Cornucopia?

2014-12-12 15:55

Fredagsmys: Klass 2-varning i södra Sverige - storm och snö(kanon?)

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för delar av södra Sverige. Det ska bli storm och snö, och med temperaturer runt noll grader och isfritt hav finns det potential (enligt mig) för en sk snökanon.


Klass 2-varningen omfattar för stunden, undantaget till havs, Halland, Skåne, Öland och Gotland.

För egen del är det bara en klass 1-varning, dvs inget som motiverar några åtgärder. Visserligen var Gudrun en klass-1, men SMHI:s varningsinflation innebär ju numera att man varnar för både snö och regn, rädda för att missa att varna för något eller för att förklaras irrelevanta i konkurensen från väl fungerande vädertjänster på Internet.

Därtill är det "bara" södra Halland, runt Laholmsbukten, som är klass 2-varnad, medan förstås som vanligt hela Skåne kommer få en härlig vinterupplevelse.

Ni som är mina skånska läsare tar det förstås lugnt, då ni redan är förberedda för sådant här, inklusive tillhörande strömavbrott. Fredagsmyset blir om möjligt ännu müsigare än vanligt om man inte kan titta på TV, utan får ägna sig åt kvalitetstid istället.

Så jag önskar er alla ett trevligt icke-ironiskt fredagsmüs, speciellt ni där nere i Skåne eller södra Halland.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

8 kommentarer:

 1. Bor i Lund och ska ut på dejt ikväll. Kan bli lite mer mys kring värmeljus än planerat dock :)

  SvaraRadera
 2. Någon "snökanon" blir det inte. Sådana bildas när rejält kall luft drar över varmt vatten, och luften ska vara så kall att det blir snö när nederbörden träffar kusten trots det varma vattnet.
  Luften kring lågtrycket är alldeles för varm. Det kan bli snö i inlandet norr om lågtrycket, gissningsvis mest på ostsidan av sydsvenska höglandet där nederbörden "fastnar" i ostvind.

  SvaraRadera
 3. Nog ska det bli mysigt här i söder. En brasa och ett glas rött sen får det blåsa bäst det vill.. :)

  SvaraRadera
 4. Funderar...fans klassvarningar när Gudrun kom? Noll koll men har inget minne av detta...lite spacekuriosa denna stormarkväll....

  SvaraRadera
 5. Oj vad det blåser! Direkt på Rapport från Malmö hamn. Krusningar på vattenytan och lite fladder i hårsvallet. Återigen har SMHI gjort storm i ett vattenglas

  SvaraRadera
 6. Man ska inte driva gäck med SMHI, det är ju ändå statligt och borde veta. De gör säkert sitt bästa liksom alla vi andra (ok jag projicerar hårt nu), men poängen är att även om man ropar vargen kommer jämt så får man ändå rätt till slut, även om det tar miljoner år. Så respektera de som vet bättre, som SMHI.

  Och då menar jag även sådana som "vargen-kommer-specialisten" och meteorologen Pär Holmgren som vet exakt när och hur mycket vi blir utrotade om inte forskningen får mer pengar av just dig.

  Om någon mot förmodan undrar över mitt eget incitament i den här sörjan så är faktum att jag är döende, liksom du. Kanske jag har 30 år kvar i bästa fall, eller kanske sämsta beroende på hur man ser på det.

  /skov nr 2.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är döende.Då måste du mediciiinera annars kan de bli allvarligt.
   Har hört att skov nr 3 är mycket farligt.
   Jag talar av egen erfarenhet för jag är också döende och troligen tidigare än dig.

   Radera
  2. @Nils

   Kör just nu på rött vin, det verkar hjälpa medicinalt. Kan även tänka mig vitt vin, eller möjligen öl i värsta fall.

   Ibland infinner sig en tydlig demarkationszon där före och efter förefaller helt olika i sin uppfattning om världen. Jag tror (hard core ateist) att det i det här fallet blir väldigt tydligt att det finns en sådan hypotetisk zon. Dock bryr jag mig inte så mycket av förklarliga skäl.

   Egentligen skulle jag vilja dra detta ett par varv till för att förklara mina insikter, men dels orkar jag inte, och dels, i min fantasi orkar ingen lyssna. Därför måste alla få sina egna erfarenheter genom just egna erfarenheter.

   Ok kanske skov 3/

   Radera