Cornucopia?

Aktuellt

Istället för bankfack?

När allt fler banker stänger ner sina bankfack och alternativen kräver att man rycker upp hela sin ekonomi, alla kort, konton, appar, sparan...

2014-12-16 18:57

Kanada bygger monument över kommunismens och socialismens 100 miljoner dödsoffer

I Kanada byggs det nu i huvudstaden Ottawa ett monument över kommunismens och socialismens 100 miljoner dödsoffer, Tribute to Liberty. Dessa hundratalet miljoner offer är interna offer, och räknar då inte in de hundratusentals eller miljontals dödade i kommunismens aggressionskrig som finska vinterkriget eller kriget i Afghanistan, invasionen av Baltikum och Polen, eller kommunisternas anfallskrig mot Sydvietnam eller södra Korea.

"This new commemoration in the Capital will honour the more than 100 million lives lost under communist regimes, recognize the experience of over 8 million Canadians who trace their immigration story to communist countries, and serve as a place of remembrance for communities. It will also educate future generations of Canadians about the horrors of communism, as well as highlight the role that Canada has played as a place of refuge for people fleeing injustice and persecution."
Slutlig design på monumentet hittar ni här eller direkt på projektets hemsidas förstasida.

Nu när Vänsterpartiet och Miljöpartiet ges utrymme att bestämma över regeringens politik, är det viktigt att komma ihåg var kommunismen och socialismen har på sitt samvete. Det är lätt att bli äcklad över att speciellt Vänsterpartiet alls finns i Sveriges riksdag.

En femtedel av jordens befolkning lider fortfarande under kommunistiskt förtryck.

Man ska också komma ihåg att alla yngre än 23 år i Sverige idag inte ens var födda när vi fortfarande hade en kommunistisk diktatur som granne, och helt saknar förståelse för de fruktansvärda konsekvenserna av denna ideologi.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

73 kommentarer:

 1. Tack!
  Inte minst för att du nämnde Finska vinterkriget.
  Vår yngste sons gudfar var med som frivillig från Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill också lyfta finska vinterkriget som är relevant ur svenskt perspektiv.

   Radera
 2. Jag tycker synd om dem som verkligen har lidit under kommunismen nu när historierevisionister försöker kidnappa dem.

  SvaraRadera
 3. Detta eviga skrytande över kommunismens offer gör mig upprörd! Sverige var minsann också ett riktigt hell-hole ända in på 1900-talet. Ungefär en milljon flydde härifrån under en femtioårsperiod på 1800-talet. Många från Småland. Det har till och med skrivits böcker och gjorts film och musikaler eländet och förtrycket som fick folk att fly.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, en "whataboutist". Eftersom folk led i Sverige, så menar du att man ska skita i att kommunismen direkt dödade 100 miljoner människor ända fram till vår tid?

   Radera
  2. Inte alls. Men rätt skall vara rätt. Det är samma sak som när de tyska nazisterna får hela äran av koncentrationslägren. Det var minsann britterna som uppfann dem under Boer-kriget.
   En äkta "whataboutist" skulle sagt: "Kommunismens offer? Äsch, de hade varit döda nu ändå av hög ålder."

   Radera
  3. Jo, du ursäktar 100 miljoner dödade med att någon annan gjorde det samma.

   Så det är OK att ha ihjäl någon för någon annan har gjort det tidigare?

   Radera
  4. Vadå "OK"? Folk har ihjäl varandra. Har alltid gjort. Till och med en favoritsyssla under vissa perioder. Bloggaren själv brukar ge uttryck för thanatos-romantik i många former. Varifrån kommer denna plötsliga ömsinthet?

   Radera
  5. Du blir väldigt upprörd över nazister, britter och jag gissar även USA Israel?
   Men att nämna eller hedra kommunismens offer gör dig "upprörd"?

   Några citat från en av förra seklets största som kanske lugnar lite:
   "The death of one man is a tragedy. The death of millions is a statistic."
   "God is on your side? Is He a Conservative? The Devil's on my side, he's a good Communist."   Radera
  6. Monumentet är väl till för att hedra mördarna? Det är väl orättvist att bara hylla vissa massmördare?

   Radera
  7. Hej Niklas T.

   Här kommer lite perspektiv till dig:

   http://www.dailymail.co.uk/home/moslive/article-2091670/Hitler-Stalin-The-murderous-regimes-world.html

   Hitler ligger alltså som god 3:a bland värdens värsta massmördare och våra vänner Mao och Stalin 1:a respektive 2:a.

