Cornucopia?

2014-12-27 17:08

Kommer du rösta på ett alliansparti i nästa riksdagsval?

Dags för en snabb temperaturmätare. Kommer du rösta på ett alliansparti i nästa riksdagsval, och hur röstade du senast?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

45 kommentarer:

 1. Självklart skall man följa sin övertygelse när man röstar. Och som genuin feminist önskar jag snarast att se den där Batra som VD för Sverige AB. Tror inte att Löfven innerst inne har rätt insällning, även om han i hemlighet nog gillar kärnkraft. Men att han gått i lag med MP diskvalificerar honom i mina djupblå ögon.

  SvaraRadera
 2. Om SD är smarta så fokuserar de nu all kraft på att sänka alliansen genom att ta röster från främst M. AKB får svårt att på ett trovärdigt sätt avfärda anklagelser om att en röst på M är bortkastad. Med M nere på 15 % och Fp eller Kd under fyraprocentsspärren 2018 så kommer M inse att man är tvungna att släppa fram SD, eller vara utestängda från makten för all framtid. I valet 2022 kan vi då hoppas på en Alliansregering med stöd av SD.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller en SD-regering med stöd av det som möjligtvis finns kvar av allianspartierna.

   Radera
 3. Vad är ett Alliansparti då? Vad står de för?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är ett stödparti till kommunismens missbildade kusin socialdemokraterna.

   Radera
  2. På det där nya internet kan man läsa om det.

   Radera
  3. Läsa om det ja men då de inte genomför det de står för så spelar det ju mindre roll eller.

   Radera
  4. Tror inte att politiker ljuger, om det är det du antyder.

   Radera
  5. Nja enligt marxist-leninistisk teori är socialdemokraterna "socialfascistiska" (även "socialimperialistiska") klassförrädare i maskopi med kapitalet, vilka la grunden till Fascismens och nationalsocialismens ideologier. (Se t.ex. R Palme Dutts, ja han är släkt, "klassiker" "Fascism and social revolution" kapitel åtta.)
   ;-)

   P.S. i dagens forskning avser man med "Fascism" främst Mussolinis ideologi och med "fascism" den allmänna politiska riktningen, men även begreppet som används för att fulstämpla allt man ogillar. Och för att slippa kommentarer om att Fascism saknade ideologi så hänvisar jag redan nu till boken "Mussolini's Intellectuals" av A. James Gregor.

   Radera
 4. Jag som trodde alliansen bestod av m+fp+kd+c+s+mp+v.....

  SvaraRadera
 5. Kanske (m) partiledarval kan bli en rysare
  http://www.dn.se/nyheter/politik/m-far-stenhard-kritik-pa-facebook/
  Eller är det ett riggat val?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kinberg Batra har mitt fulla förtoende som VD. Dessutom har hon rötter från utriket vilket är ett plus i dagens företagsklimat. Därmed kan hon starta på ny kula och aktivt forma Moderaterna i sin anda, precis som "öppna era hjärtan" ... vad hette han? ... Reinfeldt. Så det blir ingen rysare, det är redan avgjort.

   Radera
  2. https://twitter.com/peterkunc/status/548897302967226368

   vem sa att lantisar va mer korkade än stockholmare
   Dagens uppgörelse visar ju vem som är mest korkad ��

   Radera
  3. Morse, men ni är ju det!

   Radera
 6. Det verkar som att alliansen kan förlora långt mer än hälften av sina röster i nästa val. Det är bara ett av allianspartierna som är så stort att det kommer in i riksdagen även om det förlorat hälften av sina röster. Alliansen kan således krympa ner till 10-12 procent i nästa val... Inget att sörja för, tycker jag. Men nog skulle jag önska ett trevligare parti på den högra planhalvan än de som kvarstår. Tänk er en borgerlighet som bara består av ett Moderata Hjärtekärlekspartiet på tio eller tolv procent. Plus pariapartiet SD.

  SvaraRadera
 7. Maken till väljarsvek har jag nog aldrig sett förr.. Nu sitter äckelromson och flinfridolin där och dikterar igen och det på 4 år och det tack vare alliansen. Aldrig mera alliansen för min del i alla fall.

  Hur arrogant får man bli egentligen? Har alliansen ens brytt sig om att lyssna ett endaste dugg på sina väljare? Jag som röstar borgerligt ser MP som det största hotet mot nationen och jag vet att jag inte är ensam om den åsikten.. SD är en bunt korgossar i jämförelse med hur nationsfientliga och verklighetsfrånvända MP faktiskt är. Alliansen kunde åtminstone ha ställt kravet att S ensamt regerar med semistöd från alliansen och då hade det inte sett så vansinnigt illa ut.

  SD blir troligen 2a största parti 2018 och det är bara tack vare alliansen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig. Synd när politikerna verkligen försöker vara proffesionella att fårket inte uppskattar det, utan istället vill ha clownerier och polariseringspolpulism för att sänka Sverige AB i det svarta hålet. Kan också vara så att de använde försvåra ord. Möjligen skulle de överväga att använda den begränsade vokabulär som används till nyhetssändningar för förståndshandikappade.

   Radera
  2. Neo, ja det är synd att vi vill ha demokrati.

   Radera
  3. Ja Unknown, varför går du inte ut på ett torg och talar som i det gamla Grekland, där det rådde demokrati för alla betrodda fria män över 20 år?

   Annars har utvecklingen haft sin gilla gång genom årtusendena, så nu har vi det vi har, representativ demokrati där du väljer dina representanter som även kan vara kvinnor. Och de gör sitt bästa, precis som du och jag i våra yrken. om du nu inte är arbetslös vilket ju inte är ett yrke.

