Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2014-12-10 13:33

Några boktips - kommunikation, företagande, thriller

Min hög med recensionsexemplar och olästa tidningar når en livhotande höjd, och jag hinner helt enkelt inte läsa och recensera de böcker jag skulle vilja. Jag måste prioritera att skriva färdigt Stjärnklarts uppföljare.

Istället följer här kort sammanställning av några böcker i högen.

Vi inleder med förlagskollegan, deckarförfattaren och beteendevetaren Thomas Eriksons bok Omgiven av idioter. Dock inte utgiven på Massolit utan på HOI. Beskrivning följer.
"Har du någon gång försökt resonera med din partner och ingenting gick som du tänkt dig? Eller i förvirring lämnat ett möte med känslan att du inte begrep dig på de övriga i rummet? Och värst av allt: vissa verkar aldrig förstå vad du säger - hur tydlig du än är. Visst är det ett mysterium? 
Välkommen till en rad uppfriskande aha-upplevelser - möjligen även en eller annan åh nej-upplevelse - och med lite flyt är det inte du som är idioten. Efter att ha läst den här boken kommer du att förstå vad din omgivning egentligen vill säga dig. Jag garanterar att du radikalt kommer att minska mängden idioter i din omgivning, hälsar Thomas Erikson. 
Omgiven av idioter beskriver konkret och underhållande en av världens mest spridda metoder för att sortera olikheterna inom mänsklig kommunikation. Via den vetenskapliga bakgrunden, genom vardagens möten, ger den ett konkret hjälpmedel att förstå de viktigaste skillnaderna mellan olika kommunikations stilar. Den visar på en av de vanligaste orsakerna till konflikter i vardagen - dålig kommunikation. Och den ger dig som läsare svaret på frågan: vad gör jag åt det? Efter att ha läst boken kommer ingenting att se ut som förr."
Omgiven av idioter hittar ni för 222:- SEK hos Bokus eller Adlibris för 219:- SEK. Som E-bok kostar den 96:- SEK hos Bokus eller 94:- SEK hos Adlibris.

Därnäst följer ännu en bok från HOI, Björn Flintbergs Kraschen : en bok om kriser, konkurser och andra baksidor av entreprenörskap, som förstås alla som har ett eget företag eller tänker starta ett eget företag måste läsa.
"Myten säger att entreprenörskap alltid är roligt. Du styr över din tid och du får betalt för att följa dina drömmar. Du bygger dina egna nätverk och i fjärran hägrar drömmen om miljonerna. Men det finns en baksida. Många ägarledda företag möter stora problem och cirka 500 företag går i konkurs varje månad.

Den här boken slår brutalt hål på myten om den lycklige företagaren och gör upp med det skamfyllda i att gå i konkurs. Följ Björn Flintberg på hans resa, där han efter flera mindre bolag startade sitt livs dröm, ett snabbväxande mobilföretag som skulle erövra världen, och hur resan slutade mindre än tre år senare i konkurs. Läs om hur man möter olika problem, hur vardagslivet påverkas och hur en konkurs faktiskt fungerar med förvaltare, edgång och borgen.

Det finns hopp i slutet av tunneln, och det finns ett liv efter konkursen. Men samhället kan göra mer för att våga prata om det här och ta bort stigmat med att gå i konkurs."
Kraschen hittar ni för 222:- SEK hos Bokus eller 219:- hos Adlibris. E-boken kostar 94:- SEK hos Adlibris och 96:- SEK hos Bokus.

För er som gillar thrillers kanske Skymning över Europa av Alexander Koistinen är intressant? Hjalmarsson & Högberg ger annars ut fackböcker, och jag har inte läst boken själv. Låter definitivt något som borde intressera mina genreläsare, kanske något i stil med Kaj Karlssons böcker?
"Svensken Axel Hägerstedt är operatör vid EUs strategiska underrättelsetjänst. En gränskonflikt, oroligheter i nedgångna förorter och terrordåd eskalerar till en säkerhetspolitisk kris av oanade dimensioner. Det allt våldsammare förloppet tar honom till det krigshärjade Nigeria, hans forna hemland Sverige och ett Spanien på gränsen till sammanbrott. Ställd inför en hänsynslös motståndare tvingas Axel att agera själv i denna kraftmätning med epicentrum i den Europeiska Unionens huvudstad."
Skymning över Europa kostar 184:- SEK hos Bokus och 174:- SEK hos Adlibris.

Beställer ni nu har ni böckerna i god tid innan jul, för er som ser julklappspotentialen, eller vill läsa dem innan ni bestämmer er för att ge bort dem som julklapp.

Ingen form av ersättning har utgått till mig för detta inlägg, men jag får förstås som oftast provision om ni köper någon bok via länkar i inlägget. Att jag väljer att uppmärksamma just dessa böcker beror på att jag finner dem intresseväckande.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

6 kommentarer:

 1. Beställer en uppsättning av den första boken för distribution till sjuklövern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åttaklövern.

   Radera
  2. alnus, boken riktar väl sig inte till idioterna själva?

   Radera
 2. Omgiven av idioter måste vara den bästa boktitel som någonsin skrivits.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den måste handla om att köra bil. Alla andra bilförare är idioter enligt min erfarenhet.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera