanken?

   Din avatar ser fin ut, som en porrskådis typ, men jag tror att du är en man som luktar svett och inte orkade torka sig ordentligt i arslet vid senaste nummer två. Och nej, jag projicerar inte.

   Tessa berätta istället vad som är på gång. Det finns ingen som tror på dig här.

   Radera
  2. Tessa, du är högst på min att-göra-lista, så svara nu, jag bara undrar, var är du nu.(*)

   (*) obskyr popkulturell referens

   Radera
  3. DN har publicerat intressant materiel för att uppmärksamma tsunamin för tio år sedan. Läs det noga. Om hur de svenska myndigheterna har hanterat katastrofen jämfört med andra länders myndigheter. Om Laila Freivalds som säger att “för normala förhållanden har vi naturligtvis den bemanning som behövs”. Om den svenske mannen som såg katastrofen tidigt och reagerade och varför just han visste “att katastrofer inte kommer med en föraning eller en förvarning. Plötsligt är de bara där.”

   Tsunamin 2004 dödade 229 000 människor i tolv länder. I Aceh provinsen i Indonesien nästan 90% av befolkningen. Men på ön Simeulue överlevde de allra flesta tack vare de muntliga berättelser man förde vidare från generation till generation om att man ska fly till bergen om man ser oceanens vågor dra sig tillbaka från kusten. Berättelserna skapades 1904 när en stor tsunami drabbade ön.

   Nej, jag vill inte heller ha varken krig eller tsunami. Men mina morföräldrar som överlevde två världskrig har lärt mig att det kan bli krig oberoende av min vilja. Och jag vet inte om det är mina gener, uppfostran eller intuition som har lärt mig att känna de första signalerna när katastrofen är nära, men just nu känner jag mig som en zebra på prärien som känner att faran närmar sig men vet ännu inte om det är branden, lejonet eller jordbävningen.

   Jag vet att det är fullständigt meningslöst att dela sina farhågor med människor som inte har upplevt krig på ett par hundra år och tror att historiens lagar om vad som händer med nationer drabbade av hybris gäller alla utom svenskarna. Man blir misstänkliggjort, hånad och förolämpad. I bästa fall nonchalerad. Det tragiska är att det tydligen först måste hända en katastrof för att ett folk ska börja skapa sina egna överlevnadsberättelser.

   Radera
  4. Tessa, du är så långt från verkligheten som man kan vara.

   För det första så orkar ingen läsa så långa kommentarer, själv läste jag bara början och slutet och fann inget intressant.

   För det andra har du helt missuppfattat nivån här.

   Okej jag ger dig en chans och skummar snabbt, mitt öga fastnar vid gener och fullständigt meningslöst.

   Just meningslöst är nog något man kan lyfta och debattera.Men just nu verkar det rätt meningslöst att debattera med dig, innan du torkat dig i arslet ordentligt. Du vet, vi har faktiskt ganska hårda krav på hygien här i moderlandet.   Radera
  5. Hahaha, zebror på prärien. Totalt off world chart! Try gnus and Africa next tiime.

   Radera
  6. Jag gissar att "Neo Cortex" är Cornus alter ego när han är på fyllan

   Radera
  7. @zok etc.
   Du är bra rolig du, eller möjligen efterbliven. Även om jag är rejält på fyllan så är jag smartare än du. Eller tror du också att det finns zebror på prärien? En enkel fråga, var god och svara!

   Radera
  8. Shit Neo Cortex, du har svällt här som en riktigt dryg självupptagen skitstövel. Du är så uppfylld av att du skulle vara smartare än andra att du inte ser sina egna misstag. Tessa-personen har hängt här längre än du, sen en bra tid innan psyops-ordet blev på modet här. Snacka om att inte kunna hantera att vara intelligentare än majoriteten i pissrännan, tyder för övrigt på begränsad art av 'över'intelligens..

   Radera
  9. @Tessa

   Jag känner samma sak

   @Neo
   http://www.linkmaster.se/2010/11/alkolas-pa-datorn/

   Radera
  10. Det tog lite tid, men nu har även jag fattat. Det som vi bevittnar här är ju Den Nya (genialiska!) Svenska Försvarsdoktrinen. Istället för att rusta upp landet för dyra pengar så kränger man vapen till de där efterblivna länderna som inte fattar det nya med informationskrig. Och här sysslar man med det mest moderna och avancerade informationskriget ever. Hela befolkningen jobbar på det. Det är som i tomtens verkstad där alla små tomtar jobbar mot samma mål medan jultomten myser på 10 000 meters höjd. Vi framställer helt enkelt landet på ett sätt så att ingen vill ha det. Våra duktiga tågförare fejkar tågförseningar för att låtsas att infrastrukturen är kaputt. Våra duktiga nya svenskar låtsas att de busar i förorterna medan de i verkligheten jobbar med raketforskning. Våra politiker framställer sig som odugliga imbeciller - vilka fantastiska skådespelartalanger! Våra journalister är inte värre. Öppna vilken utländsk tidning som helst och sedan DN där man på bästa nyhetsplats får se Qviberg spreja fotdeo på strumporna. Man behöver inte förstå svenska för att fatta att svenskarna är, hmmm, lite speciella. Även barnen bidrar och låtsas vara dumma när de deltar i PISA.

   Men Cornu är duktigast. Han skapar en blogg där man får veta att bubblan snart kommer att spricka, att leksakspengar trycks i allt högre fart, att pyramidspelet kommer när som helst att rasa. Han får oss att förstå att det är den tänkande eliten som är hans läsare, de som fattar, crème de la crème. Och så får vi på en lördagskväll se hur denna elit i kommentarfälten överträffar varandra för att bevisa hur de i fyllan regredierar till sin anal-sadistiska fas.

   Nu måste även Putin ha fattat att det här landet inte är någonting att ha. Det är kanske kul den första timmen, när allt går som han hade tänkt, men sen? Det skulle vara hans värsta mardröm att behöva ta hand om sju miljoner bortskämda, naiva svenskar och ett par miljoner andra dysfunktionella i ett land som är på väg mot sin undergång och där livsmedelsförsörjningen bara räcker till hälften av befolkningen.

   Det här är genialiskt - garanterad Nobels fredspris nästa år. Grattis!

   Nu är zebran i mig lugnare, mycket lugnare. Nu tänker även jag bidra och låtsas dum, vilket kommer att underlätta mycket i vardagen.

   Radera
  11. Så mycket på fyllan lär han ju inte ha varit, han stavade ju hyfsat korrekt.

   Radera
  12. @Ben

   Rättstavningsfunktionen räddade den biten?

   Men om han presterade alla de värdelösa kommentarerna helt nykter så måste han vara inkvoterad på sin arbetsplats

   Radera
 13. http://kanonmat90.blogspot.se/2014/12/flintlasnuskot-mot-automatvapen.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hälsa kompisarna på ambasaden!

   Radera
  2. Bjäen, helt allvarligt. Sök hjälp på närmaste vårdcentral. De kan hjälpa dig. Förmodligen kan även snigel få hjälp.

   Radera
  3. Jag ska hälsa min und. Kompis Svetlana på ambassaden.

   Radera
  4. Bjäen, sök hjälp!

   Radera
 14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 15. Det här var ta mig fan det dummaste jag läst på den här bloggen. Jag orkar inte förklara varför, endera fattar man eller så gör man det inte...

  SvaraRadera
  Svar
  1. @zokr..etc..
   Du är nog den dummaste överhuvudtaget. Kommunist Punkt.

   Radera