   Så om du nu vill ha något som du kallar för demokrati så måste du nog speca vad det är du vill ha. Själv vill jag ha en VD, Kinberg Batra.

   Radera
  4. Varför skulle jag? Jag lever inte i antiken. Nu fick du inte AKB utan det blir AL och med betydligt mindre inflytande från AKB än vad hade varit fallet utan överenskommelsen, men grattis.

   Radera
  5. Om man vill ha något, och dessutom gnäller över att inte få det, så är det fördelaktigt om man försöker uttrycka vad man vill ha, om man nu vill ha det - en del vill bara gnälla. Så min fråga kvarstår, vad är det du vill ha (gnäller över)?

   Radera
  6. @Alexander
   Du kanske vill svara på frågan istället för att joddla?

   Radera
  7. @neo
   Att ersätta den mångkulturelle antisvensken Reinfeldt med den mångkulturella antilantisen Batra är bara ytterligare ett bevis på M-ledningens verklighetsfrånvaro och ett steg närmare inbördeskrig.

   Radera
  8. @RB
   Vad vet du om hur Batra tänker förnya M?
   Tar hon ett lika stort grepp som Reinfeldt med sin parterr fast åt andra hållet så är vi home free.

   Radera
  9. Nej Neo, jag brukar inte ägna speciellt mycket tid åt troll så trolla vidare du, troll bekommer mig inte särskilt men jag undviker att mata dem.

   Radera
 8. Cournu: varför tar du bara med Allianspartierna ? Varför inte allla 8 partier ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmodligen är han med i den världsomspännande konspirationen för utvalda bloggare i Bilderbergruppen.

   Radera
 9. I och med dagens uppgörelse är det bättre - eller mindre negativt - med ett (s) som taktar 55% än 30% för alliasväljarna
  Med ett (s) runt 30% är de beroende av (v) och (mp) och deras tokerier, t.ex. fientligheten mot företagande
  Det skulle iofs vara bättre för alliansväljarna med en allians som är större än svamp, men hur troligt är det? Så om det skulle ligga och väga mellan blocken kommer nog i nuvarande läge, sedan idag, många alliansväljare välja att avstå från att rösta eller rösta (s) nästa riksdagsval

  Trodde aldrig jag skulle tänka så, men nu är det gjort. Tack vare AKB

  SvaraRadera
 10. Man ska nog inte skriva i affekt, men jag är vansinnig över uppgörelsen.

  Min röst, visserligen röstade jag blind shrödinger-paradise, var utformad som en proteströst just mot (S)(V)a(MP)-regimen, och nu blev det en stödröst...

  Nä, PP eller SD i nästa val. Sorgligt nog.

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. Brunskjortorna skriker i högan sky om odemokratiska beslut.
  I själva verket är det högst demokratiskt att en majoritet utesluter en minoritet från inflytande (speciellt en brun sådan).

  Därefter kan den som vill rösta på en höger eller vänsterpolitik. Den bruna politiken får bara inflytande om den är i majoritet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Det kan nog vara sant att vissa alliansväljare föredrar ett passivt stöd. Frågan är dock om anständiga högerpartier ska bana väg för högerextremister som skedde på 30-talet i Tyskland. Tyvärr var det bara socialdemokrater som stod upp för demokratin då. (kommunisterna var ju varken tillåtna eller demokratiska).

   Vore käckt om Sveriges slappa journalistkår istället granskade SD. Tex som BBC hardtalk med Jimmy Åkesson.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. SD kommer såklart att växa än mer. Frågan är om inte soffliggarna blir Sveriges tredje största "parti" efter nästa val. Intresset för valen lär ju minska ordentligt eftersom rösten saknar värde.

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  7. Björn: Oj, den var svår att smälta, kan detta verkligen stämma?
   har våra demokratiskt folkvalda politiker gjort en överrenskommelse sinsemellan som gör det irrelevant vad jag röstar på i nästa demokratiska val så länge valet inte ger SD en majoritet med 51% av rösterna? det blir alliansen som bildar regering 2018 oavsett?

   det vore ju helt horribelt. Kan man ens tala om folkstyra längre ifall det stämmer?

   Radera
  8. Efter att i åratal ha kvävt debatten, kört med systematisk ärekränkning i syfte att skapa beröringsskräck, förvrängt nyhetsflödet och mörkat verkligheten tycker killen från 30-talet ovan att etablissemanget har försvarat demokratin genom att nu även formellt ha infört ett slags enpartisystem.

   Ja, vad säger man...

   Only in Sweden?


   MC: För att falla Björn i talet, nej, det kan man givetvis inte.

   Radera
  9. Var just på Fejjan och kollade in Nya Moderaternas sida. Manfallet är formidabelt och moderatorerna har av allt döma haft en hektisk dag med censuren och att skicka oönskade kommentarer till förbränning i minneshålet.

   Radera
  10. @Björn
   Varför förutsätter du att alla utom Reuters har fel? Självfallet hade de rapporterat detta om det var fallet. Vilket det knappast är.
   Sådana utfästelser skulle aldrig hålla ändå.

   Radera
 13. Man kan alltså släppa politiken helt fram till 2022 och leva så gott det går i en demokrati.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer en misstroendeförklaring mot steffe.
   Och snart har väl Alliansen förstått att de är körda för evigt om de inte röstar ner honom.
   SD kommer att få minst 51% nästa val

   Radera