   Ganska horribelt att jämföra umbärandena i Sverige under 1800-talet med masslakten av människor som de tre personerna och framförallt deras ideologier genomförde. Om du på allvar verkligen tror att det ens är jämförbart föreslår jag att du stänger in dig med ett par m3 historieböcker och läser på. Prova gärna Willem Mobergs serie "Utvandrarna" så kanske du förstår vad som hände i Sverige.

   Radera
  8. Hördu "MangoldX", nu får du allt lov att förklara dig lite bättre... Menar du att den svenska apparaten av kyrka/stat på 1800-talet inte var byggd på ideologi?

   Radera
  9. Hördu NiklasT, menar du att du på allvar likställer kommunismen och kristendomen?

   Inte ens jag som gick ur svenska kyrkan dagen jag fyllde arton år tycker att det håller.

   Radera
  10. Mangoldx.
   Här kommer lite perspektiv för dig. Ända sedan man spika upp Jesus på korset har kristendomens fotspår genom historien varit röda av blod, hycklare där.

   Radera
  11. Wikström, du brukar skriva vettigt men det där var det dummaste. Kyrkan med alla sina fel och brister är nog en av de oblodigaste organisationer sin funnits. Diverse tokigheter och grymheter till trots. Betänk att den är två tusen år gammal. Och inte ens är i närheten av kommunismens och socialismens lidande. Perspektiv och kunskap tack!

   (Enligt min mening borde kyrkan dock göra mer upp med sitt gammaltestamentliga arv och studera mer av Jesu ord tex. det eventuellt buddistiska arvet. Detta är inget problem för kyrkan då den borde mer eftersträva Jesu ord och inte diverse ångerfulla tolkande kyrkofäder. Om de inte totalt förlorat konceptet kommer nog kyrkan överleva både välfärdsstaten och folkhemmet. Hur länge svenska kyrkan kommer vara självständig är en intressant fråga.)

   Radera
  12. En liten skillnad, och kanske helt obetydlig i sammanhanget är väl att de som flydde Sverige flydde undan svält och fattigdom, att antalet koncentrations/arbetsläger/Gulagarkipelager var betydligt mindre i Sverige än i Stalinsovjet.
   Sen har vi ju den lilla lilla detaljen att folk faktiskt var fria att flytta från Sverige för att skapa sig en framtid i USA, medan Sovjetmedborgare inte ens fritt kunde röra sig inom det egna landet.
   Men om du menar att det Stalins exekutionspatruller gjorde var helt enkelt att "emigrera" de som hade det dåligt till en "bättre plats" så blir ju det ju en helt relevant liknelse.

   Radera
  13. kgb35
   Nej du Kgb, den kristna kyrkan är inte oblodig. Du måste läsa på litet. I modern tid har vi Vatikanstaten som efter Hitlers fall var en transitstation av tyska nazister för vidaretransport till säkrare nejder. Den katolska kyrkans enorma förmögenheter har nog inte kommit genom kollekt.

   Radera
  14. Nu sade jag inte att den var oblodig utan en av de oblodigaste. Betänk hur länge den verkat och hur många involverade där är.

   När du kommer med sådana anklagelser och insinuationer bör du nog underbyggda dem annars ser det mest ur som att du svalt någons propaganda.

   Radera
 4. Man undrar ju när KD skall avkrävas avbön från sina kristna rötter. De är ju ändå sprungna ur en rörelse som bränt kvinnor på bål, mördat genom korståg etc.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ännu en "whataboutist".

   Varifrån kommer denna vilja att bagatellisera kommunismens massmord med att andra också gjort det?

   Jag gjorde inga relativa jämförelser alls i blogginlägget.

   Radera
  2. Det gjorde inte jag heller....

   Radera
  3. Jo, du drog upp att kristendomen.

   Radera
  4. Kanske 500% gjorde det för att inte du hade vett att göra det?

   Radera
  5. Wikstrom är en tydlig whataboutist som försöker släta över kommunismens brott. Han har uppenbarligen svårt att fatta.

   Radera
  6. Cornucopia är duktig på att känna igen "whataboutist"-folk. Som man känner sig själv...

