Cornucopia?

2014-12-02 18:42

Löfvén kallar till nattförhandlingar - (mp) bryter mot sextimmarsdagen

Statsminister Stefan "Det är bara käbbel" Löfvén kallar till nattförhandlingar, som (mp) går med på trots att det bryter mot visionen om sextimmars arbetsdag. Åtminstone kristdemokraternas Göran Hägglund har gått med på att käbbla.


Egentligen borde inte Miljöpartiet gå med på att förhandla så här dags. Med sextimmars arbetsdag skulle de gått hem redan klocka 14:00 idag, men det handlar om klassisk partiell miljöglobalism, dvs att kortare arbetstid bara ska gälla alla andra, inte miljöpartister. Annars hade man nu sagt nej till förhandlingar och väntat tills i morgon.

Frågan är dock vad alliansen kan tänka sig gå med på? Trots allt går hela alliansens budget igenom i morgon om man inte gör ett dugg, dvs man får hela sin politik man gick till val på klubbad.

Man behöver alltså inte släppa till något alls, och Löfvéns förhandlingsläge är uselt. Löfvén säger nu att situationen är alliansens ansvar, dvs han förklarar att han de facto inte är Sveriges statsminister och regeringschef längre, och tar noll ansvar för Sverige.

Snacka om att bryta praxis. En statsminister som inte tar ansvar för sin regering, sin budget eller ens Sverige...

Tillägg: Annie Lööf (c) ser ingen anledning att omförhandla den egna budgeten och Anna Kinberg Batra (m) säger sig bara kunna ta ansvar för att rösta på den egna budgeten. Om det inte finns någon förhandlingsvilja hos alliansen, så kommer inte Löfvén återremittera budgeten  (Nyhetsbyrån Direkt).  Det är allt man behöver göra för att få 100% av sin egen vilja igenom. Finns ingen som helst anledning att kompromissa med Löfvén. Å andra sidan förhandlar man inte via media.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

29 kommentarer:

 1. Han går ännu längre i sitt fingerpekande och anklagande:
  "Finns det ingen vilja från de fyra borgerliga partierna är deras besked att de kommer att regera med Sverigedemokraterna",
  https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2014/12/02/alliansen-ratar-lofvens-invit.html

  Verkar helt desperat!? Kunde man verkligen inte förutse detta? Är detta en statsminister/regering som ska leda landet om det kommer en dag då det verkligen blir kris?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är alla andras fel. Han ville ju bara bestämma...

   Radera
  2. Sossarna har nog bara haft lite otur med sina partiledare på sistone. Men nästa gång så...

   Radera
  3. Hrm, det är redan kris i vårt land och han har inte ens förstått det, det syns i deras budget..

   Radera
  4. Vadå andras fel. Det är det läge som det är. SD har i och för sig varit oärliga om sin blocktillhörighet, men det var ju bara väntat.

   SD är ett stödparti till Alliansen. Det har de varit under hela sin tid i Riksdagen och det är de nu också. Kan knappast bli tydligare efter deras besked idag. http://iblandekonomi.wordpress.com/2014/12/02/sd-ar-agda/

   Radera
  5. @iblandekonomi

   "Vi lät riksdagens utredningstjänst (RUT) utreda hur många gånger oppositionspartierna har röstat tillsammans med regeringen under riksmötet 2012/13. SD röstade vid 54 procent av omröstningarna tillsammans med regeringen. För Socialdemokraternas del var siffran 49 procent. Miljöpartiet röstade i 48 procent av fallen med regeringen och Vänsterpartiet i 30 procent av fallen. Vi kan därför återigen konstatera att Socialdemokraternas påstående är en ren lögn."

   källa:http://www.svt.se/opinion/s-fortsatter-att-ljuga-om-hur-vi-i-sd-rostar
   http://www.svt.se/opinion/s-fortsatter-att-ljuga-om-hur-vi-i-sd-rostar

   Radera
 2. Jag har inte hört något MP-bud om att det ska vara förbjudet att jobba övertid?

  6-timmars arbetsdag är väl rimligt när maskiner tar över allt fler arbetsuppgifter? Känns mer relevant att fokusera på vad man presterar än att folk ska sitta av tiden...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad ska vi andra göra som inte maskar?

   Radera
  2. Om det krävs att du presterar maximalt i åtta timmar för att uppnå rimliga resultat på en dag så kanske du ska fundera över en annan roll eller bransch?

