Cornucopia?

2014-12-08 09:15

Lång tid till konkurs för börsbolag...

En erfarenhet genom åren på aktiemarknaden är att det tar alltid längre tid till konkurs än man tror. Ofta kan konkursmässiga bolag finnas kvar i flera år innan de väl kastar in handduken. Ett aktuellt exempel är Northland Resources (OSE:NAUR) som äntligen går i konkurs.


Peab åker på en smäll med fordringar på gruvbolaget om 260 MSEK upplyses vi om i media.

Sedan krisen i bolag började på allvar i januari - februari 2013 har det nu gått nästan två år.

Dock, att ett bolag inte går i konkurs direkt innebär förstås inte att man inte skulle sålt aktierna för länge sedan, bara det att bolag och ägare inte har den goda smaken att ge upp. Vi har det där med förnekelse och förhandling...

Ett annat exempel var Saab Automobile. Generellt kan man väl säga att ju större bolag, desto längre tid tar konkursen, men det finns även små (börs)bolag som kan ta åratal på sig innan de går omkull, fast plågan kunde gjorts betydligt kortare.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

6 kommentarer:

 1. Aha, ja!
  Hur var det med OW Bunkers?

  SvaraRadera
 2. Ja, det verkar stämma.
  Detsamma verkar gälla länder. Inte så mycket konkurs som att sluta försöka vara motsträviga och genomföra reformer och sluta vara isolationistiska.

  SvaraRadera
 3. Nu finns det många BLT i Pajala. Folk som köpt hus som för 5 år sedan kostade 300kkr för kring det tiofaldiga. Klondike är över och tystnad råder på elefantkyrkogården.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du tycks extremt dåligt påläst må jag säga.
   Det kan förvisso finns ett antal BLTs i Pajalatrakten nu. Tragiskt nog.
   Men att någon skulle ha betalat 3 milj för hus i Pajala är en direkt lögn.

   Radera
 4. Det ligger väl i konkursförvaltarnas intresse att dra ut på tiden så långt det bara är möjligt? Det blir feta arvoden.

  SvaraRadera
 5. Enligt den här artikeln fryser ersättningen till markägaren inne, vad det verkar. Inte nog med att minerallagen bara ger symbolisk ersättning till markägaren, den kan alltså skjutas fram så den försvinner i konkursen.
  Ibland är allting härligt.

  SvaraRadera