   Radera
 5. Om socialismens offer kan man idag läsa på Afton****ns ledarsida idag. Ett av de förmodade offrena skriver där idag om kött. För skribenten är det ett problem att "få poliker vågar tala om kött, vad folk stoppar i sig verkar vara en känslig fråga".
  Vad trevligt det skulle vara om vi hade politiker som ogenerat talade om för oss vad vi skulle äta! Ett riktigt drömland. Vilken omtanke de skulle visa, eftersom det tydligen också enligt samma artikel är klarlagt att man blir sjuk av kött.

  SvaraRadera
  Svar
  1. *jag måste få skriva av mig om köttledarn, jag gör det här i blogginlägget om kommunismens offer!*

   Radera
  2. Varför inte skapa ett monument över de ännu levande offren för kommunismen?

   Men det stämmer att jag var tvungen att skriva av mig om "köttledarn", den var kriminellt imbecill.
   Håller annars med om inlägget, men det blir ju inte någon vidare intressant kommentar.

   Radera
  3. Dunfår skylla dig själv om du läser AB.

   Radera
 6. Cornu,
  Tack för att Du skriver i klartext om kommunismen och om Vänsterpartiet (Kommunisterna, VPK). Som sagt, det är lätt att äcklas över att ett sådant parti tagit plats i Sveriges Riksdag och sitter där än idag 2014.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det svenska riksdagsparti som byggde sin verksamhet på blodpengar från Stalin. Fina traditioner och riktigt provocerande när v-folk anser sig företräda godheten och den högsta moralen.

   ”I dag, sedan arkiven i de forna kommunistländerna delvis öppnats, har forskarna kunnat konstatera att SUKP regelmässigt från 1951 givit ekonomisk stöd till broderpartier runt om i världen via den s k Rumänska fackföreningsfonden … SKP fick del av detta stöd mellan åren 1951 och 1964. Partiets andel av utbetalningarna uppgick till cirka 1 % av hela bidragssumman. Det största beloppet var 150 000 dollar (1963/64). I övrigt varierade bidragen till SKP från 20 000 (1951) till 70 000 dollar (flera år mellan 1956 och 1962).”
   En annan kanal för stödet var omfattande annonsering från öststaterna i vänsterpartiets tidningar. Det ekonomiska stödet kom också via ”vänskapsförbund” som det kommunistiskt styrda ”Förbundet för främjande av kulturella och ekonomiska förbindelser mellan Sverige och Sovjetunionen”.
   Huset på Kungsgatan 84 är i samma organisations ägo sedan 30-talet, alltså den tiden när vänsterpartiet även formellt var en lokalavdelning till det sovjetiska kommunistpartiet och ledande vänsterpartister öppet erkände att pengar kom från Moskva. Det var ett ”naturligt inslag i den proletära internationalismen”, menade man.

   http://www.smedjan.com/etta.asp?sida=display&nr=1050

   För att återkyta till vinterkriget så vad det samma parti som applåderade sovjets aggression.

   Radera
  2. Ja.. Sen Sverigedemokraternas intåg i Svensk politik så tycker sig kommunistpartiet träda in i finrummet. Allt det som finns i deras historia är som bortblåst när dom kastar skit på SD.
   Sex stycken andra partier och en stor del av Sveriges befolkning verka haka på.
   Helt vridet tycker jag.

   Radera
  3. Man ska heller inte glömma att kommunistpartiets företrädare Ohly, så sent som 2009 bekräftade att de fortfarande har porträtt av Lenin & Marx i partilokalerna.

   Det är lika äcklande som om SD skulle ha porträtt av Hitler hängandes...

   Nykommunisterna i miljöpartiet antog på kongressen 2001 en motion om att "inkomster som grundar sig på ägandet av pengar, aktier, obligationer osv. inte bör förekomma i vårt framtida gröna samhälle", några timmar senare när de vaknat upp från rödvinsruset så togs den upp igen och avslogs, men det visar att mp inte är mer än ett melonparti, som med en grön fernissa mest är intresserade av att införa kommunism.

   Radera
  4. Porträtten kanske flyttade borton synhåll men Cafe Marx finns kvar.

   Antagligen kan man endast i Sverige dela ut Leninpriset till en i Sverige verksam "författare eller konstnär som verkar i Jan Myrdals samhällskritiska och upproriska tradition".
   Kultureliten fortsätter som inget hänt….http://www.fokus.se/2009/04/kulturelitens-karlek-till-lenin/

   Jag antar väl att någon annan då kan instifta Goebbels journalistpris för "upplysande gärningar i svensk media" eller något liknande?