   Radera
 3. Löfvens förhandlingsposition är ju i stort sett obefintlig. Men nuvarande regim har själva satt sig i denna sits, och att skylla på alla andra är inget annat än svagt och visar att ledaregenskaperna är fullständigt obefintliga.

  SvaraRadera
 4. Löfven tycks vara hygglig men han framstår allt tydligare som en bluffgubbe mer än en någon som kan förhandla...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är onekligen lite synd om honom. En duktig pamp, men helt svarslös i politikens sfär. Frågan är om hans ens ville bli partiledare från början och läget har knappast förbättrats..

   Radera
 5. Det sägs att vi har de politiker vi förtjänar. Tog ett snack med han i spegeln och han höll inte med.
  Ankdamm och pajaserier utan ansvarstagande eroderar det system vi kallar demokrati.

  SvaraRadera
 6. Vilken praxis bryter han mot? Att regera på ngn annans budget? Suck...

  SvaraRadera
 7. Annie som statsminister, Batra som finansminister.

  Feminist, javisst.

  SvaraRadera
 8. Du har helt missuppfattat mp s linje om sex timmars arbetsdag. Tanken är att lönearbete inte ska ta upp allas vakna tid så att de istället ska kunna ägna sig åt exempelvis politik helst direktdemokrati på byns torg. Eller konst och dans. Mp anser inte politiker är ett yrke men måste så klart anpassa sig till befintligt politisk system och ändå ha heltidspolitiker. Jag är inte mp ist men rätt ska vara rätt och kritik biter bättre om man kritiserar det motparten faktiskt säger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hela idén bygger på att arbete är något besvärligt och jobbigt som skall undvikas.

   Att arbete för många är något som förgyller tillvaron på samma sätt som idrott, sällskapsspel eller vara en konst i sig går inte ihop med den premissen.

   För övrigt är konst, dans och politik också arbete.

   Radera
 9. För övrigt är borgerligheten inte i bättre läge än s eftersom sd lovar att fälla även en borgerlig regering nästa gång de får chansen. Om borgarna tar över får vi exakt samma situation om sex månader. Verkar som alla på bloggen helt missat det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sen verkar alla ha missat att alliansens politik inte är mycket bättre än nuvarande regerings. Sverige förlorar oavsett vem som sitter i regeringen...

   Radera
  2. Vilken tur att du är här och delar med dig av din visdom då.

   Radera
  3. Ja eller hur men för Cornet är allt svart eller vitt. Grått, vad är det för färg? Nyanser, finns det?

   Radera
  4. Starta en nyanserad blogg själv så får du se hur många läsare du får. Käftsmällar pungsparkar och totalsågningar är vad folket vill ha.

   Radera
  5. SD är ett högerparti. Så enkelt är det. SD kunde fällt Alliansen många gånger under förra mandatperioden.

   Idén att SD är ett tredje block (påhejad av alla) är lika mycket lögn som att V är ett eget block.

   Radera
 10. Jag tror det blir bra, den borgliga budgeten går igenom, sossarna gnäller lite, men är tvungna att rätta sig efter vad riksdagen bestämmer och de behöver inte bry sig om vad gröna eller röda kommunister tycker.

  SvaraRadera
 11. Fantastiskt! Tänk att få Batra som stadsminister, hennes make som rolighetsminister, gamla Maudan kan ju bli finansminister, Hägglund skolminister och folkpartisten som jag glömt namnet på kunde ju bli integrationsminister. Vilket gäng, inget kan ju gå fel då!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken stad skulle AKB bli minister för tycker du? Fjollträsk?
   De är ju så mycket smartare än oss "lantisar"

   Radera
 12. Det utan tvekan mest troliga är att SD på detta sätt, förr eller senare, tvingar fram ett samarbete mellan S och något/ några partier till höger, utan MP och V. Så sett gör nog SD oss alla en stor tjänst, även om de kanske inte menar det.

  Kanske kan man hitta på nåt fyndigt namn om "öppna gränser", "gränslösa alliansen" eller liknande, eftersom det hela bygger på att öppna både blockens och landets gränser.

  SvaraRadera
 13. Ser att Cornu konspiratören är natt bloggare.

  http://kanonmat90.blogspot.se/2014/12/en-intressant-tweet-om-dagens.html

  SvaraRadera