Cornucopia?

2014-12-31 13:33

Nyårshälsning från ryska försvarsdepartementet

Dags att låta nyårshälsningarna hagla.


Vi börjar väl i fredens, samförståndet och välviljans tecken.

Nedanstående är ryska försvarsdepartementets kalender för 2015, komplett med en atombomb mot vad som ser ut att vara New York. Riktigt mysigt gott nytt år på er!
Seriously, you can't make this shit up!
Tillägg: Originalbilden är från ett datorspel, men någon har photoshoppat om bilden. Notera dock att detta är ett foto av ett blankt papper, se ljusreflektionerna i bilden, så den existerar som utskriven bild och enligt uppgift på en kalender. Man får se det positivt, om bilden är autentisk, att man åtminstone tänkt sig behöva en kalender 2015 ut...

Den som vill lugna ner sig lite, kan läsa om rysk psyops mot Finland och Baltikum i en översatt artikel av Janina Orlov hos Axxess. Bland annat hävdar ryska myndigheter och media att det finns koncentrationsläger i Finland, Estland, Lettland och Litauen, dit man spärrar in ryssar för den slutliga lösningen. När ni läst den artikeln kommer ni gå ut och köpa spade, armeringsjärn, betongblandare och flera pallar med cement. Gräv fort, gräv djupt.

Och hemma i Sverige rapporterar Försvarets Forum att Försvarsmaktens generaldirektör säger att det tar 3 - 4 år för att halvera reparationskön för svenska militära fordon, som blir längre för varje dag på grund av om inte PRIO, så brist på finansiering för underhåll och reparationer av fordon som knappt används...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

11 kommentarer:

 1. Tagen från ett spel http://www.google.se/imgres?imgurl=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/3/33/World_in_Conflict_Soviet_Assault.jpg&imgrefurl=http://en.wikipedia.org/wiki/World_in_Conflict:_Soviet_Assault&h=267&w=189&tbnid=CFm6OtslXy43aM:&zoom=1&tbnh=186&tbnw=131&usg=__stLAfaZ90eMI0Va5HYArGtARQ2o=&docid=RCFPg1dnOgdnwM&itg=1&ved=0CIQBEMo3&ei=4O2jVJj9D8T-ywOmgYHYCg

  SvaraRadera
 2. Vad står det i texten på bilden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det står "Mot Sverige"

   Radera
 3. För övrigt är spelet på bilden (world in conflict soviet assault) utvecklat av svenskar :)

  SvaraRadera
 4. Cornu har tagit bilden från ett twitter inlägg av en rysk journalist "Alexey Kovalev" som lade upp detta med stor ironi.

  Officiella kalendrar från ryska försvarsdepartementet finns här:
  http://xn--80ahclcogc6ci4h.xn--90anlfbebar6i.xn--p1ai/multimedia/[email protected]%20

  SvaraRadera
 5. Twitterinlägget: https://mobile.twitter.com/Alexey__Kovalev/status/550207394324557824/photo/1

  SvaraRadera
 6. Bloggförfattaren är ju själv en inte alltför tafflig fotograf - borde göra en snabb egen gratiskalender med de bästa naturfotografierna (och kanske lite smygreklam för böckerna någonstans i kanterna).

  SvaraRadera
 7. Med tanke på gudinnans placering, har själv varit där och rekat, så kan man av bilden dra slutsatsen att ryssarna tagit fram vattegående stridsvagnar. Kanske något att ta med i beräkningen vid försvaret av den fuktiga punkten i springan, Gotland. Annars går det nog bra med vanliga P-piller.

  SvaraRadera
 8. GNÅ&GF på er dönickar!

  SvaraRadera