   Radera
  5. Då skulle Expressen och Aftonbladet få dela priset varje år för "den exceptionellt lysande idén att skapa en gemensam fiende i SD, och med det förleda folket från viktigare saker. Jan Helin och Tomas Mattsson har dragit "ge bröd och skådespel åt folket" till sin spets och lyckats".

   Radera
 7. Så djävla bra! Respekt för Kanada!
  Sen att det också bygger på frivilliga donationer är ytterligare en markering, i jämförelse med socialismens slavmonument.

  Ångrar att jag inte köpte en sån där T-shirt där det stod V = mördare

  SvaraRadera
 8. Kommunismen/socialismen är en propagandaskapelse med många liv på sitt samvete både direkt och indirekt. Direkt i form av mord inom kommunistiska diktaturer och i krig mot andra nationer - indirekt genom ineffektivitet och felallokeringar.

  SvaraRadera
 9. Nu finns det två partier med rötterna i totalitär ideologi representerade i riksdagen. V som kommer från kommunismen, och SD som kommer från Nazismen. Även om båda kan betraktas som reformerade och demokratiska idag så tittar det fram troll från förr ibland, och då tar partierna ofta inte riktigt avstånd. Den demokratiska reflexen är svagare än i de andra partierna.

  Förhoppningsvis slipper vi Islamistiska partier i riksdagen framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glöm inre SAP i den listan! De har dessutom, under sitt dryga halvsekel vid makten och sin tjocka rosa fernissa lyckats föra svenskarna väldigt långt in i socialismens trälboja. Men slutmålet är detsamma.

   Radera
 10. Dinamarca är en av Stalins finaste döttrar

  SvaraRadera
 11. Vänsterpartiet och Miljöpartiet vill väl knappast införa dödsofferskördande kommunistdiktatur?

  Den gröna är väl förresten den enda grundideologin för något av våra riksdagspartier som ingen diktator i historien har bekänt sig till?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns det någon diktatorkandidat som i sin officiella propaganda sagt att människor ska slaktas på löpande band? Wannseekonferensen skedde under stort hemlighetsmakeri.

   Radera
  2. Nej, massmorden var väl i allmänhet svek mot den egna ideologin - enligt läpparnas bekännelse.

   Radera
  3. Några exempel….och samma ideologi

   Mao
   "Political power grows out of the barrel of a gun"
   "Communism is not love. Communism is a hammer which we use to crush the enemy."

   Stalin
   "Everyone imposes his own system as far as his army can reach."
   "Death solves all problems - no man, no problem."
   "When we hang the capitalists they will sell us the rope we use"

   Pol Pot
   "Exterminate the 50 million Vietnamese... and purify the masses of the [Cambodian] people."
   Phnom Penh radio broadcast (May 10, 1978)


   Radera
  4. Men varför ansåg de svenska moderaterna att Pol Pot-regimen var den enda legala företrädaren för Kampuchea fram till 1992.
   http://motbilder.se/2010/07/27/moderaternas-pol-pot-stod/

   Radera
 12. Ett mycket angeläget inlägg. Kommunismen är att likställa med nazismen och andra sjuka ideologier. Tänk om man hade fått lära sig det i skolan bara. Istället fick jag höra förvirrade utsagor om att "det är en fin tanke i grund och botten". Nej! Det är en sjuk tanke som bevisligen lett och leder till folkmord oavsett var i världen och i vilket samhälle den tillämpas.

  SvaraRadera
 13. Förbud mot vinster i välfärden.... Mördare!
  ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe. Med den logiken blir väl all politik som inte styr om alla samhällsresurser till livsuppehållande verksamhet "mord".

   Radera
  2. Tja, jag menade väl snarare att folk som anser förbud mot vinster i välfärden är kommunister och därmed mördare är lite "festliga".
   Ungefär som att ropa Nordkorea när någon vill höja bensinskatten med 50 öre

   Radera
 14. Bad news, killar. Vi är alla Stalins döttrar (eller söner).

  Den 1 augusti 1944 bröt Warszawaupproret ut. Under två månader jämnade tyskarna staden med marken och flera hundra tusen människor dödades. På andra sidan floden Wisła stod Stalins armé och väntade på att staden skulle förblöda. De ingrepp inte för att de som dödades var kapitalister. Inte människor.

  Varje gång vi kallar någon för rasist, feminist, kommunist eller en annan -ist - och det händer allt oftare - så avhumaniserar vi henne. Och projicerar vår egen ondska på någon annan. Vilket kommer att ha mycket tråkiga konsekvenser för oss alla. Det vet vi från historien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Tessa

   Jag håller med. Avhumaniseringen är roten till att människors ondska. Tänk på hur ni tänker på andra, folks.

   Radera
  2. Av princip så kallar jag folk, som kallar mig rasist, för pedofil för att de ska få en aning om hur roligt det är att bli avhumaniserad. När man har gjort en annan människa till något avskyvärt i sitt eget huvud så är steget inte långt till att begå de mest bestialiska våldshandlingar.

   Ett typexempel var någon här, i en annan tråd, som refererade till SD:are som "kackerlackor".

   Radera
 15. Kanada framstår som ett väldigt bra och välskött land. Jag önskar Sverige kunde lära mer av dem.

  SvaraRadera
 16. En klassisk whataboutist. Läs och njut här
  Några år sedan nu, men har den där artikeln i åtanke, ofta.
  Vidare kan man ju även med fördel lyssna på Kjell-Albin Hansson i P1 om hur det är att samtala med vänstern i Sverige idag. här .

  Som någon ovan nämnde, vi måste släppa det här "det är en fin grundtanke". Nej det är vidrigt och människofientligt och ALLA som prövat detta system vet hur fruktansvärt det är!

  SvaraRadera
 17. Vad vi också vet är att historierevisionism är en nödvändig grund för kommande övergrepp. Ni som inte vet vad historierevisionism är kan se exempel på det i alla inläggen ovan samt på hemsidan som hänvisas till i cornus inlägg.
  Varför kan vi inte bara se revisionism som ett pittoreskt fenomen bland okunniga och enfaldiga? Jo, därför att när man fantiserar ihop historien för att passa sina egna syften våldför man sig på de verkliga offren samt motiverar framtida kommande övergrepp. Revisionism är också en nödvändig ingrediens i en auktiortär stat.
  Om ni som kommenterar här bara är nyttiga idioter eller medvetna historierevisionister låter jag vara osagt. Lite komiskt när man ser att vissa av er anklagar andra för att vara psyko ps när ni själva just agerar likadant.

  SvaraRadera
 18. Historierevisionistens (er) syn på världen leder dessutom till tragikomiska logiska felslut. Exempelvis är vi alla massmördare. Ex jag. Jag är kristen, Jim Jones var kristen. Kristendomen är alltså en massmördarideologi. Jag är kristen och därför en massmördare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan du förklara dig? Det känns som att du grubblat på detta länge och bara skriver hälften av dina tankar.

   Radera
 19. Är tveksam till att knyta våld till en specifik politisk filosofi. Kommunism är ett recept för fattigdom, inte för massdöd - det är en konsekvens.

  SvaraRadera
 20. Kjell Albin Abrahamsson fick i måndags i radion ondgöra sig över hur hans kommunistkritiska bok behandlats i Media.
  Kritiken som kom kom från fd kommunister som satts att recensera boken.
  Han jämförde med om Nazistkritisk bok skulle recenseras av nån från Svenskarnas parti.

  Men varför monument idag över nåt som är över?
  Varför inte lite större aktualitet-ett monument över Islams olika offer! De är åtskilliga och det pågår!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo men kommunismen är inte över. Den demokratiska världen kryllar av vänsterpartiet som mer eller minst dolt strävar mot kommunism och socialism. Alltid med medias stöd verkar det som.

   Varje gång någon börjar prata om fördelning och att andra borde dela med sig borde man kalla den personen mördare in spe! Anledningen är att den dagen någon inte vill dela med sig, då kommer denna person straffas för det och tvingas dela med sig, under hot om våld, eller död.

   Jag rekommenderar dig att titta på och analysera filmen doktor Zivago.


   Håller dock med dig om att det andra hotet är reellt. Varje gång någon yttrar sig om Jerusalems plundring kan du dra upp de trettio tusen, eller så, civila som slaktades vid någon av Wiens belägringar.

   Radera
 21. Obligatorisk läsning. För alla.
  KOMMUNISMENS SVARTA BOK
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Kommunismens_svarta_bok

  Vänta med läsningen till efter Jul så att du slipper vara deprimmerad under Julen.
  Efter en läsning så inser man att kommunismen är värre än alla jämförbara storheter.
  (Nazisterna lät i alla fall bli att ursinningslöst döda andra nazister.)  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du verkligen läst den, och dessutom har någon form av intellektuell analys så borde du verkligen bli deprimerad. Inte pga innehållet i boken utan för att du rekommenderar andra att läsa den.

   Radera
 22. Antiochia en gång romarrikets tredje största stad. Plundrades av muslimska erövrare så grundligt att staden försvann. Profeten Mohammed själv deltog i plundringar och godkände våldtäckter av kvinnor som definierats som krigsbyte.
  Ingen avkräver muslimer ett avståndstagande eller ursäkt för detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag avkräver dem avståndstagande och ursäkt.

   Radera
  2. Eller romare för den delen... Rom var en kapitalistisk republik som under sina härförare slaktade miljontals civila. Republikaner och kapitalister är massmördarideologier. Jag är kapitalst och republikan. Alltså är jag en massmördare?

   Radera
 23. Kan inte göra annat än att hålla med. Sjöstedt pratar om "vinster i välfärden" och "feminism" och ler sitt vargaleende. I själva verket väntar han bara tålmodigt på rätt tillfälle att få skicka alla egenföretagare till saltgruvorna i Luossavaara. Svält och kvinnojourer. Död och mer pengar till vårdsektorn. Förtryck och ökat stöd till kultursektorn. Ren och skär ondska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Otto, jag tror inte vi behöver frukta just herr Sjöstedt. Däremot bör vi nog frukta de som kommer att ta sig upp i toppen efter honom om vänstern skulle vinna mycket mark. Det finns gott om nyttiga idioter.

   Radera
  2. Tillåt mig att dela med mig av några observationer jag har gjort. Jag har varit aktiv i Vänsterpartiet tidigare (på kommunal nivå, större svensk kommun) och det var en ganska sorglig syn. Fotfolket består mestadels av äldre människor vars mest radikala handling var att vid ett tillfälle på 70-talet blockera en kraftledning som började byggas innan alla överklaganden och tillstånd var färdiga. Dom fick rätt tillslut. Annars diskuterar dessa människor mest arbetsbördan inom sjukvården, hur man ska få ungdomen att respektera sina lärare osv. Inte en tillstymmelse till auktoritära tendenser. Jag lämnade dock partiet efter att inte fått gehör för min systemkritik och totalt oförstående för oljekrönet.

   Jag skulle bli mer än lovligt förvånad om någon av de vänsterpartister jag har träffat på skulle göra något mer förtryckande än höja skatterna eller tvinga på folk fler pappadagar. Det är den nivån. Därför blir jag både road och oroad när jag läser rädslan att vi ska få nån form av NKVD 2.0 i Sverige. Jag förstår inte alls var det kommer ifrån.

   Radera
  3. Dessutom hade jag en hel del att göra med den sk "utomparlamentariska vänstern" i mina vilda ungdomsår (Hej Säpo!). Där finns det en del människor med våldstendenser absolut, men den utomparlamentariska vänstern är en liten liten fraktion av vänstern i stort, och i min mening är det en liten fraktion av den utomparlamentariska vänstern som faktiskt är våldsam. Vi snackar ytterst få knäppgökar. Dessutom är dom extermt osympatiska även för någon som är socialistiskt lagd. Jag blev utslängd från ett möte för att jag tog anteckningar på papperinnan det skulle bli min tur att tala. Dom ansåg att det var "snutigt" att skriva ner saker. Jag förstår knappt hur dom kan organisera ens att sätta eld på en Scan-lastbil. Är det dom människorna du är rädd ska ta sig till toppen och kasta in Sverige i en diktatur?

   Radera
  4. Din beskrivning stämmer med mina föreställningar om hur det ser ut. Nej, jag tror inte att du hittar den framtida hänsynslösa diktatorn bland de du beskriver. Han är antingen en doldis i partiet eller så kommer han gå med först när det börjar röra på sig. Troligen det senare. De som tar över är utpräglade maktmänniskor och opportunister.

   Radera
  5. Det är snarare så att de du beskriver är väldigt lättmanipulerade för en maktmänniska. Det är honom jag är rädd för - efter att de andra utifrån goda intentioner har lagt grunden.

   Radera
 24. När ska den miljard människor som är liberalismens offer få ett monument.

  SvaraRadera